Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

mous által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (21)Időben csökkenő Időben csökkenő
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
Topik: Präbichl
2008.10.18. 23:37
Szia Highlander!

Érdeklődnék, hogy az új Almdorf Präbichl vendégházak milyenek. Most lesz az első szezon úgy olvastam. Mennyire lehet autóval megközelíteni (a cuccok miatt), illetve milyen pálya mellett van (kék, v piros, mert van két kicsi is), melyik ill. milyen lifttel lehet megközelíteni.
Februárban mennyire hóbiztosak a pályák? csak arra emlékszem, h néhány éve sok méteres hó esett, máskor pedig szinte semmi... Ugye ahová ez a szállás épült ott van mindig hó a pályán?
Válaszodat előre is köszönöm!
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2007.11.13. 21:23
Kedves Sid_Mia!

Még ilyenről nem, de amikor a Barsi sportban jártam, Barsi Kinga felszereléseiről az édesapjától ilyesmiket hallottam. Azzal a különbséggel, hogy a gyárban készülnek az egyedi termékek, és mindenkinek a saját szintjén. Nem merült fel, h ilyen szolgáltatást igénybe lehet venni, inkább a versenyzők profizmusáról, és személyre szabott felszereléséről esett szó. Kérdezd meg náluk, vagy a K2-ben, ami szintén ott van az amfiteátrumnál. Ha van ilyen csak tudniuk kéne róla.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2007.04.02. 08:34
A Dolomite sícipőkről kérdezném tapasztalataitokat.

Gondone!

olvasod még a fórumot? Milyen Dolomite cipővel volt az a tapasztalatod, h kipuhult? Ez vajon a mostani modellekkel is probléma? Szeretnélek kifaggatni a részletekről. Ha személyesen jobb jelezd mous_@freemail.hu
Azt én is tapasztaltam, h két Dolomite típus közötti keménység különbségét pont fordítva érzékeltem, mint ahogy a flexindex mutatta. (80-100 körüli értékeknél)

Előre is köszönöm mindannyiótoknak!
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2006.12.04. 16:09
http://www.skiing.hu/shop/category_8.html
http://www.salomoncenter.hu/
Budán II. kerületben a Margit körúton több is van, azokban még nem voltam. Itt a https://sielok.hu/szaknevsor/uzlet/ honlapon megtalálod a teljes választékot.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2006.12.04. 10:32
Santa Claus, szerintem ne hagyd ki Óbudán a K2-t az amfiteátrum mellett! (A választékot már a neten is megnézheted.) Egyébként ha sejted, hogy melyik márkát szeretnéd az könnyebb, mert mindenhol más a fő profil. pl. Salomon az Alkotmány utcában van bőséges választékban, Nordica a Margit körúton, stb.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2006.12.03. 14:40
Szia Gondone!

A mostani cipőmön van lépésfunkció, még abból az időből, amikor mindre tettek. (Nordica Next 90)Ez a körülményekhez képest megfelel. Sajnos már szakad le a lábamról...

Amikor új cipőt kerestem a legnagyobb bajom az volt, hogy hátul fixen dől majdnem minden kicsit komolyabb cipő. Tudsz olyat amit ha kinyitok nem a nyelv rész enged, hanem a hátsó rész? Az már talán megfelelne, ha elég magas... (a többi vastag zokni és tapasz kombinációjával kezelhető, egy idő után "betörjük" egymást)
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2006.12.02. 23:35
Gondone a sarkemelő használatával is próbálkoztál?

A problémám kicsit hasonló, és én is 38-asban utazom, dinamikusan síelek, de rossz a térdem. A bokámnál vékony a lábam, a bokacsont viszont nagyon kiáll. A rüsztöm magas, de a lábfejem nem széles. Ha valaki nekem is tud ajánlani egy viszonylag kemény cipőt, amivel a térdet is ki lehet nyújtani felvonózáskor, (ráadásul magasat szeretnék, mert ezek a női bokacsizmák nem jöttek be) várom a javaslataitokat!
Előre is köszönöm.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2006.11.23. 15:00
Édesapám évtizedek óta a Galamb utcába hordja a léceket. Ha pl. olyan gondod van, ami nem rutinmegoldás, vagy alkatrészhiány van, rájuk számíthatsz, mert összebarkácsolják. Nem egy "tinédzser" sícipőt láttam ott. Legutóbb én is cipőt javíttattam, mert nem tudtam olyat venni ami megfelelt.
Másik hely, ami szimpatikus volt a Barsi sport, ahol hangsúlyozottan úgy bánnak a léceddel, mintha az övék volna. - Ezt még nem próbáltam.
Óbudán a Vályog utcában is voltam, csak melegvaxot kértem. Olcsó volt, kitöltötték a talpat, de kicsit egyenetlen lett a vaxolás, ami állítólag nem baj, hogy nem húzták le, mert az első csúszásnál úgyis lekopik.... (ott is rendesek voltak.)
Nagyon szimpatikus a K2 óbudán, de én még nem szervizeltettem ott.
Hát röviden ennyi. Eddig nem fektettem nagy hangsúlyt erre a kérdésre, mert használt lécekkel csúsztam, és kb 4-5 talpszervízből megvolt a léc ára inkább otthon gyakoroltam vele többnyire. Tavaly óta van csak új lécem, ezt már biztos elviszem szakemberhez, ehhez képest már arányos a költség...
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2006.11.03. 12:45
Az, hogy hasznos-e a térdvédő attól függ, hogy mi a probléma.
20 éve volt porcműtétem, és -mint utóbb kiderült- részleges szalagszakadásom. Persze fájdogált síelésnél is, de inkább úgy éreztem bizonytalan, és a felvonóban szenvedtem, ahol egészen be kellett hajlítani. Mikor megvizsgálta az orvos mostanában, azt mondta, hogy a részleges szakadást az izmok konpenzálják, de ezzel a térdkalácsot rányomják az izületre ami kopik. Azt javasolta, ha bírja a lábam hagyjam el a szorítókat, fáslit, mert az csak a kopást segíti. A terhelés következtében kialakuló "gyulladás" ellen (hogy bedurran a hét végére) nem véd.
Hát nem valami szakszerűen írtam, de a tapasztalataim ezt támasztják alá. Ami még segít a térdben bő nadrág extra béléssel és persze a torna!
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2006.03.07. 19:12
Az Uzsoki Kóházban Dr Bodó Lászlónál voltunk. (Ő nagyon ügyes, a főnöke is vele műttetné a térdét...) A fentebb említett Béres György tanítványa. Ha mész vizsgálatra vigyél beutalót. Az ortopédtraumatológián vizsgálnak a mexikói úton, de ne ijedj meg a műtét az új kórházi részben van. Elég nagy a kontraszt...
Egyébként az Uzsokiban több jó szakember nevét is emlegették.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2006.02.17. 08:49
Segítségeteket kérem, speciális igényeimre miket tudtok javasolni. Most még meg tudták javítani a bakancsomat, de lassan időszerűvé válik a vétel.

38-39-es méretben, keményre állítható (a mostani Nordica Next bevált 40-90ig állítható), normál magasságú bakancsot keresek, ami hátrafelé kiengedhető (nem bírja a térdem az egésznapos kényszertartást, felvonózáskor muszáj kinyújtanom)

Boldogan vettem egy női modellt, ami összehasonlítva nem tűnt alacsonyabbnak a jelenleginél, magas flexet jelölt, de mégis sokat számított az a 2-3cm - a tempós meredekeknél össze vissza kezdett járni az egész.

Az új bakancsokból a magasabb, keményebb cipőkből a legtöbb gyártó kivette a lépésfunkciót, hátrafelé nyíló bakancsot pedig már egyáltanán nem láttam.

Tapasztalataim szerint a női cipők általában alacsonyak, a junior bakancsok a súly miatt nem biztos, h jók, ffi cipőkből ez a méret nem járatos.

Ha valaki mégis ismer ilyet, kérem segítsen. Az üzletekben szinte csak a legújabb sorozatok vannak, de nekem nem feltétlenül az kell. Remélem tud valaki segíteni...
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2005.11.26. 21:55
Egy rövid élménybeszámoló a novemberi szezonnyitóról:

Útközben zuhogott az eső, igazolva családjainkat, akik teljesen hülyének néztek.
Mátraháza magasságában kezdett fehéredni a táj az eső dacára, Galyatetőnél már az út is fehér volt.
Megérkeztünk, hideg volt nagyon és fújt a szél, de egyre kevésbé hidegen.
Kb 3/4 10-re értünk oda. Már ment a felvonó, kb 4 max 6 ember a pályán.
Délig megállás nélkül lehetett síelni.
Nagy élmény volt idehaza november végén síelni! (bár számítottunk arra, hogy nem kétméteres hó fogad majd bennünket.)
Szépen el volt dolgozva a pálya, a felvonó alatt volt kritikusabb a helyzet, de dolgoztak rajta rendületlenül.
A pályán dél felé már eléggé ragadt a hó, de nem voltak kövek, a foltokat ki lehetett kerülni.

Gratulálunk a Síparknak!
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2005.09.26. 21:30
Demanovska Dolinában, Pavčina Lehota-n, Bodice-ben rengeteg fizető-vendég szállás van, ott csak az "egyéjszakás" vendégekkel volt gond. A falu a völgy kiszélesedésénél van, nem pályaszállás.
Telefonszámot nem tudok, mert már lassan 10 éve, h ott szálltunk meg, de megnéztem a neten és ezeket találtam, remélem segít:

http://www.limba.sk
https://www.admireslovakia.sk
http://slowakei.viatatry.sk
http://www.slovak-holiday.com

A falvakat Liptószentmiklóshoz csatolták, azon belül találod meg.

mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2005.02.10. 21:39
Azért sokat lehet javítani rajta. Mi szoktunk játszani, pl "alagutat": terpesz alatt átbújjon, és abból álljon fel, úgy állsz elé, h kanyarodjon és jön a következő alagút - ezt már akkor lehet kezdeni, ha még fél, nem tudja, hogy tud kanyarodni, de már képes rá. (Az egész picik élvezik a legjobban)
Ha a pálya lapos, akkor szoktam "kergetni", h elérem a fenekét, és tudja, ha előredől egérutat adok neki.
És persze, a ki-tud-jobban-előredőlni verseny.
A lécbiztonsága már elég jó, uralja a lécet. Ez a fő szempont. Sokat javult, mikor előtte csúsztunk tempósan (nem gyorsan) és hagytuk. A gyerek hajlamos az utánzásra, magam is meglepődtem a változásokon.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2005.02.10. 21:28
Kérdezted már a Normafán a síházban?
Mi egyszer felmentünk, hogy majd én foglalkozom a fiammal és "megtanítom", de engem nem vett komolyan. Egy síoktatóval szóba elegyedtem mikor végzett, és végül nála kezdett tanulni a gyermek. Sági Attilának hívják, ad felszerelést is ha megbeszéled, de ő csak havon oktat - bár szerintem ez inkább előny.
Sok sikert!
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2005.01.31. 19:17
A hétvégi sorbanállás valóban utálatos, de amúgy Mátraszentistván nagyon csábító hely. Ha még több felvonójuk lesz, vagy más magyar terepen is lehet síelni biztos jobb lesz vmivel.
Törekednek rá, h ne legyen 20percnél hosszabb a várakozás, ezért limitált a jegyeladás, - persze ennek is lesz hátránya ha későn érkezel!
Amíg ez marad "a magyar sípálya" hétvégére nem érdemes felkerekedni!
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2005.01.31. 19:12
Szerintem alakulóban van a mátrai pozitív példa, bár még a fejlesztéseknek csak egy része készült, máris vonzó hely Mátraszentistván. A felvonók kapacitása még nem az igazi, de pont ezért lehet, h előrébb hozzák a 4üléses megépítését, talán már jövő szezonra...?!
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2005.01.23. 22:28
Joka'

A sípark december 23. óta folyamatosan működik, csak a nagy enyhülések után volt 3 nap karbantartás, mikor a tartalékhavakat is terítették. -

Szerintem a legnagyobb érdeme -azon kívül, hogy hazai terep- a megbízhatósága. Minden tekintetben elismerés illeti a figyelmes felvonókezelőktől az infrastruktúráig. - Őszintén remélem, hogy ez így is marad.

A pályák állapota is kiváló, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a szezonban összesen nem esett itthon 5cm hó, de enyhülésből több is jutott.

... gondolom azóta találkoztatok a pálya üzemeltetőivel, mert következő hétvégére a snowboardosoknak mindenféle meglepetéseket ígérnek.

Szerintem ez az egész kezdeményezés több figyelmet érdemelne.
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2004.12.05. 15:09
Sziasztok!

Készítettem én is képeket a "repedéseimről", ezeken jól látszik amiről itt szó van. Simítva nem nagyon érezni. Megnéztem belül is látszanak ilyen vonalak.

Aki hallott már arról, hogy ezek mentén tört el a bakancs kérem szóljon hozzá. - Az utóbbi időben többeket végigkérdeztem, eddig inkább mindenki megnyugtatott.
nordica-belul.JPG
nordica-kivul.JPG
nordica-elol.JPG
mous
21 élménybeszámolót írt
21
20 éve tag
2004.11.30. 22:27
Egyszer voltunk szilveszterkor, egy turistaházban laktunk (Chata Martinské Hole) az Intersí jóvoltából. A szállás rendben volt, de a pályák rémesek voltak. Csak két felvonó működött, nem volt csak egy kevés latyakos hó. (Amikor barna nyomot húz a léc.) Nem volt viszont köves, aminek az adott hóviszonyok mellett kifejezetten örültünk.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.