Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Klara által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (89)Időben csökkenő Időben csökkenő
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2015.02.24. 14:21
Szerintem hatékonyabb az utazási iroda honlapján a véleményt leírni, mert akkor a foglalni akarók, illetve a panzióba vendéget küldő cég hamarabb értesül a panzió nemkívánatos munkamódszeréről.
Előzmény: (Robin 181211)
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2015.02.04. 16:00
Szerintem a buborékos felvonó az a székes felvonó plexi üveggel, "buborékkal" védve az utasokat az időjárás viszontagságaitól. Nem keverendő össze a gondolás, vagy kabinos felvonóval, mert az megtévesztő.
A síterep völgy állomásáról, mint ismeretes, két "A" és "B" szakasszal jelölt kabinos (gondolás) felvonó visz fel Kreischbergre.
Előzmény: (nyugiba 179491)
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2014.12.31. 20:37
Nagyon boldog, hóban gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
Topik: Hóvadász
2014.12.25. 07:45
Jaj ne!
Nem kellene egy-két színvonaltalan fórumozó miatt a többieket sújtani. Mindig szívesen olvastam bejegyzéseidet. Ne hagyjuk, hogy elsilányuljon a sielok.hu fóruma, mert ha az értelmesebbje kivonul, sajnos nem lesz miért olvasni a fórumot. Gondolt át a döntésedet légy szíves.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2014.12.21. 17:01
Higgyünk a csodában, és mindenek előtt hóban gazdag, békés Karácsonyt kívánok mindenkinek.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2014.02.23. 15:27
Hát tényleg magyar mentalitásra vall, ha valaki tárgyilagosan próbálja a tapasztalatait megosztani, s mivel olyat nem észlelt, hogy az előző napi sízés után nem kezelték volna le a pályát, óhatatlanul védelmébe véve a pályafenntartókat, rögtön síérdekeltséget sejtetnek a háttérben. Számomra ez tartozik a vicc kategóriájába.
Az időjárás sokkal inkább befolyásolja a mindenkori pályaminőséget. Igaza van Csabornak, hogy a napközben leratrakolt pályák csak kb. 10-15 percig maradnak simák. Én is többször mentem friss ratrak nyom után, de mire másodszorra is oda értem volna, már ugyan olyan széttúrt pályát találtam, mint az összes többi.
Félreértés ne essék jó magam is élvezetesebbnek tartom a reggeli "ratraknyomos" síelést, nem véletlen, hogy mindig korán kelünk, hogy az elsők között jussunk fel a hegyre. Azonban, ha puha a pálya, hamar széttúrják a havat, sok vagy kevés a hó, esetleg a meleg, vagy a túl hideg miatt mostohábbak a körülmények, és nehezebben megy a sízés, nem a pályakezelőket hibáztatom, hogy miért nincsenek itt előttem, kivasalni a pályát. Igenis állítom, az a jó síző, aki nehéz pályán is helyt áll. Számomra azok a példamutatók, akik a mostoha pályaviszonyok között is könnyen veszik az akadályokat. Az ő tudásukat érdemes átvenni, és tenni érte, hogy nekünk is meglegyen ugyan az a tudásunk! Nem szégyen oktatókhoz fordulni kiküszöbölendő bizonytalan, vagy helytelen mozgásunkat, ami bizony akkor mutatkozik meg leginkább, mikor a pályaviszonyok is nehezek.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2014.02.22. 22:16
Mi február 15.-21.-ig, péntek délutánig síeltünk itt. A pályakarbantartásról elhangzott lesújtó véleménnyel nem értek egyet.
Egyedül a hétfői a nagy havazás alatti napról nem tudok véleményt mondani, mert azt a napot mi kihagytuk. De a többi napokon minden reggel kivasalt, szépen leratrakolt pályán kezdhettünk. Kedd reggelre a nagy mennyiségű porhó hiába volt lenyomatva (éjszaka már nem esett rá friss hó!), nem tudott tömörödni és kifagyni, puha maradt és bizony nagyon hamar széttúrták a síelők, de ez nem a pályakarbantartók hibája. Keddtől péntekig minden reggel már nyitásra ott voltunk a felvonónál és a 4 napból csak egyszer fordult elő, hogy nem 8.30-kor, hanem pár perces késéssel indították a felvonót. Kedden még reggel is dolgozott 4 ratrak a régi kabinos alatti kék pályán, akkor vonultak le, mire az első síelők megérkeztek. Szerdán eső és havas eső nehezítette a síelést és puhította fel a havat. Csütörtök reggelre tényleg volt friss hó a pályákon, de nem mindegyiken nagy mennyiségben, mert pl. a 18-as pályán még a ratrak nyomokat sem lepte be teljesen a hó, tehát csak pár centis hóréteg volt rajta, azt valószínűleg később kezelték mint a többieket. Péntekre viszont lehűlt a levegő, gyönyörű napos időben, jó minőségű pályákon lehetett síelni szinte egész nap.
Sajnos ezen a héten alig voltak mínuszok a hegyen és hamar fellazultak a pályák, és déltől már tényleg nem voltak ideális körülmények, de a pályakarbantartók elvégezték a feladatukat, nem találkoztam kezeletlen pályával.
A hajnali pályakarbantartás sem biztos, hogy jó megoldás. A délutánra széttúrt pályákat ha nem frissen ratrakolják le, akkor buckásan fagynak le az éjjel, és azt hajnalban sokkal nehezebb kiegyenlíteni, ráadásul jégdarabos és laza marad a pálya, már nem tud összeállni. Azt szerintem meg nem lehet elvárni, hogy éjszakai havazás után hajnalban még egyszer ratrakolják át az egész pályarendszert. Erre nem lehet felkészülve sem anyagilag, sem munkaerőileg egyetlen üzemeltető sem.
Valaki egyszer nagyon jól fogalmazott valamelyik topikban, talán tisztességesen meg kellene tanulni síelni, hogy egy kicsit mostohább körülmény ne okozzon ekkora problémát.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
Topik: Szavazás
2014.01.30. 22:13
Mivel számomra kitölthető kérdés nem volt,nem tudtam semmit se bejelölni.
Én megboldogult lánykoromban (kb. 38 évvel ezelőtt) síeltem utoljára Magyarországon. Nem zárkózom el az elől, hogy itthon síeljek, de valahogy azóta nem jött össze. Igyekeztem mindig a biztosra menni, és jobban vonzanak az osztrák, vagy olasz síterepek.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2014.01.30. 21:50
Biztos csak elírás, de azért muszáj kijavítanom a rend kedvéért, a 18-as pálya feletti, új, alig 10 személyes felvonó nem buborékos, hanem kabinos. A buborékos felvonó székes, melynek lecsukható, plasztik teteje van.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.12.31. 18:29
Hóban és síélményekben gazdag, új esztendőt kívánok mindenkinek!
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.04.22. 14:15
Biztosan többen megkaptátok az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet felhívását, hogy a Föld napja alkalmából testvérhegyet keresnek a Mátrának, facebookos szavazás útján.
A szavazásra kijelölt hegyek a következők:
- Kahlenberg (Bécs)
- Sonnenberg (Burgenland)
- Semmering-Zauberberg (Alsó-Ausztria)
- Großglockner (Karintia)
- Feuerkogel (Felső-Ausztria)
- Dachstein (Stájerország)
- Wildspitze (Tirol)
- Hochkönig (Salzburg tartomány)
- Piz Buin (Vorarlberg)
Azon csodálkozom, hogy a Kreschberg nincs rajta, hiszen ott van a legtöbb magyar és talán a kapcsolat is már testvéri...
Én hajlamos lennék a Höchköniget bejelölni, mert utoljára arra jártam és nagyon tetszett, de kétségeim vannak arra vonatkozóan, hogy nekik is kellene-e a kistestvér.
Kíváncsi lennék, Nektek mi a véleményetek?
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.04.08. 22:29
Én is nagyon sajnálom, mert többször is foglaltam szállást rajtuk keresztül. Kifejezetten szerettem a katalógusukat, mert áttekinthetőek voltak. Amióta csak léteztek, mindig rendeltem belőle és sokat böngésztem azokat. Én úgy láttam, hogy más irodákhoz képest versenyképes áraik voltak, igaz, néha magam kerestem szállást, főleg azokon a terepeken, ahol nekik nem volt ajánlatuk. Kár értük.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.03.28. 15:09
Nekem inkább az volt a furcsa, hogy miért csak egy síterepet lehetett választani értékelésre a magyarok közül. Milyen következtetéseket lehet levonni, esetleg hogy lehet akkor összehasonlítani legalább a magyar terepeket egymással?
A kérdőév címe "Magyarország sí turizmusának vizsgálata a turisták szempontjából. Síeléssel kapcsolatos utazási szokások és igények vizsgálata". Ha turisták szempontjából vizsgáljuk, akkor szerintem kihagyhatatlannak kellett volna lennie annak a kérdésnek, hogy síelő társadalom milyen arányban választja a külföldi vagy belföldi terepeket és miért. Egy kérdés volt ugyan, de ez nem mutat sem az arányra, (főleg, ha azt jelölte valaki be, hogy mindkettőt előnyben részesíti) sem a miértre. Akik ismerik a magyar körülményeket, csak azok legyenek felkérve a további részletek elemzésére, esetleg a magyar síterepek értékelésére.
Nem láttam kérdést, hogy mik is lennének a síturizmusban résztvevők igényei, mit tartanak fontosnak és azt mennyiben látja teljesülni Magyarországon. Lát-e fejlődést itthon, ha nem, milyen irányt tartana kívánatosnak.
Az is igaz, ha valaki tüzetesen tanulmányozza ezt a honlapot elég sok következtetést le tud vonni a síturizmussal, és akár a sítársadalom igényeivel kapcsolatosan.
Csak óvatosan kezelje az olyan topikok elemzését, mint a "Oxigényes víz vs ágyaspálinka", esetleg a "Mosoly" fórumbejegyzéseit.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.03.08. 10:33
Ez pedig én vagyok 1964-ben Zakopane -ban.
Nemrég találtam édesanyámnál a képet magamról, és ezt még fel merem tenni...
Bizony ilyen szerelésben kezdtük.
si-640001.jpg
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.03.04. 08:01
A kabinos lift megépítése mellett az az érv is szól, hogy szeretnék a sógorok a hegyet hómentes időszakban is használni, pl. kerékpáros turizmusra. Tél elmúltával ugyanis lecserélik a sítartót bringatartóra és jobbnál jobb útvonalakon lehet biciklizni a környéken. Így talán nagyobb megértést tudtok tanúsítani azért a kényelmetlenségért, hogy ki kell lépni a sílécből.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.03.02. 22:02
Most jöttünk meg egy hetes csodaszép Hochkönigi síelésünkről. A síterepet én is a legjobbak közé sorolom. Szállásunk Dientenben volt, a Kőningstour kellős közepén, egy aranyos kis faluban. Ha valaki itt szeretne szállást foglalni és olyan előrelátó szeretne lenni, hogy beazonosítja a szálláshelyét a honlapjukon fennlévő település térképén, valamint a Google Earth műhold felvételén, vegye figyelembe, hogy mindkettő elavult. A két éve megépült Bürglalm 6 üléses lift nyomvonala, illetve alsó állomás helye nem megegyező a régi csákányos völgyállomáséval, hanem attól 300 m-re északra építették meg, és ez nincs átvezetve se a térképen, se a műhold felvételen, a felvonó állomásnak jelölt épületnél.
Maga az új létesítmény, ragyogó, modern 4 szintes épület, ahol az alsó két szint fedett parkoló, a „-1”-es szint információs iroda, pénztár, sídepó, és a legfelső „0” szint pedig maga az induló állomás, egy presszóval, valamint a közúton átvezető híddal. Itt van összekötve a piros 14-es pálya a 21-el. Mivel a falu déli irányban lejt, a híd után le lehet csúszni a falu közepe táján található még régi, kétüléses Gabühel lifthez.
A síterep különben, ahogy már többen megírták, fantasztikus panorámával rendelkezik, felhőtlen időben csodaszép látványban lehet részük az ott síelőknek. Hiába választottuk a síszünet utáni időpontot, rengetegen voltak a pályákon, különösen a Königstour útvonalán. Délután, ha jó minőségben megmaradt pályákon akartunk síelni, akkor mindig a kieső pályaszakaszokat kerestük, pl. Mária Almnál Abergen a csákányos felvonó mellett lévő piros 13 vagy 14 pályát, illetve Mühlbachnál a Schnebergről levezető kék 1 és piros 2 útvonalát.
A Königstour teljes útvonalának végigsíelése hatalmas élmény, de tényleg haladó sítudás szükséges hozzá. Kezdőknek nem túl sok kék jelzésű pálya áll rendelkezésre, azok zöme is erdőben átvezető, keskeny útvonalak. A maradék kék, szélesebb pályaszakasz pedig zsúfolásig tele van oktatói csoportokkal.
Az időnk nagyon változó volt, kifele télbe mentünk, egy nap erős havazásban volt részünk, 2 nap borúsban és 3 nap ragyogó napsütésben. Nagyon jó hóviszonyok vannak még a hegyen, a völgyben ugyan már az utóbbi két nap olvadt, de maradt még hó bőséggel.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.02.12. 12:02
Na, jó irányba terelődik a topik!
Az aukció, az árverés. Gondolom a NAV az árverés során szerzett nyereség után szeretné kérni az adót. Ha valaki eladásra hirdeti a nyereményét (túl az etikai kérdésen), az árverés? Ha valaki megnyerte az ingyenes jegyét és felhasználja annak eszébe jut erről adózni? Kell-e egyáltalán? Mert ha igen, akkor már régen rossz, mert az ajándékba kapott jegy után is kellene.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.02.12. 11:30
Miért nem hoztok létre egy új e-mail címet a feleséged nevére, hiszen olyan egyszerű, akár a freemailen, akár a citromailen, és még sok más helyen, utána azt átirányítjátok a meglévő közös e-mail címetekre. Így legalább lehet látni melyik posta jött a nejednek, melyik neked.
Előzmény: (WéberF 154550)
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.02.09. 20:02
Nekem a "síelés" fogalmához a szenvedély, megszállottság, vagy mánia szavak társulnak. Hogy miért szeretem ennyire ezt a sportágat? Magáért a hegyekért, a csodálatos havas táj látványáért, a kristálytiszta, lehetőleg fenyőillatú levegőért, a kellemes környezetért, a síterepeken tapasztalható különleges hangulatért, az örömet adó mozgásért, a kiváló kikapcsolódásért, a kihívások sikeres teljesítéséért. Vallom, hogy ez utóbbiból, mindig csak annyit célszerű bevállalni, aminek végrehajtása még élvezetet nyújt és nem jelent nyűgöt, vagy bárminemű kellemetlen érzést.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.01.31. 20:20
No én ezzel a véleménnyel vitatkoznék, olyan nagy és változatos a síterep, hogy nekünk 3 nap kellett a teljes besíeléséhez. Óriási a kínálat, hogy igazán lehet mindenféléből válogatni. Még akkor is mikor a déli lejtésű pályák a meleg miatt már kevésbé voltak élvezetesek, akkor is voltak remek, széles, jó minőségű pályák. Az sem igaz, hogy csak keskeny és nehéz pályák vannak, csak meg kell találni a megfelelőket. Számomra pont ez az a pályarendszer ahova bármikor nagyon szívesen visszatérnék, mert megunhatatlan.
Előzmény: (Imibá 153187)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.