Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Klara által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (89)Időben csökkenő Időben csökkenő
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2013.01.18. 12:22
A hét elején (január 14.-17.-ig) 3 napot volt módom (először) síelni ezen a terepen. Kellemes meglepetés ért, mert kevesebbet vártam. Igazán jót tudtunk síelni, de azért rá fog férni a síterepre a jövő évre tervezett fejlesztés, az új kabinos felvonó megépítése. Nem is annyira a Kreischbergre történő "felcsákányozás" zavart, hanem a meglévő kabinosból a felvonó aljáig való gyalogolás, vagy botozás, meg a csákányos tetejéről a 15-ös pályához való átjutás. Az új felvonó ezeket a gondokat ki fogja váltani. Remélem a következő fejlesztésük az a Rosenkranzra felvivő dupla-székes felvonó modernizálása lesz, mert a szél miatt még hiányérzetem maradt az 9-10-11-es pályák besíelésében.
Az időjárás az előrejelzések ellenére kedvezőbben alakult, vasárnap még a völgyben semmi hó nem volt, hétfő reggelre azonban Holle anyó megajándékozott legalább annyi menyiséggel, hogy télies hangulatot varázsoljon a környékre. Hétfőn, és kedden napközben csak hószállingózásban volt részünk, és aránylag jó látási viszonyok között ismerhettem meg a pályarendszert, bár a szél elég erősen fújt, különösen kedden. Szerda délelőttől jött az intenzív havazás, ami csak hasznára vált főleg az alsó 1-es pályának. Jelenleg kifogástalan hóviszonyok maradtak a hegyen.
A pályák közül tényleg nagyon jók a "Sixpack" melletti 15-16 és 17-esek, de a legnagyobb élmény számomra a Kreischberg tetejéről a völgyig való lesíelés volt az új 18-as, majd a 13-as és az 1-es pályák útvonalán.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2012.12.30. 17:26
Boldog, síélményekben gazdag Új Esztendőt kívánok mindenkinek!
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2012.12.24. 16:06
Csatlakozom a jókívánságokhoz, békés, boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2012.10.30. 16:31
Köszönöm, már kaptam egy pályaszállásra pozitív visszajelzést Dientenből. Két szobás apartman 2 főre 70 euróért, ezt elfogadtuk. A foglalás folyamatban van.
Előzmény: (zerge 142159)
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2012.10.29. 17:12
A szálloda 4*-os, nagyon szép, de sajnos nem a mi pénztárcánknak való. Valami egyszerűbbet, és olcsóbbat keresünk. Az eddig elküldött e-mailekre vagy nem kaptam még választ, vagy csak elutasításban volt részem. Még próbálkozunk, nem adom fel, majdcsak összejön valami.
Előzmény: (envoken 142147)
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2012.10.27. 20:23
A térképemre még egyéb más szempontok miatt szükségem van, megőrzöm, sőt ragasztgatnom kell, mert szétesőben van, de nagyon köszönöm az infót. Újult erővel nekikezdtem a szálláskeresésnek, ezúttal Dientenben.
Az eddigi fórumbejegyzések alapján jó síterepnek mutatkozik, ezért remélem, hogy jó választásnak fog bizonyulni.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2012.10.27. 11:25
Ezt a síterepet néztem ki magunknak február utolsó hetére, közvetlenül az osztrák síszünet utáni időszakra. Éppen szálláskeresésben vagyok, de még eredménytelenül. (Mühlbachban kinézett pályaszállás megkeresésemre, sem az oldalukról kitöltött űrlapra, sem a közvetlen e-mailemre nem válaszolnak). Dienten is szimpatikus lenne, főleg, ha télen is megközelíthető a település Mühlbach felől. Tud nekem valaki információval szolgálni, hogy 164-es út mennyire járható február végén, nem kell ugye Lend felől körbe megközelíteni a települést? Az én térképem ugyanis télen lezárt útvonalnak jelöli a Mühlbach - Dienten szakaszt, ami elbizonytalanít.
Ha esetleg valakinek jó pályaszállás infója is lenne erre a térségre, azt is megköszönném.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2012.09.25. 16:28
Fordított is lehet ám a helyzet, mikor a hölgyek imádnak síelni és a választottjuk nem tud, vagy nem akar. Megboldogult lánykoromban én voltam az, akinek szenvedélye volt a sízés és látva azt másoknál, milyen gondot okoz, ha a párjuk csak toporog és szenved a pálya szélén, úgy éreztem, megelőzendő a bajt, hogy radikális eszközhöz kell folyamodnom. Nem biztos, hogy követendő példa, de nálam ragyogóan bevált. Megmondtam a páromnak, akinek addig még soha nem volt léc a lábán, hogy addig bizony hozzá nem megyek feleségül, míg meg nem tanul síelni! Gyorsan pótolta ezt a tudásbéli hiányosságát. Én oktattam, és mivel nagyon fontos volt számomra, hogy ő is szeresse meg ezt a sportot, kerültem az olyan körülményeket, ami kedvét szeghette volna. Talán engedékenyebb is voltam a kelleténél a stílusbéli hibák korrigálásában, nehogy szekatúrának vegye. Maradt is néhány csiszolandó, helytelenül rögzült mozdulat, de úgy döntöttem, hogy az kevésbé zavar, mintha nem osztozna velem a síelés örömében.
A sí iránti szeretetünk és a házasságunk is tartósnak bizonyult, immáron 36 éve együtt vagyunk, és rendszeresen űzzük e sportot. Néhány, kényszerűségből, (szülés, illetve építkezés miatt) kihagyott szezonon kívül minden télen legalább egy hetet, de ha tehetjük még többet síeléssel töltünk. A két fiunkat természetesen korán megtanítottuk síelni és már alig várom, hogy az unokáimmal is együtt síelhessek.
Előzmény: (robertoo 139177)
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2012.03.05. 22:09
Ezen a síterepen töltöttük az elmúlt hetet. Dél felől közelítettük meg a helyet, és Mallnitz-Obervellachból vasúti szerelvényre ráhajtva keltünk át autóstól egy alagúton Böcksteinig. Nagyon érdekes volt a vonatozás, kifejezetten tetszett a jól szervezett fel- és lehajtás. A retúr jegy 30 euróba került. Ha körbe megyünk, úgy sokkal hosszabb az út és fizetős alagút is van közben, de árban nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne a két útvonal között. Mi inkább kíváncsiságból választottuk a Tauernbahnt.
Bad Gasteinben a Stubnerkogel felvonó mellett laktunk. Az első három napon télies időjárás volt, erős széllel időnkénti havazással és a felsőbb pályák felhőbe burkolózva. Reggelente a Stubnerkogel kabinos felvonó felső szakasza nem is járt, de szerencsére a félállomástól át lehetett csúszni egy jelöletlen pályán az Angertal felé a 11-es pályához. Sajnos az út utolsó 1/3-a már inkább felfelé vezetett, tehát rendesen kellett botozni, jó bemelegítő torna volt az első két reggel. 3 napig a piros B11-es pálya volt a kedvencünk, mindenhonnan, még a Hofgasteini pályákról is visszajöttünk ide, mert itt voltak a legjobb körülmények (bubis székes felvonó, aránylag széles, és jó vonalvezetésű a pálya, kitűnő minőségű hó az északi fekvése miatt, valamint itt elfogadható látási viszonyok voltak). A B 18-as erősen sötétpiros pálya a Stubnerkogelről a gerincen vezet lefele, nyitottsága miatt nagyon szeles, és jeges, valamint buckás volt amikor mi oda keveredtünk, valahogy máskor már nem is kívánkoztunk vissza. Kedd este és éjszaka még havazott, de szerdán már az eső esett. Akkor már fel tudtunk menni a hegy tetejére, reménykedve, hogy feljebb a hó esik, de sajnos mindenütt átváltott esőre, és sűrű ködben botorkáltunk le Angertálig a teljesen felpuhult, nedves, nehéz (lábtörős) hóban. Mire leértünk a völgybe már teljesen átáztunk úgyhogy szégyenszemre síbusszal mentünk a szállásunkra megszáradni és megőrizni testi épségünket. Vigasztalásul másodszorra is elmentünk a meleg fürdőbe, úszással pótolni a kimaradt aznapi mozgást.
A fürdőtől különben nem voltunk elájulva, mi az utóbbi időben itthon nagyon sok helyen voltunk különböző gyógy- és élményfürdőkben és bizony fele, vagy egyharmada áron jobb fürdőkhöz volt szerencsénk. Persze nagyon klassz volt a kinti medencében jót úszni, rálátással a havas hegyekre és a sípályára. A meleg vizes külső medencében is jó volt áztatni magunkat, csak sajnos nem gyógyvíz volt, hanem alig 34-36 fokos, erősen klórozott víz.
Az utolsó két nap szerencsére verőfényes időnk lett, csak sajnos jó meleggel, így csak a felsőbb pályákra volt érdemes menni. Ezen a két napon az első számú favorit a Jungeralmi felvonó volt a piros B 22-es pályával. Ez is északi fekvésű és az egész terepen itt voltak a legjobb hóviszonyok, és a legkevesebb ember. Az utolsó nap még újra átmentük a Hofgasteini részre, mert még nem jutottunk el a Hohe Scharte felvonóra (korábban mikor arra jártunk vagy nem járt a szél miatt, vagy erősen ködben volt). A katlanban fekvő H 3-as, 4-es és 5 pályák a déli fekvésük miatt élvezhetetlenek voltak a nagy melegben. A H1-es pályára viszont fentem a fogamat. Különben jó vonalvezetésű a pálya, egy erősebb és sajnos szűk letöréssel, bár annak alsóbb felénél van egy kerülő pályaszakasz is. Azt hittem azonban, hogy a magassága és a fekvése miatt jobb minőségű lesz a hó, legalább a felső szakaszon, de nem, már a kora délelőtti órákban felpuhult és kásás lett, különösen a H2 része. Menekültünk is vissza a Bad Gasteini oldalra, a B 22-es pályára és ott még kora délután is jobb minőségű havat találtunk.
Ami nem igazán tetszett ezen a pályarendszeren, hogy elég sok volt a szűk keskeny pálya, különösen a völgybe vezető kékek. A Bad Gasteinbe levezető B 14-es pályán délutánonként olyan embertömeg zúdult le azon a keskeny, kijegesedett és buckás pályán, hogy szinte életveszélyes volt, kezdőknek még csak véletlenül se ajánlanám. Az utolsó napokban már a hó is eltűnőben volt róla, így a középső állomásról már inkább gondolába szálltunk.
A Grossarl- Dorfgasteini pályákról sajnos nem tudok beszámolni, mert oda nem jutottunk el. Terveztük ugyan, de nem úgy jött ki a lépés.
Összességében ezért jót síeltünk, volt elegendő havunk, és jól is éreztük magunkat, gyönyörű a táj és a vidék, de azért olyan végső következtetést voltunk kénytelenek levonni, hogy bizony síeltünk mi már jobb pályarendszereken is.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2011.12.31. 10:14
Csatlakozom az előttem szólókhoz, én is kívánok mindenkinek minél több lehetőséget a síeléshez, és hozzá nagyon jó egészséget, jó humort, jó társaságot, sok havat, azaz síelős álmainak beteljesülését.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2011.11.16. 11:45
Tartozom egy beszámolóval, még az előző szezonról (2011. február vége március eleje), mivel hazajövetelünk után nem volt rá időm megírni, de talán még most is hasznos lehet mások számára.
Egy hószegény télben sajnos tényleg igaz, - amit már évekkel ezelőtt is megírtak itt a fórumban-, hogy a terep nem túl magas fekvése miatt március első hetében a völgyben már kifogásolhatóak a hóviszonyok. Most is így volt, különösen a déli fekvésű pályákon. Viszont a 290 km pályából még 266 km üzemelt és ragyogóan karbantartották, még akkor is, ha lent a faluban csak a pályákon maradt hó. A pályarendszer viszont nagyon változatos, és a hegyen még ragyogó hóviszonyok voltak. A táj tagolt, csodaszép panorámával rendelkezik, és fenyvesek között vezető, jobbnál jobb pályák találhatók. Nekünk 3 nap kellett a teljes kiismeréséhez, de mintha minden nap más síterepen lettünk volna. Egyszerűen nem lehetett megunni és a hatalmas kínálatból mindig ki lehetett választani a körülményeknek, valamint a kívánalmaknak legmegfelelőbb pályát. Szikrázó napsütésben a déli fekvésű pályákat csak legfeljebb 11 óráig volt érdemes használni, utána csak az északi lejtésűeken volt élvezetes a sízés. Szerencsére ebből van több, ezért még így is igazán kielégítő volt a választék.
Szállásunk Brixentalban volt, nagyon jó minőségben és helyen, közvetlenül a piros 1 sz. pálya mellett, 150 m-re a völgyállomás felett, elfogadható áron. Kérésre szívesen megadom az elérhetőségét. Az egyik hátránya az volt, hogy nem volt Internetezési lehetőség (de még a falu egyetlen Internet kávézójában sem volt működőképes világháló), a másik pedig, hogy az 1 sz. pálya déli lejtésű, és hazafelé megkínlódtuk a mélyen buckás, kásás havat.
A Choralpei oldalra egy napot szántunk, valahogy nem kívánkoztunk vissza, számunkra nem igazán volt jó hangulatú a hegy. Ami tetszett az a 120-as kék pálya, amin alacsony fekvése ellenére jó minőségben megmaradt a hó, a 118-as és a 119-es piros pályák, akkor is, ha azok egy kicsit rövidek. A 112 sz. fekete pálya felső szakasza viszont elég brutális. Mi meg se kíséreltünk lemenni rajta, de a felső hüttéből kijövet, messziről lehettem szemtanúja annak, hogy oda tévedt egy snowboardos kislány - a figyelmeztetés ellenére, hogy csak haladók használják -, nem tudva magát megtartani a kijegesedett pályán, pedig még el sem esett, de olyan félelmetes sikollyal zúdult le, hogy el kellett a környékéről menekülnöm. Azóta se tudom, hogy épségben megúszta-e. A 117-es 3 székes felvonó nagyon elavult és mellette lévő piros pálya környékén szinte már hó se volt, és nekem akkor se tetszett, amíg még a hó jó minőségű volt rajta. A haza vezető 11-es piros pálya nagyon erős, kezdőknek nem ajánlható, ráadásul délutánra már rendesen ki is volt jegesedve.
A Höhe Salvei pályák közül legjobban az 51-es tetszett, de jók voltak a 43-as, 45-ös pályák is.
A Hochbrixenen bemelegítésként mindig a 3 pályával kezdtük, utána a 2-es és 7-es volt a legsűrűbben használt.
A Zinsbergen a favorit a 71 sz. piros pálya, nem volt nap, hogy ne ezen időztük volna a legtöbbet, szinte mindig itt zártuk a napot.
Az Einbergen a 67 és a 68-as volt jó pálya, még ha rövid is, de a 99-es is érdekes.
Hartkaiseren több déli fekvésű jó pálya is van, de azokon ugye csak a reggeli órákban volt érdemes ebben az időszakban síelni. Az Elmauba levezető 80-as pályát, vagy a 91-est élveztük a legjobban.
Az Astbergi (Gooingi) pályákat az alacsony fekvése miatt már ki is hagytuk.
A pályarendszert leginkább a hollandok és a németek használják, találkoztunk még oroszokkal is. Magyar kocsit ugyan nem láttunk az egy hét alatt, de a hegyen azért hallottunk magyar szót is.
Összességében a pályarendszer nagyon jó, ragyogó infrastruktúrával rendelkezik, de talán érdemesebb szállást az északi oldalon (Söll, Scheffau vagy Ellmau) foglalni.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2011.02.17. 18:46
Igen, én az autópálya alatt átvezető ingajáratra gondoltam és az a Kleinarli oldal és nem Wagraini, ezt hirtelen összekevertem. Flachauból lehet csak Wagrainbe átsíelni, Flachauwinklből nem. Flachauwinklből viszont Flachauba közlekedik buszjárat. A tévedésért elnézést kérek.
A Wagrain-on belüli síbuszról sajnos nem tudok.
Előzmény: (mandzsi 110575)
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2011.02.16. 18:00
Flachauwinkl és a Wagraini felvonók között tényleg szinte 5 percenként megy a síbusz, vagy traktor vontatta "sívonat", vagy néha rendes busz is, amelyen ha emlékeim nem csalnak "pendlbus" felirat található, gondolom, hogy ne legyen összetéveszthető a Flachauba közlekedő síbusszal. A megállója Flachauwinklben közvetlenül az új épület bejáratánál van, a Wagraini oldalon pedig kicsit messzebb az épülettől, de közelebb a felvonó bejáratához, ahol a busz meg tud fordulni.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2011.02.06. 19:32
Pedig én Olaszországban a Piancavallo síterepén találkoztam sírendőrrel. Egyenruha jellegű síruhában "police" felirattal rótta a köröket. Igaz, hogy intézkedni nem láttam, nem hiszem, hogy feleslegesen zaklatná a sízőket, de gondolom valamilyen formában csak felügyeli a rendet.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2011.01.30. 22:29
Sokan írtak sok jót a Flachaui síterepről. Most azonban olvastam egy egészen más topicban Flachaut kritizáló hozzászólásokat és jutott eszembe, hogy tavaly, mikor itt voltam, időm se volt értékelni és beszámolni erről a síterepről. A másik topicban nem akartam off lenni, tehát itt írom meg a véleményemet.
Igazából Flachauwinklben laktunk, Zauchenzén és a Kleinarli oldalon síeltünk, de egy napra átmentünk Flachauba is, kíváncsiságból, mert annyira dicsérték ezt a terepet. Hát nekem elég nagy csalódást okozott. Az igaz, hogy klassz modern felvonók vannak, jól kezelt pályák, de nézzétek meg a pályatérképet az egy szem hegycsúcsra (Griessenkoreck) legalább 5 nagy-kapacitású felvonó 3 településről ontja fel a síelni vágyókat. A nyitott hegyen eszméletlen mennyiségű ember, átjárható pályákon keresztbe kasul úgy száguldozott, hogy egyszerűen nem éreztem jól magam. Mint a hangyaboly úgy nézett ki a hegy. Eddig még soha nem tapasztalt tömegiszonyom volt, pedig máskor is síeltem mikor sokan voltak egy pályarendszeren, de egy tagoltabb terep valahogy feloldja, vagy eloszlatja azt a rengeteg embert. Hiába nem kellett sokat várni a felvonóra, de számomra zavaró volt, hogy a tömeget egy helyre koncentrálják. Iszonyatosan vigyázni kellett arra, hogy belénk ne jöjjenek, pályát ne tévesszünk, és ne veszítsük el egymást a párommal. Mi szeretünk együtt síelni, de szabadon, inkább a felvonó alján szoktuk bevárni egymást. No ez itt nem tudott működni.
Valahogy nem kívánkozok ide vissza, még ha a pályarendszer igazán korszerű, egyenesen futurisztikus.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2011.01.19. 17:42
Azért gondoljatok arra is, hogy vannak olyan munkavállalók, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy egy hétig úgy menjenek el szabadságra, hogy egyáltalán nem válaszolnak az e-mailekre. Én pl. egyszemélyes vállalkozóként internetes szállásközvetítéssel foglalkozom, a téli időszakban még nyugis időszak van, el tudok menni síelni, de hiába írom ki az oldalra, hogy egy hétig nem leszek elérhető, vagy automatikus válaszadást állítok be, érdeklődések akkor is jönnek. Tapasztalom, ha nem adok személyre szóló választ egy napon belül, bizony azt nehezményezik az érdeklődők, és a kapcsolatfelvétel hiányában sajnos el is pártolnak tőlem.
Nekem a WiFi, a fentiek miatt nagyon fontos, de szeretem a napi híreket is megnézni a neten, és a családomnak is szívesebben küldök egy e-mailt, mint SMS-t, mert azt szívből utálok írni.
Azt is megjegyezném, hogy nem csak a téli üdülésre utazó vendégek keresik a WiFit a szállásukon, hanem a Balatonra érkező nyaralók is. Számtalan alkalommal találkozom olyan igénnyel, hogy csak az Internetes kapcsolattal rendelkező szállások jöhetnek számításba.
Ha tetszik, ha nem, ebben az irányban változik a világ.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2011.01.13. 18:50
A naptárat én is nagyon jó ötletnek találom, mert aki készül valamilyen terepre az biztos végig nézi, ki lesz esetleg még ott. De maga az ötlet még nem elég publikus. Nekem is csak a fórumbejegyzéseknél tűnt fel, és utána kezdtem keresni egyáltalán miről is van szó, hol is lehet az a naptár? Mondanom se kell, hogy a főoldalon először nem vettem észre, a síterepnél se találtam, kerestem a fórumban, mire nagy nehezen elbújva, de megtaláltam!
Talán a híreknél, vagy a hírlevélben is kellene róla tájékoztatni mindenkit, hogy ilyen fejlesztés készül, bátran használják a fórumozók.
Támogatom azt az ötletet is, hogy a síterepeknél is hozzá lehessen férni a naptárhoz, ki mikor lesz, vagy volt ott, de csak arra az adott síterepre leválogatva. Minél többen fogják használni, annál nehezebb a naptárból kiböngészni az adatokat. Egyszerűbb lenne a síterepnél megnézni, ki lesz esetleg előttünk ott, hogy közvetlenül is lehessen tőlük infót kérni a körülményekről.
További jó munkát!
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
Topik: macifarm
2011.01.02. 13:24
Ja a fénykép, kinagyítás után már világos, bocsánat, de eddig csak az írásokra koncentráltam, a fotó fel sem tűnt.
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
Topik: macifarm
2011.01.02. 13:04
Valamiről biztos lemaradtam, pedig igyekszem naprakészen követni a fórum beírásokat. E topic indítója WéberF tulajdonképpen miért maci? A bemutatkozó leírásban semmi utalást nem találok hozzá, a név fordítása német nyelvből takácsot jelent, akkor miért is maci? Csak nem titkos becenév, amit jószerivel csak közeli barátok ismerhetnek?
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2010.12.24. 15:17
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Békés Karácsonyt és nagyon boldog, hóban, síelési lehetőségekben gazdag Új Esztendőt kívánok mindenkinek.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.