Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csaba Pocsai által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (14)Időben csökkenő Időben csökkenő
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2024.01.18. 14:00
Ami nekem nem tetszik a GoPass-ban, hogy több napos bérletből nincs részleges visszatérítés és lemondani is csak egyben lehet. Jellemzően novemberben megtervezem a síeléseket, veszem a bérletet, foglalom a szállást. Ha 5 napra váltok bérletet, de mondjuk Lomnicon a 3. napon a szél miatt el sem indítják a felvonót, akkor nincs részleges visszatérítés.

Egyszer jártam így, azóta minden napra külön veszem a bérletet. Az 1 EU körüli napi bérletár eltérést pedig betudom "biztosításnak", viszont ha 3-4 évenként egyszer a helyszínen kell törölni a bérletet akkor, már én jártam jól.

Különbség %-ban? Kasszánál 69 EU, elektronikusan max 61. De mondjuk én november végén még 49-ért vettem a februári bérleteket.
Előzmény: (Giducki 220018)
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2024.01.18. 13:06
A síbérlet nem jó a síbuszra, de nem tudom mennyibe kerül a jegy.

Az elmúlt években, minden szezonban havi rendszerességgel megyek északra, még nem volt olyan, hogy ne tudtam volna felmenni Biela Put-ig. Szerintem emiatt nem kell aggódni.
A liftindulásra szinte mindig be vagyunk öltözve, lábunkon a léc, ilyenkor még Biela Put-on is van parkolóhely. A későbbi időszakok parkolási nehézségeit nem tudom, de biztos vagyok abban, hogy Lucky-nál lesz parkolóhely és ott sem leszel 100 méternél távolabb a felvonótól. A szabad parkolóhelyek számáról van kijelző ezért már kilométerekkel a pálya előtt tudhatod melyik parkolónál állj meg.
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2023.11.18. 08:21
A 22-23 szezon december (3 nap), január (5 nap), a 21-22 szezonban összesen 10-12 nap. De mint mondtam csak hétköznap megyünk, rendszerint felvonó indításra ott vagyunk és délután 2-3 körül jövünk le a pályáról. Eplényben, Mátraszentistvánon volt, hogy 20 perceket sorakoztam 1-2 perc siklásért. Chopokon nem volt rossz tapasztalatom, ha időnként össze is gyűlt a sor, nem volt annyira zavaró, hogy emiatt másik pályát válasszak.
Előzmény: (D.Dani 219138)
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2023.11.12. 13:07
Szia!

Mielőtt átmész a tőloldalra érdemes ránézni az időjárás előrejelzésre, mekkora szél várható. Illetve ahogy írták. Ha délről északra kalandozol át, akkor kisebb az esély az ottragadásra. Ha pedig már északon vagy, akkor észre fogod venni, hogy a szél miatt baj lehet, mert nagyon erős szél kell a leállításhoz. Tehát időjárás előrejelzés, ha csúcson 40-50 km/h szelet jósolnak akkor maradj, ha átmentél és kezd eldurvulni a szél, akkor vissza.

Ha először mész Chopokra, érdemes tudni, hogy a ratrakolt, kezelt pályák az északi oldalon vannak, a déli oldal puhára van hagyva, valamint az északi oldalon lényegesen több a lift, ezért kevesebb idő telik várakozással.
Mi mindig hétköznap megyünk Chopok északra, így csúcsszezonban is csak elvétve kell 2 percnél hosszabbat várni a felvonónál. A magyarok gyakoriságával kapcsolatban azért nekem más a tapasztalatom. Legalábbis északon ha megnézem a parkolót, akkor nincs túl sok magyar gépkocsi.

Érezd jól magad!

Csaba
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2022.02.02. 11:39
A Lucky parkolóban ha az fizető automatába bedugod a Gopass kártyát a megfelelő nyílásba akkor 7 EUR-t számol.

Biela Pút-on a kényelmi parkoló (lift mellett) 13 EUR, azon nem láttam Gopass nyílást (ettől még lehet). A felvezető út melletti parkolót pedig előre kell fizetni a parkolóőrnél, az 10 EUR, de oda érkezni kell időben.
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2022.01.20. 11:22
A térkép az északi oldalon Otupné és Biela Pút között mutat egy szánkópályát, máshol nem.
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2022.01.17. 12:31
Több alkalommal több pályán jártam ebben a szezonban. Sorbanálláskor és beülős felvonóban sem kell maszk, természetesen lesikláskor sem. A kabinosban, síbuszban kötelező, a szabály szerint itt FFP2-es kell.
Előzmény: (xpldrmstr 214481)
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2022.01.13. 18:44
Ahogy én látom a
-12 év alattinak elég a teszt is oltás nélkül
- két oltáshoz is kell a teszt, három értelemszerűen nem lehet neki.

Vagyis nem tudjuk olyan csoportba tenni ahol megúszhatja a tesztelést. (Kivéve ha az elmúlt 180 napban COVID-os volt.)

Egyéni szállásadók rugalmasabbak, gondolom elegük van a tavalyi zárlatból és az idei szezonkezdés zárlatával. Én gond nélkül találtam szállást december elején, amikor egyáltalán nem fogadhattak turisztikai vendéget. Jobb óvatosnak lenni, mint a sielés után délután még nyitva lévő tesztelőpont után szaladgálni. Én is teszteltettem volna, de így szerencsére nem kell.
Előzmény: (Tojgli 214346)
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2022.01.13. 10:31
Ami lényeges változás, hogy három oltással már nem kell teszt.
Előzmény: (Xabi 214339)
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2022.01.13. 07:42
Tegnap a szolvák kormány az OTP rendszerben bevezette az "OP plus" kategóriát. Eszerint január 19-től a szálláshelyek csak OP plus alá tartozó vedégeket fogadhatnak.
OP plus alá tartozik aki:
- olyan beoltottak, akik már megkapták a harmadik, megerősítő oltást, vagy az egydózisú Johnson & Johnson vakcinából a második, emlékeztető oltást
- olyan kétszer beoltottak, akik 180 napon belül estek át a Covidon
- olyan kétszer beoltottak, akik 72 óránál nem régebbi PCR-, illetve 48 óránal nem régebbi antigén teszttel rendelkeznek
- a Covidon 180 napon túl átesettek, akik az oltást a betegség leküzdését követő 180 napon belül kapták és érvényes negatív teszttel rendelkeznek
- a Covidot 90 napon belül leküzdöttek, akik érvényes teszttel rendelkeznek
- 12 év alatti gyermekek, akik érvényes teszttel rendelkeznek
- 12-18 év közötti gyermekek két oltással és érvényes negatív teszttel
- ideiglenesen vagy tartósan egészségügyi okból nem beoltható személyek igazolással és érvényes teszttel
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
Topik: Csorba-tó
2022.01.12. 14:12
Sikerült végre egy napot Csorba-tón sielni. Eddig csak terveztük, de az élet másként akarta. Az első tapasztalatok

Ami nem tetszett:
Parkolás. A felső, a google maps-on parkolóként jelölt nagy parkolókban sífutó pálya és motorosszán pálya került kialakításra. Gyakorlatlag maradt a messzebb lévő központi parkoló és a síbusz, vagy kb. 1-1,5 km séta és a bakancs csomagmegőrzőben hagyása.

Ami teszett:
Az időjárás előrejelzés napos, szinte szélcsendes időt ígért, ehhez képest Poprádnál még vastag felhőzet volt, a szél táncoltatta a kocsit. Szerencsére az időjárás előrejelzésnek lett igaza. A Tátrától kb. 5-10 km-re mintha elvágták volna a felhőket az égen. Amit kaptunk, kb. -3 - -5 fok, napsütés, csillogó hó, havas hegycsúcsok, dél felé nézve pedig felülről láttunk rá a felhőkre. Szóval csodás látvány, persze ez részben szerencse kérdése, főleg ha 3 hétre előre veszed a bérletet.

Pályák: Nagyon jól kezeltek voltak. A 2-es kivételével valamennyi üzemelt, valamennyi megfelelően ratrakolva. Délutánra az 1-esen érezhetővé vált egy valószínűleg korábbról maradt, letisztult jeges folt, de ha ott a pálya szélén maradtunk minden rendben volt. Nem buckásodott fel az alja sem.

Felvonózás: Hétköznap voltunk, most indult újra a jelenléti oktatás, valamint az iskoláknak a COVID miatt megtiltották a sítáborok szervezését, talán ezek is közrejátszottak, de egész nap összesen legfeljebb 3 percet kellett várni a felvonóra.

Bérletár: Tervezve a síelést, időben, online vásárolva nem drágább a magyar pályáknál.

Szerintem érdemes elgondolkodni a Magas-Tátrában síelésen. :)
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2022.01.04. 16:35
A booking-on biztosan találsz megfelelő szállást. Én ott még nem nyúltam mellé. :)

A síoktatással kapcsolatban szerintem előtte vedd fel a kapcsolatot a sítereppel. Hátha sikerül magyarul beszélő oktató, ha nem, akkor egyeztetni az oktatás nyelvét, illetve hátha rugalmasabbak lesznek az árral kapcsolatban is, pofon biztosan nem vágnak.

Közben úgy tűnik megoldódik az e-hranica probléma is. Szlovák konzuli szolgálat: "A beutazás előtti kötelező regisztráció (eHranica-rendszer) során a szlovák hatóságok által adott tájékoztatás szerint mindenképpen egy szlovákiai cím megadása szükséges (pl. annak a helynek a címe ahová beutaznak), függetlenül attól, hogy a szlovákiai tartózkodás hány órás vagy napos. Ez azonban nem jelenti azt, hogy szállásfoglalás nélkül ne lehetne beutazni az országba. Javasoljuk, hogy a kitöltésnél annak a helynek a címét adja meg, amely a beutazásának célja, ahol ténylegesen tartózkodni fog, vagy egy szlovákiai rokon, ismerős címét, ill. megadhatja a közelben lévő szálloda, bolt, benzinkút vagy más létesítmény címét (bár a rendszer „állandó lakcímet” kér; NE a magyarországi lakcímét próbálja megadni!)"
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
2021.12.22. 11:25
Én oda a (célállomás) síterep címét írtam be. Rendőrök ugyan még nem ellenőrizték. A szabályozásuk szerint a beutazásnak nem feltétele az állandó szlovák lakcím, vagyis ez így rendszerhiba.
Aki oda készül tudjon róla, hogy a síterepeken (eddig Jasnán és Lomnicon jártam.) ellenőrzik a COVID pass-t, leolvassák a "vonalkódot".
Jasnán jelzést tettek a ruha zipzárjába, Lomnicon viszont nem volt jelzés, ott arra is lehet számítani, hogy minden parkolóból visszatéréskor kérik.
Előzmény: (RepeiK 213416)
Csaba Pocsai
14 élménybeszámolót írt
14
7 éve tag
Topik: Kokava
2020.01.30. 19:25
Január 23-án hétfőn ismét visszatértem Kokavára.
Ami nem tetszett: A felkészülés során semmi friss infót nem lehetett szerezni. A weblappal nem foglalkoznak, a telefonszámok megváltoztak, vagy nem veszik fel, e-mailre nem válaszolnak.

Tapasztalat: A két kék pálya felváltva üzemelt, úgy du. kettőtől csak a bal oldali nehezebb. Nagyon kevesen voltunk a pályán, 2-3 embernél többet csak ritkán kellett várni a felvonónál. Ilyen "szellős" pályán az oktatás sem zavarta a szórakozást. Mindenki kedves segítőkész.

Jelenlegi árak:
Felnőtt napi bérlet 14 EU
Deposit a kártyára 2 EU
Van diák, nyugdíjas kedvezmény, illetve 4 órás jegy.

Eszköz bérlés 1 napra:
léc, deszka 9 EU
bakancs, cipő 9 EU
Teljes sí ill snowboard szett: 13 EU
Van gyerek kedvezmény, több napra eltérőek az árak.

Az én kezdő tudásomnak tökéletes volt. Kezdőknek ajánlom a helyet. Haladóknak talán csak szezonnyitó átmozgatásra alkalmas, de én ezt nem tudhatom. 😃
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.