Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kohalmi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.26. 12:21
Igen elragadtattam magam! De mi ezzel a gond? Az én személyes szubjektív véleményem fogalmaztam meg, viszont utánéztem jópár dolognak így a véleményem tényekkel ki tudtam egészíteni. Szerintem válasszuk ketté a dolgokat, nézzük egyrészt az egyéni meglátást másrészt pedig az objektív tényekre alapuló kritikákat. Nem célom megsérteni senkit, sem az üzemeltetőket, sem a fórumozó társaimat. De én továbbra is tartom magam ahhoz amit leírtam! Én akkor is azt mondom, hogy a Skiaréna által közölt adatok (pályahossz, pályák száma stb.) nem racionálisan mutatják a valóságot, magyarul úgy van minden kiírás, térkép, stb., hogy az minél jobban mutasson és sok-sok embert vonzon. Itt gondolok pl. arra, hogy a 3,5 km kezelt sípálya mit is jelent? KCsabika szerintem neked is érdemes lenne utánanézni a tényszerű valóságnak és akkor nem írnál ilyet, hogy MSZI-ben 400 méter működik, hiszen ott már 2,5 km kezelt sípálya üzemel. Pl. ott van 4-es 1km-es sípálya aminek szerintem elég változatos a vonalvezetése, hogy azt a haldók és profik is élvezni tudják. Na meg ne is beszéljünk a 3-as pályájukról az már egy igazán jófajta piros pálya. Igaz az 1-es nincs megnyitva (még), az a legtechnikásabb pályájuk, de szerintem ha annyi hó esett volna mint Eplényben (15 cm), akkor már az is lassan megnyitna.

Én nem azt mondtam, hogy Eplény pályái sz***k hanem, hogy nagytömegben használhatatlanok! EZ TÉNY! Erre írtam azt, hogy MSZI-n nagy tömegben is jól használhatóak a pályák, ráadásul mint kiderült (elmúlt hétvége) sorban állni egyáltalán nem kell többet, mint a csodajó négyülésesnél. Mert hát az is tény, hogy a Szetn Solyóm 2.400 fő/órát tudna de a problémák miatt szerintem most max. 2.000 fő/óra. Addig még nem nyitják meg a 3-as és 2-es csákányosat, gyakorlatilag mindenki ezt aliftet használja, na ezért van az óriási sor. Ha azt nézzük, akkor MSZI-n a két párhuzamosan futó lift összesen 1.900 fő/órát tud, de ezt mondjuk csak vegyük 1.700 fő/órának + még az 1.400 fő/órát tudó kis csákányosuk. Tehát a Szent Sólyom kényelmes, meg minden, de nem volt megoldás a sorban állás problémájára. És mi van akkor, ha nem lesz ilyen stabil hideg? Akkor nem lesz 3-as csákányos, meg 4-es, 5-ös pálya, sőt 3-as sem... csak a sólyom lesz az 1-es, 2-es és a hozzájuk tartozó csákányos NA akkor mi fog álandósulni az 1-es pálya allján???. Valljuk be őszintén, ritka jó hideg tél lett a kezdeti rossz után!

Na ez egy objektív vélemény, kritika és megjegyzések sora volt! :-)
Előzmény: (KCsabika 81835)
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.24. 22:06
Barna!
A sízésről nem is beszélve! Én már tegnap rendesen kifejtettem a véleményem az eplényi Csíkaréna balesetveszélyes sípályáiról. Napról-napra (ilyen tömegek esetén) majd egyre több SÍELNI ÉS SNOWBOARDOZNI vágyó észreveszi.
Előzmény: (barna69 81548)
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.24. 22:03
Úgy látszik Zsoci, hogy az elfogultságod alulmaradt! :-)
MSZI-n 10-15 perc sorban állás volt a lifteknél, a pályán ellehetett férni...

Úgygondolom, hogy igaz még így sok perc megy el a várakozásra (de hétvégén ez kibírható), DE legalább a pályán nem balesetveszélyes körülmények között kell síelned mint Eplényben sőt a Síparkban még ennyi ember ellenére is rendeset lehet SÍELNI. Ráadásul az eplényi topickban leírja egy kedves vendégük, hogy legkevesebb 14 perc, legtöbb 30 perc volt a sorbanállás.

Gratulálok MSZI! Ülő-lift ide vagy oda, Eplény alulmaradt!
Előzmény: (zsoci 81576)
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.23. 22:06
Lehet! A FIS-nek nincs valahol erre szabályzata?
Előzmény: (Robin 81443)
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.23. 22:01
Nézd mgy! Találtam egy másik sporttárs által feltöltött képet. Itt felülről látszik a felsőpályák teteje, a kép baloldalán van egy kis letörés, onnantól piros. Szerintem nem rossz a jelölés! Inkább óvatos.

https://sielok.hu/afotok/matraszentistvan-2010-jan/800_matraszentistvan0017.JPG
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.23. 21:53
Szerintem Magyarországon mások a tudásszintek. Ausztriában az még biztos kék lenne, bár egy kezdő lehet már megszenvedne vele. Nem tudom.
Az biztos hogy a 6-os pálya felé tartva egyre laposabb a hegyoldal. Szerintem egy pályatérkép elsősorban arra való, hogy előre meghatározhassuk melyik pályát válasszuk a sítudásunknak megfelelően.

Magyar sípályán eltévedni nem lehet!
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.23. 21:45
Akárhogy is nézem a térképüket ott csak 3 pálya van jelölve! :-) az is a 150-200 méter széles részre van berajzolva tehát az így: 50-60 métert jelent! Ja ahol beszűkül a pálya ott már csak az 5-öst jelöli a térkép a 4-es pedig lekanyarodik a völgybe. Szerintem tök korrekt a pályarajz, hiszen az az esésvonalakat jelöli nem pedig a nyomvonalakat (hozzáteszem a lif is sí-nyomvonal azt miért nem adják a síelhető pályahosszhoz?)

Nincsenek olyan sokan? Én már álltam ott sorban 10-15 percet is, ha a liftkapacitásokat nézzük, akkor az legalább 1.200-1.500 embert jelent! Nem hiszem, hogy Eplényben többen lennének (kivéve a SnowDay-t).

Na mindegy! Hosszútávon majd eldől, szépen letisztul az emberek fejében miért is fizetnek! A lényeg, hogy így erősödik a piac, hiszen egyre erősebb a verseny! :-)
Előzmény: (KCsabika 81427)
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.23. 21:30
Lassan csak lenyugszom! :-)
Előzmény: (Szab 81423)
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.23. 21:23
Ha jól tudom, akkor az 1-est lehet behóágyúzzák, amennyiben stabilan marad a hideg. Ahogy néztem oda aztán tényleg sok hó kell, mert a teteje legalább 60 méter széles és 600 méter hosszú, alul pedig a szélessége vagy 100 méter.

A ténykérdés: 1-es pálya Sípark vs. 4-es Eplény
Eplény: 800 méter hossz átlag 30 méter szélesség: 24.000 m2
Sípark: 600 méter hossz átlag 80 méter szélesség: 48.000 m2

A tények magukért beszélnek: a mátrai pálya behavazására kétszer annyi hó kell , kétszer akkora a pálya feület, azaz kétszer annyian elférnek rajta! Ja ez az egy pálya két eplényi pályát is kitesz, ráadásul nem ez a legszélesebb és leghosszabb pályájuk. Eplénynek a 4-esnél csak szűkebb pályái vannak!

A pályák sítérképeinek hiteles informálásól már ne is beszéljünk!
Csak meg kell nézni, hogy a két feszegetett pályánál hol jelölnek be 2-3 pályát ugyanazon a nyomvonalon, azthiszem itt a szélesség talán még fontosabb dolog, mert megtévesztő!

Ne haragudjatok meg, de így könnyű 4,3 km sípályát papíron kialakítani! Tények, tények tények - na ezeket nem nagyon lehet cáfolni!

Remélem nem bántok meg senkit a nyers és a tényeket fírtató beírásommal!
Dühös vagyok Eplényre ki kell, hogy adjam magamból! :-)
Előzmény: (Robin 81415)
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.23. 21:00
Szerintem meg Szentistvánban pont, hogy nem szarnak a pályára! Elmentem ma oda a rándult vállammal kirándulni és egészen mást tapasztaltam. Szélesek a pályák ellehet rajtuk férni! A skiaréna fórumában már leírtam a véleményem a méretekről. Szerintem a mátrai síparkban az eddig megnyitott pályák legalább kétszeres felületet adnak a sízéshez, ugyanúgy akár 1km-es hosszban! Egyébként meg csütörtökön nyitották meg a 3-as pályát, ma a snowtubingot és haladak tovább a hóágyúzással.

Eplényben mindeközben meg NEM LEHET NORMÁLISAN síelni!
Mgy-nek igaza volt! Itt csak a dícséretet lehet megírni, mert letépik a fejed!

Normálisan leírtam a véleményem ami ráadásul tényeken alapul!!!

Eszetlen, logikátlan fejlesztések, és sok műhó semmiért!
Előzmény: (Szab 81406)
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.23. 20:23
Én a tegnapi rossz élményeim után, ma kilátogattam a "mátrai síparadicsomba", de sajnos nem síelni, mert a Csíkarénában (Síaréna) tegnap elütöttek (az eplényi topikban taglalom, hogy tötént).

Sokat nézelődtem viszont: mit mondjak, rengetegen voltak szerintem legalább ezren, a hütte teraszáról forraltborozás közben pedig a sorbanállási időt figyeltem a lifteknél (egy piros sapkás síző haladását néztem) kb. 5-8 perc között lehetett a sorbanállás ami szerintem kibírható a hétvégi csúcsban!

Amit viszont ki kell, hogy emeljek: az istváni pályán elfértek a sízők, volt szabadságuk és láthatóan jól érezték magukat! Ja és csak egy-két buckát láttam kialakulni a nap folyamán, meg talán egy picit jegesedett a pálya ami a hétvégi csúcsban szerintem nem vészes! Az esti sízés elején már el kellett jönnöm, amire (ha jól tudom) bizony felkészítik a pályát, ugyanis egy félóra-óra alatt átratrakolják az egészet, hogy jóminőségű sípályán csúszhasson mindenki.

Köszi Sípark, ha rendbe jön a vállam jövök SÍELNI!
Kohalmi
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.23. 20:07
Szab!
Egyetértek veled! Az egyik mátrai terepen is így van, nincsenek is buckák!
Csatoltam egy szép fotót a csíkarénáról ami = az élvezhetetlen síkörülményekkel!

Egyébként a múltkor nagyon kiakadtam Eplényre, mert szerintem nem hiteles a tájékoztatásuk, mert én abnormálisnak tartom, hogy egy 10-30 méter széles hócsíkot sípályának hívnak (méghozzá azon rögtön 3-at is jelöl a csuda sítérképük)!

Tudom, hogy ezek az adottságok és nem lehet rajta változtatni, na de könyörgöm miért kellett ennyi pénzt ide költeni?! Ülőlift? Hát kéremszépen ez egy fantasztikus dolog, de úgytűnik a következményekkel senki sem számolt. A kevesebb néha több... ezt már többhelyen is olvastam. Ebben az értelemben én azt mondom, hogy nem kellett volna ülőlift és akkor megmarad az átlag 20 méter széles "sípálya" annak a max. 1000 embernek aki Eplénybe jár(t). Kedvenc síterepem volt eddig kis hazánkban eddig a "bakonyi csoda", de mostmár a hideg is kiráz tőle! Jól tudok síelni, többször is kaptam profi síoktatást, nagyon jó síoktatóktól, de az eplényi pályán szorongás a sízés. Ez nem csak szimpla panaszkodás, hanem "véresen" komoly ügy, ugyanis a tegnapi napon egy "nagytudású" síző elütött a pályán, kitérni nem tudtam mert nem láttam, de ha láttam volna akkor is HOVA???!!! A következmény: rándult váll! KÖSSZ EPLÉNY!

Belém lehet kötni a beírásomért kedves Eplény funok (én is az voltam), de NEKEM NE MONDJA SENKI, HOGY NORMÁLIS EZ AZ ÁLLAPOT!!!

Nem azt mondom, hogy ez csak Eplényben történhet meg (nem vagyok hülye), hanem azt mondom: Eplény akkorát fejlesztett, amit a fejleszthetetlen pályák már nem viselnek el. Baleset ne adj Isten életveszélyes helyzetekbe hozva ezzel az odajáró sízőket!

Szóval én inkább sorban állnék a csákányosoknál, minthogy elvegyék tőlem a sízés örömét és szabadságát!
Előzmény: (Szab 81362)
GetOneShot.jpeg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.