Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

pancsa által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
pancsa
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Topik: Mosoly
2011.10.24. 12:03
2 gyerekünk van, a lány tavaly 8 a fiú 5 éves volt.Mivel ők síelnek, mi szülők snowboardozunk , bármennyire is igyekszünk a liftből kiszállásnál vagy kínlódnak míg mi csatolunk, vagy (kisebb tömegnél, belátható szakaszon ) előreengedjük őket, oszlopig, kanyarig stb. Egyik ilyen indulásnál mire a csatolásból felpillantottam az elsőszülöttet már éppen talpraállította egy számunkra idegen snowboardos lány , egy esés után. Amikor melléértem , már nem volt ott , ezért megkérdeztem a gyereket ,hogy mi történt , ilyen formán: "Fancsi, magadtól estél el? " -arra akartam kilyukadni, h bekaszált-e a lány elé, vagy fordítva, vagy csak elesett és a lány segített neki.Fancsi" Neeeem, nem magamtól ! Hanem a buckától ! " :)
pancsa
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2011.03.16. 16:55
Üdv.

Márc 11-15ig voltunk kinn Csak 2 nap után jöttünk rá, hogy a busz/bogyóslift kombót kihagyhatjuk ( kb 3/4 óra minima) , ha Klösterle-nél lévő parkolót használjuk :p , Anenheimnél mire mi odaértünk (10 h) általában már csak a távolabbi (4) parkolóban volt hely, s bár a busz sűrűn járt , nem volt elviselhetetlenül zsúfolt, a bogyónál sem kellett sokat várni az első megoldás azért kényelmesebb volt. A tömeg általában eloszlott a pályán, bár a szó szerinti értelemben nem is volt zsúfoltság, talán csak szombaton voltak többen . A pályák közül mi a 9est részesítettük előnyben, fel-felnézegettünk a többire is, ill lecsurogtunk az 1-1an, de ezek nagyon hamar buckásodtak. Jegesedés (olyan karmolós üvegszerű) a tetőn sem volt, ugyan kemény volt a pálya, de nem súlyosan (viszont volt köd meg szél, ötletszerűen , változékonyan) . A hó minősége délelőtt kifejezetten jó volt , a pályák nagyrészt elég szélesek (ez azért fontos, mert sok a mazsola, és nem nagyon vannak tisztában a tudásukkal, viszont ész nélkül teperni szeretnek, nekem meg kicsi gyerekeim vannak , akiket baromira féltek) a pályaszélek pedig -még így hóhiányos időszakban is- úgy vannak kialakítva ,hogy (bár csak a pályán van hó) ki-be lehet ugrálni a peremen , amit mi és a kölykök is nagyon szeretünk (jobban mint ezerrel tépni) .
4 nap alatt 2 x láttunk helikopteres mentést, ilyenkor leszálláskor megállítják a liftet (9) , illetve a forgalmat a pályán , mi ált. feljebb vártuk ki ,illetve a liften :s , aztán ültünk 25 -30 percet a liften műszaki hiba miatt is , majd pár percre többször is megállították később is .. Ez a része nem kellemes , de kibírható volt , inkább a para miatt említem, mert ugye ilyenkor nem tudja az ember mennyi időt kényszerül lógva tölteni :p.
Összességében szerintem jó hely , jó pályarendszer .
Nagyon nagyon sok a magyar , inkább úgy mondanám, hogy nagyon kevés az osztrák :))).
pancsa
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2011.02.28. 14:49
Sthulecken minden éjjel ment a hóágyú , legalábbis azon a részen ahová a 4esről rálátni ott egészen biztosan, no meg a víztározók láthatóan fogyó tartalma is arra enged következtetni, hogy tolták neki rendesen, viszont ez tömegarányosan , főleg az 1 ill 1/A-n pont semmit nem ért, egy kör alatt letúrta az iszonyat embertömeg :(( .
A 3mason alig volt jeges,ott valahogy kevesebben jártak, viszont ott meg a nagyjából feltört jég miatt kellett résen lenni , szal volt kihívás rendesen, csak nem olyan fajta kihívás amit az ember élvezhet :p.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
pancsa
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2011.02.27. 10:39
Tegnap este jöttünk meg Sthuleckről (szerdától voltunk) a Sonnenalmban szálltunk meg. A szállás /kaja jó volt ,hideg volt, de a nap sütött, a hóviszonyok (amik nem voltak ugye) adottak,a pályákat rendesen karbantartották és küzdöttek becsülettel , de így is elég határeseten sikerült fenntartani a síelés -snowboardozás feelingjét .
Mi biztos nem megyünk többet ( snowboardos apa-anya, 5,5 éves freestyler és 8 éves alpesi gyerekek :))) plusz a társaság 3 gyerek 3 felnőtt ) bár a pályák jól besoroltak, elég szélesek , megfelelő hóviszonyok mellett kellemesek is lehetnének, de én még életemben nem láttam ilyen sok veszélyes pályakereszteződést, összefutást,aztán pl. hogy a 4es csákányos felvonó -amúgy nem hosszú- nyomvonalát pont 3x szeli keresztbe kialakított keskeny átcsúszó ...
A másik amit 13 év után szintén itt tapasztaltam először az ,a matt bunkó síelőközönség, és a brutál fújás a boardosokra. Szó szerint és nemzetiségtől függetlenül :s !Hétköznap is bőven sokan voltak a pályán és várni kellett a lliftnél bőven (taposás , furakodás, gyerekek kitúrása ) , de a szombat az már annyira durva volt, hogy inkább lecsúsztunk és hazajöttünk délben :p.
Már szerdán elkaszálták (külön-külön más helyen és időben) a gyerekeket , szerencsére kisebb kék foltokkal megúszták, de ezek is banálisak voltak, A kicsi (3. szezonos , sok felnőtt sírva könyörögne a rutinja feléért is, annyit síelt korarányosan .p) lelassított egy letörés előtt -mivel ott egy hosszabb jeges szakasz kezdődött) , ekkor egy nagypapa korú oszták úriember lökte méterekre le a jégen , utána bocsánatkérve mutogatta az őskori -bakancsot nem fogó- kötését, hogy amiatt nem tudott megállni. Nos, ha a gyereknek vmi baja esik , akkor baromira nem vígasztal.A másikat a pálya szélén vágták telibe, Ő állt a hósáv legszélén .Itt jegyzem meg, hogy mivel a pályáról kimenni nem lehet (nincs hó) a közepe sok helyen és váratlanul jeges, ezért mindenki a szélén lévő max 5 mes sávon belül közlekedik , +itt állnak a várakozók, itt tolja csilliárddal a tizenéves snowboardos meg a lesiklóbajnok,kettővel a hóekés felnőtt és elsőszezonos kisgyerek szóval elég stresszes . Nekünk azért 2. napra kialakult a rendszerünk , 1 felnőtt elől, utána a gyerekek sorban oldalról és hátulról "véd" 2-2 felnőtt, és így megúsztuk komolyabb sérülések nélkül , de elsőre nagyon kamikaze mutatványnak tűnt lejutni velük , meg úgy általánosan :(.
Az alsóbb pályák jege ritkábban bukkant elő , a 3mas piros kifejezetten élvezetes, míg meg nem látja az ember az aljában a liftre várakozó iszonyat tömeget.
:p
Mi máskor biztos rászánjuk azt a plusz időt, hogy messzebbre menjünk,pl. Lackenhof még hétvégén is jóval nyugisabb /biztonságosabb ( ja a liftbeszállók-kiszállók bénaságáról még nem is írtam, elég hőskoriak ) és az 10 év alatt a gyerekeknek ingyen van .
2004 utáni gyerekeknek itt is ingyenes, de nem adnak kártyát sem ( ugyanúgy kifizetnénk a kauciót, ahogy mindenhol) ez is elég kínlódós ...
Ha már ilyen hosszú lett: a hófánk nagyon jó ( 4 euró egy ötös bérlet) , és az éjszakai ( 9ig) síelés is nagyon tetszett a társaságnak ,úgyhogy van pozitívum , de kevés a visszatéréshez :p.
iphoneA-029.jpg
pancsa
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2011.02.22. 14:58
Lackenhof Ötcher : 10 év alatt a mai napig ingyen van a bérlet, és adnak rendes kártyát , nem úgy mint Annabergben, ahol gyereknek csesztek adni és úgy szenvedtünk át velük minden egyes beléptetőkapun (snowboardal viszünk síelő gyerekeket) .Kezdővel Lackenhof - de ha jók a hóviszonyok haladóknak is jó szórakozás :) - ideális.Sthuleckre holnap megyünk először ( haladó gyerekekkel) kicsit parázok a nemlétező hóviszonyok miatt :p, nyugtassatok meg, hogy azért el tudunk ott csúszkálni 3 napot :))).
pancsa
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.11.23. 10:27
Sziasztok!

A gyerekeknek szeretnék gerincprotektort. 122 ill 140 cmesek tehát még javában növésben vannak , így sztem a kantáros állítható verziót kellene keresnem, de hol?
Nekem mellényes daniese van, ez elől is véd vmiennyire, polifoam háromszögek vannak benne, szeretem,ilyen lenne az ideális Nekik is, viszont a kölykik egy ilyet egy szezon alatt kinőnek gondolom...
Mindegy ha mellényest tudtok jó minőségű megbízhatót jó áron Bpn (próbálni kell mindenképp) akkor pls írjatok .

Köszi
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.