blaho82 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (43)Időben csökkenő Időben csökkenő
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
12 éve
Ma voltunk fent, még mindig sielhető a pálya.Jól elfáradtunk a nap végére.Kevesen voltak pedig azért annyira nem gáz a a pálya.Sajnos a havazás ráférne.
DSCF0606.JPG
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
12 éve
TGeree

''Na ez az a hozzáállás amiért itt tart Magyarország.
A feltételek adottak, viszont a szolgáltatás egyéb részei,
akár jobbak is lehetnének mint Ausztriában.''

Az Alpokat azért nem lehet ide varázsolni.A feltételek messze nem olyanok mint 2000m-en.A hóágyúval nem rendelkező pályák az utóbbi években 2-3 hetes szezonokat produkálltak,csoda hogy még működnek.Ausztriában az állam is támogatja ezt a sportot + a vállalkozók. Azért lehet itt is jó kis sípályákat csinállni.Például Eplény , Mátraszentistván stb.A Dobogókői tervek is jók,de hát a pénz...

The Mule történetéhez már inkább nem szóllok, mert nem tudom mi történt akkor.Nekem még nem volt szerencsére ilyen tapasztalatom egyik magyar pályán sem.
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
12 éve
Sziasztok B.Ú.É.K. !

Tegnap voltam fent a hegyen.A pálya tényleg ninncs a legjobb formájában.Az ünnepek alatt a tömeg rendesen lekoptatta.Igy nehezen ratrakolható(egy helyen el is kapart rendesen).Most egy kiadós havazás csodát tudna tenni.Sajnos hóágyú nélkül csak az égiekben lehet bízni.Hármunk közül egyikünk sem bánta meg,hogy elmentünk.Egy jót sportoltunk.Szeretjük azt a pályát és nem kritizáljuk,mert nem az üzemeltetőn('' **** felvonós csávó'') múllik,hogy nem első osztályú.Az időjárásnak ő sem tud parancsolni.
The Mule én nem tudom mit szóltatok be a ''felvonós csávónak'', de nem szokott bunkó lenni.Én 3 év alatt nem ilyennek ismertem meg.Még mindig segitett mindenkinek és arra sem emlékszem, hogy valakit felzavart volna gyalog.Tegnap zárás utánn is egy hölgy miatt újra lett indítva a felvonó, de ő sem lett lent hagyva.Még olyanra is emlékszem, hogy egy kezdő sielőt a ratrakkal vitt fel a nap végén.A weboldalra pedig ki van írva,hogy kezdőknek nem nagyon ajánlják(főleg deszkásoknak),de a pálya alsó részén már legalább 5-6 ismerősömmel szeretettem meg a sielést.Egyébként az üzemeltető (Laci) elmondása szerint az a drótkötél könnyen leakad a görgőkről és az órákba telhet mire vissza akasztják rá(már volt rá példa).így 1 ember elronthatja a masik 50 ember szórakozását.
így végszóra Visegrádi pályát kritizálják a rövidsége,túl zsúfoltsága,magas ár miatt.Dobogókőt a kopott pálya miatt,Eplényt ,Mátraszentistvánt hogy még mindig nincs nyitva az összes pálya.Emberek ez Magyarország, nem egy sielő nagyhatalom.Örüljünk annak, hogy tudunk itthon is sielni.Aki többre vágyik ott van Ausztria vagy Szlovákia ott most kivállóak a feltételek!
h i r d e t é s
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
12 éve
Sziasztok!

Voltam fent tegnap. A pálya nem olyan szuper mint a múlt héten.Jóval kevesebb a hó rajta kb. 15-20cm, de sielhető. Ratrakolva szombaton volt utoljára,de a kevés hó miatt nem is lehetne. A hó csontá van fagyva elég gyors a pálya igy viszont nem buckásodik annyira. A kikopott részeknél kifordult 1-2 földarabot folyamatosan ledobálják. A karácsonyi külföldi sitúrák előtti bemelegitésre megfelelő. Amig az időjárás engedi nyitva lesz. A táj lenyűgöző az összes fa fehér mint a mesékben. Jelenleg süt a nap és -1-2 fok van.
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
12 éve
Sziasztok!
Tegnap tényleg nagyszerű volt a pálya.Nem buckásodott, jól kifagyott az éjjel.A néhol voltak kikopások, de nem ez a jellemző.Köveket nem nagyon láttam,egy fagyos füves földdarabot dobtam le a pályáról amit valószinüleg még a ratrak hagyott rajta.Az én lécemen sem láttam karcolásokat.Alján elkezdett kissé jegesedni ott óvatosabban kell csúszni,de nem vészes.Szerintem aki egy jót akar sielni nyugodtan menjen ki nem fogja megbánni.
201012032636.jpg
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
12 éve
Sziasztok!
Ezért nincs még nyitva a pálya.Az első 2 képen lehet látni mit okozott a vasárnap esti esőzés.A pálya alsó felén patakokban folyt a viz.Laci megpróbálta ratrakolni de csak a sarat kaparta fel ezért rá sem ment a pályára igy az még szép fehér.Hétfőn éjszaka a -6°C hőmérsékletnek köszönhetően megfagyott.Elkezdték gyűjteni a havat ,amit ha minden jól megy 2 teherautóval folytatnak csütörtökön.Közben szerdán az égiek is besegitenek az előrejelzés szerint 15cm-el.Igy ha minden a terv szerint alakul pénteken kifogástalan pályával nyit a siközpont.
201011282617.jpg
201011292619.jpg
201011292620.jpg
201011292621.jpg
201011292622.jpg
201011292626.jpg
201011292624.jpg
201011292625.jpg
201011302627.jpg
DSC06798.JPG
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
13 éve
Csak a pálya tetején van !Most jöttem a pályáról szakad a hó fent(valóságos hóömlés) -1 fok van.A pálya a lehullott friss hó miatt buckásodik,de kopott részek nincsenek.
20100211788.jpg
20100211786.jpg
20100211783.jpg
20100211781.jpg
20100211780.jpg
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
13 éve
Tegnap és ma is fent voltam a pályán.Egy nagyon jót sieltem kb. 20-ad magammal.A pálya kemény rendesen kopik de élvezhető.Hihetetlen sebességgel lehet lejönni rajta.Az alja kiválló.Köveket nem láttam(de nem is kerestem).Töltöttem fel videót a két napról.Többet látni rajta mint a Webkamerán.A videók közt meg lehet nézni.
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
13 éve
az a baj ,hogy ennek a palyanak a hoagyuk hianya vegett nincs osszefuggo fagyott hoalapja.Igy ha 1.5m ho is lesz rajta akkor is le lesz sielve a foldig.Lehet, ha minden ugy alakul ahogy elore jelzik es hosszu kemeny tel lesz iden a ratrakolasoknak es a fagynak koszonhetoen javulni fog(foleg ha hull meg hozza).Lehet egy atmeneti kisebb onoseso is jot tenne.Utanna mar a hokotro sem kotorna le a havat a palyarol.Ahol ez az alap megvan ott max. kijegesedig a palya a kopasok vegett.Ha magyarorszagon is 3 honapig tartana a siszezon es a palyak nem nyitnanak ki mindjart az elso 15-20cm utann,hanem folyamatosan taposva lenne a ho es meg lenne varva mig rendesen kifagy johetne barmilyen kezdo hodeszkas vagy sielo semmi kart nem tudne tenni a hoban.Sajnos itt minden alkalmat ki kell hasznallni az uzemelesre mert nem lehet tudni hany napig tart ki a ho.
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
Topik: Dobogókő
13 éve
Kedden és szerdán voltam fent én is.Senki nem lett hazaküldve mert nem tud snowboardozni(vagy sielni)!De amit az a pár fiatalember végzett nem volt semmi.A felvonót nem tudták használlni.Volt, hogy fekve húzta őket a felvonó.Felfelemenet az üresen visszafele tartó vonszolókat próbálták elkapdosni.Többszöri figyelmeztetés utánn annyira felhúzták magukat, hogy hangosan gyalázták a sipálya alkalmazottait.Itt viszont még nem ért véget a történet,mert egyikőjük úgy eldobta mérgében a vonszolót hogy az felcsavarodott a drótkötélre és leszakadt.Csak a szerencsének és a felső állomáson levő alkalmazottnak a gyors reágállása mentette meg a felvonót a nagyobb bajtól.Ha ott szétszakitja a drótkötelet vagy bármi más gondot csinállt volna lehet vege lett volna az egész siszezonnak.Ebből lett a nagy felháborodás a snowboardosok iránt(tisztelet a kivételnek).Szerintem sem lenne helyes végleg kitiltani a snowboardosokat a pályáról,de tanulni inkább más lankásabb helyeken tanuljanak (ezt a kezdő sielőknek is ajánlanám) ráadásul ezzel a tányéros felvonóval még egy gyakorlott snowboardosnak sem könnyű felmenni.Esetleg meg lehetne beszélni a Lacival és ha segitenétek neki biztos belemenne egy kijelölt snowboard pályát kialakitani ugratókkal esetleg egy-két egyszerűbb elemmel kombinállva.Én az erdőben gondoltam ahol gyérebbek a fák,vagy esetleg valamelyik szélén a pályának mit pl. a Chopokon csinállták.
Örüljünk végre a hónak,mindenkinek további jó sportolást kivánok!

ui:a Tomit hagyjátok ki az egészből, mert ezt a Laci talállta ki.A Tomi azt ir az oldalra amit mondanak neki nem az övé pálya és ott sem volt mikor ez történt!
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Sajnálatos dolgok ezek.Szerencsémre nekem ilyen rossz tapasztalataim nincsenek.Igaz az én autómon szlovák Komárnói jelzés van,de ez sem egy ''életbiztositás'' arrafelé.Voltunk magyar jelzésű autóval is ami 3 napig állt az alsó parkolóban a Trangoska hotelnál és semmi baja nem történt.Az viszont tény ,hogy már én is találkoztam ilyen ''magyar barát'' egyénnel Besztercebányától pár kilométerre aki a szemembe nézve elmondott minden bu.i magyarnak miközben én a saját anyanyelvén kérdeztem meg tőle,hogy miért utáll minket magyarokat.Erre elgondolkodott(nem tudom mivel) és csak annyit válaszolt: csak úgy.
Egyébként egy nagyon jót sieltünk hétfőn ragyogó napsütésben remek pályán.A hó utánpótlás viszont már ráférne a pályákra a kopott részeken.A déli oldalra még mindig 19euro a jegy amit szerintem érdemes kihasznállni mert szinte az egész pálya besielhető.
20100125581.jpg
a 3-as pálya teteje
a 2-es fekete pálya
a Derese felé
a 3-as fekete pálya
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Sziasztok!
Tegnap voltunk sielni a Chopokon.A déli oldalára mentünk de vettünk 29euroért jegyet ami ervenyes volt az Északi oldalra is.Igy közel 30km-es pályarendszeren sielhettünk.A csúcson rendkivüli hideg de tiszta idő fogadott.Leginkább a Luková és Záhradky közt levő pályákat teszteltük.Ezek összeségében nem rosszak,de elég kopottak és néhol már jegesek voltak.A többi pálya is hasonló, jót tenne nekik pár cm friss hó.A használható pályákon köveket sziklákat nem láttam a hóvastagság ideális.Sorbanállás kb.2-3 perc volt.
az 1b pálya a csúcs alatt
a 11-es FIS pálya Lukován
a B felvonó alatt,alul Rovná Hola látható
a csúcsra vezető S felvonó
11-es pálya
Konsky Grun
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Mi is kellemesen csalodtunk a pályában. A lenti pályak kitünőek fent sem sokkal roszabb. Még délután sem buckásodott!Nekem kifejezetten tetszett,hogy a felső rész nincs letaposva,de igy sincs mélyhó fent. Sziklák közül is csak azok látszanak ki amelyek máskor is. A 3-as pályát kb. a felénél egy patak keresztezi itt vigyázni kell főleg ha rosszak a látási viszonyok,de egy sávban átt lehet felette siklani..Sorban állás nem volt,megállás nélkül sieltünk.Egyébként tényleg vannak ujitások. A 6-os pálya mellé csináltak még egy piros nehézségű pályát. A snowboardosoknak az 1-es pálya jobb oldalán külön kitaposott pálya van egészen a Srdiecko hotelig különféle ugratókkal szinezve. Egy darabon a pálya bekanyarodik az erdőbe is! Aki mostanában készül oda lassan vezessen Podbrezová és a csúcs között mert mérnek a rendőrök. Nekünk sikerült jól megdrágitani a sielést!!!
1a új pálya
2-es pálya
a 3-as pálya teteje
F felvonó
Chopok csúcs
az új 1a pályát készitik
az ugratók egy része
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Szasztok!

Csutortokon reggel indulunk a Chopok-ra 1 napra.Van meg egy hely a kocsiban.Ha valakit erdekelne Esztergom vagy Komarom kornyekerol.
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Szia!

Ez nagyon jó hir számunkra mert mi is készülünk fel csütörtökön.Bár az idjárás kicsit más lesz mert szórványos havazásokat mondanak.Szerintem csak a tiszta idő és a remek látási viszonyok miatt nyitották ki a teljes pályát mikor ti voltatok, de legyen szerencsénk nekünk is.Az árakról tudna valaki irni?A weboldalon 19eurot irnak amig a teljes pálya ki nem nyit.Akkor most mennyibe is kerül a bérlet?
Előzmény: (megyesz 80448)
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Sziasztok!

Január 16.-ától lehet sielni a fenti részen is. Elinditják a C felvonót is a többi felső felvonók továbbra is zárva lesznek.Mivel kevés a hó igy ezek a pályák kezeletlenek .Itt lehet jót freeride sizni.Le lehet majd csúszni a hosszú 3-as pályán is.A legfelső részt 1,5m alatt nem nyitják ki a sziklák végett.
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Sajnos szállásról nem tudok infót adni mert mi egy ismerősünknél laktunk aki nem ad ki szobákat bérbe.Szerintem próbáld meg Vecsey Zsoltól megkérdezni .
Előzmény: (TZoli 78074)
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Sziasztok!
December 30-án kipróbáltam a Strallegi sípályát. Itt egy hosszú 2,5-3km-es nagy pálya és egy 500m-es tanuló pálya található külön csákányos felvonóval. A nagy pálya a tetejét (kb.300m) leszámitva végig piros nehézségű(fekete részek szerintem nincsenek)a közepén egy S kanyarral ami természetes hó hiányában most elég keskeny és a jeges részen könnyen ki lehet csúszni a pályáról. A kanyart bevéve a pálya aljára már egész nagy sebességgel lehet megérkezni.A szünet alatt vigyázni kell a sok sielni tanuló kis gyerekre. Jelenleg nem a legjobb ,a hó elég kevés és néhol jeges a pálya. Hóágyúzás segitene rajta ,de leginkább egy kiadós havazás. Megfelelő hó esetén 1 napra mindenképpen érdemes kipróbálni. Sorbanállás nincs. Ha kombinált bérletet akartok venni ami az egész Joggland régióban érvényes a felvonó alján vegyétek mert nem tartoznak egybe a felvonók!
20091230138.jpg
20091230140.jpg
20091230137.jpg
DSC05446.JPG
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Sziasztok!
December 28.-29.-én voltunk sielni St. Jakob im Walde-n.Egy szuper kis pályát ismertem meg.Mindenkinek ajánlom aki nem vár csodákat,főleg azok utánn,hogy most gyakorlatilag 2000m alatt nem találni természetes havat Ausztriában.Az eső és a fagy elég jegessé tette a pályát ,de ha lehet azonnal hóágyúznak.A B felvonó melletti pályák meredekek kezdőknek nem igazán ajánlom.A teteje kék nehézségű, de a közepénél már jó erős piros egy 2 m-es óriás ugratóval fűszerezve.Az erdei pálya is széles kék és piros nehézségű.A teljesen kezdőknek van egy köteles felvonó(D)és mellette (C)egy 300m-es pálya a gyengébben sielőknek.Sorban állás mivel szünet volt a gyerekek végett kb.2-3 perc. 2 napra nekem bejött a pálya!
20091228084.jpg
DSC05436.JPG
20091228073.jpg
20091228076.jpg
blaho82
43 élménybeszámolót írt
43
14 éve tag
13 éve
Sziasztok!
Tudna valaki információt adni a pálya álapotáról?Jövő hét elején mennénk a környékre, de nem tudjuk még hol lehet majd sielni.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.