Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

watchup által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
2018.01.21. 21:39
2018.01.20-án szombaton, a nagyobb havazás előtt voltam Kékestetőn 10 éves lányommal síelni. Azért döntöttünk mellette, mert Kecskemétről bő 2 óra alatt oda lehet érni, és mert míg a lentebb fekvő magyar síterepeken napközben +5 fokok voltak megelőző héten és hóhiány volt jellemző, itt nem ment 0-1 fok fölé a hőmérséklet. Délutánra jöttünk, délben ettünk pár falatot a torony melletti étteremben, és 1kor kezdtük a csúszást. Fél nap alatt is kellemesen elfáradtunk a végére. A pálya állapota szerintem fantasztikus, kiváló volt a hó. Jegesedéssel nem találkoztam, és mindenhol kellő vastag volt a hóréteg. Egy darab csákányos felvonó ment, de szombat ellenére sem alakult ki 2-3 percnél nagyobb sor. A felvonóra is csak jót tudok mondani, a kezelők nagyon segítőkészek, gyerekkel mindig segítettek a beszállásnál. A tempója is szerintem megfelelő és jó, hogy kettőnket együtt visz fel. Biztonságos, nem sokszor kellett kiesők miatt megállítani. Nem egy fotel, de legalább növeli a kint töltött idő sport értékét. A pálya egy nem túl durva, de kellemes hosszúságú kék pálya, ami szerintem olyanoknak, akiknek már pár órát volt a lábukon léc kiváló terep. Tervezem, hogy legközelebb a kisebb, teljesen kezdő gyerekemet is elhozom ide tanulgatni.
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
2017.02.16. 14:46
2017 február 12-én síeltünk Cervenohorské Sedlo-n. Egy hosszú hétvége keretében. A szállásunk Loucna nad Desnauban volt a Penzion Oaza-ban, ami egyfajta diákszálló és félpanziót is adnak. Külön érdekesség, hogy az étlapon magyarul!! is le vannak írva az ételek, és még egy tanuló sípályájuk is van.

Egy egész napos Kouty sielés után döntöttünk úgy, hogy ezt a helyet is kipróbáljuk fél napra.
Kouty nagyon nem tetszett: rossz a felvonók elrendezése, jegesek voltak a pályák és a kék pálya inkább piros, a piros meg inkább fekete.

Nagyon jó döntésnek bizonyult viszont Cervenohorske, remek gyerek pályát találtunk, és bár féltem, hogy a tányéros felvonózás nehézséget fog okozni kezdő gyerekeimnek, de olyan lassan ment, hogy simán egyedül felmentek rajta. A testvéremék a szemközti piros pályákra mentek át, és nekik is nagyon jól telt a délelőtt. Ott van négyüléses felvonójuk is.

Bár nem sok természetes hó volt, de a pályákat nagyon jól kezelték, szerintem remek rendszer, amin mindenki megtalálhatja a számítását.

A pályarendszer központjában egy kisebb étkezdében ebédeltünk, ahol csak cseh nyelvű volt az étlap, és mosolyogtam, amikor Gulash néven marhapörköltet kaptunk knédlivel.
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
2017.02.16. 14:09
2017 február 11-én síeltünk Kouty-ba. Egy hosszú hétvégére. Szombaton délutánra érkeztünk a szállásunkhoz Loucna nad Desnauba, ami Kouty-tól 5km, Cervenhorske Sedlo-tól 12km. A szállásunk a Penzion Oaza-ban volt, ami egyfajta diákszálló és félpanziót is adnak. A szobákhoz nincs külön fürdő, de zárható, szépen felújított közös zuhanyzók vannak, így ez nem jelentett gondot. A személyzet nagyon kedves. Külön érdekesség, hogy az étlapon magyarul!! is le vannak írva az ételek. Első nap csak délután síeltünk a szálló saját sípályáján pár kört, ami egy jó bemelegítő-kezdő pálya tányéros felvonóval.

Másnap egész napos Kouty síelést terveztünk. A hó állapotok sem voltak ideálisak, a pályák kissé latyakosak, buckásak voltak az elmúlt napok +3-4 fokos melegétől. De az első meglepetés az érkezéskor ért. Van nekik 6üléses!! felvonójuk, csakhogy az induló állomás csak egy durva piros pályán keresztül, az 5-ös melletti csákányos felvonóról átszállva megközelíthető. A parkoló mellett vannak a kasszák és egy nagy étterem, de onnan még patakátkelés és jó kis hegymászás (teljes menetfelszerelésben) vár azokra, akik a csákányos! felvonót el akarják érni. Ha valaki közvetlenül az ülős felvonóhoz menne, az majd félnapos túrára készüljön. A síterep térképe szerint végig le lehet jönni kék pályán, de a lenti 5-ös kék pályát már érett pirosnak éreztem, nem beszélve arról, amikor a jelzéseket teljesen nélkülöző pályarendszeren a 3-as jelű gyakorlatilag fekete pályán kellett lábam közé véve leszenvedni a kezdő 6 éves fiammal. Na az feladta a leckét. Összegezve nem vágyom vissza Kouty-ba, szerintem nagyon rossz elrendezésűek a felvonók és kezdőkkel semmilyen körülmények között nem ajánlom. Másnap fél napra átmentünk Cervenhorske-ba, arról oda írok beszámolót.
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
2017.01.17. 16:53
Január 14-én szombaton voltam életemben először Eplényben a szinte teljesen kezdő 9 éves lányommal (egyszer 4 évesen fél napot síelt). Apa-lánya sítanulás volt a terv. Kicsit izgultam a tömeg miatt, mert ez volt a szezon első igazi télies, havas hétvégéje. Az utak jól járhatóak voltak. 10 órára értünk a parkolóba, akkor már csak a lenti parkolóban tudtunk megállni, ahonnan kisbuszok vittek fel a hegy lábához. Bár tényleg nagyon sokan voltunk, mintegy 10 perccel érkezés után már zötykölődtünk felfelé, majd a pénztári sorbaállást is max. 5 perc alatt letudtuk. A legközelebbi tanuló pályán szervezett oktatás folyt, így kis tanakodás és a síléccel való barátkozás után végül rögtön a négyülésessel kezdtünk. A lányom is és én is simán felültünk, sőt probléma nélkül ki is szálltunk. Semmi bajunk nem volt a felvonóval, nagyon szerettük. Egész nap gyakorolgattunk, és mindig a négyülésessel mentünk fel, kb 6-szor a nap folyamán, bár délután picit nőtt a sorban állási idő, de 10 percnél sosem volt több. A pályák felső része zseniális állapotú volt, alul a széleken jeges, középen porhavas puha buckákkal. A pályák kitáblázása tényleg hiányos, de legalább a fekete pályák elején volt figyelmeztetés. Az A7-A1, illetve az A4-Q7-Q2 útvonalakat választottuk, mely utóbbi felső része kifejezetten minimál lejtésű tanulásra kiváló. Bár mi nagyon lassan, óvatosan csúsztunk és tele voltak a pályák, mindenki ésszel, egymásra figyelve közlekedett, nem volt balesetveszély. Dél körül az emeleti Holle anyó bejáratáig felmentünk a lépcsőn, de azt hittük, hogy csak szálláshely van ott fent, ezért végül a lenti éttermet választottuk és jó volt. Összességében nekem nagyon tetszett Eplény. Szerintem néhány napra, tanulásra, vagy csak sí élménynek egy tökéletes terep.
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
2014.02.03. 10:31
2014.01.28-31-ig voltunk Lackenhofban síelni. A 4 síelős napban sok arcát megláttuk a hegynek. A kis Ötscher felőli oldal volt nyitva. Első nap erős havazás, rossz látási viszonyok, jeges pályák, napközben is dübörgő hóágyúk, második nap gyönyörű verőfényes napsütés, csodás panoráma, kiváló hóviszonyok, harmadik nap szeles, borongós idő, de jó pályák és a negyedik napra +4 fok a csúcson, és az alsó szakaszokon küzdelmes latyakos pályák. A mostani előrejelzések szerinti esti mínuszok mellett biztos vagyok benne, hogy jó pályák várják reggelente a síelni vágyókat, a pálya kezelők elég jó munkát végeznek dicséret érte! A pályák szerintem 3-4 napra elegendő változatosságot nyújtanak, különösen, ha sok természetes hó is esne. Kedvencünk az alsó kék 8. pálya volt, ami picit lehetne hosszabb, illetve a nagy tömeg sokszor széttúrta rajta a havat. A kék 7-esen is sokat mentünk, aminek a felső szakaszában van egy erős letörés, az alján meg egy hosszú lankás rész, ahol lendület híján kicsit lépegetni is kell. Szállásunkat a Mistraltravel-en keresztül foglaltuk a Zur Post panzióba. Szép tágas, kényelmes szobát kaptunk, a félpanziós ellátás megfelelő volt. A bakancsmelegítős sítárolót nagyon szerettük. A wifi nem ingyenes. A vendégek ~6% kedvezményt kapnak a min. 3 napos síbérletből.
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
Topik: Rauris
2012.10.06. 21:56
2012.szeptember végén Raurisban, a Hotel Sonnhofban tölthettünk néhány napot a sielők.hu játékának nyerteseként.
Odafelé Salzburg előtt kifogtunk egy dugót, a végén az ismeretlen hegyi utakat zuhogó esőben kellett megtenni. Az utazástól eltikkadva, fáradtan szinte szó szerint beestünk a szállodába, ahol a személyzet nagy szeretettel és segítőkészséggel fogadott minket. Másnap reggel kinéztünk a szoba ablakán, és leesett az állunk a gyönyörű panorámától. A fenséges svédasztalos reggeli után sétáltunk egy rövidet a faluban és azonnal beleszerettünk Raurisba, nagyon romantikus alpesi település. Jó lenne egyszer eljutni ide télen is. A pár nap alatt, amit itt töltöttünk sokat túráztunk, sétáltunk a környező hegyekben, szinte végig gyönyörű, derült időnk volt. Mivel kisbabával voltunk, a babakocsival járható útvonalakat részesítettük előnyben, melyek külön jelölve vannak a helyi turistatérképen. Egyik nap kiruccantunk a közeli Zell am See-be és Kaprunba is. A gleccserre a picivel nem mentünk fel, de ott is akadna egy egész hétre való élmény. A hely fantasztikus. A szállodában nagyon finoman főznek. A magyarul beszélő személyzet nagyon barátságos, jó volt egy-egy nap végén haza érkezni a hotelba.
Fotóalbum: https://sielok.hu/fotoalbum/rauris-09/galeria/
Video: https://sielok.hu/video/rauris-09/
Köszönjük a sielők.hu-nak és a Sonnhof Hotelnek is a lehetőséget, testileg és lelkileg is feltöltődve tértünk haza.
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
2012.01.30. 14:36
2012.01.21-én voltunk a Kékesen és videóztunk is:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
hqdefault.jpg
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
2012.01.22. 10:16
2011.01.21-én szombaton síeltünk a Kékesen. 9:15 körül érkeztünk. A parkolódíj 600Ft a csúcson, az autók forgalmát jól szervezetten irányították. A jegyvásárlásnál nem volt sor, a parkoló csak 10 óra körül kezdett megtelni.

Az oktatópálya felvonója egy végtelenített kötél, abba kapaszkodva húz fel. A napijegy érvényes az oktató pályára is, ahova síbotot nem szabad bevinni.

A déli 2-3-4 pálya, ahogy a térképen is látszik, gyakorlatilag egy pálya. A csúcs környékén min. 25cm természetes hótakaró van. A pálya reggel jól kezelten fogadott minket, bár elég kemény. Buckásodás nem volt, de késő délutánra a pálya alján volt 1-2 kisebb jeges folt.

Nem volt nagy tömeg, a felvonóknál nem kellett sokat várni. A személyzet nagyon segítőkész volt, a csákányos felvonót mindenkinek a feneke alá tették. 10-óra körül, a csákányos melletti tányéros felvonót is beindították, ami hatékonyan csökkentette a sorbanállási időt. A tányéros felvonó megközelítéséhez keresztezni kell a csákányos felvonót, de ez nem jelentett problémát. A tányéros felvonó pályája elég hepehupás, ezért tanuló síelőknek nem ajánlott. Érdemes vinni síbérlettartót, mert a leolvasók optikai elven működnek, de a pénztárnál vékony is gumiszalagot ingyen adnak.

A pályán nem tömeg, bár egy két partizán szánkós néha betévedt a pálya széléről, de ők is legtöbben a nem működő északi pálya elején csúsztak.

Veronikáig mi nem csúsztunk le, az a pályarész nincs lekezelve, de lent már jóval kisebb lehet a hóvastagság.

Összegezve nagyon jól éreztük magunkat. A pálya a hosszánál foga is kiváló sí élményt ad, a környezet és a panoráma is gyönyörű.
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
2012.01.02. 22:23
2011.12.29-én jártunk a hegyen. A lenti vidéken már minden hó elolvadt, de odafönt volt vagy 5cm jégkásás keményre fagyott hótakaró. A felvonók valóban nem jártak, és a pályákon magasra nőtt a növényzet, így véleményem szerint ha jönne egy komolyabb havazás, akkor sem lenne érdemes síeléssel kísérletezni. A túráról készült videó is:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Mint az látható, a turistaház nyitva állt és komoly forgalom is volt.
403616-315503785148356-100000662107226-1029414-254115838-n.jpg
watchup
10 élménybeszámolót írt
10
12 éve tag
2011.12.19. 08:53
2011. januárban voltunk Bellamontén sielni, nagyon szerettük a széles, jól gondozott pályákat és a minimális sorbanállást a kényelmes ülőliftekhez. San Celsoban volt a szállásunk, ahol a kényelemmel és a félpanziós ellátással maximálisan elégedettek voltunk.

Video: https://sielok.hu/video/val-di-fiemme-bellamonte-2011/
Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/623824/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.