Sertz által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (30)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
3 éve
Sziasztok, A 18as síútvonalat próbálta már valaki ami Bodensdorfba megy?
Snowboardal elegendő hó esetén vállalható, van elég lejtése? Pontosan hol a vége, sokat kell sétálni mondjuk egy síbusz megállóig?

Köszi
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
4 éve
Egy korábbi cikkben olvastam, hogy ezzel az új csoda hógyártó géppel szeretnék menteni a hóhiányos szezonokat Mariborban.: https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/pohorje-mar-20-fokban-is-tudnak-havat-gyartani/

Pár hete vissza-vissza nézek erre a webkamerára ahol látni a gépet működés közben: https://www.visitpohorje.si/en/live-cam/ Visit Pohorje – Snežni stadion

Hát nem vagyok nyugott a januári síeléssel kapcsolatban ez vajon ennyit tud?
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
5 éve
Köszönöm az infot akkor ki fogjuk próbálni ezeket a részeket mindenképpen. Nagyon szép fotók készültek hatalmas lehet most itt csúszni.
Előzmény: (Stani 197599)
h i r d e t é s
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
5 éve
Jajj basszus dejó lehetett. Esetleg egy térképen be tudnád jelölni az útvonalat? Helyismeret nélkül soha nem merünk belevágni de a videó alapján elég biztonságosnak tűnik ez a rész.
Előzmény: (Stani 197512)
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
A menekült helyzettől én is tartottam indulás előtt mert október felé még a képen látható helyzet volt a Salzburgi pályaudvaron. Ugye ez pályaudvar volt az egyik legnagyobb szétosztó központ Ausztriában.
Éppen emiatt még November környékén mi is gondolkodtunk, hogy biztos vonattal menjünk e.
A vonaton kifelé nem láttunk egyet sem, de egyébként két rendőr és egy határrendész folyamatosan járkált és ellenőrizte a vonatot. A Salzburgi pályaudvaron nagyon sok rendőr, gépfegyveres katona volt minden lépcsőnél és peronon. Aki valamiért gyanús volt ellenőrizék az okmányokat.
De egyébként ha 5 menekültnek kinéző embert láttunk sokat mondok, szóval elég jól rendeződött a helyzet azóta.
Előzmény: (Kis Kovi 185666)
semple3.jpg
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
Mi a CityStar jegyet vettük 81,60 € volt. Igen a 4 napos kirándulójegy "csak" 69€.
De ekkora árkülönbözetet szerintem megér a CityStar és akkor nem vagy időhöz kötve. Egy hosszú hétvégéhez szerintem drágák ezek a jegyek, minél hosszabb időt tudsz kint tölteni annál kifizetődőbb az utazás.
Előzmény: (TZoli 185631)
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
Persze ok, már vannak itthon is kényelmes és tiszta járatok, de szinte mindenkinek a büdös kék vonatok, és az izzadás Balatonig jut eszébe ha vonatos élményről beszélünk, ezért eszébe sem jut kipróbálni így menni síelni.
Sőt szerintem egy buszos utazásnál is 100x kényelmesebb.
IC-lehet még ennél is jobb nem tudom valóban vagy 10 éve nem volt hozzá szerencsém.

De aki 10+ éve kocsival jár mindenhova nem is gondolná, hogy ez egy teljesen kulturált és vállalható utazási mód.
Előzmény: (TZoli 185627)
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
Igen mi vittünk mindent, nem szeretek bérelni, mert ha az új cipő első nap feltöri a lábad oda az egész.
Ezeket vittük kettőnknek:
1 80L-es túra hátizsák a ruháknak
1 snowboard táska, cipővel, bukósisakkal
1 síléc táska csak a lécnek
1 sícipő+bukósisak tartós hátizsák

Ha még kevesebbet akarsz háton, vállon vinni, jó választás lehet egy 4 kerekű bőrönd is, láttam másokat így közlekedni kint. Ráteszed a léceket és már nem is kell cipelned semmit.
Előzmény: (Kis Kovi 185593)
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
Idén autó helyett vonattal mentünk síelni a szilveszteri időszakban és azt mondom teljesen vállalható volt, leírok pár tapasztalatot ha valaki ezt választaná.

Vonattal Kelenföldről mentünk Zell am See-be majd innen síbusszal Kaprunba.

Az utazási idő 5 óra volt Salzburgig és további 1ó 35p Zell am See-be. Majd a végcélunkig Kaprunba a síbusz mindössze 15 perc ráadásul közvetlen a vasútról indul. A vonat percre pontosan érkezett mindenhova semmi csúszás nem volt, a csatlakozásra is mindössze 10 percet vártunk Salzburgban.

A síbérletet csak másnap váltottuk ki ezért a síbusz 3,4€-ba került Kaprunig. Síjeggyel természetesen később ingyenesen lehet használni a környéken.

A Railjet nagyon kényelmes és gyors, Ausztriában volt olyan szakasz ahol 240-el mentünk. A magyar lepukkant vonatokhoz nem hasonlítható, nem kell félni hogy wc+vonat szagúan koszosan fogunk megérkezni.
Kulturált a WC kézmosóval, meleg vízzel + van büfékocsi persze jó drágán.
A vonatjegy 81€/fő oda-vissza.

Érdemes a jegyet időben jó előre megvenni, mert láttunk olyanokat akik már nem kaptak egymás mellé helyet. A jegy visszaváltható ha valami nem jönne össze.

Salzburgig lényegében semmi látnivaló ezt a szakaszt nyugodtan végig lehet aludni. Viszont Salzburg és Zell között nagyon szép részeken haladtunk, végig hegyi patak mellett, szurdokvölgyben körben hegyekkel. Ez a másfél
órás utazás nagyon gyorsan eltelt, a kerékpár kocsiban utaztunk, így mindig arra az oldalra ülhettünk ahol szebb volt a látvány.

A pakolást érdemes visszafogottan intézni mert nem fogjuk tudni magunkkal cipelni az autós utazás során megszokott fél házat. + A vonaton is korlátozottak a csomag helyek. Éppen emiatt szerintem félpanziós ellátást érdemes választani ha vonattal megy az ember. Ezen az útvonalon egyébként szinte csak az átszállásnál kellett cipekedni néhány 10 métert.

A Kapruni szállás azért bizonyult jó választásnak mert nagyjából középen fekszik a Kitzsteinhorn gleccser és Zell am See között. Így mindkét terep kb 15 perc alatt elérhető a síbusszal. Ráadásul itt van Kaprun-Maiskogel terepe ami
szinte egész Kaprunból 5 perc alatt elérhető akár gyalog is. Egyáltalán nem hiányzott az autó a síbuszok behálózzák a környéket és 15-30 percenként járnak.

A 3 teljesen más adottságokkal rendelkező terep pedig elég jó garancia arra, hogy minden napra megtaláljuk a kedvünknek/időjárásnak/nagy tömegnek/tudásunknak megfelelőt.

Szóval összességében tudom javasolni a vonatos utazást és Kaprun környékét, nem fogjátok megbánni!
P1290552.JPG
P1290558.JPG
DSC-2012.JPG
DSC-2021.JPG
DSC-2027.JPG
DSC-2036.JPG
DSC-2042.JPG
P1290619.JPG
DSC-2097.JPG
DSC-2100.JPG
DSC-2131.JPG
DSC-2143.JPG
P1290573.JPG
P1290565.JPG
DSC-2016.JPG
P1290572.JPG
DSC-2204.JPG
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
Ez valóban így van, nagyon köszönjük a tippet!
30-án a gleccseren kezdtünk, hatalmas tömeg fogadott. 15-20 perces sorok, délutánra elég hamar jeges, buckás pályák, szóval nem a legjobb körülmények.

Aztán másnap az írásodnak köszönhetően kipróbáltuk Maiskogelt és felcsillant a remény, hogy nem fogjuk sorban állással tölteni ezt a 4 napot.
Egész nap max 1-3 perces sorok alul, a felső részen pedig 0.
A széles pályának köszönhetően a gleccserhez képest szinte egyedül voltunk a pályán.
A hó minőségére semmi panasz nem lehetett minden este ment a hóágyú, sehol egy jégfolt sehol egy bucka. Azóta ráadásul pár cm friss havat is kapott.
A terep térképén ez nem érezhető, de szép hosszú a pálya.

Utolsó nap Zell-ben csúsztunk, de picit megbántam mert tiszta jég volt minden.

Azt hittem unalmas lesz ez a viszonylag kis síterep, de a kedvencem lett a 2 nagy testvér Kitz+Zell ellenében. Főleg a kiemelt időszak miatti tumultus és a hőmérsékleti inverzió miatt valóban itt volt a legjobb csúszni!
Egyik nap pl. Zell egész nap felhőben volt itt pedig napsütésben csúsztunk, szóval ha reggel felnézel Zell-re és belepi a felhő akkor is érdemes átnézni ide.
Előzmény: (Stani 185308)
DSC-2143.JPG
DSC-2052.JPG
DSC-2144.JPG
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
Akkor remélem itt is elkezdik lentről felhordani a hegytetőre a legyártott havat :)

Köszi szépen a folyamatos helyzet jelentéseket a helyszínről, sokat segít!
Előzmény: (Stani 185001)
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
Vajon a következő 1 hétben van arra esély, hogy be tudják indítani a hóágyukat és picit javuljon a helyzet? Azt nézem hajnalban azért vannak mínuszok, de a nappali hőmérsékletek miatt nem tudom van e értelme.
Hatalmas tumultus lesz Kaprunban ha a környező hegyekről mindenki oda megy az ünnepek alatt.
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
Köszönöm mindenkinek az eddigi javaslatokat azért van miből szemezgetni. Remélem szezonig helyreáll megbízható szintre a vasúti közlekedés is.
Már csak vasút közeli szálláshelyeket kell vadásznom.
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
7 éve
Sziasztok,

Segítséget és tapasztalatokat szeretnék azoktól kérni, aki járt már vonattal Ausztriában síelni.

Olyan szállás lehetőségeket keresek ami ideális vonattal érkezőknek. Tehát a pályaudvarról könnyen elérhető, illetve közlekedik síbusz a közeli terepre. Olyan síterepek jöhetnek szóba ahol legalább 20+ km pálya van.
Előre is köszi!
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
8 éve
Most találtam itt a síelőkön egy utazási irodát aki szervez ide buszos utazást, hátha valakit érdekel:

http://travelex.si/siutak/spanyolorszag/sierra-nevada

Szerintem korrekt ajánlat egy 10 napos utazásra egy ilyen különleges helyre...

Ahogy nézem előző években ebben az időszakban március környékén 4-5 méter hó van itt! Remélem jövőre is meghirdetik ezt az utat, mert akkor elkezdek gyűjteni rá már most :)
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
9 éve
Igen a 2 személyes egyáltalán nem ment a napokban a közép állomásnál, kb 11ig érdemes az új kabinosig lecsúszni és inkább a hegy tetején csúszkálni. A középállomás kabin beszállás szinte lehetetlen ebben az időben.
Ma esett megint vagy 10cm friss hó felül, a pálya nagyon jó állapotban van, szinte csak az alsó fekete rész olvadt délután felé.
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
9 éve
Tökéletesen ratrakolt szinte egész nap buckamentes pályák kellemes -1 -2 fok, kevés hó esett.
Holnapra mondanak friss 10cm havat szerintem szerdától nagyon kifogtátok a jó időt. A pályára panasz nem lesz az biztos!
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
9 éve
Ma egész nap szakadt a hó, fent a hegyen legalább 15-20cm friss hó esett. A völgyben is esett kb 8cm. A pálya ma buckásodott persze a sok hótól, de összességében nagyon rendben van, porhó mindenhol. Egész kreischberg nagyon jó freeride terep most!
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
9 éve
Lambert mi szerdáig leszünk majd küldök kintről friss infókat :)
Sertz
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
9 éve
Holnap indulunk, tudna valaki friss pályaállapotot mondani? Látom holnapra mondanak esőt és havat is.
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.