Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

bree által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (16)Időben csökkenő Időben csökkenő
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
2008.02.17. 12:16
Sziasztok!
Február 9-16ig fantasztikus egy hetet töltöttünk el St.Anton am Arlberg és Lech-Zürs siterepén.A heti idöjárást könnyen lehet jellemezni,felhöt sem láttunk egy héten keresztül.Igy elég barnán tértünk haza.
A tapasztalatok:
A megérkezés után akadt némi afférunk az elöre lefoglalat szállásunkkal ugyanis az appartman valahogy nem az volt mint amit elöre lelevelezve elöleget elutalva 11 före foglaltunk.De aztán a néni miután rájött hogy attól hogy nem vagyunk angol vagy amerikai esetleg holland sitúristák csak egyszerű magyarok,hülyék mi sem vagyunk.kiderült hogy mégis megvan a 2007es épitésü appartmanházában a helyünk.Ugyhogy elsö este volt kis rossz érzése a társaságnak.St Antonnak mint sihelynek a véleményem szerint a neve nagyobb mint a siélmény amit a pályái adnak.
És nagyon lehuzás szaga van a dolognak.(Tavaly télen az legalább ilyen nagy nevü Ischglben ilyet nem tapasztaltunk).Ellenben Lech-Zürs terep nekünk sokkal jobban tetszett.Igy vasárnap Antonban,hétfötöl-szerdáig Lechben és Zürsben csuszkáltunk.
Utána ujra Antonnak a Rendlbahn felöli oldalán töltöttük a napok nagy részét,és csak délután mentünk át az Antoni oldalra ahol egész héten nagy volt a tömeg tele angliából és amerikából érkezett hát sielést csak messziröl ugató situristákkal.A hüttézés mindkét Arlbergi régioban kimagaslóan drága még tiroli viszonylatokban is.Pl egy csapolt weizenbier olyan 5-5,5 eur ami azért még zillertalban sincs több 4 euronál.A kaják is olyan +30-50%kal drágábbak.dehát megtehetik.
A bérlethez járó gratis sibuszt érdemes használni mert olyat hogy parkolo esetleg ingyen nincs.és ami parkoló St.Antonban van nagyon kevés.Bár ez csak Antonra jellemzö Lech-Zürs terepén ez másképp van.Illetve ahogyan az ember Ausztriában általában megszokta.
Aki a délutáni pályán lévö Apres-ski bulikat kedveli az Antonban az 1-pálya melletti Mooserwirt nevü hüttét ki ne hagyja ha arra jár.
Minden nap oriási buli van délután 4-töl 8-ig.
Ja és mégegy,magyar hangot egy hétig a sajátunkon kivül nem hallottunk.
Összeségében nagyon jól éreztük magunkat az egy hét alatt de ha sielést veszem akkor Lech-Zürs rendszerbe akár holnap is visszamennék,De St.Antonnál azért jobb helyek is vannak nyugat-ausztriában.
bree


bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
2008.01.30. 18:41
Mi kéthete voltunk Zillertal-arénában pár napot csúszni.Azt, hogy a bérlet is mentesit-e fizetés alól azt sajna nemtudom.Mi a szállásról kapott vendégkártyával jártunk naponta ki be ingyenesen.Krimml-t elhagyva ha elindulsz a szerpentinen felfelé a vizesés után olyan 6-7 km rel van a fizetö kapu,elötte közvetlenül ha kikanyarsz balra ott van Hochkrimml ahol vannak kasszák hogy bérletet tudj venni.Bár nemtudom hogy egy másnaptól érvényesre mit fognak mondani:)Aznapi meg nemtudom megér-e annyit.
Egyre kell figyelni ha ott veszel bérletet hogy csak 4 nap és a fölötti bérletek Zillertal Superskipassok.Amugy a Gerlospass 7 euroba kerül és napijegy nem pedig egyutas jegy.
Remélem tudtam segiteni.
bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
Topik: Ischgl
2008.01.10. 07:06
Jól láttad hogy Ischgl-ben nincs esti sizési lehetöség,csak Galtürben.Amugy Ischgltöl Galtür kocsival Mathonon keresztül nincs több 7-8 percnél.
bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
2007.09.23. 23:07
Hát 1000 eur 6 embernek egy hétre benn Söldenben februárban nem lesz egyszerü az biztos.
Február már föszezon Söldenben mi tavaly februárban voltunk és az apartmanért ami a gaislachkogelbahn közvetlen tövében volt a föutcán fizettünk 38eur/nap árat mindenféle kaja nélkül.Europa apartmanház a neve szuper hely de söldenben ez még az olcsobb szállások közé tartozik de majdnem nevezhetö pályaszállásnak is,bár söldenben ez a fogalom gyakorlatilag nem létezik,ha csak nem Hochsöldenbe fogtok lakni.A siszünetröl:nemtudom pontosan mikor van de akkortájt de elég nagy hely ahhoz hogy tömeg szészorodjon max a gleccseren volt kisebb sor de az sem vészes.Viszont az kell hogy hó ez legyen mert ha csak gleccseren van megfeleö mennyiség akkor bizony ott van tömeg.Ja és lejebb lehet kerülgetni a köveket amit tavaly az én lécem nagyon is megsinylett,ezért kell vennem idén másikat:(
bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
Topik: Ischgl
2007.09.01. 16:21
Bérletkedvezmény ischglre csak akkor ha van ischlgben vagy mathonban van a szállás.De persze ezek a szállások a legdrágábbak.ha kapplban vagy seeben vagy galtürben van a szállás akkor ez a kedvezmény ugrik viszont a szállások is joval kedvezöbb áron vannak.nekünk is jobban jött ki idén januárban hogy kappli szállás kedvezmény nélkül és bérlet rendes áron.Sanmaunban nagy élet nincs egy egészen kis falu a felvonotól pár száz méterre pár hütte és vámmentes üzletek de az emeletes kabinossal vissza na azt ki kell próbálni:)
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
Topik: Ischgl
2007.08.29. 11:50
Szecsi!
Lehet jobban jársz ha nem kell mindenképp benn Ischglben a szállásnak lenni,a https://www.kappl.com -on keresgélni.
Ez kb 5 perc busszal vagy kocsival az Ischgli kabinosoktól és mi már voltunk föszezonban reggelivel 20eur/éj áron ugy hogy még reggelink is volt.Igaz nem voltunk 20-an.
De most még idöben van hogy elcsipj egy jo szállást nem túl drágán.Bár benn Ischglben nem lesz egyszerü.
Mi is készülünk idén is menni igaz csak 10-12 fövel.Ha voltatok már tudjátok,ha nem voltatok még akkor majd meglátjátok Ischgl a legjobb hely a sógoroknál ahová menni lehet csuszkálni:)
üdv:bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
2007.06.19. 20:22
Szia!a Gerlosi szerpentin egy fizetös átjáró Salzburgból Tirolba!
Mi amikor tirolba megyünk mindig a Salzburg-Lofer-St Johann in Tirol-Wörgl uton megyünk kb40km minusz a körbe autopályához képest és nem rossz ut tiszta idöben gyönyörü a Wilder Kaiser mellett elhaladva.
Sieleést nemtudom mi tavly ilyen tájban voltunk Stubain de akkor ennél sokkal hidegebb volt az idö
Ott ülös felvonok mentek és kék pályák voltak nyitva amik elég lankásak!
De ez azért a Ziller völgytöl még azért odébb van!!
Örülök ha tudtam esetleg segiteni és jó utat!
bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
2007.04.11. 08:38
Ischgl nálam is a top1,szerintem a legjobb hely ausztriában!Gurgl nálam a második tényleg megérdemelte valamiért a TOP QUALITY SKIING cimet.Sölden is nagyon jo csak kis szálka a szememben hogy idén február elején a egy alattomos kiálló szikladarabbal sikerült a 2.szezonos lécem értékét a nullára amortizálni:))akkor nem voltam ilyen mosolygos kedvemben:)
St.Anton és Serfaus-Fiss-Ladis a köv. tél programja lesz külön külön egy pár napra.Idén is benne volt a tervben de a csapat akikkel járunk néha nem képes 200 km plussz kocsizásra:)Nekem még Kitzbühel is nagyon ok,csak idén márc elején kicsit kevés volt a hó!
fel a következö télre:
bree


bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
Topik: Nassfeld
2007.03.18. 16:58
Szilipapa ezt azért remélem nem irtad komolyan:)
Idei szezonban játunk pár helyen (Kaprun,Ischgl,Sölden,Kitzbühel,Saalbach,Obergurgl,Stubai)és talán a március elején Saalbachal volt probléma a nem túl nagy magassága és a meleg miatt!A többi helyen parádés pályákon sieltünk egész szezonban!Nassfeldel nekem is van jo és rossz élményem is ,jártam ott már ragyogó napsütésben csodás pályákon,és voltam ugy hogy egy hétig csak találgattuk merre is menjünk a ködben!Ezt ki kell fogni szerintem!De ha tutira akarsz menni akkor Tirol nyugati részein keresgélj!Az ottani helyek nagy elönye hogy a pályák 2000-3000 méter között vannak és igy nem érinti öket annyira a meleg!
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
2007.02.12. 08:38
Sziasztok!
Szombat este jöttünk meg Söldenböl és a 7 napos bérletünk olyan kombinácioval volt hogy egy napra érvényes volt a Gurgl-i pályákra.
Igy szerdán ott csuszkáltunk!
Veröfényes napsütésben parádés pályákon éltük ki a sielés minden örömét!nagyon kevesen voltak igy még délután is lehetett olyan pályarészeket találni ahol egy nyom sem volt csak a ratrak csikjai ahogy végig ment rajt!
Hipermodern liftrendszere van a táj pedig csodálatos.Nyáron és télen eggyaránt.
Gurgl nem épp az olcsóságáról hires,igy a hütték is kb 10-15%-kal drágábbak mint más oszták top helyeken!(még Söldentöl is drágább)
Aki jár arrafelé egy napra nagyon is érdemes kiprobálni ezt a gyöngyszemet.
Söldenröl majd az odatartozo topikba irok!
Jo sielést!
bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
Topik: Ischgl
2007.01.27. 18:36
https://www.ischgl.com itt az unterkünfte tele van szállásokkal csak ki kell megfelelöen tölteni,de annyi pénzért amit irtál a Hotel Trofanat a Hotel Postot és talán az Elisabeth hotelt kivéve bárhol találsz!Ezek mind 5 csillagos szállodák!Ischgl szinte csak hotelböl áll!És szuper hely!Jo csuszkálást!
bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
Topik: Ischgl
2007.01.15. 19:56
RM!
Ha kinyitod https://www.kappl.com oldalt és ott az unterkünfte részen kitöltöd hogy mikortól meddig hogyan szeretnél menni már dobálja is ki az adott idöre szabad szállásokat!Sok van 20-21-22Euroért és ezek mind jo szállások 3-5 km belül Ischglhez!Mi általában mindenhová igy járunk, irhatsz nekik e-mailt de mi inkább rájukcsörgünk telefonon és ugy eggyeztetünk!
Ezt is ugy találtuk hogy indulás elötti este kiirtam párat ami szóba jöhet és mikor odaértünk felhivtunk találomra eggyet!Sok a szállás igy mindig jopár szabad!


fz!
Igazad van,Ha Salzburg környéke akkor én általában Kaprunra vagy Saalbachra gondoltam!
De mivel nem siettünk igy Salzburg után lekanyartunk a Bad Raichenhall-Lofer-St.Johann utra és Wörglnél mentünk vissza az Innsbrucki autopályára!utolag számolgatva ezzel csaltunk kb 30-35 km-t.Igy utközben elmentünk pár SkiWelt hely mellett és hát elnézve a pályákat elég gyalázatosan festettek.
bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
Topik: Ischgl
2007.01.15. 08:57
Sziasztok!
A múlt héten sikerült 5 csodálatos napot eltöltenünk Ischglben.Azért is irom ezt a pár sort hogy kicsit népszerüsitsem ezt a helyet honfotársaink körében,mert én ugy látom nem sokan mennek el odáig!Nekünk Györtöl pontosan 700km volt és hát ha azt nézem hogy a Salzburg környéki helyek olyan 500-550km re vannak, akkor ez +150km vastagon megéri.
Szuper szállásunk volt a falutól kocsival 3percre reggelivel 21Euroért!
Nincs tolongás,nincs sorbanállás,mert az idei enyhe és hószegény tél ellenére az öszzes felvonó üzemel és a pályák 95%án kitünö porhó van!Szerencsénk is volt mert a pénteki nap kivételével (amikor hóesös,szélviharos volt az idö) csodálatos napsütésben csuszkálhattunk.
A felvonok modernek gyorsak és a kis kezdö pályák kivételével mind 4-6-8as ülöszékesek és kabinosak!A falubol 3 helyröl mennek fel a kabinos felvonok és az felszini parkolokon kivül két garázsban 700!!!autot raknak el a föld alá,a városban nincsenek kocsik semerre mert a szállások nagyrészének is önálló mélygarázsa van.A négynapos béletért is a 119Eur szerintem nem vészes ha azt nézem hogy mit adnak érte.És ez érvényes lenne az egész Silvretta régiora (See,Kappl,Ischgl,Galtür)dehát ki akar menni a másik 3helyre ha ott van Ischgl ami magában egy 200km feletti pályarendszer.Egyszoval mondom neketek aki már volt az tudja aki még nem volt menjen el egyszer Ischglbe mert nem bánja meg az tuti!Most jöttünk haza tegnap este de már alig várom hogy elteljen pár hét és február elején menjünk egy hétre Söldenbe remélem onnan hasonló +élményekkel gazdagodva fogunk hazatérni!
Jó sielést mindenkinek!
bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
2007.01.07. 19:31
Sipi!
Ez az én szubjektiv véleményem,de kb ugy kell kalkulálni hogy egy felnöttre számolj egy napra 20ezer forintot,a gyerekre ennek a 2/3át és akkor végülis bárhová mehetsz!Ebben értem az utat a szállást a bérleteket a hüttézést(szóval mindent),Ez nagyjábol minimum ár, a felsö határ a csillagos ég:).A helyedben én a nagyobb pályarendszereket részesiteném elönyben.Salzburg vagy Tirol tartományban igazán jo helyek vannak és öszzeségében semmivel sem drágábbak mint itt határ közeli helyek(Semmering és egyéb testvérei).Pár száz kilométer plusz de a szállások kategoriánként pont ugyanannyiba kerülnek mint a határhoz közel.Az éttermekben a egy vacsora egyforma áron van.A bérlet lehet pár euroval drágább de ha megnézed hogy mit kapsz érte hát ég és föld a különbség.De ez tényleg az én tapasztalatokból irt véleményem.Ahogy itt a forumokat olvasom ezt sokan másképp gondolják. Salzburgban akkor ha ajánlani kell: Saalbach-Hinterglemm-Leogang,Flachau és környéke,Ha Tirol akkor a komplett Zillertal régio,Sölden,Ischgl,Serfaus-Fiss-Ladis és Kitzbuehel.Jaj és ki ne felejtsem Nassfeldet Karintiában.Bér ez utobbinál elég sok meredek pálya van nem kimondottan családi csuszkálásra van szerintem kitalálva.Bár ez is relativ hogy kinek mi a meredek!
Remélem tudtam valamit segiteni:Jó csuszást
üdv bree
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
Topik: Obertauern
2007.01.06. 22:28
Igen fizetösek!DE ha Villach felöl mész Obertauernbe az A10-es pályán akkor a Katschberg alagut után St.Michaelnél már kimehetsz,és akkor csak az eggyik után kell fizetned.Ugyanis a fizetö kapu a két alagut között van.Én pont egy éve jártam arra és akkor kettö került ha jól emlékszem kb 9euroba.Gondolom ha csak az eggyiket használod akkor kb a fele!
bree
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
Topik: Ischgl
2007.01.02. 21:31
Hát ez a völgy elég hosszú ahhoz hogy sibusz kösse össze 4 helyet de valami buszközlekedés van az tuti.
Mikor mész?Mi jan10-16ig kinn leszünk Ischglben.
Ha még utána is aktuális a kérdés akkor megnézhetem ha már egyszer arra járunk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.