Kedves Ildikó, a borítékját már most nyugodtan összetépheti!
Az ön beszólása sem volt igazán a legbölcsebb, egyrészt mert azt pont a muraui topikban sikerült elhintenie, holott eléggé közismert, hogy a hely a magyar snowboardosok egyik "mekkája", 15(?) éve ott rendezik a magyar bajnokságot, másrészt egy olyan ember viccesnek szánt beírására reagált - bár minerel sporttársat személyesen nem ismerem -, aki az írásai alapján maga is szintén 40 körül van már.
De hogy ne más fogadatlan prókátora legyek, csak a magam példáját előhozva: 45 éves múltam, ha éppen nem a magam örömére deszkázom, akkor tanítom a kezdőket, és még jó darabig nem is akarom abbahagyni. Vannak fiatal tanítványaim, de egyre többen jönnek rá, hogy 30-40-50 évesen, semmilyen téli sporttudásra nem alapozva egyszerűbben meg fognak tanulni snowboardozni, mint síelni, és sokkal könnyebben fognak a fiatalabb, jól síző feleségükkel, vagy épp a gyerekeikkel együtt csúszni, mintha a sítanulás sokkal rögösebb útjára térnének.
Eszembe jutott már, vajon hogy fogok kinézni 60 évesen a snowboardon, de inkább hagytam a fenébe a gondolatot, és tovább gyakoroltam a trükköket. Ha síelni lehet és élvezetes 60-70-80 évesen is, akkor ez miért lenne másként a deszkával? Csak mert mi nem a hossztengelyünk mentén csúszunk, hanem "keresztben"? Van olyan régi a snowboard történelme (itthon) is, hogy ma már nem csak a huszonévesek sportja. Talán ön is tudja, a kor nem érdem, hanem állapot. Kinek jobban áll, ki rosszabbul viseli, de alapvetően nem az határozza meg az irányultságot.
Honnan ez az ellenszenv önben a snowboardosokkal szemben? Csak mert vki elkaszálta a gyerekét, és az éppen deszkával volt? Az embert itt sem az határozza meg, hogy mi van a lábán, hanem az, mi van a fejében! Én is kaptam már el öt éves tanítványomat hátán fekve, lábán a léceket hóekében tartó, a lejtőn egyenesen lefelé száguldó "sítanítvány" elől, mégsem átkozom a síelőket. Naponta látom a pályán és a pálya mellett az önjelölt apuka/anyuka "síoktatókat", amint üvöltve próbálják "megtanítani" gyereküknek a kanyarodást("-Hóeke, mondtam hogy HÓEKEEEE, nem érted?!"), látom a biztos tudás nélkül száguldozó 'kihaénnem'-eket, a trükköket a zsúfolt pályarészeken is gyakorló freestylereket, szóval sok mindent, csak épp nem az alapján osztályozok, kinek mi van a lábán. Javaslom, Ön se tegye, nyugodtabbak lesznek a síelős napjai.
További jó csúszásokat!