Szóval a Raptor 150 RD két nap után 140-es flexen (léc: Head WC iGS RD 2008). Első nap Kaprun, verőfényes napsütés, felhőt egész nap nem láttunk, átlagban -2 fok. Mint ahogy Aaron tanácsolta, még a szálláson belebújtam melegében. Egész gyorsan belehuppantam, nem kellett nagy erőfeszítés hozzá (csak a héjat széthúzni). Mire felértünk a gleccserpályák aljához, eltelt egy kis idő a reggeli hidegben. Ennek hatására a cipő olyan szinten bekeményedett, hogy el nem tudok képzelni olyan embert a világon, aki ebbe a hideg cipőbe bele tudna lépni :D. Szépen becsatoltam, majd pár bemelegítő kör és egy cipő csatolás-húzás után a megszokott módon megindultam, íveket elkezdtem húzni, majd amikor a megfelelő sebességet elértem, akkor ért a nagy meglepetés. Eddig a 23-as rádiusszal kanyarogtam-kanyarogtam, na de nem ennyire. Iszonyatos módon lehet ezzel a cipővel nyomni az éleket, ezáltal a kanyarok is jócskán beszűkülnek, nem mellesleg az élváltás pillanata tényleg egy pillanat lett. A pálya alján eszméltem, hogy ez bitang gyors volt :). Aztán egyre többen lettek, megjelentek a buckák, azonban maradt egy-két üres, sima pályarész ahol lehetett szórakozni. Minden felvonózás közben kicsat, majd a pálya tetején becsat. Másképp úgy érzem nem működne a dolog :D . Nap végére még egyszer nem fáradtam így el a síeléstől. Ma reggel friss lábakkal indultunk neki a Schmittenhöhe-nek (Zell am See), azonban most síbusszal. A reggeli 300 m séta a megállóba teljes menetfelszereléssel nem esett jól, hát még utána a 45 perc sorban állás a völgyállomásnál, de végül is bírható volt. Felhő mindenhol, hószállingózás vegyes intenzitással, átlagban -3 fok. Rossz látási körülmények, friss hó egyből összetúrva, sok ember, ezért nem tudtam úgy síelni ahogy szerettem volna. Cipő keményen tartott, azonban nem erre találták ki. Átmentünk a hegy másik oldalára, ott jóval kevesebben voltak, keményebbek voltak a pályák, picit többet is láttunk, határozottan élvezhető lett a cipő. Nap végén síbusszal vissza, azonban a sétálás már egyáltalán nem volt kellemes. Ehhez bizony a 95 mm szűk, meg is nyomta a lábam, elképzelhető egy kis héjtágítás az ominózus helyen a jövőben. Holnap kézben viszem, és a helyszínen fogom felvenni, utcai cipő meg megy táskába, ma reggel is eszembe juthatott volna... :)
Összességében örülök, hogy erre a cipőre esett a választásom, fantasztikusan lehet vele síelni, rendkívül gyors és precíz, továbbá a mellékhatásai sem olyan veszedelmesek, mint amennyire vártam :) Hidegben kőkemény a cipő, a belső vékony, nem tartozik a kényelmes és a meleg kategóriába, de nem volt zavaró. Holnapra 20 centi friss havat mondanak, még nagyobb szívás, vagy mégsem? Holnap kiderül milyen mély hóban. Bocsi a regényért, vanczit hátha érdekli :)