Érdekes, hogy amint a síelésre mint környezetromboló hatásra mutatott valaki, mindjárt hogy elkezdték többen védeni h az nem is annyira... Ebből is látszik, hogy az emberek kb addig környezettudatosak, amíg másokról van szó.
Engem speciel nem az energia felhasználás izgat, ha elfogy a nem vagy csak nagyon lassan megújuló erőforrások nagy része az a mi (emberiség) baja lesz, úgy kell neki/nekünk. Ugyanígy, ha szennyezük a levegőt, közben ott élünk az agyonszennyezett levegőjű városokban, ha közben evvel felgyorsítjuk az éghajlati változásokat...
Az élőlények nagy része szerintem ezt túlélné, alkalmazkodni tudnának. Úgy ahogy túlélt már jégkorszakokat, felmelegedéseket.
Viszont mikor közvetlenül a természetet, élővilágot pusztítják, az sokkal jobban érdekel. És a síterepek kialakítása, az addig viszonylag érintetlen hegyek, erdők bojgatása az is az szerintem. Igencsak hatással van az ott élő állatokra, fogy az életterük stb...
Persze belátom nem ez okozza a legnagyobb kárt. _Zoli felhozta a fenntartható fejlődést, az esztelen pazarlást. Teljesen egyetértek vele. A gazdaságnak az az érdeke, hogy minél gyakrabban vegyél műszaki cikket, új síruhát, sílécet, sícipőt stb. A reklámok is ezt szajkózzák. Pedig nekem ne mondja senki hogy pl nem lehetne egy 7-10 éves szépen karbantartott síléccel is ugyanolyan élvezettel síelni. Ráadásul a síléceket még viszonylag hosszútávra gyártják. A telefonok és a műszaki cikkel egy része 2 évnél többet már nem is bír ki. És én ezt utálom. Sok le nem bomló szemét, amivel az égvilágon semmit nem lehet kezdeni...
Evvel együt természetesen én is szeretek síelni, bár azt hiszem inkább a hó, a havas táj, mint a sport élvezete miatt. És persze én is károsítom a környezetet, máshogy nem is nagyon lehet napjainkban élni...