Menü ≡

Síterepek értékelése és beszámolók kiemelése

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőző laponként: összesen 127, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2009.07.29. 14:52
(Üzenetazonosító: 68648)
WAndrea Hozzászólások: 1015
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Elkészült végre és fel is került a kék-piros-fekete ikon a usernév mellé aszerint, hogy ki milyen sí- és snowboardtudást adott meg a profillapján.

A fórumban felül a "Profilom" linkre kattintva lehet ezt kiválasztani, illetve bármikor módosítani, ha valakiből időközben kezdő síelőből profivá válik :-)

Még néhány újdonság várható a fórumban, addig is várjuk az észrevételeket, hogy az eddigi fejlesztések hogy tetszenek.

A síterep értékelés / beszámolók oldalak valamint a kapcsolódó fórumok között is létesítettünk kereszthivatkozást, vajon ezt észrevette-e valaki? (ld. csillag ikon - csatolt képen jelölve)
Ennek a funkciója az, hogy ha egy adott síterep topikjában pl. már több száz hozzászólás összegyűlt, de te nem vagy kíváncsi a csevegős részre, csak a tényleges, informatív beszámolókra akkor egy kattintással (klikk a csillag ikonra) láthatod a kiválogatott érdemi beszámolókat.

Ugyanez a csillag ikon a síterep ország és régió listákban is megjelenik, ld. pl.:
https://sielok.hu/siterepek/francia...orszag/
csillag-ikon.jpg
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2009.07.21. 14:14
(Üzenetazonosító: 68615)
WAndrea Hozzászólások: 1015
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szecsinek még nem válaszoltam:
Mivel a sítudást kék - piros - fekete színű ikonokkal szeretnénk jelezni, ezért maradna inkább az egyszerű kezdő - haladó - profi besorolás, nem igazán akarjuk túlbonyolítani a megjelenést halványpiros, sötétkék és egyéb árnyalatokkal.

Persze a tudásszint módosítható, ahogy valaki fejlődik, mint minden más is a profilban.
Nagy örömmel láttuk, hogy már most elég sokan elkezdték értékelni a síterepeket, pedig még csak nyár közepe van:)
Feladó:  SzecsiFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2009.07.16. 11:46
(Üzenetazonosító: 68603)
Szecsi Hozzászólások: 508
Regisztrált: 2006.09.26.
46 síterepet értékelt

Annyival egészíteném ki a dolgokat, hogy az adatlapon lévő sítudáshoz betennék még egy középhaladó és egy "fél-profi" (jobb most nem jutott eszembe) és oktatói kategóriát.

Üdv. Szecsi
h i r d e t é s

Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2009.07.15. 07:48
(Üzenetazonosító: 68602)
WAndrea Hozzászólások: 1015
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Köszi a gyors reakciót!

Vassy írta: "Informatív lenne például, ha a "Síterep értékelése" sorban megjelenne, hogy a jelenlegi érték hány szavazatból jött össze."

Ez már megvalósult: ha a síterep alatt a csillagokra viszed az egeret akkor láthatod az eddig leadott szavazatok számát és az átlag értéket. Mivel most indul a dolog, még kevés a szavazat, de ha több lesz, akkor majd lehet, hogy jobban látható helyre is kiírjuk.

A másik ötleted, hogy több szempont szerinti értékelést vezessünk be nálunk is felvetődött, de végül az egyszerűbb megoldást választottuk, hiszen így sokkal gyorsabban fel tudja venni mindenki azokat a terepeket a profillapjára ahol már járt. Nem akartuk ezt túl macerássá tenni.

A szöveges értékelést, véleményt, kommentárt, beszámolót stb a fórumba lehet továbbra is beírni, onnan emeljük át az értékelés oldalra, ha az hozzáad valami pluszt az adott síterep leírásához. Így tényleg minden szubjektív vélemény helyet kap!

Érdemes a Profil módosításra is rákattintani, mert itt ki tudjátok egészíteni az adatlapotokat néhány új dologgal (pl. sítudás), MM pl. be tudja fűzni linkként a címét. Úgy gondoltuk ezek is hasznos adalékok a felhasználóknak és az olvasóknak is.

MM ötlete is jó és simán megvalósítható. Az értékelés funkciót még fejlesztjük, köszönjük a tippeket.
Feladó:  MMFérfiHaladó síelő
Dátum: 2009.07.14. 22:50
(Üzenetazonosító: 68601)
MM Hozzászólások: 490
Regisztrált: 2008.11.20.
22 síterepet értékelt

Hello,

Egyetértek, jó ötlet a dolog, meg amiket vasssy irt.

Ezt még kiegészíteném azzal, hogy lehet jó lenne látni, hogy az értékeléseket ki adta, és ott megnézni, hogy az egyének mikre adtak már értékelést, tehát látható legyen az, hogy mihez viszonyitanak. Másik alternativa (vasssy ötletéhez), hogy az értékelésnél kommentárt kell irni, és ugy lehet leadni. Pontozni soxor könnyű, megfogalmazni nem biztos hogy olyan egyszerű hogy miért annyi az annyi.

Biztos bonyolult, dehát álmodjunk nagyot :-)
MM
Feladó:  vasssyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2009.07.14. 22:30
(Üzenetazonosító: 68600)
vasssy Hozzászólások: 1773
Regisztrált: 2006.02.27.
43 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ez tényleg nagyon jó ötlet! Legalábbis nekem tetszik... :-)

Ötletek:
Informatív lenne például, ha a "Síterep értékelése" sorban megjelenne, hogy a jelenlegi érték hány szavazatból jött össze.

A másik ötletem lehet, hogy már kicsit túlbonyolítása a dolgoknak, de pl. lehetne tönn kategória, ami alapján értékelni lehetne az adott terepet, mondjuk liftrendszer, pályakezelés, várkozási idő, pályák változatossága, családbarátság, vendégszeretet, megközelíthetőség, stb. Megjelenne az összesített és a kategóriánkénti pontszám is, így látni lehetne, hogy hogyan jött ki a 2,5 vagy 4,3*. Mert mindenkinek más fontos egy terepen.
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2009.07.14. 16:06
(Üzenetazonosító: 68597)
WAndrea Hozzászólások: 1015
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Új fejlesztés készült el a fórumban és a portálon!

Mostantól minden síterepet tudtok értékelni 1-5 csillag között. Az értékelés bekerül a felhasználó adatlapjára, a Profil is megújult. Nézegessétek, teszteljétek, az észrevételeket örömmel vesszük emailben vagy itt a fórumon.

A csillagos értékelésen túl az adott síterep értékelőlapjára a szerkesztők kiemelik a fórumból kiválasztott legértékesebb beszámolókat, véleményeket is. A kiválogatás még tart, augusztusra reméljük készen leszünk!

Íme egy példa síterep értékelésre:
https://sielok.hu/siterepek/ertekel...es/zakopane/
Így ha valaki egy adott terepről akar bővebb infóhoz jutni, és nincs ideje végigbogarászni az adott síterep fórum olykor több száz hozzászólását, itt megtalálja a leghasznosabbakat kimazsolázva.

Ez pedig az új profillap, példaként nézzétek meg legaktívabb fórum tagunkat - talán ő járt közülünk a legtöbb síterepen?
https://sielok.hu/profil/1235354771.../

Szeretnénk minden fórumozót arra kérni, hogy értékelje azokat a síterepeket ahol már járt, így télen, ha már több ezer szavazat lesz a rendszerben toplistát tudunk generálni az értékelésekből.

elsőelőző laponként: összesen 127, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »