Hi,
Most itt vagyunk Anzére falvában. Túráztam egyet, majd vacsiztunk itt a faluban. Hegyi túra, hideg, kis eső...mi más lehetne a vacsorám mint Fondue!!!
Nagyon jó volt, de valahogy más mint az eddigiek, meg amit mi csinálunk.
Persze jóllaktam, de a végén megkérdeztem a pincért hogy hogy csinálják? Kb 4-5 féle helyi hegyi sajtból, meg a szokásos ízesítéssel (bor, pálesz).
Akkor értem...
Tény, hogy nem volt Gruyére íze még nyomokban sem, meg kicsit lágyabb, savanyúbb volt...de JÓ VOLT...pedig már elég soxor ettünk klasszikus Fondue-t...
Tehát, Huligán, nagyott nem hibázhatsz. 2 jó ízes alap sajtod már van, ha nincs Vacherin, nem lesz akkora gond, csak keress valami lágyabb semleges ízűbb sajtot (a Gruyére-hezképest) a Vacherin helyett.
Üdv
MM