Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli receptek sportolóknak

ÜZENETEK (118)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2009.11.19. 09:50
Huhh, egy jó bográcsgulyás csúszás után... Ez jó ötlet! :-)

Bár off, a betyáros névadást specifikálhatnánk a bakonyra és lehetne "Sobri Jóska Express". :-)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2009.11.19. 07:41
Esti síelés után bográcsozás az Eplényi pálya mellett a hóban, ez szerintem ütne! Tényleg, legyen az új lift neve "Betyár 4er":)
Előzmény: (maci-laci 73975)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2009.11.18. 22:25
Egy nyavalyás paprikás krumpli,vagy pásztor tarhonya már szóba sem jöhet??Bográcsra fel!!!
gaboca
3376 élménybeszámolót írt
3376
15 éve tag
2009.11.18. 17:38
Tudsz élni...! :-)
Előzmény: (huligan 73937)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2009.11.18. 17:35
Munkaidő vége felé, amikor már meglehetősen kajás vagyok, nagyon veszélyes betévedni ide....nem nyálbiztos a laptop:):)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.11.18. 14:16
Szia MM!

Vettem raclette sütőt!!!

Már teszteltem nagyon rendben van!

egy recept a sok közül:

hozzávalók
-vékonyra szeletelt barnakenyér
-appenzeller sajt
-emmentáli sajt
-gomba
-sonka (az a nagyon drága, hegyi szárított)
-szőlő

elkészítés:
A kenyeret, a felszeletelt gombát és sonkát megpirítom a sütő tetején. Az apróra vágott sajtokat és a megpirult gomba és a sonka darabokat beleteszem a tálkákba és odapirítok nekik!

És kész is!

Kis kenyér, kis szőlő közben...

jó étvágyat
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
2009.11.14. 19:06
huligan,

Szuper, örülök hogy ilyen jól sikerült :-)

A Fondue-ben a lényeg, hogy éttermekben is finomak (tudnék egy-kettőt ajánlani), de bármelyik hegyi faluban kérdezek egy helyit, hogy mit ajánl hova menjek fondue-t enni, mindegyik azt mondja, hogy a legjobb otthon készül, sk... :-) Úgyhogy jók vagytok. Tény hogy kell gyakorolni, nekünk már csodásan megy :-)

A Cserszegi fűszeres optimális hozzá, ez tény.

A legjobb rész amúgy - ha még bír enni az ember - az alján odapiritott anyag :-) Az (is) Isteni...:-)

Apropó, az Appenzeller-est is csináld meg kiváncsi vagyok milyen...állítólag az az egyik legjobb, persze az után amit ajánlottam :-) (az állagától ne ijedj meg, tuti megfelelőek az alapanyagok).

Ja és persze a sajtok nagyon fontosak, de az elkészítés és fogyasztás tradiciója és szabályai, meg persze a készítés közben alakuló majd a fogyasztásnál kiteljesedő hangulat is nagyon fontos. Nekem mindig van egy segédem készítésnél, aki utántölti a Bechert (ha van még az export szállítmányból), vagy valami helyit, hogy tudjak koncentrálni a kavarásra... :-)

mgy,
Jó olvasni, hogy nálatok is jól sikerült...

A Fondue-követséget szívesen vállalom :-) tény, hogy néha még a svájci kollégák is néznek, hogy milyen soxor eszünk fondue-t...

Apropó és by the way...jövö héten hazaugrok. Ha valakit érdekelne...:-) Ezután már csak karácsonykor megyünk...

Ja és holnap letesztelem, hogy hogyan csinálják Zermatt-ban...ehehehehehehe :-)

Üdv
MM
Előzmény: (huligan 73190)
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2009.11.10. 11:02
Éhes lettem....
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.11.10. 09:39
Beszámoló:

Fondue készítés Magyarországon, MM receptje alapján import alapanyagokból!


2009. 11. 03-án 20:00-kor megérkezet az alpanyagunk Svájcból MM-el együtt a Ferihegyi repülőtér 2A termináljára.

A sajtok kiváló minőségűek voltak és fele annyiba kerültek, mint Magyarországon! Ez azért lehetett mert MM nem számolt rá szállítási és raktározási költséget :)

Hazaérve a sajtok átestek egy minőség ellenőrzésen és a hűtőben eltároltuk!

Másnap beszereztem minden további hozzávalót! 700 gramm sajtból készült a fondue! MM elmondása szerint ez 4 fő adagja, tehát áthívtuk a szomszédokat Fonduezni :)

Elkezdtem a főzést. A lereszelt sajtokat látva rá kellet jönnöm, hogy a mi F-edényünk (kerámia) kevés lesz ehhez a mennyiséghez. Semmi baj, van öntött vas edényünk, nagyobb majd azzal kiváltjuk.

Mikor a forró borba belekevertem a reszelt sajtot, furcsa érzés fogott meg: kérdeztem a barátnőmet, melyik pizzera van még nyitva :)

Érdekes volt az első 5 perc, de MM szabályait betartva, elkezdett alakulni a vacsoránk.

Barna kenyeret kockáztunk hozzá, és szobahőmérsékletű cserszegi fűszeres bort töltöttünk.

Elkészült a vacsora és falatozni kezdtünk, természetesen a szabályok betartásával!

Kezdő Fondue szakácsként azt kell mondjam, hogy fenségesre sikerült! Kiváncsi lennék egy gyakorlott szakács főztjére!

4-en ettük, kb 330 kg a tömegünk együttesen, de ez az adag kifogott rajtunk! Az utolsó falatokat csak a becsületünk miatt nyomtuk le, majd a végén az edény is sterilre tisztult. Ha nem ég oda egy picit a közepe, el se kell mosogatni :)

Szumma: nagyon jól sikerült, kellemesen csalódtunk benne!

Nagy-nagy köszönet MM-nek a receptért és az alapanyagért!

Úgy gondolom, hogy a megfelelő minőségű sajtok a sikerben 70-80%-ban vannak benne!

Jó étvágyat mindenkinek!

http://lejtmenetben.blogspot.com/search/label/Fondue
Előzmény: (MM 73164)
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
2009.11.09. 20:14
huligan

Várom a beszámolót!!! :-)

MM
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.11.04. 09:47
A sajtok nagyon rendben vannak!

Megkóstoltam mindet, biztos ami biztos :)

A mixel és az arany g... vel fogjuk kezdeni az már tuti!

A készre bekevert Appenzeller így hidegen furcsa, de természetesen az is el fog fogyni!

A tapasztalatokat leírom, és még egyszer köszönöm!

A bikinis csajokat sajnálom, hogy már nem láttam...:)
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
2009.11.03. 23:13
huligan,

A bikinis csajokkal végül csak találkoztam miután leléptetek. :-)

Remélem ízlik majd a fondue! Szerintem kezdd a hagyományos verzióval, amit említettem. Ha kell segítség az elkészítésben - nem mindegy hogy csinálod... -, írj, ha kell kérhetsz majd telefonos segítséget is...:-)

Üdv
MM
gaboca
3376 élménybeszámolót írt
3376
15 éve tag
2009.11.03. 13:30
Sült krumpli, ecetes lilahagymával, vajjal, sajttal, kolbásszal, teával...
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2009.11.03. 13:05
Piritós kenyér, fokhagymával bedörzsölve és kolbászzsírral bekenve, forraltborral vagy rumos teával, 100 cm alatt citromostea dukál.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2009.11.03. 12:10
Javaslom Huligan vigyen magával pár darab pálpusztait és akkor már a "sajt illatáról"tuti megtaláljátok egymást:D
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.11.03. 11:11
Danke!

Ott leszek!
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
2009.11.02. 21:03
Na, megvan az áru :-)

Hogy megtalálj a fotósok és a virágokat hajigáló bikinis csajok tömegében, nem beszélve a sajtmániás símániásokról, küldöm priviben az azonosítót.

:-)

MM
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
2009.11.02. 10:31
Megoldjuk!
MM
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.11.02. 10:12
Vannak kapcsolataim...:)

Amíg nincsenek meg a sajtjaim senki sem hagyhatja el a terminált!!!!
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2009.11.01. 22:31
MM ismer Téged? Mert, lehet, hogy többen kilopóznak kedden MM-es táblákkal és nyúlják a cuccot, mint ál Huligánok.
Előzmény: (huligan 72576)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.