Beszámoló:
Fondue készítés Magyarországon, MM receptje alapján import alapanyagokból!
2009. 11. 03-án 20:00-kor megérkezet az alpanyagunk Svájcból MM-el együtt a Ferihegyi repülőtér 2A termináljára.
A sajtok kiváló minőségűek voltak és fele annyiba kerültek, mint Magyarországon! Ez azért lehetett mert MM nem számolt rá szállítási és raktározási költséget :)
Hazaérve a sajtok átestek egy minőség ellenőrzésen és a hűtőben eltároltuk!
Másnap beszereztem minden további hozzávalót! 700 gramm sajtból készült a fondue! MM elmondása szerint ez 4 fő adagja, tehát áthívtuk a szomszédokat Fonduezni :)
Elkezdtem a főzést. A lereszelt sajtokat látva rá kellet jönnöm, hogy a mi F-edényünk (kerámia) kevés lesz ehhez a mennyiséghez. Semmi baj, van öntött vas edényünk, nagyobb majd azzal kiváltjuk.
Mikor a forró borba belekevertem a reszelt sajtot, furcsa érzés fogott meg: kérdeztem a barátnőmet, melyik pizzera van még nyitva :)
Érdekes volt az első 5 perc, de MM szabályait betartva, elkezdett alakulni a vacsoránk.
Barna kenyeret kockáztunk hozzá, és szobahőmérsékletű cserszegi fűszeres bort töltöttünk.
Elkészült a vacsora és falatozni kezdtünk, természetesen a szabályok betartásával!
Kezdő Fondue szakácsként azt kell mondjam, hogy fenségesre sikerült! Kiváncsi lennék egy gyakorlott szakács főztjére!
4-en ettük, kb 330 kg a tömegünk együttesen, de ez az adag kifogott rajtunk! Az utolsó falatokat csak a becsületünk miatt nyomtuk le, majd a végén az edény is sterilre tisztult. Ha nem ég oda egy picit a közepe, el se kell mosogatni :)
Szumma: nagyon jól sikerült, kellemesen csalódtunk benne!
Nagy-nagy köszönet MM-nek a receptért és az alapanyagért!
Úgy gondolom, hogy a megfelelő minőségű sajtok a sikerben 70-80%-ban vannak benne!
Jó étvágyat mindenkinek!
http://lejtmenetben.blogspot.com/search/label/Fondue