Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli Olimpia - Vancouver 2010

ÜZENETEK (183)Időben csökkenő Időben csökkenő
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2010.02.07. 17:27
Szerintem nagyon fontos, hogy Magyarország kint legyen a téli olimpián minél több versenyzővel!!! És ha ehhez ennyi kísérő szükséges akkor ennek ez az ára! Én támogatom. Nem hinném, hogy ez a legnagyobb probléma ebben az országban.
PEDRO
838 élménybeszámolót írt
838
16 éve tag
2010.02.07. 12:22
A választói memória állítólag néhány hónap!

Nem más ez mint a gyurcsányi prés reklámozása!
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.07. 11:56
És mégis ki az a Murányi András?
Egy senki, így a véleménye is nulla, azért adni kellene rá két lécet, aztán leereszteni valami fekete pályán, tanuljon egy kis tiszteletet.
http://nol.hu/lap/sport/20100203-valoban_a_reszvetel_a_fontos
Előzmény: (Szab 83556)
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2010.02.07. 11:12
http://www.skihungary.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=1&Itemid=34


"TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK VANCOUVER 2010



Elszomorított a Népszabadság 2010. február 3-án megjelent cikke Murányi András tollából. Régóta nem szeretem a pálya széléről kiabálók pikírt stílusát, ahogy általában a magyar sportolók eredményességén vagy eredménytelenségén élcelődnek, azonban a téli sportokban valóban hendikeppel induló magyar versenyzők sportteljesítményével kapcsolatban különösen felháborított. Először ragadok most tollat, mert erre kötelez a státuszom. Rossz, sőt káros az a szokás, hogy biztatás helyett előre lebecsüljük fiataljaink vagy kevésbé fiataljaink sportteljesítményét, s a téli olimpiai játékokon való kvóták kiharcolását elérő sportolóinkat a futottak még kategóriákba soroljuk. Akkor még a Szövetség alelnökeként magam szólaltam fel a 2006. május 20-i MOB közgyűlésen Molnár Zoltán jelenleg MOB főtitkár Úr által beterjesztett javaslat ellen. Felszólalásommal elértem, hogy a MOB közgyűlése egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta, hogy a téli olimpiáról szóló határozati javaslatból kerüljön ki a 3. pont, amely szerint: Az elmúlt három téli olimpia tapasztalatai, a magyar versenyzők által elért eredmények alapján a jövőben csak azoknak a versenyzőknek a nevezését támogatja, akik a kvalifikációs előírásokat teljesítve szerezték meg a részvételi jogosultságot. Nem támogatja a nemzet jogán történő nevezést."

Ahogy nem értettem egyet anno a javaslattal, úgy szállok vitába most a lapjukban megjelent cikkel is, hátha a sportot szerető és értő közvélemény a MOB tagokhoz hasonlóan méltányolja álláspontomat. Noha Magyarország kétségkívül nem tekinthető a téli játékok nagy éremesélyesének, mégis fontos, hogy az alpesi síben Magyarország hosszú idő óta először 3 kvótával rendelkezik, a kvótát megszerző versenyzők pedig egyaránt kiemelkedő teljesítménnyel lettek érdemesek arra, hogy Magyarországot képviseljék. Mind női alpesi versenyzőink, mind férfi alpesi versenyzőink jelenlegi tudásszintje a 4 évvel ezelőtt versenyzőink tudásszintjét messze meghaladja: ketten Ausztriában folytatták tanulmányaikat, hogy folyamatosan készülhessenek a nagy megmérettetésre. Valamennyi alpesi élversenyzőnk évi 200 napot tölt valamelyik síterepen, távol az otthonától, sok erőfeszítést és anyagi támaszt igényelve a szövetségtől és családjuktól is. Rájuk igazán nem lehet mondani, hogy békebeli, felkészülést folytattak. A szövetség támogatókat von be, és nemzetközi szövetségeknél valamint a NOB-nál pályázik, hogy megfelelő forrásokat találjon versenyzői felkészítéséhez. Jelenleg már négyszer akkora keret áll a rendelkezésre a felkészítésükhöz mint 4 évvel ezelőtt, amely a válság kellős közepén nem kis teljesítmény. Ezt a sportdiplomáciai erőfeszítést tudja lenullázni egy-egy tudatlanságból vagy rosszindulatból megírt cikk, amely a versenyzők biztatása helyett össznépi szájhúzásra biztat.

Sokat tehetnénk saját jövőnkért is, ha arra inspirálnánk a fiatalságot, hogy versenyszerűen sportoljon. Hiszen ezáltal tanulja meg, hogy az eredményekhez nagyon sokat kell dolgozni, s sokszor még ez sem elég, így megtanulhatják elfogadni, hogy a küzdést nem mindig koronázza meg a siker. A sportnak általában, így a téli sportoknak is testi és lelki nevelő hatása van.

De hát mivel is biztassuk a téli sportágakat választó gyerekeket és szüleiket, ha hiába kvalifikálják magukat egy olimpiai kiküldetési szintre, nem engedjük álmaikat beteljesülni, nem küldjük ki őket az aktuális olimpiai játékokra, nehogy emiatt véletlenül eggyel több MOB vezető, politikus vagy szponzor is beférjen az olimpiai küldöttségbe? Igazságtalan lenne a versenyzőinkkel szemben. Egyebekben pedig azt sem árt tudni, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szigorúan szabályozza az olimpiára akkreditálható vezetők számát, ami függ a versenyzők létszámától, sportáganként a nemek számától és természetesen a sportágak számától is. Mivel a Magyar Sí Szövetség 6 kvótát szerzett versenyzője 3 sportágban képviselteti magát, azon belül alpesi síben és sífutásban női és férfi versenyzőkkel egyaránt, jogos, hogy mindegyik sportág edzője jelen lehessen, valamint a szövetségi kapitány maga is tevékenyen tudja majd segíteni valamennyi edző munkáját, különösen az alpesi síben a gyors számokban is indulni tervezett női versenyzőinket. Természetesen ehhez is ismerni kellene a sportág sajátosságait, hiszen ezeknél a versenyszámoknál akár egy kis hiba is a sportoló testi épségébe vagy akár életébe is kerülhet. Így az orvos helyszíni tartózkodása sem lehet vita tárgya, a 120 km-es távolságot pedig egy olimpia idején a tömeg és a biztonsági intézkedések okából 3 óránál rövidebb idő alatt nem lehet áthidalni, vagyis bajos lenne a Whistleri küldöttséget Vancouverből irányítani. A kiküldött vezetők közül többen is egymást váltva vesznek részt, legtöbbjük fontos sportdiplomáciai küldetést tud beteljesíteni, hogy pótolhassa a szövetség az egyre apadó állami forrásokat, amint ezt a Síszövetség is teszi. Az akkreditált hivatalos személyek teljes kint tartózkodási költségét pedig a rendező szerv állja, a repülőjegy kiadásait pedig egy szerződéssel költségtakarékos módon oldja meg a MOB tudomásom szerint. Ne becsüljük le a részvétel mögött álló sok munkát, erőfeszítést és támogatást se! Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!

Dr. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség elnöke"

HAJRÁ MAGYAROK!
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2010.02.01. 13:16
http://sportgeza.hu/sport/telisport/2010/02/01/elutazott_az_elso_magyar_kuldottseg_vancouverbe/
"Elutazott az első magyar küldöttség Vancouverbe
| 2010.02.01. 11:47 - MTI

Hétfő kora reggel útra kelt a vancouveri téli olimpia helyszínére az első magyar küldöttség: Molnár Zoltán és Báthory Zsófia a következő napokban a versenyzők indulásához szükséges adminisztrációs feladatokat intézi el, illetve a csapat szálláshelyét veszi át.

Molnár, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, a magyar csapat vezetője és Báthory, a MOB akkreditációért felelős nemzetközi koordinátora - több mint egynapos utazás után - helyi idő szerint kedd reggel nyújtja át a részvételi nyilatkozatokat a szervező bizottságnak, megerősíti a végleges nevezéseket, s egyezteti a résztvevők indulási jogosultságát. A procedúra során a szervezők egyben élesítik magyarok akkreditációs kártyáit.

Az olimpiai falvak szerdán nyitnak, ezt követően a két sportvezető átveszi majd a szálláshelyeket, illetve a bérleményeket Vancouverben és Whistlerben, egyúttal berendezi a két irodát. A mindössze 16 sportolóból álló magyar csapat számára azért van szükség két irodára, mert a két falu között 120 km a távolság.

A sportolók első - rövidpályás gyorskorcsolyázókból és alpesi sízőkből álló - csoportja pénteken reggel indul Budapestről a XXI. téli olimpiára, amely jövő pénteken kezdődik."
Szőllős Péter
531 élménybeszámolót írt
531
18 éve tag
2010.01.26. 22:51
Bene Márton indul alpesi síben Vancouverben

| 2010.01.25. 12:29 - MTI


A magyar férfi alpesi sízők vasárnap véget ért válogatóversenyei után Bene Mártont jelölte a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpián való részvételre Kovács Barna, a magyar alpesi sízők szövetségi kapitánya.

A Fullsport SC 23 esztendős sportolójának ez lesz az első ötkarikás szereplése, s óriás-műlesiklásban, valamint műlesiklásban állhat rajthoz.

Ezzel teljessé vált a síelők kerete, a női alpesi szakágat Berecz Anna és Döme Zsófia képviseli, míg sífutásban Tagscherer Zoltán és Viczián Vera állhat rajthoz.

„A lányok minden alpesi versenyszámban, így kombinációban is elindulhatnak, de az, hogy valóban rajthoz állnak-e, csak a helyszínen dől majd el” - mondta az MTI-nek Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség elnöke. Sílövészetben Tagscherer Imre a válogatóversenyeken jobbnak bizonyult Gombos Károlynál, így ő az elsőszámú tartalék, azaz visszalépés esetén szintén utazhat Kanadába.
Szőllős Péter
531 élménybeszámolót írt
531
18 éve tag
2010.01.21. 17:44
Már csak 2 fiú versenyzik a kijutásért!

De gyakorlatilag lefutott a vállogatás!


Hamarosan többet is megtudunk!
Szőllős Péter
531 élménybeszámolót írt
531
18 éve tag
2010.01.16. 17:43
Már csak 4 fiú versenyzik a kijutásért!

De igazából már csak 2!

Hamarosan többet is megtudunk!
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2010.01.11. 10:49
T-32
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.12.10. 11:08
Én ezt nem értem? A MOB vagy a korcsolya szövetség miért nem tud kötni egy szerződést a BKV-val vagy a MÁV-val! Nem olyan bonyolult ez az állami finanszírozás kérdés...:)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2009.12.03. 17:11
Péter, ha jól tudom, a Parásoktól Koleszár Balázs is megy és két lány (Gyöngyi és Kriszta) is harcol még a kijutásért.
Szőllős Péter
531 élménybeszámolót írt
531
18 éve tag
2009.12.03. 13:50
Hét magyar síelő utazik Vancouverbe

Három alpesi síző, valamint három sífutó biztosan, mellettük pedig valószínűleg egy sílövő is képviseli Magyarországot a jövő februári vancouveri téli olimpián - hangzott el a Magyar Sí Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Az alpesi szakágban Berecz Anna és Döme Zsófia révén két versenyző a legjobb 500 közé került a világranglistán, ami azt jelenti, hogy Vancouverben valamennyi alpesi versenyszámban lesz magyar induló. A férfiaknál egy kvóta áll rendelkezésre, amelyért öt sportoló küzd.

A sífutóknál Tagscherer Zoltán alanyi jogon szerzett kvalifikációs helyet, s eredményeinek köszönhetően lehetőség nyílt még egy férfi versenyző indítására, így Szabó Milán is rajthoz állhat. A nőknél Viczián Vera képviseli a magyar színeket.

A hetedik kvótáért két sílövő, Tagscherer Imre és Gombos Károly versenyez, ők mindketten elsőszámú tartalékok.

"Sajnos, az előzetesen jelzett összegnél lényegesen kevesebb áll rendelkezésre a csapat utaztatásához, ezért ebben a kérdésben még jól át kell gondolnunk, hogy hogyan oldjuk meg a helyzetet - mondta Kaszó Klára, a szövetség elnöke. - Természetesen a fogyatékos sportolóink szintén készülnek, esetükben jelenleg arra számítunk, hogy 2-3 fő képviseli majd az országot a jövő márciusi paralimpián."
Kaszó elmondta, hogy alpesi síben várják a legjobb eredményeket Vancouverben, a nőktől egy 20-on belüli és két 30-on belüli helyezést, a férfiaktól pedig a mezőny közepén, vagy annál előrébb lévő pozíciót, 50-en, de inkább 40-en belüli eredményt remélnek. A sífutóknál Tagscherer a mezőny első felében végezhet, a nemzet jogán induló férfi és női síelőnél pedig a a cél, hogy az utolsó harmad elején zárjanak. A sílövők esetében a célkitűzés a mezőny első kétharmadában végezni.
Kapitány Ildikó főtitkár mindehhez hozzátette, hogy síugrásban egyelőre nem sikerült kiharcolni az olimpiai részvételt. A szövetség álláspontja szerint azonban a 2014-es szocsi téli játékokon már lesz magyar síugró a mezőnyben, mivel Kőszegen megfelelő szakmai munka folyik, s az utánpótlás korosztályokban több tehetséges versenyzőt is felfedezett már a szakvezetés.

| 2009.12.03. 12:54 - MTI
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2009.12.02. 22:56
Batus, köszi, rajta leszek! :-) Apukám ígérte, hogy nyer 2személyes utat keresztrejtvényen az olimpiára és engem visz el, de nem tdom, kezdek kételkedni... :-D

Szab, ezt direkt mondtad 2x? :-)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2009.12.02. 13:58
Hol lehet utat nyerni belépőjegyekkel és síbérlettel?
Lealább 2 főre.
:-)))
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2009.12.02. 13:37
Esetleg egy tippelős játékot játszhatnánk a síversenyekre?
Ha lenne érdeklődés...
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.12.02. 13:14
Nem vagy öreg Szab! Ez normális...:)
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2009.12.02. 13:13
Lehet, hogy öregszem, de engem már csak a csajok pólóján izgatnak a buckák. A pálya legyen sima....
Előzmény: (Agent 75180)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.