Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hogyan viselkedünk?

ÜZENETEK (125)Időben csökkenő Időben csökkenő
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2011.02.06. 05:22
Jó reggelt!
Ha előbb észreveszem,a másik topikot, nem indítom ezt. Most javaslom a meghagyását, mert egy általánosabb viselkedés formára szeretnék rámutatni.
Előzmény: (maci-laci 108178)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2011.02.05. 22:00
Én meg igenis annak tekintem ! Tudod Lajos mit viaskodok én ezzel a problémával nap mint nap a Mátrában ? Sokat,nagyon sokat ! A legnagyobb baj az az, hogy ezt a liftkezelőknek is gyakran el kell mondanom, nem csak ez egyszerű mezei sízőnek. Van mikor a liftkezelő erre széttárja a kezét és azt mondja hogy én már szóltam nekik. De könyörgöm ,hát ki terelgesse a síelőket ha nem ők ?? Én szinte minden csúszás alkalmával megkérdem a mellettem,előttem lévőt hogy mehetünk -e együtt. Sokszor az a válasz ,hogy én egyedül szeretek. Én erre általában megkérdem :sorban állni is szeret ? Mert miért álljak sorban 5 percet ha 2-őt is elégséges. A két nem közül a több probléma a nőkkel van. Őket rendkívül nehéz meggyőzni arról hogy így jobban halad a sor és legközelebb neki is kevesebbet kell várakoznia. + arról, hogy kettőnk alatt sokkal stabilabb a csákány és nem fordul ki oldalra. Elmondom azt is hogy nem ismerkedni szeretnék,csak haladni. A nők után a boardosok következnek. Tőlük még valamivel jobban elnézi az ember a szólózást de ők is fejlődhetnének többet. Volt egy eset amire büszke vagyok. Kb 1 hónappal ezelőtt addig -addig győzködtem egy boardost míg végül feljött velem. A következő körben már ő kérte hogy együtt mehessünk. Aztán mikor szétváltunk csak azt láttam hogy más síelőket is megkér az együtt utazásra. A mai nap folyamán szintén egy boardossal mentem -nem volt más választása mert beugrottam mellé- és a kiszálláskor megköszönte mert elmondta ,hogy sokkal stabilabb volt a deszka alatta így. Én ezeket az előnyöket felsorolom mindenkinek akivel együtt felvonózok de sajnos aki kapásból elutasítja a közös felvonózást azzal nehéz előre jutni. Ami miatt nem nagyon bízom abban hogy ennek a topiknak lesz értelme az az ,hogy a pályán látott emberekből ezt vajmi kevesen olvassák,sajnos !
Előzmény: (minerel 108177)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2011.02.05. 19:04
Sajnos ez a téma egy örökzöld ami mindig aktuális, azonban Soma topicja is ezt a témát feszegeti. https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=14507
Valóban beszélni kell a problémáról de úgy gondolom az érintettek nem olvassák az észrevételeket.
A múltkor Eplényben a sokat kritizált kiszállónál egy család(apa és fia) kollektíve elesett, a kezelő elbambult és nem állította meg a felvonót és mi is csúsztunk ki. Még el is fértünk volna de az okos apuka elénk hajította egy laza mozdulattal az oldott léceket, amit kisebb fajta akrobatikus mutatvánnyal tudtunk kerülni átugrani. Normális az ilyen?
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2011.02.05. 18:45
Én a csákányos felvonón való szólózást nem tekintem problémának. Ami Mszi-n történik néha az kiküszöbölhető lenne a máshol is alkalmazott surranó sávval. Az ülősnél tök mindegy ki ül a másik mellé a csákányoson viszont sokszor nem mert a magasság, tudás stb. miatt jobb néha egyedül.
Előzmény: (kócos 108174)
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2011.02.05. 18:25
Az egyik hazai sípályánál a sokadik hozzászóló ír arról, hogy a felvonóból való kiszállás után 2-3 m.-re a társaságok bevárják egymást, megbeszélik a programot ...stb. Ezzel akadályozzák, néha balesetveszélyesen, mások mozgását.Ehhez hasonló a pályán való tanyázás. Nem ilyen , de bosszuságot okoz a csákányos felvonón való szólózás, a sorok kikerülése,a hirtelen megállás.
Talán ha kibeszéljük kevesebb gombocot hoz létre. Azt nem gondolom, hogy csökken az esetek száma, de a tisztulást segítheti.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.