Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síterepek összefogása - közös bérlet?

ÜZENETEK (132)Időben csökkenő Időben csökkenő
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2012.11.25. 10:13
Az "egységes" azt jelenti, hogy akár a Kékesen és Visegrádon is megvehetem a szezonbérletet, mely mind három terepre érvényes?
Mátraszentistvánnal miért nincs egységes? Kicsi ez az ország, lehet inkább össze kellene fogni!
Előzmény: (illeskese 144227)
illeskese
148 élménybeszámolót írt
148
13 éve tag
2012.11.24. 18:11
A Síaréna írta ki a következőt a Facebook oldalukra:
"Kedves Barátaink!
Nagy örömmel számolunk be Nektek az Egységes Magyar Síbérlet létrejöttéről. Ez azt jelenti, hogy azok, akik fényképes szezonbérletet vásárolnak nálunk, használhatják azt a visegrádi Nagyvillám sípályán és a Kékestető sípályán is. Természetesen, azokra is vonatkozik ez a nagyszerű lehetőség, akik már megvették nálunk fényképes szezonbérletüket.
Az Egységes Magyar Síbérlet a három síterep és a Síelők.hu internetes portál együttműködésével jött létre a Magyar Sí Szövetség égisze alatt.
A bérlet ára ugyanaz, mint a fényképes szezonbérletünké, ráadásul érvényes rá az elővásárlási kedvezmény is. A Télköszöntő Vigasságon is megvásárolható 15%-os kedvezménnyel a Nordica Síaréna standjánál."
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2012.11.24. 16:47
Már máshol bejelentették, úgyhogy én is leírom ide. Eplény, Visegrád és Kékestető összefogásával az idén lesz közös szezonbérlet, tehát egy bérlettel síelhető mindhárom terep.

A kezdeményezés próbajellegű erre az idényre.

Tudom, hogy hirtelen jó sok kérdés vetődik fel, de hamarosan beszámolunk a részletekről is. :))
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2012.11.14. 20:57
Kinek melyik a kedvezőbb. Aki Veszprémi és van eplényi szezonjegye, megértem, hogy azt szeretné, hogy arra kapjon kedvezményt.
Budapesti lévén eddig sem vettem szezonjegyet egyik helyre sem, mert a szezon elején még nem tudom merre fogom többször fordítani a kormányt. De egy általánosabb bérleten biztos elgondolkodnék. Aztán úgy tennék, mint TibiF az SSC-jével. Hóhelyzettől függően meglátogatnám az összes érvényes helyet, és sok beszámolót írnék.
Apropó! Dunakömlőd részt vesz az egyeztetéseken?
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2012.11.12. 10:31
Ha a magyar síterepek már gondolkodnak ezen, lehet érdemes lenne itt a sielok.hu-n egy felmérést csinálni, hogy egyáltalán mire lenne igény. A felhasználók szerint, ők hogyan tudnának kihasználni egy ilyen síbérletet ...
(Ez egyben reklám is lehetne az egésznek.)
Bérletvariációkat, mi a még elfogadható ár ... felsorolni.

Pl. bérlet variációk:
- ~30-50eFt értékű bérlet, amit használva x% kedvezménnyel lehet mindenhol napijegyet venni, a jegy vásárlásnál levonják a bérlet árát az egyenlegedből. (Maradéknál a végén megkapod a kedvezményt és kp-ben kiegészíted.)
- Mindenhol érvényes szezonbérlet.
- Nyugdíjasoknak hétközi szezonbérlet (hétközben ingyenes/hétvégén 50% kedvezmény)
... amiket ti írtatok ...

Aztán el kéne kezdeni lobbizni, hogy jövőre mehessen a buli SZÉP kártyáról ...
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2012.11.12. 10:30
...nem mellékesen: az egésznek lenne egy pozitív üzenete, visszhangja a sajtóban. Jó példája lenne a logikus összefogásnak, együttműködésnek.

Országos sajtóban is kitűnő reklámfelületet kaphatna a hazai sípályák használatának valós előnyei...kvázi ingyen reklám is lehetne!
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2012.11.12. 10:06
Pontosan erre a roppant egyszerű megoldásra gondoltam!

A budapesti és környéki ( amiről már itt írtam, hogy nem kevesen vannak ) síző nem-igen gondolna éves hazai szezonbérlet vásárlásra. Így azonban már nagyon elgondolna, mert jóval kisebb a kockázata annak, hogy bérletét nem tudja kihasználni, hiszen sokszor van, hogy adott síterep nem üzemel ( vagy nem teljes kapacitással ), de más hely viszont igen. Az összes bekapcsolódó üzemeltetőknek pedig rögtön kiesik az összes külhoni konkurencia. Már csak azért kell küzdenie, hogy a máshol bérletet váltó lehetőleg nála sízzen. A bérletet értékesítő már jól jár - ha az szezonbérletet máshol használják - hiszen nem nála telítődik a sor ( igaz nem nála fogyaszt a büfében, bérel, stb... ), Az az üzemeltető, ahol pedig a kedvezményes napi jegyet kiadják a máshol vásárolt bérletre, szintén jól jár ( ahogy klaci írja ) és ezen felül nála fogyaszt.

A szezon elején és végén, továbbá hétköznap nem igazán kihasználtak a pályák, de így ezen időszakok is kihasznátabbakká válnak, hiszen azt érzi a bérlettulajdonos, hogy ki kell kihasználnia a már megszerzett kedvezményeket.

A névre szóló bérletek használatának jogosultságát pedig személyi igazolvány bemutatásával lehet igazolni.

A kedvezmények mértékében kell megegyezniük a partnereknek. Nyilván minél nagyobb a kedvezmény annál inkább elgondolkodik a fogyasztó, hol érdemes éppen azt használnia.

Így semmiféle egymás közötti elszámolás nem szükséges, plusz költség sem lép fel. Szezon végén összegzés, ennyi a munka vele:)

Az egészet nem magam miatt, magam érdekében jegyzem, hanem a hazai síterepek, eddig kihasználatlan lehetőségének megvalósítása érdekében.
Előzmény: (klaci 143142)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2012.11.12. 09:26
Megismétlem agy korábbi írásomat. Nem hiszem, hogy ennél egyszerűbb megoldás létezne.

"Szerintem alapvetően csak szándék kérdése.
A legegyszerűbb megoldás egyébként az lenne, ha tömbjegyek vagy bármi más segédeszköz nélkül az összefogásban résztvevő síterepek elfogadnák egymás éves bérleteit kedvezményre jogosító okmánynak, így nem merülne fel plussz költség sem.
Pl. veszprémi vagyok, van eplényi éves bérletem. "Átruccanok" MSZI-re, a pénztárban leadom a bérletem, az ott vásárolt napi/délelőtti/esti jegyre kapok mondjuk 20 % kedvezményt. A bérlet leadásával a visszaélés kizárva, és sorszám felírásával ill. ellenőrzésével sem kell vesződni, a síelés után pedig visszakapom a bérletem.
Bár első blikkre úgy tűnhet, hogy MSZI bukik 20 %-ot, valójában nyer 80-at, mert enélkül a lehetőség nélkül az eplényi bérletes lehet nem ment volna oda."

Az esti síeléseket tekintve a gyors megközelíthetőség alapján szerintem Budapest is felosztható eplényi és MSZI-s bérletesekre...
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2012.11.11. 06:48
Ez jó hír!

Akkor marad az előző hozzászólásom tartalma ( és várjuk a fejleményeket):


Feladó: skioutlet
Dátum: 2012.11.10. 19:50
Válasz erre (Üzenetazonosító: 143055)
skioutlet Hozzászólások: 108
Regisztrált: 2006.01.21.
BEMUTATKOZÁS

Nekem tetszik az üzleti megközelítésed:)

A hazai síterepek közös motivációja a közös síbérlet kialakítására az az üzleti érdek, hogy a magyarországi sízőket itthon tartsa, itthon síeljen, lehetőleg pont náluk:)

Semelyik hazai síterepnek nem érdeke, hogy külhonban síeljen a földrajzilag közelben lévő fogyasztói kör. Hidd el, hogy befogják látni az összefogás ( közös üzleti érdek ) szükségességét - ez nem kérdés!

A kérdés, hogy mikor?
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.11.11. 00:14
Sziasztok!

Mindenkit megnyugtathatok, hogy kommunikálnak a magyar sípálya üzemeltetők egymással és természetesen nem mehetnek el szó nélkül egy ilyen fontos ügy mellett.

Azt hiszem nem árulok el titkot, hogy intenzív egyeztetés van ez ügyben is a pályák között. Egy profi rendszer kiépítéséhez sok akadályt kell még leküzdenünk (különböző leolvasó rendszerek stb.), de egy közös rendszer bevezetése nem teljes körű részvétellel már idén várható. Ezekből a tapasztalatokból aztán jövőre már, időben elkezdve, egy teljes körű együttműködés is lehet, a sízők legnagyobb megelégedésére.

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

Üdv! Gutbrod Rezső
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2012.11.10. 23:51
Bánkút, Dobogókő (há), Eplény (há), Kékestető (?), MSZI(há), NHH (?), Sújhely (há), Visegrád (há)...

(há): műhó készítésére felkészült terepek.
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2012.11.10. 21:55
Lehet, hogy nem jó ötlet, de hirtelen valami átszaladt az agyamon, megosztom:

Az első nekifutásra a legfontosabb üzenet: az összefogás, a lehetőség.

A vevők ( leginkább Budapest és környéke ) számára a legfontosabb üzenet: van esély arra, hogy jól járhatnak. A bérlet értékesítők számára pedig szintén ott az esély arra, hogy jól járhatnak. Egy egyszerű modellel kell nekiindulni, tehát nem kell túlkomplikálni azonos bérlettel. ( Pl: azonosítás lehetséges személyi igazolvánnyal )

1. Minden érintett síterepen legyen lehetőség szezonbérlet vásárlásra.

2. Az érintett síterepek egyezzenek meg, milyen mértékű kedvezményt adnak a máshol vásárolt szezonbérlet tulajdonosának. A kedvezmény mértékében kell megegyezni. Ezáltal még vonzóbb lesz a szezonbérlet. A vevő inkább venne ilyen bérletet, mert van opció, az üzemeltető pedig remélheti, hogy a máshol már bérletet vevő hozzá jön, a máshol valamiért bérletét nem használó nála - és nem mondjuk egy szomszédos országban - költ.

A vevők elkezdenek gondolkodni, hogy miért érdemes szezonbérlet venni. Agyalhatnak előre: hol érdemes, melyik síterepen szezon jegyet venni, ( ahol a legjobban járhatnak ), de a felhasználás mikéntjét úgyis az időjárás/ időbeosztás határozza meg. ( ha van már egy ilyen bérlete, akkor van esély, hogy inkább itthon költ és nem távolabb.. )

3. Az érintett síterep üzemeltetők kidolgozhatnak, első nekifutásra - számukra nem túl nagy kockázatú - olyan rendszert is, hogy csak a hétköznapokon ( egyébként sokszor kihasználatlan időben ) biztosítanak kedvezményt a máshol vásárolt szezonjeggyel rendelkezőknek.

4. A szezon végén az üzemeltetők a tanulságokat levonva pedig újra megegyeznek, hogy hogyan jövőre.

Valami ilyesmi is lehetne, kezdetnek.
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2012.11.10. 21:02
Rám számíthatsz!
Előzmény: (skioutlet 143060)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2012.11.10. 20:53
Kíváncsi leszek mi lesz ebből.
Az sem baj, ha először csak páran ülnek le beszélgetni. Lehet, hogy kicsiben kéne kezdeni. Dunántúli Régió bérlet? Közép-Magyarországi Régió bérlet? Északi Területek, vagy csak Mátra régió bérlet? Attól függően kik lennének hajlandók egy kis összefogásra. Aztán, ha a többiek azt látják, hogy jól működik, majd csak csatlakoznak.
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2012.11.10. 20:29
Ok, hozzuk össze!

Sokszor egy relatív kívülállónak kell összehozni a versenytársakat, hogy belássák: vannak közös érdekeik is.

Az idei szezonra vonatkozóan már kis esélyt látok arra, hogy a közös bérlet összejöjjön. Viszont kezdeményezésként bevállalom az első egyeztetés megszervezését, egy kellemes vacsorával, ahol vendégeim lennének a hazai síterepek döntéshozói, vagy képviselői.

Köszönettel venném segítséged:)
Előzmény: (huligan 143058)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2012.11.10. 20:12
Eleve az alapok nincsenek lerakva. Miért nem létezik Magyarországi Síterep Üzemeltetők Egyesülete. Abban a szektorban, ahol a polgári munkám végzem teljesen normális, hogy a versenytársak érdekcsoportba tömörülnek...
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2012.11.10. 20:08
Ez természetes motiváció, de szerintem egy ilyen terméket frankón összehozni nagyon nagy tudást és tapasztalatot igényel... Egyáltalán az üzemeltetők kommunikálnak egymással, vannak szakmai "workshop-ok"?

Egyébként meg beszélünk itt róla, meg okoskodunk. Miért nem hozzuk össze?
Előzmény: (skioutlet 143055)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2012.11.10. 19:50
Nekem tetszik az üzleti megközelítésed:)

A hazai síterepek közös motivációja a közös síbérlet kialakítására az az üzleti érdek, hogy a magyarországi sízőket itthon tartsa, itthon síeljen, lehetőleg pont náluk:)

Semelyik hazai síterepnek nem érdeke, hogy külhonban síeljen a földrajzilag közelben lévő fogyasztói kör. Hidd el, hogy befogják látni az összefogás ( közös üzleti érdek ) szükségességét - ez nem kérdés!

A kérdés, hogy mikor?
Előzmény: (huligan 143053)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2012.11.10. 19:50
A síterepeket a nagyobb bevétel motiválná.
A felhasználót pedig a nagyobb kihasználhatóság.
Ezt úgy lehetne összehozni, ha az állam is beszállna valamilyen formában. Mint ahogy az üdülési csekkel is beszállt, ugyanúgy a SZEP kártyával, vagy valami mással be kéne segíteni.
Előzmény: (huligan 143053)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.