Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter

ÜZENETEK (134)Időben csökkenő Időben csökkenő
WéberF
2040 élménybeszámolót írt
2040
17 éve tag
2016.10.17. 14:14
Csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy a síoktatást nem "tesióránként" (az úszásoktatás sem egészen így történik), hanem valahogy a "jó vagy rosszemlékű" Csehszlovákiában működött példa szerint lehetne megoldani - kötelező egyhetes sítábor, aztán a tanuló/diák vagy megtanult síelni (többnyire igen) vagy nem. Igaz, nekik könnyű volt - vannak hegyeik, sípályáik. WFeri
Előzmény: (Chopoker 189771)
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2016.10.17. 12:10
Több ovit és iskolát tudok, ahol járnak síelni műanyag pályára, emiatt egyáltalán nem állja meg a helyét az amit írsz. Ahogy minket anno dupla tesin uszodába hordtak, van akit síelni visznek(igaz, hogy műanyag pályára, de alapokra kiválló az is): https://sielok.hu/sioktatas/siiskolak/orszag/magyarorszag/alpesisi/muanyagpalya/
De ha azt mondanák, hogy a diákok síbérletét támogatják a hazai pályákra, akkor állítom, hogy népszerűbb lenne a sport a családok körében. Arról nem is szólva, hogy fellendülnének kicsit a síterepek. Több állami támogatás, többet mozgó gyerekek, hosszabb sípályák, több sílift, több munkahely. Igazából teljesen reális és mindenki jól járna.
Előzmény: (Chopoker 189771)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2016.10.16. 21:00
Azért az érdekes lenne, ha iskolai óra keretében x,y,z óra helyett síoktatás lenne. Pl. egy bp-i iskola diákjai akár az 1. óra végére talán a város vége tábláig is eljutnának. Persze nem csak Bp. van az országban, de azért elég számottevō a fōvárosi gyerekek száma. Az ilyen extra sport elképzeléseket nem érdemes belekeverni a "normál" tantervbe!
Előzmény: (Dave 189766)
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2016.10.16. 19:38
Ezek remek hírek, bármely pályákról is legyen szó. Majd figyeljük a híreket.
Ha nem túlzottan titok, akkor azt lehet tudni, hogy Visegrád és Dobogókő benne van-e a 3+3-ban? Hozzánk ezek vannak a legközelebb, így mi ha választani kell, hogy Eplény, MSZI, vagy Visegrád, akkor Visegrádra megyünk, egyszerűen mert közelebb van, hóágyúzott és csúcsminőségű a pálya meg a személyzet. Szerintem Budapestről is többen járnának erre a két helyre, ha több pálya lenne, ill. ha hóágyúzva lennének. Persze nem akarok mohó lenni, hazai viszonylatban Visegrádi pályával el vagyunk kényeztetve itt a szomszédban. Pályabővítésről is szólhat a fáma, vagy az kilátástalan? Visegrádon egy nyári libegőzés simán opció lenne nálunk. Eplényben szuper megoldás, hogy a bubis felvonó felvisz bringástól és le lehet gurulni kellemes környezetben.
Előzmény: (skioutlet 189767)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2016.10.16. 11:53
Jó hír: tervek szerint a ma is működő nagyobb havas sípályákon komolyabb fejlesztések várhatók. Ezek üzleti alapon működő vállalkozások. Ezért különösen szükséges a mélységében átgondolt üzleti terv kidolgozása. A gazdaságos üzemeltetés alapját a négyévszakos turisztikai attrakciók megvalósítása adhatja meg. Nem titok: ülőszékes felvonók tervein is dolgoznak a nagyobb sípályák üzemeltetői. Ezen tervek megvalósítása nem kis kihívás. Hatósági engedélyek, finanszírozás, egyeztetések végtelen sora. Jelenleg három helyszínen vannak konkrét, részletes tervek. Sőt, helyenként engedélyek is. Ezen felül további három helyszínen vannak - egyelőre leginkább csak vázlatos - tervek.

Klaszterünk tagszervezetei együttes erővel azon dolgoznak, hogy egymással együttműködve, közös lobbierővel elősegítsék a hazai síélet fejlődését.

További részletes információk a síterepek üzemeltetői honlapján, illetve a "Síelj Itthon!" klaszterünk honlapján lesznek. Idővel:)

A további hírekig kérjük és köszönjük a türelmet!
Előzmény: (Dave 189766)
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2016.10.16. 10:31
Manapság mindennel jól jár valakinek a valakije, a legutolsó szempont szokott lenni az, hogy működőképes legyen a dolog és ne legyen triplán túlárazva. Csoda, hogy mutyira gyanakszik valaki? Sípályát Dobogókőn és Visegrádon lenne értelme fejleszteni: Lehetne több hóágyú, több/hosszabb pálya, víztároló medence a hóágyúkhoz. A több pálya nyilván erdő ritkítást jelentene, de az is nyilvánvaló, hogy vannak olyan erdővel határos állami területek ami szántóból/legelőből/gazosból fatelepítéssel erdővé alakíthatóak. Lehetne iskolák számára síoktatások rendszeresítése és az oktatás leszervezése. Tízből 8 szülő azt fogja mondani, hogy hittan meg politikai erkölcs óra helyett inkább a sípályán lébecoljon a gyereke heti 2-3 órában. Például lehetnének rendszeres síbusz járatok a kiépített 8-10 km sípályákhoz. Persze ezek inkább a lakosság számára előnyösek és nehezebb belőle lopni.
Előzmény: (skioutlet 189764)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2016.10.16. 09:44
Számomra az egésznek mutyiszaga van. Persze felvetődik, hogy miért pont erre kapom fel a fejemet, hiszen százával írják ki az ilyen közbeszeket.
Nem Dobogókőt kellene inkább fejleszteni?
Előzmény: (skioutlet 189764)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2016.10.16. 09:31
A korrektség kedvéért legyünk pontosak és írjuk ide a legújabb helyesbítést:

"Kedves Gera!
Javítottuk a cikket, a 686 millió forint valóban a koncesszió teljes időtartamára vonatkozik. A tévedésért elnézést kérünk."

Tehát a helyesbítés megtörtént:)
De, hogy miről is beszélek:
Belinkelek - csak egy példát- a mértékadó hírportál közül, ahol még most is az eredeti szöveggel megy a "feltárás".
http://hvg.hu/gazdasag/20161014_sipalyaval_lesz_az_igazi_a_csillaghegyi_strand
Előzmény: (Sörapu. 189763)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2016.10.16. 09:24
Akkor a korrektség kedvéért a választ is másoljuk ide:

Kedves Gera!
Köszönöm az észrevételt, ugyanakkor szeretném jelezni, hogy a közbeszerzési kiírás elején valóban a teljes becsült értéknél szerepel a 686 millió forint, azonban ha lejjebb görget, akkor láthatja, hogy a futballpálya-résznél az van, hogy "koncessziós díj (nettó Ft/hó+ÁFA) Becsült érték: 439.906.783 HUF, a sípályánál pedig ugyanez 246.032.877 HUF". Természetesen előfordulhat, hogy a BHGY Zrt. elrontott valamit az ajánlati felhívás dokumentációjának kitöltésekor, és az összeg a koncesszió teljes időtartamára vonatkozik. Ebben az esetben valószínűleg küldenek majd nekünk egy pontosítási kérelmet, hogy javítsuk a cikket, de egyelőre még nem kaptunk ilyet.
Előzmény: (skioutlet 189762)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2016.10.16. 09:11
Bemásolom a cikkhez tartozó első kommentet:

"Kedves Erdélyi Katalin! Azt szeretném kérdezni, hogy Ön teljesen normális-e? Nem csak az a probléma, hogy képtelen értelmezni egy közbeszerzési kiírást, de mennyire van beoltva a számok ellen az, aki képes leírni azt a hihetetlen ostobaságot, hogy havi 686 millió forintot várnak egy nyomorék focipálya és sípályácska koncesszióba adásától? Ez akkora nonszensz, hogy ilyet nem lehet tévedni. Még akkurátusan ki is számolja, hogy 15 év alatt ez 123 milliárd forint. Legkésőbb itt már rohadtul gyanúsnak kellett volna lennie, hogy úgy hülyeség az egész, ahogy van. Ez első blikkre is három nagyságrendes tévedés kb.
Akkor most elmondom, mi van:
A 686 millió a _koncesszió teljes becsült értéke_, világosan le van írva a kiírásban. Semmi gond, ha fogalmuk sincs, mi ez, nekem se volt, de ettől még nem lesz belőle havi koncessziós díj, csak mert épp az jutott eszükbe. Utána kell nézni fél perc alatt: a koncesszió jogosultjának becsült várható összbevétele az üzemeltetésből a koncesszió teljes időtartama, tehát röpke 15 év alatt. Ez tehát kicsivel kevesebb, mint havi 4 millió. Bevétel. És még építkezni is kell, meg ugye üzemeltetni, szóval vérmes reményeket nem táplálnék a koncessziós díjjal kapcsolatban, szerintem bőven valahol havi egymillió alatt. Na, itt a három nagyságrend.
És hihetetlen, hogy a népszava, az index, meg még ki tudja, kik kritikátlanul átveszik ezt az otromba ökörséget. Komolyan mondom, egy általános iskolásnak több esze van az átlag újságírónál. Tévedni persze emberi dolog, csak ez nem tévedés, tévedés az, amikor véletlenül lemarad a tizedesvessző, nem az, amikor szorzok-osztok, aztán szemrebbenés nélkül leírom, hogy százmilliárdos bevételt várnak egy rohadt focipályától. Komolyan mondom, szégyen, még az én pofám ég, nem viccelek. Először Földesnek akartam írni az indexen, de szerencsére észrevettem, hogy pongyolán olvastam el és ez itt a forrás."

Szóval az objektív vélemény kialakításához figyelmes tájékozódás és ehhez megfelelő mennyiségű idő kell. De nem ártana az elfogulatlanság sem. Az objektív tájékozódást az ilyen "tényfeltáró" cikkek nem segítik, inkább csak hangulatot keltenek. De hát lehet, hogy ez volt az igazi cél:)
Előzmény: (Sörapu. 189761)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2016.10.03. 15:00
Néhány napja Lengyelországban, egy hóágyúgyárban jártak havas sípályával rendelkező tagjaink. Olyan helyen, ahol csak igen kevesen járhattak eddig.

Rövid beszámolót itt olvashattok:
http://sieljitthon.hu/klaszterunk-tagjai-a-lengyelorszagi-hoagyu-gyartok-szakmai-konferenciajan/

Remélem egyre több nemzetközi kapcsolatot sikerül kiépítenünk!
Legközelebbi rendezvény, ahol klasztertagjaink megismerkedhetnek egy gleccser üzemmenetével:
http://tuxfesztival.hu/index/programs

Kérem, hogy ha bárkinek van ötlete, javaslata további nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére, jelezze felém.
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2016.09.15. 12:03
A Győrújbaráti Síiskolában került megrendezésre a 2016/2017-es síszezon első klaszterülése. A helyszín szépsége, hangulata mindannyiunkat meglepte.

A linkelt cikkben bemutatjuk a sísulit, illetve rövid beszámoló is készült az ülésről. Új taggal is bővültünk. Most már 31 tagszervezet dolgozik/gondolkodik együtt.

http://sieljitthon.hu/gyorujbarati-siiskola-bemutatkozasa-klaszterules-kereteben/#more-2449
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2016.06.25. 12:03
Rövid beszámoló Révész Máriusz, az aktív turisztikai kikapcsolódásért felelős kormánymegbízott valamint Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter közötti tárgyalásról:

http://sieljitthon.hu/nyari-forrosagban-is-folytatodnak-a-targyalasok-a-hazai-sielet-fejlesztese-erdekeben/
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2016.06.14. 09:08
Reméljük valóban érdemi támogatást kap a hazai sípályák fejlesztése:
http://sieljitthon.hu/uj-kormanybiztos-revesz-mariusz/#more-2203
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2016.05.02. 14:49
Hivatalos: 550 ezer főre gyarapodott a sízők száma Magyarországon!

http://sieljitthon.hu/hivatalos-550-ezer-fore-gyarapodott-a-sizok-szama-magyarorszagon-2016-majus-2/
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2016.02.26. 14:19
Azóta sajnos tovább is állt!
Előzmény: (skioutlet 187261)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.