Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Fogadó a táncoló kecskékhez - szállás Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól kb. 3 km-re
ÜZENETEK (4719)Időben csökkenő Időben csökkenő
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2008.01.15. 10:44
Lufibohóc!
Ha már szóba hoztad!Mi az oka ennek a ( kicsit fejetlennek tűnő )rendszernek? Jan.04-én minimum háromnegyed órám elment mire a fiam bekerült egy haladó csoportba.Először délelőtt vártam arra míg végre valaki hajlandó volt megmondani hogy mikor lesz haladó oktatás,kettőkor meg a csoportbeosztásra azután meg a pénztárra!(Közben természetesen ketyegett a nem túl olcsó napijegy!)Donovaly-n én is jártam a Patty-ski-nél de ott ez a dolog kicsit rugalmasabban működött.
Ezt a témát felvetettem a sípark fórumán is,de a tisztelt FŐNŐK ÚR válaszra sem méltatta.(Általában így szokta,vagy esetleg elsopánkodja hogy kevés az alkalmazott!)
Az oktatás viszont teljesen korrekt volt!
Ui:Az árak feszegetését és méltatását szerintem hagyd meg a FŐNÖK-nek.Ennél jobb és több szogáltatást lehet kapni olcsóbban még Ausztriában is.
További jó munkát kivánok neked:Sz.Zsolt
Lufibohoc
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2008.01.14. 23:11
Kedves Ipeter!

Aki telefonon vagy személyesen jelentkezik, annak mindig elmondjuk, hogy a 10 órás csoport a legzsúfoltabb és a déli és a délután 2-es csoportokban alig vannak. Ennek ellenére senki se (köztük Ön se) mondta azt, hogy szívesen vár. (A déli csoportban az egyik oktató teljesen szabad volt, a 14 órás csoportban szintén.)
12.-én reggel 10-kor kb 45!!! síelni vágyó várakozott oktatásra. Köztük voltak haladók, kezdők, kis és nagygyerekesek, olyan családok akik lehetőleg szerettek volna együtt maradni, stb. Elmondjuk a haladóknak, hogy jöjjenek vissza délben, vagy kettőkor, el kell magyaráznunk a 3-4 éves gyerekek szüleinek, hogy a csemetéiket miért nem tudjuk berakni csoportos oktatásra. (Egész embert igényelnek és vagy velük foglalkozunk, vagy a csoporttal.) Így maradt 35 kezdő, akiket minél rövidebb idő alatt be kell osztanunk 5 csoportba. Ha ez megtörtént megkérjük az egyik hozzátartozót (azért őt, hogy ezzel se menjen az idő), hogy a csapat tagjai helyett menjen el és fizesse be az oktatást. Ez fontos, ugyanis még így is sokan ellógnak. Múltkor az 5 fős gyerekcsoportomból 3-an "elfelejtették" meglátogatni a pénztárat...
Ezek a dolgok miatt nem tudjuk pontosan 10-kor kezdeni az oktatást, DE AMENNYIVEL KÉSÖBB KEZDÜNK ANNYIVAL HOSSZABB AZ ÓRA IS.
Az oktatás eleje valóban unalmas, de feltétlenül szükséges. Torna (sérülések elkerülése érdekében), léchez szoktatás (meg kell szokni, hogy csúszik), gyaloglás előre hátra föl le (kell a liftből kiszálláshoz, stb.) Nem lehet mindjárt a fekete pályán kezdeni... (Tudom, hogy sokaknak az a mérce, hogy milyen siratófalon tud lejönni. Persze arról senki se beszél, hogy milyen technikával/halálfélelemmel.)
Másfél éves korom óta síelek, 7 éve vagyok vizsgázott oktató. Dolgoztam (ez alatt nem egy hetet értek) Franciaországban (Les2Alpes), Szlovéniában (hirtelen nem jut eszembe a város), Ausztriában (Plannerarm), Szlovákiában (Donovali) és itt a Síparkban (ez a 3. szezonom). Láttam már egyet s mást. Például azt, hogy milyen az, ha az oktató 54 Eurós órabérért 2 órán át gyalogoltatja a tanulót gondosan ügyelve arra, hogy ne tanuljon semmit és 1 héten keresztül minden nap járjon hozzá. Vagy azt, hogy a tanítványokat nem lehetett "nagy pályára" vinni mert még véletlenül azt hiszik, hogy már nekik nem kell oktatás és egyedül is boldogulnak.
Szerintem a síelés öröm. Arra törekszem, hogy a tanulóim minél gyorsabban haladjanak és minél előbb csúszhassanak a családdal/szülőkkel/barátokkal. Tudom, hogy ezt minden oktatótársam így gondolja.
Aki a nagy pályán síel arról mindenki azt feltételezi, hogy tisztában van a síkresz szabályaival. Tudja kinek van elsőbbsége, vagy nem megy bele/neki egy tanulócsoportnak.
A síparkban hétköznap 3, hétvégén 5 síoktató dolgozik + 1 vagy 2 boardos. 12.-én és 13.-án a megszokott 4 fős csapatból 2 oktató nem tudott jönni, ezért a helyüket vedégoktatókkal pótoltuk. Így, szezon közepén elég nehéz csak úgy leakasztani valahonnan 3 vizsgázott oktatót. Sajnos az egyikük (akinél Te voltál) nem állt a helyzet magaslatán. Este ki is rúgtuk.
Haverokkal tanulásról: Az, aki tud síelni, nem biztos, hogy oktatni is tud. Ráadásul a haverokkal az a baj, hogy igen hamar megunják a tanítást és elviszik a kezdőt egy piros pályára, hogy elmenjen az életkedve is. Tudom, 4000 Ft nem kevés (főleg ha gombócot vagy fagyit veszünk belőle), de még mindig kevesebb mint Ausztriában 35-60 Euro/óra (8750-15000 Ft/óra), vagy mint Szlovákiában 250-450 Sk/óra (2000-3600 Ft/óra).
Mindenesetre a vendégül látunk egy ingyen oktatásra, csak csörgess meg du 6 után, hogy mikor jönnél.

Üdv: István (A sípark egyik oktatója)
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2008.01.14. 12:05
Ma éjszaka Budapesten is fagyott, fent a hegyen nyilván erősen.

Amíg éjszakánként általában fagy, addig nem lehet gáz. Nem tud annyira felpuhulni a talaj és hóágyúval frissítik a pályát.

zurandi
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.14. 11:26
Szia Snowgirl,
hát, csodálkoznék, ha még lenne min síelni 18-án. Mi tegnap voltunk, még épp, hogy jó volt, de már jeges, aztán meg tiszta latyak, ahogy olvadt. Napközben még az eső is esett rá, és egész nap szikrázó napsütés, +5 fok volt. Szóval, nem hiszem, hogy sokminden marad belőle hétvégére.
SnowGirl
65 élménybeszámolót írt
65
17 éve tag
2008.01.13. 19:35
18án pénteken délelőtt lesz valami síkupa a pályán.
Ettől függetlenül lehet menni csúszni?
lpeter
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2008.01.13. 12:47
Sziasztok!
Tegnap voltunk a síparkaban, és az oktatással kapcsolatban rossz élményekkel tértünk haza.
4 ezer forintért ezt????? Ugyanmár.
AZ OKTATÁS NEM ÉRT SEMMIT!!!!!
A 2-5 fős csoportok helyett mi 9-en voltunk egy csoportban!!!!!!!
A 2 órás oktatás a következőképpen zajlott:
Első fél óra csak úgy elment. (Szarakodás a csoportokkal ki melyiket viszi, ki melyikben legyen, blokk összeszedése, stb.
A megmaradt 1,5 órában kezdük az alapokkal. Az oktató elmodta egyszer, aztán menj ahogy tudsz, aki elesett; nem számit majd fel áll ha tud, kit érdekel. Volt aki 10 percig szarakodott hogy felálljon, az oktató le sem szarta, csak állt. Másik oktató leüvölti fejed, hogy mit keresel itt mert hát az ő tanulói a fontosak. (Az oktatók nem ismerik egymást, nem tolerálják más tanulóit????) Ugyanez a mogorva oktató később a rendes pályán belémjött, mert ugye vszínűleg oktatott és háttal lefelé jött persze belém és még neki állt fejebb. Ez OKTATÓ??? Köze nincs hozzá. Szóval aki oktatót szeretne mindenképpen, ne itt válasszon, mert ezek szerint itt a PÉNZ a lényeg.
Utána apályán ismerősök sokkal hatékonyabban elmondták hogy kell csinálni és a nap végére már bele is jöttünk.

Fontos tudni, hogy ez a vélemény két oktatót minősít név nélkül, mert nem is tudom a nevüket.
Üdvözlettel:
lpeter
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2008.01.10. 16:23
na igen, a második ugrató az úgy kb a korlát magasságában van, oda volt rakva a korlát, és az ugraó volt a rácsúszó, bár még onnan is olliezni kellett egy kicsit, de nem volt gázos. de mi a francnak kellett onnan elvenni?! hogy ugratónak lehessen használni a rácsúszót? arra ott a másik! ajj, tök nagy csalódás volt vasárnap, hogy nincs ott a korlát. a park meg... hát febr. 1-2-3 diákolimpia, slope style, és ott, úgyhogy kénytelenek lesznek valami parkot kanyarítani...
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2008.01.10. 16:19
Összesen két ugrató volt amiből az első nagyon rossz mert, fellő az égbe és nincsen jó leérkező. A második már jobb volt egy picit de az érkező ott is nagyon droppos, tehát leszakad a retinád ha leérkezel, de gyakorolgatni, grabbelgetni nem volt rossz. A korlát csak oda volt téve se nem volt rögzítve se nem volt elé ugrató építve. Ja még ácsorgott ott egy fának támasztva egy hordó, ami három hete az egyik ugrató elé volt állítva.

Sajnálom, mert tavalyelőtt nagyon szuper park volt építve.
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2008.01.10. 15:47
a dupla rail be volt rakva/rögzítve a helyére? vasárnap voltam, akkor még/már nem volt, előtte szerdán is voltam, akkor még/már be volt rakva. vagy esetleg valami fejlődés parkügyileg? vagy maradt az ugrató-rail duó?
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2008.01.09. 20:48
Hello mindenkinek! Ma voltunk a sípályán ahol nagyon jó volt a hó minősége, szikrázó napsütés volt és nagyon jól éreztük magunkat, mert a személyzet ismét nagyon kedves volt habár a pénztárnál ülő hölgy megváratott kb 15 percet az ablak előtt, mert éppen telefonált, de remélem a randi összejött a vonal másik végén lévő féllel:) illetve jól van a kedves mama ha véletelenül vele beszélgetett :). a forralt bor is most valóban forró volt.

Tehát szuper volt minden a pályák rendeben voltak, a keveset használtak egy picit jégrögösek.

cool
Slacker
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.08. 22:07
társulnék budapesti hódeszkásokkal a hétvégére mátraszentistvánra!
red erik
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.05. 15:10
Sziasztok.
Tud valaki egy normál szállást a közelben?A családommal több napra mennénk síelni.
Üdv mindenkinek!
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2008.01.02. 13:36
Itt is esett a hó, mint Pesten??
toti198511
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
2008.01.02. 13:23
Mi a helyzet a webkamerával?

Még mindig szaraxik a trécom?
paplan
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2007.12.30. 11:53
Sziasztok!
Az erőfeszítések ,melyek tényleg elismerésre méltók!!!! Nem értem, hogy a jegyeladás okozta sorban állásra miért az a válasz, hogy ki van írva a hosszú várakozási idő.Nem hiszem el, hogy nincs még 2 megbízható ember a csapatban , akik legalább a reggeli csúcs idején felpörgetnék a sort...Megtérülne, szerintem sokan ezért vettek du.-i jegyet, vagy hazafordultak látván a kígyózó sort.
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2007.12.29. 21:17
Ma megjártam életem első magyar síterepét. Kellemesen csalódtam Mátraszentistvánban. remekül síelhető pályák és a sorbanállás bár néha nagy volt, déltől 5-ig több mint 20szor csúsztunk. A csákányos kezelők szimpatikusak voltak, viccelődtek, a fenekünk alá tették amit kellett, európai színvonalon.
sajnos ijedtséggel indult a nap, mivel a síkölcsönző, reklámjaihoz, hirdetéséhez méltatlanul már fél 11kor kiürült, ezért mehettem Galyatetőre. Üzenem nekik, hogy ezen illene változtatni, mert aki Pestről elindul léc nélkül, az rettentüen megszívhatja.
A másik üröm az örömben a büfénél való sorbanállás. kerek egy óra!!!! De elszállt a harag, amikor kiderült, hogy a főnök ajándéka plusz egy óra (állítólag a hosszú sorok miatt, amit én ritkén érzékeltem), így kipróbálhattuk az "éjszakai sízést" is, világítással.

Szóval jó volt, élveztük.
toti198511
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
2007.12.28. 22:04
Gratulálok a szutyok TRÉ-comnak, titeket meg csak megérteni tudlak. De mégis mi az hogy nem akarnak kimenni beüzemelni a netet?
Talán személyes problémájuk van a siparkkal vagy mi?
paplan
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2007.12.28. 20:46
Sziasztok!

Ma voltunk másodszor ebben a szezonban, a tömeg várható volt, <>viszont ami a jegykiadásnál volt
az teljesen elvette a kedvünk.10 órakor álltunk be a sorba, majd hosszú várakozás, pontosan 30 perc után, amikor a lányom már fázott kiálltunk a sorból, ekkor még kb.30 perc volt a sorbanállásból.Csúsztunk egy párat a kis pályán, majd kétszer is visszamentem megnézni a sort,>reménytelen>újabb 30 perc lett volna(még délben is).Végül eljöttünk haza.
Kérdésem: Miért volt ez az iszonyatos várakozás>a tömeg nem indokolja>valami nagyon el van szúrva a kiadásnál, illetve ilyenkor miért nem állítanak be még plussz személyzetet?

A hely szép, a pálya is jó>csak a jegykiadáson változtassanak.
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2007.12.28. 14:10
Sziasztok!
Tegnap síeltünk egy kicsit Mátraszentistvánon, és alapvetően meg voltunk elégedve a szolgáltatásokkal! A pálya szépen kezelt, a személyzet kifejezetten kedves és segítőkész volt, és a felvonók is jó minőségűek és használhatók egészen addig amíg meg nem állnak... Márpedig ezt elég gyakran teszik, tegnap például a hosszabik állt meg kb két, két és fél órára. Ez még nem olyan szörnyű, hiszen mindenhol előfordul műszaki hiba, de senki nem adott infót arról, hogy mi történt, mikorra javítják meg, stb. Akik fent ragadtak rajta, azok minimum fél-egy órát álltak, szerencsére mi "csak" a pálya alján álltunk és ott vártunk. Aztán felgyalogoltunk. Szóval szépen fejlődő pálya, hajrá, hajrá, de a kommunikáción lehetne még javítani egy kicsit!
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2007.12.28. 00:29
Sziasztok!
Van valakinek infója arról, hogy milyen léceket lehet kölcsönözni a kölcsönzőben?? (esetleg egy bennfentes). Jó lenne tudni, mert a 110 kilómhoz valami keményebb szükséges, és nem szeretnék pórul járni:)
Előre is köszi
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.