Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Donovaly
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Apartments Racek - 7 fős apartmanok Donovalyban a sípályák közelében
ÜZENETEK (2949)Időben csökkenő Időben csökkenő
loletta
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2004.11.22. 00:35
Kedves Botond!

Mindenekelőtt tartalmas és hóban gazdag szezont kívánok mindannyiunknak!!!..remélem már csak napok kérdése!!!:-)
Szóval lenne pár kérdésem Donovaly-val kapcsolatban. December első hetére tervezünk barátommal egy bemelegítő síutat, 3-4 nap terjedelemben...s választásunk Rátok esett! Jól tettük?:-) Mennyi esélyt látsz arra, hogy síelhetőek lesznek addigra a pályák? A síbérlet ára akkor 1000 és 1320SK között mozog, ha 3-4 nappal számolunk?
A szállásokkal kapcsolatosan tudsz valamit javasolni, mondjuk 10-15 ezer forint/3éj/fő intervallumban? Ha lehet, pályaszállás legyen.
Továbbá a kölcsönzés is érdekelne bennünket, mindez megoldható akár így a neten keresztül is?

Előre is köszönjük segítséged, s bízom benne, hogy az égiek is mellénk állnak, s fehérbe borítják végre a tájat!
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2004.11.19. 20:00
Mindeki örömére közölhetem hogy ma lehullott az első hó, igaz még nem lehet síelni. Szombattól a hóágyúkat is beüzemelik,úgyhogy ha minden OK és marad a hideg akkor szerintem a jövő hétvégén már beindulhat néhány felvonó. Természetesen egy két napra is lehet jönni, főleg hogy most minden jelentősebb olcsóbb...
customx
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2004.11.18. 10:58
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy itt már dec közepe fele lehet sízni általában?? Haladóknak is jó egy-két napra??
légyszi segítsetek
köszi előre is.
fecsi
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2004.11.17. 00:39
Sziasztok, csak most olvastam ezt a topicot és a másikat. Mi interneten fogaltunk szállást+oktatást Botondon keresztül, foglalást átutaltuk és minden úgy ment mint ahogy a nagykönyvben és a ho.hu oldalán írva van. Simán és gördülékenyen.
De azt sem felejtem el, hogy amikor péntek este gondoltunk egyet és elindultunk, felhívtuk telefonon már persze az út közben Botondot, mire odaértünk (kb. 1 óra) szerzett nekünk szállást a legnagyobb csúcs közepén.
Úgyhogy köszi Botond, még egyszer!
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2004.03.15. 21:49
Kismiki teljesen egyetértek veled..:)))

Más
Ami a többit illeti a fentiekben elmodtam véleményemet illetve igazából nem tudom mit kellene tenne.
Tudod te azt hogy naponta hány ember fordul meg nálam? Ha mindenkinek el kellene mondanom hogy vigyázzon erre, ne menjen oda ne csinálja azt, akkor egész nap csak beszélhetnék, abból pedig nem élek meg. Amúgy egész nap csak kérdésekre válaszolok, információkat szolgáltatok. Itt voltál, láttad mi van itt. Amúgy ha valaki tőlem kölcsönöz felszerelést akkor felhivom a figyelmét hogy nagyon vigyázzon rá, stb.

Ami a házat illeti nem tudom mi történt pontosan a háziakkal, ők ezt mondták ti ezt, megmondom őszintén nem is érdekel. Te fizettél azt hiszed igazad van, ő rendetlenséged kapott, stb. és ő azt hiszi neki van igaza... Témát lezártam a részemről.
kismiki
5 élménybeszámolót írt
5
20 éve tag
2004.03.08. 08:52
Egyszerű jótanács:
1.mi minden értékünket, telefont, útlevelet, pénztárcát, stb. Magunkkal visszük a sipályára. Ha ezeket nem találnak 2-3 percen belül egy szobában, szerintem nem időznek tovább.
2. az ilyen helyeken az első nap bebújok a szekrénybe, megvárom a kis tolvajt, majd szétverem a fejét!!!

A 2. pont persze csak a vicc kedvéért volt.. :-)
Masoj Hunette
8 élménybeszámolót írt
8
21 éve tag
2004.03.04. 23:26
Mi a Bp. - Parassapuszta - Zvolen - Banska Bystrica útvonalon szoktunk menni. Lényegében ez a legrövidebb. Azt bele kell kalkulálni, hogy hétvégenként a sok síelő miatt jelentős lehet a várakozási idő a határon. Zvolen és BB között lehetőség van elkerülni a gyorsforgalmi utat - a szemétség, hogy nincs semmilyen figyelmeztető tábla, hogy fizetős az út - ehhez be kell menni Zvolen centrumba, majd azt hiszem Sliac felé kell menni.
Egyszer mentünk Balassagyarmat felé is - ott nem kell várakozni a határon - de időben ez sokkal több, mert egy rendkívül kanyargós hegyi úton kell menni, ahol általában az útviszonyok is rosszabbak, mint a 66-oson.
zsugás
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2004.03.04. 22:56
sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni, hogy Donovalyba csak autópályán keresztül érdemes menni? Milyen útvonal (autópályán kívül) elfogadható még? Ti merre mentetek? Fontos lenne.
Előre is köszi!
zsuzska
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2004.03.03. 10:44
Szóval Donovaly. A hely gyönyörű - ezért mindenképpen érdemes ellátogatni oda. A túristákhoz való hozzáállás, és a szolgáltatások színvonala hagy kivetnivalót mga után - ezért viszont nem érdemes ellátogatni oda. Szerencsére nagyon sok síparadicsom van Magyaroszágtól hasonló távolságra, még ha kicsit többe is kerül az ottartózkodás. Ár-érték arányban mindenképpen jobban jártok, ha más helyet választatok, vagy egy kicsit többet költötök a szállásra, főleg ha szeretnétek megtartani kedves dolgaitokat - mobiltelefon, pénz, magnó stb...
Persze lopások mindenhol vannak, Magyarországon is - nem ezzel van a fő probléma, hanem a hozzáállással.
Ha mégis Donovalyba, Szlovákiába mentek (nem hiszem, hogy helyi specialitás a rablás), kössetek biztosítást, és vigyázzatok a dolgaitokra, hogy csak a hegyekre és a síelésre tudjatok koncentrálni!

TTünde4
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2004.03.03. 07:55
Akkor én is válaszolok:
1. Csak két telefon volt látható helyen, a többiért túrni kellett, amit meg is tettek, erről árulkodnak a rendőrségi fotók.Ha kijöttél volna, akkor láttad volna.
2, A biztosítás sima utazási biztosítás volt, ami a testi épségünkre és a ruháinkra szólt. Sem a pénz, sem a műszaki cikkek, sem az ékszerek nem voltak biztosítva. A ruhák pedig a kár kb.egytizedét teszik ki. És kikérem magamnak a gyanúsítást. Én eddig csak az igazat írtam - rólad is - te is megpróbálkozhatnál ezzel.
3. Ha ennyit kell tolmácsolnod lopás ügyben, akkor legalább figyelmeztethettél volna minket erre a veszélyre, mikor megérkeztünk. Úgysem mentünk volna haza, csak elővigyázatosabbak lettünk volna - pl. mindig lett volna valaki a házban.
4. Az ágyakat visszarendeztük. Azért lettek elmozdítva, mivel a házaspárok nem akartak egy hétig a szoba két végében lévő külön ágyban aludni. Egy reggeli után nem volt elmosogatva, mivel 9-kor a háziak kiüldöztek minket.
5. Ezt a tolmácsnő mondta, nem kérdeztem ki bővebben, mert nem érdekel.
Nem állítottam, hogy Donovaly veszélyesebb, mint más, de itt pl.: a Balaton parton mindenhol ki van táblázva, hogy vigyázz a zsebtolvajokkal. Én csak egy kis emberibb hozzáállást hiányoltam, egy jóindulatú figyelmeztetést, hogy legyünk óvatosak. És ezt sem te, sem a háziak nem tettétek meg. Akkor hogyan bízzak abban, hogy legközelebb minden rendben lesz?

Sajnálom, hogy így alakult...
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2004.02.29. 23:25
Csak hogy ne menjünk messze, nézd meg itt a Szlovákia topicban a Bystrai topicot:
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=1038
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2004.02.29. 23:23

Ha már az internetre felhoztad a témát akkor válaszolok a kérdéseidre.
1. Mindenhol előfordul lopás, autófeltörés. Erre nincs védekezés, csak ha nem hozol magaddal értékes dolgokat pl. notebook, stb. és főleg nem hagyod kint látható helyen.
2, A rendőrség szerint nagyon gyanús volt a ti esetetek. Azaz eléggé valószinütlen hogy mindenkitől elloptak valamit, főleg gyűrűt - miért vennéd le a gyűrűt? És láss csodát minden biztositva volt. Véletlenül?
3. Kiváncsi lennék ha havonta 4-5 alkalommal kell tolmácsolnod 2-5 óra hosszan /lopás, baleset, stb/ a rendőrőknek akkor te mit szólnál? Főleg ha van egy születésnapod és meghivtak valahova? Vidáman mennél tolmácsolni? Nem tudom miért volt gond hogy várnod kellett este x órát. Hisz jött a tolmács. Próbálok mindenkinek segiteni, de azért van egy határ.
4. háziak - Egy dolgot elfelejtettél ide irni. Hogy ti milyen szemetet és rendetlen házat hagytatok magatok miatt. A tulajdonos öreg hölgy sirva hivott hogy milyen lények voltak a házában. Nem arról volt szó hogy nem volt kipórszivózva, hanem elemi dolgok - pl nem volt elmosogtava napok óta, kosz mindenhol, bútorok szétszórva, átrendezve stb. Arra nem gondoltatok hogy egy 70 éves házaspár nem tud neház ágyakat tologatni?

5. Te irtad :Mondta, hogy ezek a betörések rendszeresek, és tud ugyanilyen jó helyeket, amik kevésbé veszélyesek. Ha érdekelnek ilyen infók, írj, és privátban elküldöm a számát.

Hát ennél rosszabb szöveget nem hallottam rég. Erre kiváncsi volnék hol van az ugyanolyan jó hely. Miért lenne veszélyesebb Donovaly mint bárhol máshol? Tudod te hogy nekem hányszor türték fel az autómat Pesten? És mégsem itélem el a PEstieket csak azt a pár rohadt szemetet küdeném valahová...

TTünde4
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2004.02.29. 11:25
Kedves Síelők!

Ha Donovalyra indulsz-és még nem késő- akkor ajánlom figyelmedbe a mi történetünket:
Épp most jöttünk haza Donovalyról, felemás tapasztalatokkal. Megalapozta a hangulatot, hogy vasárnap feltörték a szállásunkat, és minden mozdíthatót – pénzt, magnót, levett gyűrűket, jobb ruhákat – elvittek. Ez –mint a rendőrségi kihallgatáson kiderült- rendszeresen előrdul. A betörők tudják, hogy szombaton van turnusváltás, és vasárnap végiglátogatják a házakat. Erre senki – ismétlem, SENKI, még az egyéb topikokban feltűnő Vajda Botond sem, és a háztulajdonos sem – hívja fel a figyelmedet. Tehát ne hagyjátok őrizetlenül a házat egy órára sem. A házon egyébként egy darab zár volt,az ajtó vastagsága pedig kb. 0.5 cm volt. Nem volt nehéz munka. Amikor betörés után felhívtuk a Botondot, akkor ő kihívta a rendőrséget. Meg is érkezett egy szlovák rendőr, aki semmilyen más nyelven nem beszélt. Ekkor szóltunk a Botondnak ismét, hogy legalább tolmácsolni segítsen, mert így a legnagyobb jóindulattal sem haladt előbbre a dolog. Kijelentette, hogy elege van abból, hogy mindig őt hívják, ha feltörnek egy házat, és különben is születésnapja van. Szóval csekély 3 órás várakozás után kijöttek a nyomozók és egy magyar tolmács, aki már sokat tudott segíteni. Mondta, hogy ezek a betörések rendszeresek, és tud ugyanilyen jó helyeket, amik kevésbé veszélyesek. Ha érdekelnek ilyen infók, írj, és privátban elküldöm a számát.

A kellemetlenségek már megérkezéskor kezdődtek azzal,hogy bár a szállást 2kor el lehet foglalni, a háziak nálunk fél négyig betelepedtek a nappaliba-konyhába. Kényelmesen megebédeltek, sőt a családjukat is vendégül látták közben. Így mi kénytelenek voltunk minden holminkat az egyik szobába bezsúfolni, mi pedig éhen (de szomjan azért nemJ) ültünk az egyik tetőtéri szobában, míg méltóztattak elmenni. Persze pakolás közben folyton cseszegettek, hogy ha belépünk a házba, akkor vegyük le a cipőt, mert behordjuk a havat. Egy szót tudtak magyarul:papucs!
A házat csak min. 8 főre adják ki( 8-12 főre), de a melegvizes bojler mindösszesen 120 literes. Ennyi vízben síelés után nem tudtunk 8-an lefürdeni. Ezt a háziak is beismerték, hogy ennyi embernek kevés a bojler. De hát….Ettől még nem volt melegvíz.
Az elutazásnál 10-ig kell elhagyni a szállást. A háziak persze 9re értek oda, és rögtön elkezdtek takarítani. Míg mi reggeliztünk… Persze, már összecuccoltunk, de akkor is. Még minden holmi bent volt a házban, és ők meg ott pakoltak!!!
A pályák egyébként korrektek, de tájékozódjatok,hogy a szállás melyik pályától milyen messze van.
Ennyi. Lehet, hogy csak mi voltunk ilyen pechesek, de a fokozott elővigyázatosság nem árt.
snowman
11 élménybeszámolót írt
11
20 éve tag
2004.02.21. 00:24
Hány főre? Donovalytól kb 6 km-re, Horny Jelenecen tudok esetleg, 560 sk/fő/éj félpanzioval, jó helyen de nem egy extra szinvonal..
samantha
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2004.02.19. 21:56
Fiúk, Lányok!
Valaki tudna nekem szállást ajánlani Donovalyban 3 fő részére ócsóér? Szombat-vasárnap-hétfő. Tehát 2 éjszaka. Besztercebányán is jó lenne. Csak viszonylag sürgős.
Meg árakat, ha tudtok!
Jó havat mindenkinek!
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2004.02.12. 08:16
A mi saját felvonónk napijegy ára 200 Sk. Az összes többi felvonóra a napijegy 640 Sk. Március 13-tól viszont -50% csökkennek az árak. A szállás árak is kb. 20-30 %-al csökkennek
schok01
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2004.02.05. 15:37
hello marci89
Nem jó árakat néztél, azok a patty külön pályájára vonatkoznak. A napi feln?t jegy 640SK.
http://www.parksnow.sk/donovaly/hu/index.php
Marci89
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2004.02.05. 14:27
Hello!
Az lehetseges,hogy 3 napra 600szlovak korona a felvonodij?? Kicsit kevesnek tunik a tobbi arhoz kepest.A mult heten voltam Olaszorszagban sielni,igaz,hogy gondolom ott joval magasabb a szinvonal,de sokszor ennyibe kerult. Egyebkent Paganellan voltunk.

Ezek szerint,ha jo arakat neztem,akkor Donovalyn kb.4000 Ft-nak megfelelo osszegert lehet sielni 3 napig??? Hany palyan es milyen palyakon lehet egy ilyen berlettel sielni?

Milyenek mostanaban a hoviszonyok? Gondolom kicsit vizesek a palyak.
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2004.01.12. 00:34

Általában mindig van szállás, kivéve a kutyaszánversenyt /jan 29-31/ illetve február közepe vége. De legrosszabb esetben pár kilométerre DOnovalytól találok szállást.
https://www.ho.hu
david
1 élménybeszámolót írt
1
20 éve tag
2004.01.11. 14:14
Kedves Botond!
Néztem a PattySki oldalát.
Kérdésem a következő: rajtatok keresztül foglalnék szállást, 3 éjszakára, akkor az indulásom előtt 2-3 nappal, lehetek biztos abban, hogy lesz-e szállásom? Vagy általában, nem szokott gond lenni?
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.