Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Tauplitz
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Aquamarin - vidéki stílusú szálloda Bad Mitterndorf-ban
ÜZENETEK (399)Időben csökkenő Időben csökkenő
Juhééé
37 élménybeszámolót írt
37
15 éve tag
2015.01.31. 22:50
Ezen a jelen fórumon kissé elhanyagolt terepen töltöttünk két napot a héten (csütörtök-péntek). Érzeseim kettősek.

Pozitív: a hely maga gyönyörű, tömeg egyáltalán nincs, sorbanállás nem ismert. Van néhány remek és hosszú pálya, és nekünk a hóra sem lehetett panaszunk. A hét elején esett bőven, és pénteken is szakadt. Igazi paradicsoma lehet(ne) a hely az off-piste kedvelőknek akármilyen sporteszközzel. Szállásunk Bad Mitterndorfban volt, egy éjszakára 40 eur két főre, szerintem korrekt ár. Kocsival átmentünk a tauplitzi felvonó aljához, parkolóhely találása itt sem okozott gondot, és szakadó hóesésben is simán felmentünk, thanks az osztrákok precizitásának és rendszeretetének:). A pályarendszer tetején lévő hütte hangulata remek, kedves felszolgálókkal (köztük persze magyarokkal is).

Negatív: a lehet(ne) pedig arra vonatkozott, hogy kicsit olyan érzésünk volt, mintha ez a hely nyerte volna meg a "Hogyan tervezzük meg a legelba..tabb sípályarendszert?" versenyt. Mi léccel és boarddal voltunk, léccel még csak-csak átvergődik az ember az egyik felvonótól a másikig, de boarddal szenvedés. A felvonókat egymástól távol helyezték el, ha lecsúszol egy pályán, konkrétan nem tudsz átmenni a másik felvonóhoz. Van olyan pálya, aminek a saját felvonójához mászni kell a végén...Az egyébként nagyon élvezetes és hosszú tauplitzi völgypálya használatához igen meg kell például szenvedni a saját felvonójától! És mindezeket úgy, hogy egy minimális átgondoltsággal, de még most is egy kis beruházással ezek a problémák simán megoldhatóak lehetnének. A tauplitzi felvonó aljában levő magyar üzemeltetésű étteremről meg csak annyit, hogy nagyon magyar (mármint a kedves tulajdonos mentalitása).

Összességében 2 remek napot töltöttünk itt. Síeltünk napban, ködben, hóban, ködben-hóban, szélben-hóban, szélben-hóban-ködben, volt minden:). A hó hibáltan volt, és a pályák is, leszámítva a fent említetteket. A faluban egyébként van egy csodás sörkifőzde egy kocsmával (egy szoba, 1,5 asztallal és helyi osztrák nyugdíjasokkal), nagyon finom sörrel, ajánlott! A pályát pedig ajánlom Mindenkinek, de leginkább a sílécet használóknak, és a kisgyerek nélkülieknek...
tibko75
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2014.03.21. 16:45
Mi szintén március második hetében voltunk. A 15 fok megvolt sajnos, emiatt a déli lejtők 11 órára a régi szlovák lejtőket idézték elénk. Az északi lejtők még délután háromkor is kifogástalanok voltak, csak nagyon rövidek, illetve húzóliftek tartoztak hozzá.
Mi a Berghofban laktunk magyar személyzettel, a pincérek nagyon kedvesek és segítőkészek.
A pályaszállás miatt tudom ajánlani, csak ideálisabb síelő időt kell kifogni
eper89
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2014.03.11. 18:44
Marcius masodik heteben voltunk Tauplitzon. Csak ajanlani tudom mindenkinek! A palyak nagyon szuperek, 15 fok, verofenyes napsutes! A legjobb szallas pedig a Landhaus Tauplitz! Tiszta,ngyon kedvesek a magyar vendéglàtók és a reggeli meg a vacsora a legminőségibb, nagy adagokkal, vàlasztékkal.
tibko75
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2014.02.18. 22:51
Köszönöm hogy felnyitottad a szemem!Látom erre van időd!Velük már próbálkoztam, csak gondoltam valaki tud ajánlani ezen kívül egyéb lehetőséget is!
Előzmény: (Egér 64 169988)
Egér 64
225 élménybeszámolót írt
225
14 éve tag
2014.02.18. 07:17
Ha egy kicsit is néznéd a Tauplitzi oldalt itt a sihun akkor láthatnád az oktatókat.

https://sielok.hu/sioktatas/sioktatok/siterep/tauplitz/
Előzmény: (tibko75 169981)
tibko75
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2014.02.17. 22:39
Március 7-10-ig leszünk Tauplitzban. Magyar nyelvű oktatót tud-e valaki ajánlani? Köszönöm
nn
129 élménybeszámolót írt
129
20 éve tag
2014.02.17. 22:04
Melyik napokon megy este a szánkó pálya Tauplitzba?
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2014.01.01. 10:39
Engem is érdekelne egy helyzetjelentés Riesneralmról, mert oda készülünk hamarosan... amúgy sztem hasznos a rossz tapasztalatokat is megosztani (bár nyilván ez is teljesen egyéni).

Linda
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2013.12.31. 15:48
Akkor miért nem Planneralmról v.Riesneralról írtál egy pozitív élményt?
Előzmény: (sirgesa 165496)
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2013.12.30. 22:34
Retrosíelés Tauplitzon. Azért írok retrót, mert a régi 70-es, 80-as évek szlovák, és lengyel síviszonyait idézte az idén dec. 27-én Tauplitzon öltött 1 nap. Az vitathatatlan, hogy szép hely, gyönyörű fent a panoráma, ha szép idő van. De a pályák állapota, a hó minősége, és mennyisége, kataztrofális volt sajnos. Mindez még megbocsátható volna, mert erről tényleg csak az időjárás tehet, de az már gáz, hogy az egyetlen normálisan használható pálya - Tauplitz felé a középállomásig - iszonyatosan nehezen elérhető, mintha a pályákat kialakító tervezők, minden logikát a völgyben hagytak volna. Libalegelőkön kell botozni, lecsúszni néhány métert, hogy feljuthassunk egy jojós, vagy csákányossal egy másik helyre, ahonnan másik libalegelőn kell botozni, aztán hab a tortán, hogy van még kesztyűgyilkoló kapaszkodós drótkötél néhány 10 méternyi feljutáshoz, szóval az utóbbi évek legrosszabb síélménye volt. Talán elkapatott a lungau síterület (utóbbi 2 évben) vagy előzőleg Heiligenblut, de ide biztos nem fogok visszajönni, ha jót akarok síelni. Esetleg nyáron kirándulni. Viszont kellemes meglepetés volt a két kistesó Planneralm, és Riesneralm síterep a közelben. Igaz, kisebb léptékű pályarandszerek, de az ott töltött idő, legalább a síelésről szólt ...
Georg70
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
2013.12.12. 21:19
Ha valakit érdekel, Szilveszterre (dec 28-jan 4), 4 fős apartman, önellátással átadó 604 Eurós, kedvező áron, az Altaussee-Loser sípályától 4 km-re. Családias síterep, kezdöknek és haladóknak egyaránt ajánlott. 29 km sípálya, Budapesttöl 520 km-re.

Érdeklödni: V.György 06/21-2526104; gvass70@t-online.hu.

https://sielok.hu/siterep/loser/
hetzmann
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2013.12.11. 16:41
A múlt hétvégén Tauplitz síterepén szerettünk volna síelni. Az időjárás viszont ezzel nem értett egyet. A Xavér ott talált minket a hegyekben. Három éjszakát töltöttünk a Hotel Berghof Tauplitzalm vendégszeretetében. S éppen ez az, amiért úgy gondoltam feltétlen írok néhány sort az ott tartózkodásunkról, mert nagyon jó szívvel gondolunk vissza az eltöltött néhány napra, annak ellenére, hogy a három napból nem egész másfél napot sikerült csak síelnünk. Megérkezésünkkor ragyogó napsütés fogadott még, bár már a liftek leálltak, mert már zárás után voltunk. Csodáltuk a mesés panorámát, aztán este a csillagos égboltot. Másnap, mintha a világ egy másik felén ébredtünk volna. Tomboló szélvihar hordta a havat - ítéletidő tombolt odakinn. A magyarok által üzemeltetett szálloda minden munkatársa jelesre vizsgázott ezen a néhány napon. Amit elképzelni sem lehet, azt is megpróbálták odavarázsolni nekünk, hogy jól érezzük magunkat. Az időjárásról semmit nem tehettek mégis kézzel tapintható volt együttérzésük. Türelmes, kedves és barátságos kiszolgálással, a szaunák teljes üzemeltetésével, a programok szervezésével sikerült elérniük, hogy észre sem vettük, hogy nem tudtunk síelni. Ezúton is szeretném megköszönni mindannyiuknak kedvességüket és önzetlen segítőkészségüket. Jó volt látni, hogy a magyarok által üzemeltetett szálloda jelesre vizsgázik a "sógorok" birodalmában, mindenki megelégedésére.
A sípályák a vihar nyomait itt-ott még viselték, de ezen csöppet sem csodálkoztunk. Nagyon tetszett, hogy hosszú pályákon csúszhattunk, néha bizony - bár igazán keveset - botoznunk kellett, de a második menetben már tudtuk, hol kell megengedni a lécet kicsit jobban, s akkor már ott sem kellett botozgatni.
A panoráma csodás, ha valakinek sikerül napsütésben végig síelni itt néhány napot biztosan egy életre szóló élmény marad.
CsiSzé
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
2013.11.11. 23:01
Sziasztok!

A Tauplitzalmon lévő Hirzegger szállodáról szeretnék infót szerezni.

Szállt már meg valaki ott?

Milyenek a szobák, déli vagy északi oldalra érdemes?
Kiszolgálás, ellátás?

Köszi előre is az infót!
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2013.03.17. 21:23
Köszönöm, hogy leírtad. Így ködben is egyszerű a keresztrejtvény megfejtése/ amit a térkép összeállítója tudat alatt elrejtett a pályák lehetséges megkeresésére./.
Egyébként Pénteken Térdig érő köd, néha hóesés, borult idő selymes hó.Csak azt a 29 es KÉK(???) mankópályát tudnám felejteni.
Szombaton: gyönyörű napsütés, selymes hó-amit látni is lehetett. Itt is leírom hogy "roppantan" is élveztem a Tauplitzi felvonóhoz levezető pályát, Stani-t is lepipáló "kék" ég és egy reccsenés.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2013.03.14. 19:21
Szia, mivel már egy párszor voltam Tauplitzban, elmondom a tapasztalatomat hogyan lehet átmenni úgy a piros 1-re hogy nem kell sífutni. Nem szabad rámenni arra a szaggatott jelzésű útra. Két lehetőség van ha az ember felért a taulitzi felvonóval, attól függően hogy akarsz gyalogolni kb.50-100 m-t vagy nem. 1. sz: Ha igen akkor ahogy kiszálltál a liftből rögtön ballra kell menni. Közvetlenül lifttel szemben van egy szálló az előtt kell elmenni ahogy említettem ballra. Ahogy elérsz egy dupla csákányos lift kiszállójáig,felcsatolhatod a lécet. Innen sima az út.Az elején egy kicsit lankás ,de utánna OK.Elcsúszol a Lerchkogelliftig. Ez egy másik csákányos. Azzal fel a tetejéig. Innen tudsz becsatlakozni az 1-es pirosba./a kék 14-el/. De ha rám halgatsz, akkor nem mégy le a 14-el, hanem tovább egyenesen/kék 18/és akkor a Lawinenstein beülős, buborékoshoz jutsz ami felvisz a tetőre.Onnan a 23-on le tudsz jönni az 1-re. Jó hosszú, kellemes. Egy helyen van benne egy köteles segítség.
A 2 sz. lehetőség annyiban különbözik az előzőtől, hogy ahogy kiszálltál a liftből/ nincs lecsatolás/ a már említett szálló jobb oldala mellett kell elcsúszni és egy piros pályán lejutsz a már szintén említett dupla csákányos lift aljához. Ezzel felmégy és onnan már azonos az út az előzővel.
Remélem segítettem. Jó időt, hó az van elég.
üdv.
Előzmény: (winter11 157187)
winter11
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2013.03.13. 18:03
Köszi az infót! :) Sejtettem, hogy sífutó lesz!
nevembalint
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2013.03.13. 15:35
Szia. Nemrég volt szerencsém síelni egy hetet Tauplitzon, az általad említett pályára is rátévedtem véletlenül. Át lehet csúszni rajta, csak taposós. Igazából szerintem az egy sífutópálya. Annyira nem vészes, ha nekiindul nagyon az ember, de azért akkor is fárasztó kicsit. Nem éri meg azon síelgetni.
Előzmény: (winter11 157092)
winter11
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2013.03.12. 16:23
Lenne még egy kérdésem! :)A Bergbahn Tauplitz felvonó visz fel a parkolóból a Tauplitzi oldalon, a tetejétől indul egy szaggatott kék vonal: Skiweg Talabfahrt Tauplitz. Ez pálya? Ezen át lehet csúszni a piros pályára? Köszönöm a segítséget!
winter11
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2013.03.12. 16:15
Sziasztok!

15-én megyünk Tauplitz-ra. Kicsit tartunk a -17 °C-tól, még nem síeltünk ilyen hidegben... Azt szeretném megkérdezni, hogy a Seilbahn Mitterstein kabinos felvonó aljához milyen út vezet fel autóval?( Ha előtte nap nagy havazás lesz, a kanyargós szűk úton meggondolandó felmenni) Ki van írva, hogy Bus, de gondolom autók is parkolhatnak,ugye? Elég sok negatív véleményt olvastam a síterepről, kíváncsi leszek, de ennyi pálya közül az ember biztos talál olyat,ami elnyeri tetszését!
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2013.02.07. 17:30
"Ez soktényezős dolog szerintem." ...szerintem is.
"Ki mire gondol."...most nem mondom el.
"Mi minden nap nagyon jól éreztük magunkat. :-)"... azt elhiszem! :)
Előzmény: (szendre 154119)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.