Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Tauplitz
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Kogler**** - osztrák család által vezetett szálloda Bad Mitterndorfban, Tauplitz síterep közelében
ÜZENETEK (399)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovnori
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.03.04. 19:50
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Márc. 11-15-ig Tauplitzra megyünk sielni (szállás Bad Mitterndorfban) , tud valaki ott magyar oktatót, esetleg csoportot, akikhez lehet csatlakozni? Ketten vagyunk, már sieltünk 2-3szor, "haladó-kezdőnek" minősíteném magunkat.
Olvastam egy utazási iroda honlapján, hogy a Kulmhofban lesz csoportjuk, oktatással márc.12-19-ig, rákérdeztem, hogy lehetne-e csatlakozni az oktatásra (természetesen díj ellenében)-az iroda munkatársai finoman elhajtottak...Pedig a hírdetésükben kínáltak oktatás-szervezést is...
Gondoltam, hogy esetleg megkeresném az oktatókat, akik a kulmhofi csoportot fogják oktatni.Ismeri őket valaki?
Köszi,
Nóri
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2005.02.28. 08:54
Hello! Tauplitzban most voltam vasárnap, majdnem egész nap esett a hó, kb 20-30cm friss eshetett. Alattra viszont nagyon jegesnek tűntek a pályák, 470cm ide vagy oda. Hó rengeteg van, azzal nincs gon, inkább a fent említett sok gyaloglással. Még egy dolog: a ehhez hasonló sítérképet még nem láttam. A pályák nincsenek rajta vonallal jelölve, csak egy szám egy kis körben, nehéz kiigazodni rajta. Ami még átverés, hogy a reális szintkülönbség kb 300m, a reális összpályahossz kb 15km, mivel a völgybe lemenő csorgó, tologatós, néha-néha 50m izgalmas részeket nem nevezném sípályának, pláne nem pirosnak! Fent kb 1600-1900m ig lehetett most síelni.
Rossi
Opty
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
2005.02.26. 11:46
Sziasztok!
Volt valaki itt mostanában? Azt olvastam több helyen, hogy 470cm hó van. Mekkora a tömeg errefelé? Ha valaki tud friss infót, azt megköszönném.
Sziasztok!
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.01.14. 18:08
A Kulmhof apartmanház gondnoknője rendkívül mosolygós, de egy kukkot sem beszél semmilyen idegen nyelven, leszámítva a németet, de az neki nem idegen. Mostanában 13-15 óráig nem érdemes oda megérkezni, mert a kutya nem foglalkozik akkor senkivel. Nekünk a mostani alkalommal egy 4 fős apartmant adott ki öt fősnek, azzal a felkiáltással, hogy laktak itt már hatan is. Nekem csak az nem volt világos, hogy ettek az asztalnál, mikor ott csak 4 szék volt illetve hogyan aludtak a 4 ágyon? Na de a néni hozott izibe egy pótágyat, meg egy pótszéket (miközben mosolygott). Aztán megkértük, hogy a nyári takarókat cserélje már le télire, de a mosolygást ne hagyja abba mert az igen-igen megnyugtató. Nálunk is piszok hideg volt mikor megérkeztünk és az egyik tetőtéri szobát csak napokkal később tudtuk csak elfoglalni, mert a villanyfűtés igen lassan melegedett be. Ez valszeg annak volt köszönhető, hogy a hóhiány miatt a szezon később indult és mi voltunk a szezon első lakói. Távozáskor azért az összes termosztátot feltekertük, nehogymá fázzanak az utánunk jövők....
Ugye azt tudni kell, hogy az apartmanok különböző tulajdonosok kezében vannak és a berendezés a tulajdonos izlését tükrözi. Attól is erősen függ a konyha beredezettsége, hogy a tulajdonos mikor újította fel az otthoni konyháját. Ha már a miko és a rozsdamentes edény korszak után, akkor szerencsénk van, ha előtte akkor meg nem. Én eddig 3 konyhát láttam belülről. Az edények mindenütt alkalmasak voltak a főzésre, nem volt olyan, hogy akkor ebben inkább nem főznénk...
Kenyér pirító meg teafőző eddig mindegyikben volt. Gondolom ez arrafelé is kedvenc karácsonyi ajándék féle... Mikrohullámű sütő csak egyben volt, abban amelyikben külön konyha volt, 6 személyes a negyedik emeleten. A főzésre az apartmanokban általánosan elterjedt villany tűzhely szolgál a kisebekben két lapos a nagyobbakban 4 lapos kivitel. Sütővel még nem találkoztam. Tányérok poharak rendben, meg az ilyen cuccok, hogy dugóhúzó meg krumpli pucoló.
Van egy hütő, mélyhűtővel, de a söröket meg a töményet lehet a teraszon is hűteni....
Én továbra is azt mondom, hogy a Tauplitzi pályák felejtősek, főleg ha a környék kínálatát "versenyeztetjük" velük. Egy-két nap maximum, de a Kulmhof jó bázis, szinte csak magyarok lakják.

Kulacs
TomCat
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.01.13. 22:21
Sziasztok !
Aki lakott már a Kulmhof apartmanházban,kérem írja le részletesen, hogy milyen a 2 ágyas szoba
konyhájának a felszereltsége !
Előre is köszönöm .
thorin
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.13. 21:37
dec.28-án kicsit későn,22.30 körül érkeztünk a Kulmhof apartmanház elé, amit kis keresgélés után viszonylag könnyen megtaláltunk.Az apartmanunk kulcsát kikészítették,majd az apartmanban dermesztő hideg várt bennünket.Mindent felkapcsoltunk amit lehetett,minden működött, kivéve a fűtőtesteket,valamint a vízmelegítőt.Némi lázas telefonálgatás után az Intersí vészvonalán egy fickó mindenképpen arról akart meggyőzni, hogy technikai analfabéták vagyunk, és biztosan bennünk a hiba, és különben sem tud mit csinálni mert nincs kit felhívnia az apartmanházban,sajna.A telefont átvéve a lányoktól elmagyaráztam, hogy mindent felkapcsoltunk amit lehetett,ennek ellenére nem megy a dolog, és hogy ki van zárva, hogy a lefagyott szobában töltsük az éjszakát.Ha más nem, találjanak egy másik szállást reggelig.A telefonos próbált meggyőzni,hogy sajna nem találja a másik szálloda telefonszámát, erre mondtam neki,kérdezze a tudakozót.Kicsit később visszahívott,majd mondta hogy nem veszik fel és hogy ő nem tud mit tenni, mert nincs kit felhívnia.Ez kicsit fura volt, mert ha mondjuk tűz van akkor sincs egy gondnok, vagy akárki?! Közöltem vele,hogy akkor keresünk egy másikat mi magunk, majd kommunikáció megszakadt.Drámai pillanat,kezdtünk készülődni, valaki kiment kezet mosni a mosdóba, és egyszercsak mondja hogy a kis ellenőrzőlámpa a vízmelegítőn világít.Nézzük a fűtőtesteket, hát fűtenek.Egy darabig még gondolkodtunk mi legyen, mert egy rendes ágy sem volt, hanem kihúzható fotel,meg kanapé,majd a fáradtság és a lassan melegedni kezdő szoba maradásra bírt bennünket.Reggel a gondnoknő mosolyogva ébresztett bennünket,majd kiderült, hogy ő felejtette el bekapcsolni a fűtést központilag.Amit azért pofátlanul kifizettetett velünk a végén.Mégiscsak volt valaki akinek tudtak szólni, csak azt nem értem miért nem árulták ezt el, sokkal nyugodtabbak lettünk volna.A telefonszámlámat meg a lefagyott szobában eltöltött éjszakának köszönhető megfázást meg lenyelhetem pluszként.
Ettől eltekintve nekünk tetszett a hely, volt két gyönyörű napsütötte napunk,egyébként hóesés volt jellemző, egy kis széllel.A szállásunkkal is megbarátkoztunk a turnus vége felé.A Lawinenstein-i csúcsról lenyűgöző a kilátás, és a parkoló autóig le tudtunk síelni.A pályák változatosak,élvezhetőek,minden sítudásra alkalmasak,bár valóban van némi botozásra szükség időnként egyiktől a másikig,de ez nem zavart bennünket túlságosan.A felvonóknál csak az egyik nap kellett egy 5-10 percet várakozni,a Lawinenstein-i csúcsra vivőnél,ami egy hatszemélyes buborékos, egyébként semmi várakozás nem volt jellemző.Szerintem ár-érték arány viszonylatban teljesen oké a hely.Üdv mindenkinek
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.01.07. 14:46
Sziasztok!
160/20, na nem a vérnyomásom, hanem a hó mennyisége. Igaz a 20 cm. Tauplitz-ban kicsit kevés, mert hamar lekopik, de az -alm pályáit sokáig lehet használni most is -2fok van. Ha minden jól megy február 5.-én megyünk.
Üdv mindenkinek. Sok havat és kellemes időtöltést kívánok.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.11.30. 12:15
Sziasztok!
Ha valakit érdekel december 4.-én nyit és a hó is szépen gyarapodik.
Mindenkinek Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.11.09. 08:56
Kedves Andada!

A https://www.ausseerland.at cím alatt találhatod meg az álltalad kiválasztott szállás (szoba, ház, panzió, szálloda) címét és elérhetőségét. Ezek után már csak rajtad múlik.
Kellemes időtöltést és sok havat kívánok (most 15cm van, sajnos ez még kevés). A területröl pedig a https://www.dietauplitz.com találsz infót.
Üdvözlettel: Eje
andada
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2004.11.08. 19:45
Sziasztok!

Milyen ez a Kulmhof Apartmanház?Leginkább az érdeekelne, hogy van-e benne valami nagyobb társalkodó helység ahol este össze lehet jönni iszogatnu bulizgatni!!! Vagy tudtok-e esetleg valami közvetlen elérhetőséget? És milyenek a pub árai?

Sűrgős!!!
Köszi!
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.10.22. 09:21
Sziasztok!
Én is voltam már Tauplitzban (Tauplitz alm) többször is Szinte januártól áprilisig minden időszakot kipróbáltam nekem a február jött be. Ekkor már nem volt annyira hideg mint januárban (itt voltunk már -18 fokban is ez szőrnyű nem élvezhető).Március, áprilisban, pedid már nem a legjobbak a körülmények (néha el lehet csípni márc. 15 körül friss havat, de ez is bizonytalan). Mi, ellentétben veletek nem Tauplitzban szálltunk meg, hanem Bad Mitterndorfban. Ezen a településen az emberek főleg mezőgazdasággal foglalkoznak (állat tenyésztés ) Rengeteg kiadó apartman, ház, szoba, panzió van a településen. Nem tulzok, ha azt mondom, hogy 2000 fő-nek tudnak szállást biztosítani. A településről sajnos még síbusz visz fel Tauplitz-alm-ra, de remélhetöleg elkészül egy ülőszékes felvonó Bad Mitterndorf Zauchen városrészéből egészen fel a csúcsig. Most, ahogy már említettem, busszal lehet menni. Nekem az jött be legjobban, hogy a buszról leszállok Lopernalm-nál és itt ey kb.1100 m.-es csákányos felvonóval fel lehet jutni a csúcsra, visszafelé a 27-es pályán le ami feketével kezdődik és pirosba megy át. A pálya hossza kb.1500-1600m. Vagy acsúcsról a Gipfellift segítségével átjutni a Lawinenstein-re (ebbe az irányba nem kell használni, mert erre lejt), és a 23-as pályán le, majd a 6 személyes ülő lifttel újra fel, át a 27-re majd ott le. Egy kör kb.4000-4500m, naponta 5-6 kört megcsinál az ember és este nem kell ringatni. De ha kész lasz a felvonó, akkor le lehet menni Mitterndorfig (igaz most is, csak busszal kell visszajönni). Ez a pálya viszont szerintem kék jelölést érdemel néhány "pirosodó" (rózsaszin) szakasszal, mint ami Tauplitz-be megy le. Összességében nálunk mindenki megtalálta a magának való kört. A kezdők idiótkáztak aki pedig már bátrabb volt az fentről 14perc 21 másodperc alatt ért le Tauplitz-ba.
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2004.01.04. 14:02
Tegnap jöttünk haza és arra gondoltam, hogy leírom az én véleményemet is:
Az oda út kicsit rázósra sikerült , mivel az A1-es autópályát felújítják, valamint a síterepek közelébe érve rendkívül erős lett a forgalom. Minden faluban több lámpa váltást kellett végigvárni. Mi belefutottunk egy fizetős alagútba is Liezen előtt melyet ki lehetett volna kerülni a térkép szerint. Kicsit fájt az a 6 Euró (két korsó sör)...
A Kulmhof megközelítése is döcögősre sikeredett, mert a faluban semmilyen utbaigazító táblát nem talaláltam. Azért okulásul ide írom a megközelítést: A falu lényegében egy önmagába visszatérő körforgalmú út. Az emelkedő szakasza jobbról, az ereszkedő balról öleli a házakat. A Kulmhof ebből a körből kiesik és nagyságánál fogva mindenhonnan jól látszik. A út legmagasabb pontja körzetében van a négyüléses lift alsó állomása. Innen már lefelé lehet autózni a falu központjába. Miután elhaladunk a Tauplitzerhof nevű szálloda előtt jobbra van egy kis utca (Felirat: FIS Fehrienwohnungen, na ez a Kulmhof) A kis utcába bekanyarodva jutunk el a Kulmhofhoz kb 300 méter de innen már csak a Mézga család tévedne el...
Javaslom, hogy 14 óra előtt ne érjetek oda, mert addig a kulcsokhoz nem lehet hozzájutni. (Ember sincs akivel vitatkozni lehetne ezen.) A negatív dolgok itt véget is érnek, mert a szállás nekünk megfelelő volt. Volt mikró a konyhában, bár az utazási irodában ezt nem igérték 100%-ra. Az uszoda és a szauna rendben volt, a fűtött sicucc tároló is korrekt. A parkolóban lehetett helyet találni. Reggel pedig helyben sütött zsemlét vehettünk 1/2 8 tól. A síelésről: Senkinek nem javaslom, hogy a teljes itt eltöltendő időszakra vegye meg a jegyet. Először csak egy napra érdemes és meg kell nézni a terepet. A liftnél található parkoló kisebb mint a Kulmhofnál lévő, a gyalogos megközelítés pedig kb 500 méter enyhén és erősebben felfelé. Hazasízni nem lehetett, mert az út meg volt hintve apró kavicsokkal. A felvonó egy domb aljára visz fel, ahonnan egy kiadós "botozással" juthatunk el bárhova. Mi először a tanuló pályát céloztuk meg. A kezdők inkább ezt lecsatolt síléccel tegyék, ha nem szeretnének vagy tizet esni... A tanuló pálya (7-es, 8-as) tele volt és a felvonónál is kellett várni, főként azért mert a lift kezelők nem segítettek a csákányokat "lehúzni" csak a bódéjukban ücsörögtek. A csákányok igen magasan jártak így minden második-harmadik kölyök elesett... Innen szintén sok emelkedő leküzdése után jutottunk el a 9-es piros pályához ami meredek volt és rövid. Mivel itt nem akartunk maradni tovább mentünk egy síúton az ülő felvonókhoz. Itt lényegében az összes pályát kipróbáltuk. Ezt a részt úgy kell elképzelni, mint egy focipályát (olyan vízszintes és nagy) melynek a széleiről 2 ülő és 3 húzó lift indul. Nagyon bosszantó volt, hogy az egyik lifttől a másikig 50-100 métert kellett mászni, mint a régi delta főcímében... A Hütték rendben voltak és mindegyikben találtunk magyar pincért is. Egyetlen valamire való pályát találtam: az új hatüléses felvonó felső állomásától vezetett le. A hazafelé sielés a focipálya elejénél lévő "I" jelű lifttel indul (itt 4 óra felé igen lelkes tömeg gyűlt össze) Mindenki azt találgatta, hogy miért kell a liftet egy kis dombra felmászva megközelíteni. Aki araszolt már felfelé 100-ad magával az tudja, hogy milyen kellemes időtöltés. A lift tetejénél azután jobbra indulva kezdhetjük a haza utat. Ez igen hosszú kb 5 km-es és én a piros jelzése ellenére is javaslom a kezdőknek is, persze, ha mardt bennük elég erő. Azt egyébként sem tudtam kideríteni, hogy a Tauplitzba levivő liftig hogyan lehetne visszasízni. A hazafelé vezető út egy rövid igen meredek résztől eltekintve jól sízhet?, néha gyalogolni kell, néha csak lépésben lehet ereszkedni de azért jó. A nagyon meredek szakaszon le kell csatolni annak aki fél max 150 méter.
Mi ezután mindennap elmentünk más terepre síelni: Az Obertauern Krippenstein (18 km) remek és komoly kihívást jelent a 11 km-es Talbfahrt. Ezt kezdőknek semmiképpsem javaslom. A Dachstein-Tauern síterep pedig egyenesen lenyűgöző és fél órás uttal elérhető, talán kicsit drága. Mindenkinek javaslom a Rohmoors-i éjszakai szánkózást, felejthetetlen élmény...
norus
20 élménybeszámolót írt
20
20 éve tag
2003.12.15. 13:18
Sziasztok! Én idén februárban voltam Tauplitzon. Nagyon szép idő volt végig, és a szállás (Kulmhof) is rendben volt, de a pályák nekem sem tetszettek. És nem is tartották őket karban, pedig sok hó volt, amiből pótolni lehetett volna a pályáktól lekopott havat. Viszont a síbérlet érvényes 3 környékbeli (20-30 km) síterepre is(Riesneralm, Planneralm, Loser, http://www.schneebaerenland.com , http://www.dietauplitz.com , ahová érdemes elmenni (mondjuk 5x a 6 napból, a helyi pályákra 1 nap is elég), mert ezek változatosak és jók.
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2003.10.20. 23:48
Csá!

Eddig mindenkitől csak rosszat hallottál, pedig szerintem nincs okuk annyi rosszat mondani róla. Úgy tudom, hogy tavaly kicserélték a legrégebbi 2 üléses felvonójukat egy modernebre. A pályák között lehet, hogy van sok rövid, de ezek is élvezhetőek. Ami fontos, hogy nagyon szépen rendben tartják a pályákat és itt szinte mindíg van elég hó március végéig! A táj gyönyörű!
Szerintem nem fogsz csalódni, ha kipróbálod!
Gergely
7 élménybeszámolót írt
7
21 éve tag
2003.02.05. 18:11
Sziasztok!

2002 márciusában voltunk Tauplitzon, és nem voltam elragadtatva tőle.
Az idő sajnos nem tette lehetővé, hogy a völgyig lehessen síelni, és a felvonók között sokat kellett mászni, ezért snowboardosaknak nem igazán ajánlom. Kezdők és középhaladók elcsúszkálnak rajta de igazán nehéz pályái nincsenek, az egyedüli nehézsége, a néha kellemetlen szűkössége volt. Idénre állítólag még megtoldották egy liftttel, de nem hiszem hogy még egyszer elmennék oda, hogy megnézzem. Ezért az árért szerintem sokkal jobb helyekre is el lehet menni.
focus
3 élménybeszámolót írt
3
21 éve tag
2003.01.08. 20:00
szerintem nagyon rossz hely , lapos , rövid , unalmas
egyszer voltunk ott , de még a lefoglalt szállást is lemondtuk , és átmentünk schladmingba
aki teheti , kerülje el
a faluban lévő lift 1.5 km-et megy vizszintesen és csak utána emelkedik egy kicsit
örülök , hogy végre valakinek elmondhattam , hátha jót teszek neki
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2002.12.19. 09:24
Szia Robi,

mi kétszer is voltunk Tauplitzban.
Mindkét alkalommal elég zord időt fogtunk ki, az első alkalommal 6 napos folyamatos hóesés, rendszeresen hóvihar volt, olyannyira, hogy le is zártak minden felvonót a fenti pályákon és csak egy kis lenti pályán tudtunk a 3. naptól síelni.
A második alkalommal sem láttunk napsütést, és egy német lifttársunk elmondása szerint ő már sokadszorra járta meg a hellyel, szerinte nagyon kellemetlen a hely mikroklímája (de az is lehet, hogy peches volt ő is sokszor ahogy mi, nem tudom).
A pályák tényleg nem túl hosszúak, kivéve az erdei lesikló pályát, ami elég lankás, de aki szereti a változatos kanyargós erdei utakat (a gyerekek pl. az ilyet imádják) az szeretni fogja Tauplitzot. Fenn a Tauplitzalm-on szerintem nem igazán jó a pályák összeköttetése, sokat kell botozni az egyik felvonótól a másikig, vagy már a pálya közepén golyóban megengedni, hogy átérj (elég nagy lapos rész van középen).
Tauplitz szerintem családi sízésre ideális lehet, igényesebb sízők igényeit nem igazán elégíti ki a pályarendszer.
A Kulmhof apartmanházról (amit több magyar utazási iroda is hirdet)csak jókat tudok mondani: saját uszodája, szaunája van (ott próbáltuk ki először a meztelen hóban hempergést szauna utaán - szuper!) és tágasak, kényelmesek az apartmanok. A felvonóig kb fél km-t kell felfelé sétálni, ami bemelegítésnek jó (más kérdés, hogy egyes utazási irodák ezt a távolságot letagadják:), szóval aki odamegy számítson rá.
Ha sikerül megtalálni teszek fel pár fotót is.
Üdv,
Andrea
Sese
6 élménybeszámolót írt
6
21 éve tag
2002.12.18. 14:35
Hali!

1999-ben voltam Tauplitzban. Nekem őszintén szólva nem igazán tetszett a hely. Előnyei közé lehet sorolni a "viszonylag" sok pályát, amik könnyen elérhetők (nem kell sokat liftezni ide-oda). Mikor ott voltam, akkor a hó minősége nem volt valami jó, valószínűleg ez is közrejátszik a véleményemben, de ami fontos, az az, hogy elég rövidek a pályák. Mire az ember belejönne, már le is ér.:)
Tauplitz faluból két db. 4er sesselbahn (TauplitzI-II 2* 2km hosszú, "buborékos" négyüléses) átszállással visz fel Tauplitzalmra, és onnan lehet elérni a sípályákat. van még egy székes lift, de az elég öregecske, a Lawinenstein-ra visz fel. A többi felvonó mind húzólift. Egyetlen nagyon hosszú pálya van, (ez eléggé ellentmondásos a többi rövid pályával) mert kb. 4-5km-es, és Tauplitzalmról visz le Tauplitzba, a faluba. Ez inkább síösvénynek mondható (bár elég széles), de vegyes a nehézségi fokozata, van ahol tök meredek, van ahol meg emelkedik(!), nem lejt :)
A legmeredekebb pálya a Schneiderkogelről jön le, na azt érdemes legalább egyszer kipróbálni, kell hozzá bátorság (legalábbis nekem kellett):)
Én személy szerint a Lawinensteinról jövő pályát szerettem a legjobban, meg a Schneiderkogel "pirosabbik felét", nem azt ami annyira fekete:)
Ha nem zavarnak a viszonylag rövid pályák, akkor mindenképpen tetszeni fog a hely.
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2002.12.07. 20:04
nos, erdemes oda menni?

ki volt ott es milyen tapsztalata volt???

koszi

Rob
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.