Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zillertal - Hintertux

ÜZENETEK (511)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2020.11.21. 22:03
Ma fantasztikus idő volt Gerlosplattén. Reggel elsőként értem fel sítúrázva a kereszthez. Későbbi körökben már megjelentek a helyi (és néhány cseh) sítúrázók. A hóágyúk a föbb pályákon egész nap üzemeltek. Reggel - 9 C volt fenn és ilyen kilátások:

https://sielok.hu/fotoalbum/gerlos20201121/kep/1/


A síterep december 17-ét tervezi a szezonnyitást.
1600-7.jpg
Csabi70
1 élménybeszámolót írt
1
8 éve tag
2020.03.12. 21:38
2020, 03,12. A legjobb sípálya ahol eddig volt szerencsém síelni. Pedig jártam már pár gleccseren . Ahogyan mondani szokták, a csodálatos , gyönyörű szikrázó napsütést , szélcsendes , kék eget, ki kell érdemelni . A ködös ,szeles, hosszú évek után ez most össze jött. Egy gyönyörűséges szépnapot töltöttem el ott a ma.
Hókupac
105 élménybeszámolót írt
105
12 éve tag
2018.11.22. 00:06
November elején sokat javult a pályák állapota. Esett majd egy méter hó. Megnyitották a Schlegeis pályát és persze a Kaserer oldalt is. A gleccser gyors " fogyásának " látható jele, hogy a 8a fekete Buggelpiste pálya a Gefrorene oldalon még mindig nem síelhető, mert felső harmad részén felszínre kerültek a sziklák, kőgörgetegek.(elfogyott fölüle a gleccser jege). A korábbi években ez a pálya az egész évben síelhetők közé tartozott.
Előzmény: (Robin 201455)
IMG-1303.JPG
IMG-1286.JPG
IMG-1280.JPG
IMG-1293.JPG
IMG-1296.JPG
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2018.03.17. 01:07
Január utolsó hetében síeltünk itt. Messzebb van ,mint a magyarok által gyakrabban látogatott síterepek,de nem bántuk meg. Nem volt tömeg,néha kellett pár percet várni egy-egy liftnél,de nem volt jellemző. A pályák jól kezeltek,mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelő pályákat. Mi leginkább Mayrhofen pályáin síeltünk. A Horbergbahn aljánál rengeteg parkoló van,a nap bármelyik szakaszában kényelmesen meg tudtunk állni autóval,de nagyon jó és pontos a síbusz közlekedés is. Elmentünk a Hintertuxra is,aki erre jár,ki ne hagyja,mert felejthetetlen élmény,persze jó időben és napsütésben,ami nekünk szerencsére kijutott. A csapatból kipróbálták a híres,hirhedt Harakiri pályát is,szerencsére minden baj nélkül,de azt tényleg csak a profiknak ajánlom.Nem tudtuk sajnos az összes pályát besíelni,de szerintem a hosszabb utazás ellenére (Pécsről 700 km és 10 órás út volt) is visszatérünk még ide.
varia2000
56 élménybeszámolót írt
56
16 éve tag
2017.12.02. 23:13
Hello, 2009 ápr.első hetében voltam a gleccseren és a környező sípályákon ,csodás tavasz a völgyben,nyílnak a virágok, a sípályák szuperek, mindenütt kifogástalan és jó hóviszonyok .Én bármikor visszamennék,de,hogy most milyen lesz áprilisban az csak később derül ki,kiváncsian várom ,hogy milyen lesz?? üdv,istván
2009-Hintertux-II.-135.jpg
2009-Hintertux-II.-268.jpg
2009-Hintertux-II.-644.jpg
2009-Hintertux-II.-001.jpg
Kemény István
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
2017.11.30. 10:11
sziasztok.
április első hetében tervezünk menni Hintertuxra.
Volt már valaki olyankor?
Milyen a hó? Milyenek a pályák?
minden tippet szivesen fogadok.
köszi
langalaura
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2017.11.07. 18:21
2017.10.27-31-ig voltunk, a hóból nem volt hiány, viszont rettenetesen sokan voltak, mivel sok helyen ilyenkor volt őszi szünet. Egyik nap vihar miatt lezárták:/ addig Innsbruckba mentünk várost nézni. A környék csodálatos volt. Viszont hiányoltam a 6-os 4-es lifteket, idegesített hogy sokszor le kellet csatolni.
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
2017.11.04. 15:33
2017 október 28-november 2. között voltunk baráti társasságal a Gleccserfesztiválon.

Utazás: szokásosan, a német határnál mind oda-, mind hazafele megállítottak. Erre fél órát érdemes számolni, az ellenőrzésre várók rendszámait elnézéve a "balkáni" népek közé sorolják a magyart.

Szállás: Tux-Lanersbachban újszerű apartman, korábbi évek beszámolóiban leírtak továbbra is élnek, jó szívvel ajánlom ezt a falut szálláshelynek mind elő-, mind főszezonban. A völgyben ingyenes síbusszal közlekedtünk. Reggelente ez kényelmesebb is, a 8:30-as felvonó nyitáskor is csak több 100 méterre tudtak megállni az emberek autóval, kocsisorra érdemes számítani... megjegyzés: az aprés ski partybusz (Tennétől 18:30 és 19:30-tól induló) 2 euró/fő.

2 napon napsütéses idő, remek köröket síeltünk, szerdára elromlott az időjárás, de ködben-hózáporban is tudtunk jókat menni. hátsó (5-ös) pálya szokásosan már délelőtt buckás, az alja jeges, a felvonója lassú...délelőtt a kabinossal gyorsan elérhető Gefrorene Wand-Tuxer Fernerhaus köröket síeltük, a meredekebb (felső és alsó) részek már ekkor is buckásodtak, jegesedés csak délutánra volt. A csákányos felvonóknál délelőtt mindenhol óriási sor, tolakodás, stb., nem érdemes kivárni...délutánra a Gefrorene-Wand-Olperer (csákányossal)-Fernerhaus körök váltak be enyhébb tömegben, illetve a Kaserer hátsó, csákányos pályái 12-13-14 nem buckásodtak ki, remek carving köröket mentünk zárásig.

Tuxer Fernerhaus hütte választéka szokás szerint minden igényt kielégítő (bár helyet nehéz volt találni), árak szokásosak: 15 euróból egy leves + kis adag húsos egytálétel + egy üdítő/sör kijön, nagyobb sor csak délben volt.

Tenne és a Kleine Tenne szokásosan színvonalas bulikat hozott. Mindkét Tennében érezhető a fejlődés, bővültek területben is, a dohányzókat is jobban elválasztották idénre, csak minimálisan volt cigaretta szagú az ember ruhája buli után...

Első nap hóvihar miatt zárva volt a pálya, szerencsére a Gleccserfesztivál szervezői maximális korrektséggel és előrelátással az aznapi bérletet meg se vették, az árát visszaadták. Az általuk szervezett síteszt is elvárásaimon felüli volt, meg is találtam az új lécem :) (Ha másért nem ezekért megéri ilyen szervezett csoporttal utazni előszezonban.)

A hóvihar alatt a fügeni élményfürdőbe mentünk el ( http://www.erlebnistherme-zillertal.at ), ez bő fél óra autózás Lanersbachtól. Gyerekekkel, társasággal is ideális, az élményfürdőzés-csúszdázás után a színvonalas szaunavilágban nyugodt, csendes környezetben tudtunk pihenni - erősen tudom ajánlani a fürdőt akár aprés ski programnak is.


Végére hagynám a szezonnyító gleccserezés negatívumát: nagy tömegben érkező versenyzők és sítáborok. Hatalmas bakancszsákokkal mindent elfoglalnak, sem a hüttében, sem a felvonóknál nem lehet tőlük közlekedni, egész nap stoppolják a Fernerhaus asztalait...a kultúrálatlanságban a spanyolok és az olaszok jártak élen: tolakodnak, lökdősödnek, üvöltöznek, a már teli kabinba még erőszakosan bepréselik magukat, becsúsznak a sor elejére izomból, a liftkezelővel is vitatkoznak, stb...ebédnél többünknek is kiverték a kezünkből a tálcát (persze az okozott kárt nem térítik meg, mivel nyelveket alig beszélnek, csak elmenekülnek meg fenyegetnek!!) nagy rohanásukban...mintha az övék lenne az egész hegy.

Összességében jó besízést zártunk, de nem hiszem, hogy következő években részt veszünk itt szezonnyitó gleccserezésen - arányaiban drága, az időjárásnak nagyon kitett és sajnos népszerűsége miatt zsúfolt terep, az ezzel járó konfliktusokkal. GPS-es trackek alapján felvonó nyitástól zárásig tudtunk annyit ténylegesen síelni, amit máskor egy délelőtt alatt..főszezonban, egy zillertali sítúrát napsütéses időben a gleccseren megkoronázni viszont továbbra is remek program.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2017.02.08. 16:27
Az 51EU-s napijegyben szerintem Zillertal3000 is benne van. Lanersbach - (Juns ...) - Hintertux között 5-10 percenként jár az ingyenes síbusz menetidő kb. 10 perc. Amivel egész jól átjárható az egész. Együtt 200+ km pálya.

Többnapos bérletek régen egész Zillertalra érvényesek voltak Zillertal300, Hintertux + Hochzillertal + Zillertal Arena.

Egyébként ha csak a gleccsert nézzük szerintem is igazad van. Nagyon sok fent a csákányos (gondolom a szél + gleccsere nehéz mást rakni miatt). A közvetlenül csúcsra vivő kabinos kapacitása brutális, így a középállomásra vivő pályát elég hamar le szokták síelni. Ha viszont az egészet nézem, rosszabb időben érdemes lejjebb menni pl. Hochzillertal. Zillertal300, Zillertal Arena elég nagy pályarendszerek, valahol mindig lehet jót síelni bennük. Egy meleg betörésnél meg ott a gleccser, ahol akkor is porzik a hó ... ;-)
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2017.02.08. 15:56
" Hiába a nagy magasság, meg a gleccser, sajnos ha az idő ha elromlik, itt érezteti elsőként hatását, így nagyon hamar zord körülmények között találhatjuk magunkat, miközben 1000 méterrel lejebb a többi hegyoldalon héttágra süt a nap."
Okos ember pont ezek miatt gleccserre dec. közepéig majd március közepétől megy síelni! :D
Ha kint vagy egész szezonban akkor ez nem tőrvényszerű, de ha hónapokkal előre le kell szervezni a síelést akkor érdemes betartani ezt a jó tanácsot! :)
Bálint Németh
4 élménybeszámolót írt
4
7 éve tag
2017.02.06. 12:30
2017.01.31-től 02.05-ig volt szerencsém kipróbálni a Hintertux gleccser síplyáit. A szállásunk Junsban volt elképesztően olcsón, jó áron a környékhez képest, ahonnan a tuxi közpopnti felvonó 6 percnyi távolságra volt autóval. Az 5-ből 3 napot síeltünk itt. Természetesen most is igyekeztünk elsőkként a felvonókhoz érkezni nyitásra, ami szinte minden nap maradétalanul sikerült is. A 3 napból 2 nap volt élvezhető az időjárás, egyik nap idő előtt lejöttünk a hegyről.

Sajnos idén nagyon kevés volt itt is a csapadék, ami érezhető volt a pályák minőségén. Hiába voltak ratrakolva a pályák, a felső néhány cm puhított havat pillanatok alatt legyalulták, így nagyon hamar kijegesedtek, különösen a felvonókhoz közeli alsóbb szakaszok, valamint a szűkebb részek.

Sok legendát hallottam már a barátaimtól erről a helyről, és sajnos csalódtam. Hiába a nagy magasság, meg a gleccser, sajnos ha az idő ha elromlik, itt érezteti elsőként hatását, így nagyon hamar zord körülmények között találhatjuk magunkat, miközben 1000 méterrel lejebb a többi hegyoldalon héttágra süt a nap.

Pályák:

A felső részen csupa elavult csákányos (???) felvonó, rengeteg "átcsúszó" szakasszal, ami azért szomorú, mert ezek mellet nagyon jó kis pályák vannak (9, 9a, 11, 12, 13). Ezek részemről alapból kilőve, nem a csákányon gémberedve, szélben szétfagyva kívánok elfáradni, hanem a síelés élményben.

A hátsó 5-ös pálya nagyon jó lehetne a csúcsról, ha nem egy csiga lassúságú, őskori 3 üléses felvonó vinne vissza a pálya feléhez (!!!) Itt a fekvés miatt is hajlamos a pálya nagyon hamar szétesni. Szép időben pazar itt a kilátás.

A szaggatott vonallal jelzett piros pályák középen (2, 13, 13a) mind zárva voltak hó hiányában, míg a 2, 2a piros pályák nagyon hamar kijegesedtek.

A bal szélső 1-es piros egyszer lejönni a völgybe nap végén jó, de nem sok élményt ad.

Az 51 EUR-os napi jegyárat irreálisan soknak tartom a kínált pályák mennyiségéért és minőségéért.
kisvargacz
37 élménybeszámolót írt
37
10 éve tag
2017.01.25. 16:02
Mivel zillertal-ban dolgoztam,volt alkalmam párszor csúszni a Tuxi gleccseren.
A nyári időszakban rettenetes a pálya minősége,inkább wakeboardozni való.Találtunk a pálya közepén még kihegyezett farudat is kiállni a latyakból.Hitetlenkedőknek küldök képet.Bár mentségükre szóljon,próbálják menteni a menthetőt különböző trükkökkel.
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2016.11.22. 12:23
Szia!
Ha a Salzburg-Innsbruck autópálya német "csücskére" gondolsz: nincs.
Előzmény: (kiskakas8 190393)
kiskakas8
63 élménybeszámolót írt
63
12 éve tag
2016.11.22. 12:18
Tudja valaki, hogy ha személygépkocsival Németországon keresztül megyünk Hintertux felé, akkor van-e Németországban személygépkocsira fizetős útszakasz?
Hókupac
105 élménybeszámolót írt
105
12 éve tag
2016.11.08. 12:32
Képek az új 6-os ülős liftről. Az új lifthez új pálya nyomvonal is tartozik, két meredekebb és két laposabb szakasszal.Elérhetők róla az Olperer és a Káserer oldal pályái is, bár sokan közvetlen mellette a meredekebb kezeletlen de jól síelhető lejtőn indulnak lefelé.
Kep2340.jpg
Kep2330.jpg
Kep2304.jpg
Kep2321.jpg
Kep2334.jpg
Kep2332.jpg
Kep2336.jpg
Kep2311.jpg
Kep2325.jpg
Kep2370.jpg
soundmind
5 élménybeszámolót írt
5
10 éve tag
2016.11.07. 14:54
Hosszú hétvége, igazi lastminute-sízés.

Kedden derült ki, hogy a hétvégét a Hintertuxon töltöm. Pénteki utazás, 3 nap sízés.

A gleccserről facebook-on megjelenő képek jó reménységgel tápláltak, hogy lesz még hó, lesz még lágy lejtő a 3000 méteres magasságban. Volt mindkettő, sőt!

A hosszú hétvége elég sokakat kicsalogatott a hóra, őszintén szólva ennyi embert még nem láttam síterepet elözönleni. A legduvább egyértelműen a vasárnap volt; reggel már nem is engedték fel az autókat a felvonókig, a Hintertux előtti parkolóba terelték a forgalmat. Mindössze a síbuszok közlekedhettek a liftekig, azok is telis-tele emberekkel. Az osztrákok nagyon rugalmasak voltak; a szálláshely buszmegállójánál (Lanersbach) előfordult, hogy annyira tömöttek voltak a felfelé igyekvő járművek, hogy már meg sem álltak. Nagyjából 3-4 perc után azonban már jött is a felmentő járat a hegy felől, és mindenkit felnyalábolva vitte a tömeget a pályák felé. Hatalmas piros pont ezért (is).

Mivel még a felső pályákon honolt csak a hó, ezért alap-állomásként a 2660 m-em fekvő Tuxer Fernerhaus szolgált. Idáig a völgyből még a reggeli csúcsban is ca. 20 perc alatt fel lehetett jutni, hatalmas szállítókapacitással bírnak ezek a gleccserbuszok.

A soha nem látott tömeg viszonylag jól eloszlott a ca. 40 km-nyi pályán. Az Olperer fantasztikus lejtésű kékjeinél -a ködös, hóeséses időszak kivételével- állandó volt a sor, így ezeket a pályákat inkább a hüttézés időszakában látogattam meg. Megérte, tényleg elsőosztályú a pálya, széles, dinamikus kanyargást tesz lehetővé.

Relatív sokan voltak a 3-4-8-as pályákon is, nem véletlenül; piros, jó minőségű lejtők ezek is. Egyedül az 5-ös pálya teteje (később alja) volt az ezen az oldalon, ami a nap folyamán kijegesedett.

Ahol rengeteget lehetett forogni, az a 11-12-es pályák voltak. A nap végéig tartották magukat a pályák, az új lift a Kaserer-hez pedig nagyban tehermentesítette az ezen az oldalon található régebbi felvonók
forgalmát.

A pályák minőségének megtartásához jelentősen hozzájárult a folyamatosan dolgozó ratrakok hada. Egész nap hallható volt a pittyegés, ahogy keresztül-kasul járták a hegyet, és varázsolták újjá a megdolgozott hóréteget.
Megint csak piros pont.

Az időjárás is tökéletesre sikerült. Szombaton kicsit felhős, kicsit napos; vasárnap hóeséses-darás-ködös időt kaptunk. A hétfő volt a hétvége megkoronázása a felhőtlen napsütéssel; természetesen otthonfelejtettem
az UV-védő naptejet, pedig aznap szükség lett volna rá. A Gefrorene Wand 3250 m-es magasságával nem csak a csúszáshoz tökéletes, a kilátás is felejthetetlen innen.

Az infrastruktúra derekasan állta a sarat: a mosdók, hütték a megszokott osztrák minőségben látták el a temérdek sportolni vágyó igényeit. Piros pont.

Korábban nem jártam ezen a síterepen, de most már sejtem, hogy milyen is lehet az élet és síelés az év 365 napján nyitva tartó pályarendszeren. Hintertuxon mind a sportolásból, mind pedig a vendéglátásból maximumot kaptunk. Mindenkit vár a gleccser, érdemes meglátogatni.
hintertux-2016-23.jpg
hintertux-2016-16.jpg
hintertux-2016-19.jpg
hintertux-2016-26.jpg
hintertux-2016-22.jpg
hintertux-2016-10.jpg
hintertux-2016-11.jpg
hintertux-2016-12.jpg
hintertux-2016-21.jpg
hintertux-2016-25.jpg
hintertux-2016-17.jpg
gaboca
3374 élménybeszámolót írt
3374
15 éve tag
2016.10.09. 13:48
Ezek szerint még mindig kint nyomod az ipart, jó korai kezdés!
Előzmény: (Robin 189654)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2016.10.09. 12:56
A tegnapi nap folyamán sikeresen szezont nyitottam.
A csúcson fent -8 és kb 20-25 cm friss hó fogadott.
Szokás szerint sok versenyzőpalánta de 1 perctől nem több sorbanállás. Délelőtt szép napsütéses idő aztán később befelhősödött. A meredekebb részeken most még sok helyen előjöttek jégfoltok a kevés hónak köszönhetően.
Sikerült az új 6 üléses liftet illetve a hozzátartozó új pályát kipróbálnom .
Koradélutánra sikeresen elfáradtam. Soha rosszabb szezonkezdést.
20161008-094836.jpg
20161008-090143.jpg
20161008-094936.jpg
20161008-100107.jpg
20161008-101612.jpg
20161008-080704.jpg
20161008-103838.jpg
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2016.03.03. 07:55
Köszönöm a gyors választ :) Nagy csapat leszünk, 5 család 8 gyerekkel, köztük a mi 6 hós moszatkánk is, úgyhogy mi ketten a férjemmel csak sétáló pihenő üzemmódban leszünk..bár titkon reménykedek egy két csúszásban is.
Viszont a többieknek ajánlani fogom Stubai terepét.
Mayrhofenben és a környéken van valami látnivaló a tájon kívül?
Előzmény: (Robin 188222)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.