Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Sopron-Daloshegy
síterep infó oldal
ÜZENETEK (92)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bukfenc
547 élménybeszámolót írt
547
15 éve tag
2010.12.04. 16:02
Állítólag ma ingyen ment a felvonó!
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2010.12.03. 22:18
Remélem minél többen ott lesznek. Ha nem sikerül elintézni a Stuhleck-es túrát, akkor felnézünk. Boarddal, hogy kell taposni? :D Meg ne inkább csak szűzhavazzunk? :P

Majd ott!

Laposüveget mindenki hozzon.

Megismerni a bukómról lehet majd. :)
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.03. 18:42
A mai Kisalföldben megjelent cikk szerint készülnek a szezonra :-) Napokon belül indul a felvonó, amit talán a felvonó vonalában haladó két próba-lécnyom is jelez. Hó van dögivel, síeltünk is. Jó lenne szombaton kijönnének a síelők és boardosok, és kicsit taposnánk.
gyarmati1980
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2010.12.02. 18:10
szia
jo a cikk:) csak sajna igaz:(
aláírásgyüjtés talán egy kis segítség lenne ill. a szállásadok akarata mert amit te is irtál síeljen ausztriába 35 euro napidíjért amikor itt is meg lehetne oldani gazdaságosan akár pár száz forintbol is (nem kell hogy ingyeses legyen a felvonó) és azt a 2 ora utat megsporlnák és még magyaroszágon enne inna is a vendég nem az osztrák hüttébe
ha érdele a segitségem számithatsz rá akár társadalmi munka téren is gyarmati1980@freemail.hu a cimem
üdv
Előzmény: (kistata 95502)
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.12.01. 19:39
Sziasztok!

Tavaly írtam egy cikket a sípályáról, lehet hogy olvastátok is:
http://www.kisalfold.hu/tudosito/soproni_sielok_vs_szankozok_-_ ki_csuszik_a_dalos-hegyen/2132110/
Azóta háromszor írtam a Polgármesternek, és most végre meghívott egy egyeztetésre a sípályával kapcsolatban.
Akkor alakult is egy iwiw-es csoport, aminek tagjait most gyűjtögetem újra össze.
A kérdésem, hogy van-e kedvetek eljönni, illetve ismertek-e még olyanokat, akiket érdekel a dolog. Előtte egyeztetnénk is. Ha igen, írjatok, addig is itt a levél, amit küldtem.

Üdv

Krisztián

Tisztelt Polgármester Úr!

Szeretnék idézni a bemutatkozó internetes oldalamról: "Legelsőként természetesen a síelés jut eszembe. 14 évig űztem versenyszerűen, télen-nyáron. Számos városi, országos és nemzetközi eredményeim mellett, a legbüszkébb a gyepsíben elért, országos harmadik helyezésemre vagyok. Még ma is megvan a téli és a nyári felszerelésem is, ha tehetem, használom őket."
Nagyon röviden úgy fogalmaznék, hogy a Dalos-hegyi sípálya szívügyemmé vált, ebben szeretném a segítségét kérni.
Elevenen él még a kép gyermekkoromból, amikor versenyszerűen síeltem. Három sípálya volt, kettő a Dalos-hegyen, egy a Gyermektábornál. Működő felvonók, rengeteg síelő, nem ritkán helyi és országos versenyek. Egy nagyobb esti hóesés után, másnap reggel tucatnyi síelő lepte el a sípályákat, lelkesen taposva a havat, hogy a hóréteg sokáig megfelelő legyen. Igazából nem is ezzel kezdődött a síszezon, hiszen már ősszel vágtuk a füvet, szedtük a köveket, és egyengettük a talajt.
Az utóbbi évek más képet mutatnak. Az egyetlen sípályát ellepik a szánkósok, tönkretéve a havat, és a talajt. Ez nem volt mindig így! Ha van felvonókezelő és működik a felvonó, akkor a síelők maradnak. Ha a pálya gazdátlannak látszik, akkor a szánkósok maradnak. És azt sem mondhatjuk, hogy a többség nyer, hiszen az elmúlt években is többször bizonyította a működő pálya, hogy Sopronban igenis vannak síelők, és igenis sokan vannak. De nehéz őket évről-évre visszacsalogatni a pályára, ha mindig a csalódás várja csak őket.
Jelenleg is megy a harc, kisebb nagyobb sikerrel "kergetjük le" a szánkósokat, akik abban a tévhitben élnek, hogy ha nincs felvonó, akkor nem üzemel a sípálya. A síelők kitartanak emellett a pálya mellett akkor is, ha nem működik a felvonó, és gyalogolni kell. Ebben a szellemben kérném a segítségét.
Minimálisan abban látnám a legnagyobb segítséget, ha a sípályán egy hivatalos táblán szerepelne egy határozatszám, és az, hogy szánkózni hatóságilag tilos. Pirossal, nagy betűkkel, hogy csak rá kelljen mutatni. A jelenlegi "Szánkózni tilos!" sajnos nem elég. Azt hiszem a jelenlegi síelők már ezzel is megelégednének.
De tovább megyek. Ha a sípályát még unokáink is szeretnék használni, akkor még most kellene neki egy olyan gazdát találni, aki felelősséggel üzemelteti a pályát, biztosítja a felvonó működtetését, karbantartja, és védi, hogy ne tegyék tönkre.
És az álom az lenne, ha gyermekeinkben is elevenen élne a kép 20-30 év múlva, hogy milyen jó volt itt síelni. Karbantartás, fejlesztés, hóágyú vagy műanyag borítás, éjszakai reflektorfényes síelés, síkölcsönzö, versenyek, bemutatók, büfé, pár hangszóróból rádió. A jégpályán ez már sikerült. A sípályán ez mért nem?
A turisták még mindig azt látják az interneten, hogy itt egy működő, ingyenes pálya van. Tessék beírni egy keresőbe, hogy "sípálya Sopron". Nagyot csalódnak, mikor kijönnek és meglátják a valóságot. A síelők természetesen nem kérnék mindezt ingyen. A turista, aki síelni jön, az tudja, hogy mi ennek az ára, a helyi síelők pedig mindenhol kedvezményeket kapnak, aki pedig segít a pályakarbantartásban (pl. füvet nyír, követ szed, gereblyézik, stb.) "társadalmi munkában", az akár éves bérletet is kap. Miért ne lehetnénk mi az Alpok kezdete? Szálljon meg Sopronban, és síeljen is Sopronban! (szálljon meg Sopronban és síeljen Ausztriában helyett). Sátoraljaújhely is megfogta a külföldre igyekvő magyarokat, egy hasonló komplex szolgáltatással. Ilyen kaliberű pályákat pedig Ausztriában, önmagában, egy kis marketinggel el tudnak adni. Mi is adjuk el a jégpálya, a bobpálya és a kalandpark mellé!
De visszatérve, a síelők csak azt szeretnék, ha tudatosulna az emberekben, hogy a sípálya az egy pálya síelőknek. Mi ennek a dolognak szeretnénk érvényt szerezni, és akkor már boldogan visszük ki gyermekeinket a sípályára síelni.
Ha szeretné, hogy személyesen is előadjam a problémát, vagy ha kellene valaki, aki megvalósítja, illetve szükség lenne egy lelkes síelő segítségére, esetleg szakértelmére, úgy várom megkeresését kistata@gmail.com e-mail címemen.


Tisztelettel

Tarnai Krisztián
Sopron
Bécsi út 26.
9400
gyarmati1980
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2010.11.20. 19:58
Sziasztok
Nem tudja valaki hogy idén fog e üzemelni a felvonó? (feltéve ha lesz hó)
szép napot
lacos
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2010.02.12. 21:53
Hát szerintem az nagyon tré sípálya.Miért lett elnevezve egy 50 fokos lejtő na az a felvonó maga a balesetveszély.
Reklámozzák hogy ingyenes,, hát nemcsoda.
kistata
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2010.02.09. 21:03
Szégyenletes, amit művelnek ezzel a sípályával. Kihasználják, elfecsérlik, és hagyják tönkremenni. Ezeket értse úgy mindenki, ahogy akarja. Sajnos semmi remény, hogy ebből a pályából valami is legyen. Vagy?

http://www.kisalfold.hu/tudosito/soproni_sielok_vs_szankozok_-_ki_csuszik_a_dalos-hegyen/2132110/
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.11.22. 14:26
Köszi Stani az infokat!

Igen, azt gondoltam, hogy mostmár nem is fogják beindítani, hiszen már alig van némi hó. Érdekesek az emberek síelési szokásai, de ha nem terelgetik őket mint a barmok, akkor ilyeneket csinálnak. Én azt nem szeretem, ha a pálya alján megállok, normálisan, nem befarolva, akkor folyamatosan beszólnak, hogy ne hordjam le a havat a pályáról. Pedig az én érdekem is, hogy minél tovább legyen hó a pályán ugyebár. De amikor egy síelő farol be mellém, akkor a csávó csak ül a fűben.

Nah mind1, lelkiismeretem tiszta, várom, hogy lehessen menni.

Brennbergi sípályáról még nem is hallottam, de akkor valószínűleg ezért.:D

üdv
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2007.11.22. 11:24
Hello !

Elég mobilisak, most nem megy, mivel annyi hó azért még nem esett, ill még a talaj is elég meleg.
Ha viszont kimész mindképpen valami olyan cuccal, amit nem féltesz, sajnos nekem anno a lécem utána úgy nézett ki, mintha egy termetes vaddisznó rágta volna meg, mindez 30-40 cm (!) hó mellett.
Én ezért nem járok már fel, illetve azért sem, mert az emberek ahelyett, hogy lefelé állnak sorban, a hegynek felfelé kezdenek sorakozni, így a pályából veszik el a területet.
Ezt egy "síkarámmal" meglehet oldani, akár pár bot és egy szallag..

A különféle fejlesztések, amit igértek, úgy tűnik elmaradnak. Ami várható volt, egyszerűen nem éri meg az osztrák határhoz ilyen közel fejleszteni, amikor úgy is boldog boldogtalan kijár ide a közelbe. Semmeringen ott vagy 45 perc alatt,
Mellesleg még mindig örzöm azt a 96-os cikket, ami egy ülőfelvonóról ír, ami a Lővér Hoteltól indult volna a Dalsohegyig:)
Ugyanitt szó esik a brennbergi sípálya fejlesztéséről, amit már visszahódított a természet, már 6-7 méteres vagy talán még magasabb fák nőnek a helyén.
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.11.17. 17:07
Mikor indítják el a felvonókat?
Mennyi az átfutási idő onnéttől kezdve, hogy leesik a megfelelő hómennyiség addig amíg beindul a lift? Esetleg msot már megy?
üdv
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2007.01.23. 16:28
Ma esett kb.1 cm hó néha havaseső is esett.Szerencsére már nicns annyira meleg,de azé most h elállt a havazás,mindenhol olvad a hó azé...

rem még esik
üdv
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2006.12.17. 19:22
Szépen rendben van a pálya, múlt héten jártam ott.
s1.jpg
s2.jpg
s3.jpg
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2006.11.03. 21:49
Nembaj h nincs rendbetéve így elmegy egy ütősebb pályának is a lejtése ellenére:D
amugy egy kis ratrakra igazán beruházhatnának...
meg sztem a felvonón is lehetne vmit finomítani h ne rántson kia boardból...nade nemtom mert nemértek én hozzá

üdv
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.10.06. 20:15
Ma kinéztem a Dalosra. Még korábban a kisalföld leközölt egy cikket, miszerint idén tavasszal, de legkésőbben összel (azaz most) elkezdik építeni a műanyagpályát a Daloshegyen. Hát egy árva kapavágás nyomát sem találtam, nemhogy műanyagpályát. Ellenben az idő szép volt, így csináltam pár képet:
http://unterberg.click.hu/dalos.swf
Szali
219 élménybeszámolót írt
219
19 éve tag
2006.10.05. 17:09
Ha lesz ratrak mindenképen írjatok:)
issimus
268 élménybeszámolót írt
268
18 éve tag
2006.09.25. 17:40
Na Stani egy Prinoth raktrakot tudok, a felvonót elhozzuk és már csak ehlyet kell neki találni:-) Egybként komolyan nem lenne hülyeség!
yodacsoda
92 élménybeszámolót írt
92
18 éve tag
2006.09.25. 09:00
Ellenben olcson adják! :)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.