Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Sopron-Daloshegy
síterep infó oldal
ÜZENETEK (92)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.02.26. 17:07
holnap, azaz február 27.-én vasárnap nyílt alpesi lesiklóverseny a Daloshegyen, minden kategóriában !! gyermektől egészen a senor kategóriáig bezáróan !!
Nevezés a helyszínen reggel 9:00 h-től. Pálya közös megtekintése után 10:30 h-kor veszi kezdetét a verseny- Várhatóan 11:30 h-ig tart. Ezután eredményhirdetés. Az első három helyezett oklevelet, serleget ill. ajándékot kap.
A felvonó továbbra is teljesmértékben INGYENES !!!!
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.02.25. 22:09
továbbra is lehet sízni, felvonó üzemel. hétfőn+csütön is nagyobb hóesés volt.
czigolaczi
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.02.16. 09:47
https://www.freewebs.com/horvathsandor/index.htm oldalon síoktatóval hirdetnek sítúrákat. Érdemes ide ellátogatni. Szállás biztosított. Kiterjedt kultúrális lehetőségek.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.02.05. 09:35
február 6.-án, azaz vasárnap síverseny minden kategóriában a Daloshegyen. Nevezés reggel 9 h-tól a helyszínen.
Tegnapelőtt kb 10-15 cm friss hó esett a városban; a Daloson ennél még több.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.28. 16:45
Leszakadt az égi áldás, így gondoltam megnézem a Dalost. egyébként a mai napon ment először a felvonó, amolyan "főpróba" volt, ami hát, hát..nem éppen a legjobban sikerült.
Érkezés: délután 1 -kor
a pálya nincs ratrakolva mivel nincs ratrak, de letaposva sem, mivel kevés a vállalkozó szellemű egyén:) mentségemre legyen mondva, hogy valamit azért tapostam a pályából, így tettem a közjóért, meg persze azért még mások is. jobb oldala javarészt mélyhó pár nyommal, az alsó részen egy kb 5 méteres (esetleg 6) sávban pályaszerűen kivan járva. Várakozás egyelőre nincs.
A felvonó:
srácok vigyázzatok, keményen diótörő, ha nem vigyázol, én először kellő figyelem nélkül tettem be a tányért nos akkor kellemetlen lehet...(poma liftről van szó). az elején továbbra is egy jókorát ránt, ugyanúgy mint 10 évvel ezelőtt. elég gyorsan jön és gyorsan is felvisz, utóbbi pozítiv, márha persze egyáltalán felvisz:) egytől fél4-ig voltam fenn, s összesen 3x tudtam lejönni, s nem azért mert akkora sor lett volna, vagy olyan hosszú lenne a pálya, esetleg olyan lassan mennék:) Hanem mert állt és állt és még mindig állt, aztán újra indult, ment egy darabig és megint stop...
Jah, kezdőknek, gyerekeknek nem ajánlom a liftet, mert tényleg nagyot ránt, de ahogy láttam jó néhány haladó sízőnek is meggyűlt vele a baja. "the most difficult lift to drag in the world" címére sikerrel pályázhatna:)) Na igen, persze 5 milláért fel lett újítva. Ez az újítás annyiból állt, hogy a tányérokat, az egész rudat incl. tányérral kicserélték. De úgyanúgy maradtak a régi oszlopk és a csigák és az 1000éves motor, ami úgynézki nem nagyon bírja a terhelést (mármint a motor). Így minden 3 tányérra lehetett csak beszállni, de sokszor ilyenkor is csödőt mondott. A liftútvonal a felső résznél szépen kivan már kopva, itt azért vigyázzunk, mert ha nem; a talpunk bányhatja, igaz nem kövek, hanem ilyen kis tövisek lógnak ki a hó alól, dehát ez sem kellemes.
na ennyit a felvonóról, aminek egyetlen nagy előnye, hogy télleg gyors, s ezzel lepipálja a legzsírújabb doppelmayr csákányosokat is.
megbízhatóságával etc már kevésbé:)

Pálya:
na igen, nem valami hosszú, bár lehet túlságosan is elszoktam a honi sízéstől, és kb. 10 év kihagyás után tényleg rövid, bár lehet csak a külföldi pályákhoz képest:) meg persze nincs úgy lekezelve, s annak ellenére hogy egy jó 40 cm, talán többis van rajta, már vannak olyan részek, ahol a fű kikandikál. ellenben a mélyhóban szuper volt menni, kár,hogy nincs akkora lejtése, mert hát deep snow-hoz azis kell, de azért ez élmény volt, utánna meg irány a letaposott rész s egy kicsit rövidezni. persze nem nagy sebeséggel, mert a pálya egyenetlenségéből kifolyólag nagyot zakozott volna az ember.
a másik mellette lévő pályát időközben benőtték a bokrok, így az már használhatatlan.
ha egy 1-től 5-ig terjedő skálán kéne pontozni, és mindent latba vennék (aztis ,hogy egykét rész nemigazán ízlett a sílécem talpának) nos akkor kapna egy 2est, esetleg 2,5-et (s ekkor még baromi jószívű voltam), de ezt is csak a finom mélyhó miatt, ami feltehetően a hétvége folyamán szétleszjárva, ill. letaposva.
na majd jöv héten szerintem kilesz azért még1x próbálva, hétvégén tuti nem, mert nem akarok 20 perceket dekkolni vagy még többet a lift aljánál.
jah jut eszembe, hétfőtől péntekig minden délután 1től sötétedésig mükődik, szo+vas: 9-sötétedésig (gondolom 5ig, de a 4 tuti).

Büfé nincs (ez már 1000 éve a huliganizmus, vandalizmus martalékává vált), bár ha más nem; egy forrótea, forraltbor zsíroskenyérstandot megnyíthatnának, és szerintem megis élne:)
wc:úgyszintén nincs, ill van fák között.
legköezelbbi büfé: károly kilátónál, de ez nem tudom, hogy ilyenkor mükődik-e, ki kell próbálni, én addig már nem botoztam el. Parkolás: lenn a Hotel Lővérnél,/Colombus étteremnél. Utóbbiban akár cápauszonyt is fogyaszthatunk , bár nem hinném, hogy egy zsíroskenyér árán:)

offpiste: ahhoz kellene minumum még1x ennyi hó, 80 cm pediglen nem hinném, valamikor is lenne itt.
aki nem sajnálja a lécét az bevállalhatja, én sajnálom, így ez kimaradt a daloshegyi élményekből.

szóval összegezve:
olcsó húsnak híg a leve, az ingyenesnek meg még inkább (lévén a felvonó gratis üzemel).
arra, hogy kinn legyünk a hóban a friss levegőn jó, de bohóckódás az egész. max boardosok jöhetnek egy kicsit ki jobban a home.made csinált jump-on.

ui.:
megyében ez az egyetlen mükődő sípálya; a nyuli és pázmándfalui már nem mükődik. ezt azért tessék értékelni:)

képek majd este jönnek.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.19. 22:37
szóval intézgetni gépügyileg..nos hát bár soproni vagyok, de nemvok semmiféle főmufti, de szerintem a síszakosztály vezetője se tudna a semmiből egy pb 300ast elővarázsolni.

ellenben friss infókkal tudok szolgálni:

szóval
pénteken 13h-tól-16h-ig megy a lift
szo+vas: 9(vagy 10?)től 16h-ig
természetesen ha van megfelelő hó

hétf-csüt: nem müxik, de lehet,hogy ha van igény rá, s előre bejelentés,akkor megindítják..passz. ez csak az én feltételezésem.

ezenkívül egy műfüves pályát is létrehoznak(legkorábban ősszel), így ha nincs hó akkor is lehet sízni. Műfüves sípályáról még nem igazán hallottam, lehet műanyagot akartak írni talán..mondjuk ha már itt tartunk egy snowflex borításnak jobban örülnék..

a hóágyúk telepítését elvetették, a TÁEG szerint ez túlságosan bonyolult lenne a Dalosra. Végülis, ha belegondolok, valóban, jó messziről kéne a vízet felhozni.
Ebből a tekintetből szerencsésebb helyzetben van a brennbergi sípálya, mivel ennek aljába ott a patak, dehát ezzel meg nem foglalkoztak,mára már 10 méteres fák nötték be..
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
21 éve tag
2005.01.19. 16:19
Kár, hogy nincs semmi gép és én Pestről nem igazán tudok semmit intézni, főleg, hoy nem régen vagyok Sopronban.Min1 menjen a felvonó és akkor nem kell felmászni, mert az nagyon unom.
üdv.
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
21 éve tag
2005.01.19. 10:49
Stan!

Bakker én kb 3 éve fizettem. Diákkal toltam 600HU volt. Nem haltam bele, legalább a kezelőbácsi ivot belőle 2 felest. Adja ég, hogy hétvégén legyen hó. Nem tudunk vhonnan szerezni gépet?
erdőgazdaság trakija is jó. Én mindig a felvonótól jobbra megyek, mert ott nem turják szét. Ha le lenne taposva, akkor kicsit hoszabb életű lenen a dolog. meg ha a szánkót ignorálnánk/ ez sajna lehetetlen/
Ha tudsz szerezni vmi gépet, akkor én Péntek este valszeg már ott leszek Sopronban és amit tudok segtítek. De ha lesz gép akkor irány Donovaly. egyeztessünk. Jól tudom, hogy Te arra tanyázol?
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.18. 22:31
hello

eddig a Daloson mindig ingyen ment a felvonó mindenki számára..nemistom mikor volt útoljára h fizetni kellett,passz, de az már tényleg rég lehetett.
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
21 éve tag
2005.01.18. 19:27
Hi!

öcsém szólt, hogy ha lesz elég hó akkor péntek, szombat, vasárnap ingyé lesz a felvonó? csak kicsiknek vagy mindenkire vonatkozik?Pls, aki tud vmit irjon, mert akkor viszem a boardot.
Köszi előre is.

üdv
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2004.01.08. 17:21
olyan 25-30 cm a pályán, lift nem üzemel, de sízni szuperúl lehet, holnap további hó várható
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2003.11.08. 10:00
még 1-2 kép
>>>>>JELENLEGI HELYZET, 2004 JANUÁR
a városban kb. 20-25 cm hó, időnként ma is havazott, de ez csak 1-2 cm tett ki, a Dalsohegyen ennél mégtöbb hóvastagság (mármint a 20 cm-nél), és porhó. Ennek ellenére a felvonó nem mükődik, de sízni vagy éppen snowboardozni kíválóan lehet.
Im000907.jpg
Im000922.jpg
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.