Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Turracher Höhe
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Turrach Lodges: új, privát szaunás luxushütték Turracher Höhe sípályái mellett
ÜZENETEK (352)Időben csökkenő Időben csökkenő
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.01.30. 14:58
Sziasztok!

Sajnos nekünk is letelt az 1 hét.
TH valóban nagyon jó hely. A pályák jó minőségűek voltak, annak ellenére, hogy egy ideje nem esett friss hó.
Elég sok pálya és síösvény van, úgyhogy lehet barangolni. Sorban állni nem kellett, és a pályán is csak lézengtek a síelők. (Főleg 3 után)
Én csak az Antikvárius által említett étteremben voltam, ahol mi is találkoztunk a magyar pincérrel, de hallottam, hogy több helyi egységben is dolgoznak magyarok. Sőt nekünk is ajánlottak állást az Almhüttendorf-ban: Ha lett volna köztünk szakács, azt azonnal felvették volna...De nem volt :)
Az Almhüttendorf két részből áll: A Turrach 14 fős házakból, a Sonnleitn pedig a 6-8 fős bungikból. Mi a Turrachban voltunk. Valóigaz, hogy sítalpon megközelíthető a síterep, de azért egy kis gyaloglásra fel kell készülni, mivel a pályára vivő és jövő síösvények, még a telep elött találkoznak és onnan már egy út visz a házakhoz. (ez kb 150-200m) Ráadásul ez a szakasz átmegy az autóuton tehát itt mindenképp le kell csatolni. A síösvények jelölve vannak és a Turrachbann melletti 20-as piros pálya viszonylag meredekebb szakaszához csatlakoznak.

Ingyenes síbusz is közlekedik, a házak előtt áll meg, fűtött ülésekkel és pár perc alatt a síközpontba van. Ezt is érdemes kipróbálni, mi a vége felé már csak ezzel jártunk. A házunk tágas, kényelmes, jól felszerelt volt.
Ha sikerül rájönnöm, hogyan kell teszek majd fel pár képet is...
Ha van kérdés, szívesen válaszolok!

Üdv:
Jujika
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.01.30. 10:58
Sajnos a legszebb, legjobb dolgoknak is végeszakad egyszer, így a mi síelésünk is véget ért Turracher Höhén.
Úgy látszik, még nem sikerült túlesnünk a hidegben síelés-szériánkon (tavaly mindhárom egyhetes síelésünk alatt -10 alatt volt a hőmérséklet). No, most is kb hasonló időjárás fogadott, két napon át viharos széllel fűszerezve.
A pályák kiválóan voltak kezelve, a hideg miatt finom porhó volt mindenütt. Első nap kipróbáltuk az összes lehetséges pályát (a két fekete pályaszakasz nekünk nem számít lehetségesnek). Mivel a pályák nagyon nagy területen vannak, így egy-egy ilyen végigsíelés sítúraszerű élményt ad, amit nagyon szeretünk. Mint már írtam, változatos, hosszú, piros pályákra számíthat az, akit ide vet a jó szerencséje. Nagyrészük székes felvonóval használható (a Turrachbahn székeit még fűtik is - azt hittem, ez valami elpuhult úri huncutság, de nagyon kellemes tud ám lenni nagy hidegben). A rövidebb pályák mellett csákányos liftek vannak, ezekből csak egy, ami talán zavaróan hosszú.
Meglepően sok magyarral találkoztunk - Jujikával is és egy ismerős üzletféllel is, de tömeg nem volt sehol sem.
A legjobb kaja a Turrachabfahrt alső részénél lévő Almstubéban van, (itt bátran válaszhatsz gulaschsuppét is, a szakács magyar!), ha valakinek nyelvi nehézségei vannak a kocsmában, akkor a Sonnalm alsó kanyarjánál lévő, nem tudom milyen nevű kocsmában magyar pincért talál.
A Kornock szálló ismét a szokásos, gyakorlatilag tökéletes ellátást biztosította. A felnőtt lányunk is velünk volt, így egy akkora kétszobás lakosztályt adtak, mint egy lakótelepi lakás.
Mindenkinek hasonló felhőtlen szórakozást kívánunk a tél hátralévő idejére!
norboi
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.01.26. 22:41
sziasztok!

mi egy kis csapattal (11 fő+ 5 gyerek) megyünk Turrachba az Almhüttendorfba.
várjuk az élménybeszámolókat kíváncsian.

norboi
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.01.20. 08:36
Antikvarius!

köszönöm az információkat! Jó sízést Nektek is.
Remélem szép időnk lesz és kellemes hetünk!

(Sárga-Fekete Fisher léc, kék sínadrág, világoskék sídzseki. Ez leszek én :))

Jujika
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.01.19. 09:27
Biztosan jártunk az Almhüttendorf táján, de nem tudom, melyik rész az. Gyanítom, hogy a falu (Turrach) felé eső részén van a településnek, de ez inkább csak érzés.
Mindenképpen az északi utat javaslom, vagyis Murau felől. Délről jőve Bad Kleinkircheim és Turracher Höhe között van egy szakaszon 26 %-os emelkedő, ami még jó időben is kaland, ha esik a hó, elég borzasztó tud lenni. Én már kipróbáltam, hólánccal is komoly erőpróba volt.
Viszont erről jut eszembe: a hat napból esetleg egyet rá lehet szánni BKK-re, a bérlet ugyanis oda is jó. Ha szerettek pancsolni, a Kaiserburg sípálya tövében a medencéből gyönyörködhettek (vagy szörnyülködhettek) a síelőkben.
A találkozás reményében kívánok jó utat és síelést.
(Piros Atomic GS, fekete Jet nadrág, szürkéskék-fehér dzseki, ősz haj, erről megismerhetsz. Valamint arról, hogy én sem vagyok profi, sőt!)
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.01.19. 09:10
Antikvárius!

Köszönöm a válaszodat, elég bíztatóan hangzik, mivel nem vagyunk vér profik, inkább csak szeretünk síelgetni. :)
Azt meg tudnád mondani merről szoktatok TH-ra menni? Klagenfurtfelől (A2)délről vagy inkább északról Murau irányából?
Illetve még egy kérdés az Almhüttendorf felé jártál esetleg? kb 2x15 faház egy kupacon. Mert mi ott fogunk tanyázni...

Előre is köszike
Jujika

antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.01.18. 11:59
Na, akkor akár találkozhatunk is.
Ez a negyedik alkalom lesz, hohy itt síelünk egy hetet. Nekem a kedvenceim közé tartozik Turracher Höhe.
Nem túl nagy, de változatos, ezért élvezetes pályarendszer, általában könnyebb piros pályákkal. Abszolút kezdőknek nemigen van alkalmas pálya, de kicsit haladóbbak már igen jól érezhetik magukat. Egy nap alatt kb. kétszer, háromszor síelhető végig. Ez nem azt jelenti, hogy ugyanazok a pályák, hanem kb. ugyanaz az irány illetve felvonók, mivel több lehetőség van ugyanoda eljutni. Jópofa megoldás a két hegyoldal összekötésre a Seetaxi. Kedvenc pályáim: a Kornockról lejövő széles pályán klassz carvigíveket lehet húzni, vagy jót száguldani a FIS-en (2,5 km).
Ki ne hagyjátok a Sonnalmhüttét, délelőtt tizenegy tájban már süt a nap a teraszon, pont alkalmas az első sör vagy Glühwein elfogyasztására.
Egy-két szálloda kivételével - bár a prospektusok a többit is pályaszállásnak írják - bizony egy-kétszáz méter gyaloglással lehet elérni valamelyik síliftet.
A hely talán kicsit drágább, mint az átlag, de azért nem vészes. A bérlet 169 euro(6 nap), de szoktak adni a helyben lakóknak némi árengedményt. Ami a fő nálam: soha nincs tömeg!
Többet itt találsz:
http://www.turracherhoehe.at
Jó síelést!
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.01.18. 10:33
Sziasztok!

A hétvégén indulunk Turracher Höhe-re 8 napra.
Ha bárki volt már ott, kérem ossza meg velem a tapasztalatát.
A szállásunk az Almhüttendorf Turrach-ban lesz. Állítólag síösvényen lehet oda és vissza síelni a házhoz. Igaz ez vagy szívás lesz és gyalogolni is kell?
Ha valaki volt mostanában TH-n, mennyi a síbérlet helyben véve, mert már többféle árat is láttam?

Minden infót köszi előre is! Jó síelést mindenkinek aki mostanában megy!

Hú már alig várom :-)
Jujika
palmait
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
2005.02.07. 08:42
A Hotel Kornock és a síterep árairól nem állítottam, hogy alacsonyak (nem is azok), viszont bőven arányban állnak a nyújtott szolgáltatással (a szállodában jacuzzi, finn szauna, infraszauna, gőzkamra, szolárium, konditerem, masszázs). A síbérlet árából 10-13 % kedvezmény jár a vendégeknek. A pályák az osztrák átlag felett gondozottak. Legszebb a FIS 2800 m-es pálya, de a többi sem kifejezetten csúnya.
Tovább nem dicsérem, mert jövőre esetleg már nekünk sem jut hely itt!
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2005.02.06. 17:13
Palmait!

Ha készítettél fotókat, akkor szerintem mindenki szívesen venné, ha feltennél néhányat belőlük kedvcsinálónak, annak, akinek idénre már csak az ilyen képnézegetés maradt. Sajnos én is ezek közé az emberek közé tartozom!
Üdv!
werisch
40 élménybeszámolót írt
40
19 éve tag
2005.02.05. 19:34
palmait!

Megnéztem a Kornock Hotel árait a honlapjukon ( https://www.kornock.at ) és elég húzósnak találtam. Mivel nincs angol nyelven (németül meg csak következtettni tudtam) az árakban ha jól fordítottam nincs benne a sijegy csak valami engedmény ha nála veszem meg. (Javítsatok ha nem igy van!) feb 12-feb26 között családi szoba 2 felnött és 13 és 9 éves gyerek esetén elég horror az ár (72EUR/fő). Például nem tudom hogy miért a családi szoba a legdrágább/fő?
Annyival jobb, nagyobb, tágasabb mint a többi.


Tudom mint panaszkodok, aki sielni jár az ne csodálkozzon az árakon főleg ha pályaszállás.
Szóval ennyi pénzért már tényleg nem lehet panasz.
palmait
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
2005.02.05. 11:49
Január 22-29 között voltunk Turracher Höhén. Két éve még egyáltalán nem találkoztunk magyarokkal, tavaly is csak kevéssel, idén már szép számmal fedezték fel ezt a gyönyörű helyet. Közel 30 km egybefüggő pálya, legtöbbje kellemesen piros, remek kocsmákkal, elfogadható árakkal. Évek óta a Hotel Kornock-ban lakunk, panaszra semmi ok nem volt. A szálloda sítárolójában felveheted a bakancsot, a lift kb. 20 méterre van. Ha kevesled a pályákat, átmehetsz Falkert-St. Oswaldra vagy Bad Kleinkircheimbe (15 km), a bérlet egész Karinthiára érvényes. Az idén baromi hideg időszakot fogtunk ki, majdnem egész héten -15 körül volt még délben is, a Kornock tetején -19. Egy fél napot muszáj volt kihagyni, akkor a szél is erős volt, az arcunk kis híján leesett a hidegben (maszk persze nem volt nálunk, mire vettünk, elállt a szél). Sorbanállás a lifteknél nincs, zsúfoltság ismeretlen, hangulat családias.
Bárkinek ajánlom, aki teheti, próbálja ki egyszer.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.