Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fűthető üléspárnájú liftek

ÜZENETEK (44)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varga Endre
121 élménybeszámolót írt
121
21 éve tag
2006.10.23. 13:16
Fűtött üléshez még nem volt szerencsém, de szerintem főként a nőknek, akik sokkal könnyebben fáznak fel mint mi, biztos hasznos. Én kényelmi okból támogatom az ilyen fejlesztéseket.
A plexibúra viszont - és ezt tapasztalatból mondom - főleg erős hidegben, nagy szélben és különösen hosszú felvonón nagyon jó. Egyébként ha jó az idő általába nem szokták az utasok lehajtani, de nyilván ez személy függő.
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2006.10.23. 13:13
A karcos is egy "hiper-szuper" doppelmayr volt, 1-2 éves.(Chopok észak)
Szerintem megfelelő felszerelés esetén is esetleg csak ítéletidőben lehet szükség a plexire, de olyankor meg már nem sokan síelnek.
(Én igen, ha megy a lift, de nekem akkor sem kell :) )
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2006.10.23. 13:01
Jah hát... jó dolgukban már azt se tudják mit csináljanak, és valóban lehetne másra költeni a pénzt, egyetértek veled. igazából mivel az ember csúszni megy, és a nap nagyobb részében csúszik mint liftezik (jobb helyeken :/ )inkább a pályákra kéne költeni, persze a felvonókra sem árt, de a fűthető üléses már biztos valami hiper-szuper, sztem nem is karcos sárga plexi borítja, bár ki tudja...
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2006.10.23. 12:44
Nemrég olvastam itt egy cikket, hogy valahol franciaországban beüzemelték az első fűthető üléspárnájú liftet. A múltkor sikerült életemben először utazni Szlovákiában egy plexiburkos felvonóval.
Sokkal jobban örülnék, ha inkább a sebesség fejlesztésére mennének rá, mint arra, hogy egyre nagyobb "kényelemben" lehessen utazni. A kényelmet nem véletlenül írtam idézőjelben.
A szlovákiai tapasztalat:
Kellemes , csendes, nem túl hideg időjárás mellett, szállingózó hóesésben a liften utazó 6-7 ember közül valaki mindig lehajtotta a plexibúrát, aminek az lett a következménye, hogy:
a.: Egy sárgás színű karcos búrán át csodálhattam csak a tályat.
b.:Kevésbé érezhettem a levegő üdítő frissességét.
c.:Felerősítve hallottam a mellettem utazók szövegét.

A fűtött üléssel kapcsolatban is ellenérzéseim vannak.
Biztos sokan tapasztaltátok már, hogy a tábortűz mellet néha jobban lehet fázni, mint messzebbre tőle. Ahhoz hasonló mint amikor beülünk egy kád meleg vízbe, és egy darabig még jobban borzongunk mint előtte. A szervezet hőszabályozása a nem egyenletes hideg-meleg elosztástól kissé megzavarodik, és a végeredmény egy kis meleg hatására még rosszabb közérzet lesz mint nélküle.
Nem beszélve arról, hogy elolvaszthatja a ráhulló havat, leszámítva persze, ha a fentebb említett plexis megoldással kombinálják :)
Semmi bajom nem lenne ezekkel a megoldásokkal hogy ha egyénileg ki-be kapcsolhatóak lennének, de a jelen helyzetben ez nem így van.
Nem beszélve arról, hogyha mondjuk valakinek rendszeresen fázik a popója, akkor esetleg meggondolandó egy melegebb alsónemű felvétele, vagy egy jobban szigetelő sínadrág beszerzése. Ehelyett így többet fognak fogyasztani a liftek, drágábbak lesznek, és ezáltal fizethetünk majd többet a bérletekért teljesen feleslegesen.
Remélem a későbbiekben elgondolkoznak ezen a gyártók, és akkor elkerülhető lesz, hogy majd fűtött, tv vel felszerelt kabinokban kelljen liftezni, megkeserítve ezzel a valóban síelni szándékozók életét.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.