Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valfrejus
síterep infó oldal
ÜZENETEK (86)Időben csökkenő Időben csökkenő
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.01.18. 11:11
Vagyis Yeti Chalets Thabort írt, én gondolok a Les Chalets du Thaborra. Rossz helyre copiztam be a nevét, bocs.
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.01.18. 11:09
Nikike (+Yeti)! "Les Chalets du Thabor", amit Yeti írt, és Chalet du Thabor szerintem nem ugyanaz! Ez utóbbi egy új épület, tágasabb apartmanokkal, a pálya mellett, kb. 100 m-re a kabinos aljától.

Nézzétek meg ezt az oldalt, nagyon jó képek vannak (vidd föléjük az egeret, és felnagyulnak), és van 2 település térkép is, amin pirossal be van jelölve a szállás pontos helye, illetve a szobákról fotók!

http://utazas.info/sicentrum/html/index.php?content=szallas&szallasid=4203

Yeti, kérlek, Te is nézd meg ha teheted! Érdekelne, hogy akkor ez most az vagy nem, mert mi is ide megyünk, és azért fizettünk majdnem kétszer annyit, mert hogy ez új, kényelmes, tágas, modern, szauna, stb. Ráadásul mi 2-en veszünk ki egy 4-est, szal hatványozottan szívunk, ha igazad van... :-)

kozga
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2008.01.18. 07:51
Én Val Thorens-t mindenképpen ajánlom. Járatos busz visz Orelle-be, ahonnan felvisz a felvonó a hegyre, ahol már át lehet síelni Val Thorens-be. Amikor Valfrejusban voltunk ez a kirándulás volt a legnagyobb élmény. A helyi utazási irodában lehet befizetni rá. Ha jól emlékszem nem minden nap van ilyen túra, de majd megérdeklőditek.
nikike
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.01.17. 19:09
Köszi a válaszokat YETI, lehet rád számítani! Üdv,
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.01.17. 15:07

> az este : egy fejlámpával vagy egyszerű zseblámpával felfelé a pályán !!!
##### Csak aztán nehogy The Blair Witch Project-té fajuljon :-) Na jó, nekivágunk este, de ha a barátnőm hisztizve bebújik a hátam mögé, téged szidlak! ;-)))


> Ha barátnőd teljesen kezdő lehet , hogy nem is akar átmenni La Normára sok hó esetén vastagon elég Valfrejus egy hétre,
##### Tulajdonképpen ezt binkább kirándulásnak fogjuk fel. 6 eurót igazán megér, hogy lássunk egy másik falut/tájat/pályákat. Persze ha nagyon jeges lesz, akkor nem biztos hogy megéri átmenni. Val Thorensen is gondolkodtam, csak oda már össze kéne haverkodni autós magyarokkal :-), meg szerintem az a barátnőmnek már sok lenne. Majd jövőre.


> eddig még mindíg volt egy nagy , tényleg nagy Diszkósátor bődületes hangerővel,
##### Na hát erre nem is számítottam. Az utazási irodák ismertetői elég nyugger helynek írják, kb. úgy képzeltem, hogy 9-kor fellövik a pizsamát az egész faluban, talán egy-két Pubban halkan szól a zene, aszt' annyi. :-) Örülök, hogy azért bulizni is lesz lehetőség, persze mi is inkább alszunk, de egy este azért belefér, csak hogy mégis milyen. Én Chamonix-ban (Mont Blanc) voltam egyszer éjjel (St. Gervais-ból mentünk át), de nem bántuk meg, mert nagyon jó volt a hangulat.


> Na még a bevásárlás, amit két kézben tömegközlekedéssel feltudsz hozni azért nem éri meg lemenni,
##### Oké. Tehát akkor ezen felesleges agyalnom.

Remélem nem bánjuk meg, hogy nem Devoluy-t választottuk.

Mégegyszer nagyon köszönöm a sok hasznos infót, és a segítőkészséged! Lehet hogy még jövök egy-két hülye kérdéssel. ;-) Üdv.

YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2008.01.16. 16:19
az este : egy fejlámpával vagy egyszerű zseblámpával felfelé a pályán !!! Ez a pályaszakasz tulajdonképpen egy erdei út bátran neki lehet menni és mint ilyen eltévedés kizárva
meredekség pedig 10 % az emelkedés 400 m 4 km-en
Ha barátnőd teljesen kezdő lehet , hogy nem is akar átmenni La Normára sok hó esetén vastagon elég Valfrejus egy hétre, de nem akarok beleszólni, amikor Valf jó havas volt LaNorma ki volt jegesedve , hogy most milyen lesz ki tudja.
Kisebb bulizós helyek vannak , és van legalább is eddig még mindíg volt egy nagy , tényleg nagy Diszkósátor bődületes hangerővel, csak azt nem tudom , hogyan csinálják, hogy kifelé alig hallatszik, itt csak egyszer vagy kétszer van buli egy héten.
Na még a bevásárlás, amit két kézben tömegközlekedéssel feltudsz hozni azért nem éri meg lemenni, amúgy menetrendszerinti buszjárat van mert a síszemélyzet és az üzletek eladói is részben avval járnak, tehát a zárásokhoz igazodnak a buszindulások.
Üdv Yeti
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.01.16. 11:40

> Tömegközlekedéssel Modane-ba = mínusz egy nap síelés ez ugye nem éri meg.
#### Ja jó. Mer én úgy gondoltam, hogy síelés után, koradélután felülünk a helyi parasztelosztóra néhány euróért, ledöcögünk a hegyről, bevásárolunk, aztán visszadöcögünk. De ezekszerint ez nem ilyen egyszerű.


> Ha Valfban síelünk mindíg elviszek egy csoportot ide éjszakai túrára,
##### Tök jó ötlet, csak hát nem tudom, hogy így elsőre neki mernénk-e vágni sötétben az erdőnek meg a bunkereknek. :-) Gondolom nincs kivilágítva, mert akkor nem lehetne élvezni a csillagokat. Bár ha az a síút mellett van, akkor azért már nem lesz olyan ismeretlen.


> Heti piac a koripálya körül csütörtökön, reggel 9 körül kezdenek kipakolni és délután 3 négy felé kezdenek elpakolni,
##### Na hát ez az amitől tartottam, mert hogy tudomásom szerint La Normára egyszer lehet átmenni a síbusszal, kedden vagy csütörtökön. És inkább csütörtökön akartunk volna, mert a barátnőm kezdő, és gondoltam azzal a 2 nappal is jobban megy neki. :-( Egyáltalán jól tudom én ezt a kedd-csütörtök La Normát?

Közben eszembe jutott még 2 kérdés, ami talán másokat is érdekel:
- Van-e lehetőség esti síelésre?
- Egyik este azért lehet hogy lemennénk egyet táncikálni :-). Van ott valami bulizós hely, vagy este 10 után meghal a falu?

Egyelőre ennyi. Köszi a válaszokat előre is...

Üdv!
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2008.01.15. 20:23
Szia
Skiset és más nem igazán Valf nagyon kicsi!
Tömegközlekedéssel Modane-ba = mínusz egy nap síelés ez ugye nem éri meg.
Kaja van bőven ár az kibírható hacsak nem minden nap olyan húst akarsz enni ami itthon is 10 és 20 Euró közé esik. Csirke a legolcsóbb, de jó árban kapsz friss grillcsirkét a nyársrol húzzák le a közért előtt.
Gyalog séta : 10 perc a NotreDame du Charmaux kápolna, régi szép a környezete csodálatos
oda vissza és szétnézés fotók szumma egy óra.
Hosszabb utak a Jeu pályán a Lavoir víztározóig
kényelmes séta 2 óra vissza 1.1/4 óra
Ha Valfban síelünk mindíg elviszek egy csoportot ide éjszakai túrára, esti nyolckor indulással is,(ilyen sötétet és csillagokat 2000 méter alatt ritkán látni , de nappal ugyanolyan csodálatos, Táj szuper fent az utolsó harmadban baloldalon katonai alagutak 7-15 méterig veszélytelenül járhatók teli jégképződményekkel, A víztározó előtt régi erődítmények maradványai, a Maginot vonal része , Spanyol emigránsok építették 1938-ban
Modane-ből kifelé tartva második világháborús bunker, nem tudták felrobbantani így teljes egésszében egyben megdőlt kb 17 fokban,
Modane ban vagyis felette vasúti és alagútmúzeum, sajnos télen zárva. Igen izgalmas kirándulás Modane bol Aussois felé kb 7 km a Viktor Emánuel erőd, Meglehetősen nagy és az erődön belül van két kisebb biztosított túraútvonal. Bocsánat ha valami adat pontatlan, de csak a memóriámra hagyatkoztam itt a Valf topikban.
Heti piac a koripálya körül csütörtökön, reggel 9 körül kezdenek kipakolni és délután 3 négy felé kezdenek elpakolni, Bátran lehet kóstolgatni a sajtokat, szalámikat és sonkákat.
azután vagy veszel vagy nem mindegy , nem sértődnek meg, de általában pár eurót mindenki otthagy valami különlegességért
Írtam még egy halom dolgot Valfrejusról ebben a topikban, ha érdekel görgesd le, vagy a felhasználói névre kattintva lejön a profilom és ott rámész a hozzászólásaimra melynek javarésze a Francia síterepekről szól elég részletes benne Valfrejus, Devoluy és Orcieres

Jó havat Yeti
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.01.15. 18:48

...a síkölcsönzős is kérdés volt: azaz hogy van-e valami tuti kölcsönző ott? :-) bocs
DSz
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2008.01.15. 18:42

Sziasztok! Vagyis hát szia Yeti, mert látom, Te vagy az ügyeletes ész a csapatban... ;-)

Mi jan. 25-én megyünk Valf.ba, és lenne néhány kérdésem:
- Van mód húst venni a faluban? Gondoltuk a tésztamérgezést elkerülendő sütnénk egy-két csirkemellett. :-)
- Van benne ráció Modane-ba lemenni tömegközlekedéssel egy nagyobb bevásárlásra?
- Pontosan mikor szokott lenni a vásár Valfban? (melyik nap? délelőt vagy délután?) Csak hogy La Norma nehogy keresztülhúzza...
- Van ott valami tuti síkölcsönző. Nézegettem pl. a skiset.fr-t, de Valfréjusban nem éri meg (pl. Devoluy-ban sokkal olcsóbban adják, ott megérné.)
- Milyen látnivalók vannak a környéken? (gyalog)

Egyelőre ennyi. Remélem válaszolsz, vagy valaki, aki már járt ott mostanában...

Üdv.

YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2008.01.15. 15:32
Szia, ha jól emlékszem öt éve volt két apartmanunk a Chalets Thaborban. Mitmondjak a studiók extrém kicsik.Az apartmanok számozása és első megtalálása kicsit nehézkes. A ház a kabinos felvonó közvetlen szomszédságában van , az alsó rész üzletek éttermek pékség stb.
Ha tévedtem és nem az a ház akkor a leírásnál jobb !
A Thabor volt a síközpont építésének egyik első épülete ezért a 30 évvel ezelötti megoldásokat találod benne.
Yeti53
nikike
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.01.15. 11:40
Köszönöm az infókat! Ja! Járt már valaki a Chalett du Thaborban? Ha igen, irjon róla, hogy saját tapasztalat szerint milyen?! Ezt is köszi!
kzs
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.14. 09:03
Sziasztok!

Oktatót keresek, aki Valfrejusben február 3 és 8 között foglalkozna 9 éves kezdő gyerekkel.

Üdv, K.Zs.
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2008.01.13. 06:13
Szia Tobi
Idén merre mész síelni, Mi megint Orcieres-ba jan 25-én. Én a 7-8 autót és a kilenc gyereket sokallom egy csoportos utazásnál amikor szorít az idő. Tudod a buszon egy parancsnok van, az említett példánkban, 7 kocsi 7 feleség, 9 gyerekgyomor és hólyag. Útvonalnak lehetséges már Szlovénián kersztülmenni szerintem min 150 km-el rövidebb és kimara a Szfehérvár-tól az A2 ig mezető kb 200 km pöcsölés.
Jó utat és jó havat Yeti53
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2008.01.12. 20:16
Szia Nikike!

Szerintem teljesíthető a dolog, ha minden optimálisan megy. Én békéscsabai vagyok, mi mindig délután 4-kor indultunk, ott voltunk Rábafüzesnél 11-re. Mondjuk gyerekekkel vagytok, akkor lehet lassabb, de szerintem megy így is. Igaz, mi éjjel nem álltunk meg soha, Rábafüzes után általában már csak Milánó környékén tettünk pihenőt. A busz 100-al ment. Torinóban mindig álltunk legalább másfél órát az ottani Auchanban, mert olcsó és óriási a választék, ráadásul közel van a sztrádához. És mindezekkel együtt mindig ott voltunk 3-4 között. Tehát busszal volt a tiszta menetidő olyan 13 óra a határtól. Mondjuk azt nem tudom, honnan indultok. Az út nem gáz, sokszor a magyar 8-as út Bakonyon átvezető szakasza gázosabb volt, mint fent, az Alpokban. Az A2-esen a Packschattel környékén rakják ki nagy havazások esetén a hólánc táblát, meg Modane és Valfréjus között. Egy nagy havazás persze bejöhet, de ez ellen nem lehet mit tenni. Szerintem elég lehet rá az idő, bár az indulási állomást jó lenne tudni. Nem mindegy, hogy mondjuk Mátészalkáról, vagy Szentgotthárdról ndul az ember. :) Üdv.
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2008.01.10. 21:26
Üdv
Amit írsz 3 kor indulni ennyi kocsi és gyerek, hát nem tudom rajtatok múlik, és az időjáráson is de necces !. Ha egyedül mennék akkor is kb 01-re tenném a Budapesti indulást. A Frejus alagút útdíját azért kalkuláljátok bele utánalehet nézni a neten, szerintem kocsinként 40-50 E a 7napos returjegy .A sztráda után csak 6 km Valfrejus de az egy tuti szerpentin,elég széles ahhoz hogy háromtengelyes buszok is közlekedjenek rajta, de hólánc nem akadály:-)
A pályák elég szélesek, még a csont kezdők is találnak megfelelőt, többet is !
Reggeli pedig: hát be kell ülni egy helyre és enni amit kérsz, minek előre befizetni egy kontinentális dzsemmért és szalámiért, amikor egy ropogós croissant is ehetsz egy penge kávéval, A pálya mellett egy forró csoki 4 egy kávé 2, vékonyat enni 10-ből lehet, lent alig fele általában, Yeti
nikike
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.01.10. 18:59
Sziasztok!
Elöször merészkedünk Frao.-ba, Valfrejusba. 29-en megyünk, kb. 7-8 autóval, 9 gyerek 20 felnőtt. Szeretném megkérdezni, ha éjjel 2-3 között indulunk, akkor másnap du. 6 felé megérkezhetünk-e? Vagyis milyenek szoktak lenni útviszonyok? Aztán mást is kérdeznék: vacsink be lesz fizetve, de a csoportból néhányan reggelit is szeretnének befizetni vhová. Van-e mód vhol rá? Kb. mennyibe kerül? Hólánc (great spider) kell-e azon a szakaszon ami már nem sztráda? (lesz nálunk mindenképp) Szélesek a pályák? Vannak full kezdőink, alkalmas lesz nekik? Az ebéd árak a pálya menti "hüttékben" milyen áron van? Pizzeriák vannak? Köszönöm ha valaki felvilágosít!
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2008.01.09. 14:22
ÁgynemŰ
Erre érdemes visszetérni mert ágynemüt azaz lepedőt párnahuzatot, paplanhuzatot NEM ADNAK
(csak ha külön benne van a szerződésben )
Valfrejusban ( és máshol is ) általában 10 Euró/hét az ágynemű de takarót és párnát külön térités nélkül szoktak adni pluszban is!!!
Valfrejusi apartmanok leggyakoribb hibái : gyakran kiégnek az égők ( a hely egyedi energiaellátású lentről Modane ból és a terheléstől függően nagy az áramingadozás
A konyhapult lámpáinak cseréjéhez egy kis kézügyesség kell de megoldható, új lámpát a régi ellenében az utazási iroda ad. Az áramingadozást vegyétek figyelembe pl a laptoőoknál ís erősen szeles havas időben van némi kockázat.
Másik hiba hogy néhol csöpögnek a csapok és így nagyon kevés a melegvíz, elcsöpög mert az apartmanoknak egyedi villanyboyler ellátásuk van,
A csöpögő csapokat napközbenre célszerű elzárni.
A boyler a WC mögött van , és ott a csap is, a takaró panel négy csavarral leszerelhető és máris megoldódik a gond, sajnos más megoldás nincs a csöpögő csapok csak cserével javíthatók és ezt nem fogják megtenni az ottartózkodás alatt !!Praktikus tanács kis kézügyességgel rendelkezók vigyenek egy hosszított cilinderbetétet annyi kulccsal ahányan mentek, és 5 perc alatt kicserélve már mindenkinek lesz kulcsa az apartmanhoz, távozás elött aztán vissza az egész, betét haza , jó lesz az máskor is. Kevés a konnektor, vigyetek elosztót, Jó a mosogatógép vigyetek tablettát mert kint drága!
és ugye kell 7-10 db összesen. Higiénia :én pl utálok lakkozott fa asztalon enni inkább viszek otthonról egy terítőt és egy pár konyharuhát,
Az apartman átadásnál figyeljetek hogy a nagyobb dolgok meglegyenek, és legyen kitakarítva,
A fenti infók a legtöbb francia terpre igazak
Jó síelést mindenkinek Yeti53

Erdődy Csaba
4 élménybeszámolót írt
4
20 éve tag
2008.01.09. 09:53
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek, sokat segítettetek.
Bízom benne, hogy jól fog telni a síelés, legkésőbb, ha visszaérkeztünk, jelentkezem beszámolóval.
De lehet, hogy még elöbb is... :-)
Üdv, Csaba
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2008.01.08. 18:24
Ez a Fotó dolog túlhaladott már mindenhol
általában amig mekeg az ember a sípénztárnál a pénztáros már egy Web kamerával beszkenneli a képedet és már nyomja is a bérleted gyorsabban mintha hóközben a BKV pénztárnál, Ha mégse kameráznak akkor elkérikaz útleveledet vagy bármely fényképes igazolványodat és arról csinálják meg pillanatok alatt, Valfban a Budapesten megváltott síbérleteket általában a kintiutazási iroda adja oda a megérkezéskor ha csoporttal vagy akkor csoportnak elintézik egyszerre kb fél óra alatt
Az irodát a központban a sífelvonónál találjátok !
Az ágynemű az apartmanban van, de az utazási irodában kapsz pluszt kérésre és angolul jól értenek általában, Ha valami elromlik az apartmanban vagy kiég egy égő stb azt is ott tudjátok intézni.
Jó havat Yeti53
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.