Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valfrejus
síterep infó oldal
ÜZENETEK (86)Időben csökkenő Időben csökkenő
kozga
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2008.01.08. 08:53
Nem tudom konkrétan, hogy ide kell-e, de mindenképpen ajánlom, hogy vigyél valamilyen fényképet, mert van úgy hogy a bérletet csak az első sínap reggelén kapod meg és gondolom nem szeretnél időt veszíteni a fényképésznél.Lehet 10 évnél régebbi is a kép.
Az angolt eddig minden recepción megértették.
Erdődy Csaba
4 élménybeszámolót írt
4
20 éve tag
2008.01.07. 21:38
Mindenkinek nagyon köszönöm az infókat, még két kérdésem lenne.
Kell-e fénykép a síbérlethez, mert akkor viszünk azt is.
Az aparmanokban angolul vagy németül el lehet boldogulni?
Köszi!
kozga
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2008.01.03. 08:36
Én már kb. 10 éve járok a franciákhoz, de olyan még nem volt, hogy távozáskor a kaucióból visszafogtak volna valamennyit. Azt tudom javasolni, hogy a megérkezéskor nézzetek meg mindent, hogy nincs-e eltörve vagy megrepedve és egyből jelezzétek a recepción, ha valami nincs rendben. Így nem lehet baj.
Távozáskor általában csak a nagyobb tárgyakat nézik meg, meg a takarítást. Kanalakat-késeket nem nagyon számolgatnak.
Ja és porszívót nekünk a recepción kellett kérni a végtakarításhoz.
Amikor mi voltunk a bérlet érvényes volt egy kis felárért 1 napra Val Thorens pályáira is. Érdemes kirpróbálni. Nekünk ha jól emlékszem olyan 12 eurót kellet fizetni az 1 napért, de mindenképpen megérte.
Üdv.
Erdődy Csaba
4 élménybeszámolót írt
4
20 éve tag
2008.01.03. 00:06
Nagyon köszi az infókat.
Valószínűleg nem olaszon keresztül megyünk hanem németo.-n és svájcon át, igaz hosszabb az út, de talán kellemesebb és olcsóbb.
Akkor vasárnap vagy hétfőn legurulunk Modane-ba bevásárolni.
Egy tavalyi hozzászólásodban írtad, hogy a franciaágyhoz csak egy takarót adnak, az ágynemü a szobában van vagy érkezéskor adják oda per fő?
Azért kérdezem mert egy hat személyes apartmant béreltünk négy embernek, így azért kényelmesebben elférünk, ha a szobában van nyolc főre ágynemű akkor azt is be tudjuk osztani.
A szállás infóban az is szerepelt, hogy a kaucióból levonhatnak valamennyit ha valamivel nem elégedettek ( pl. takarítás ), a franciák mennyire kukacosak, nem szoktak szőrözni?
Persze nem akarunk mocskot hagyni magunk után... :-)
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.12.30. 11:01
Modane-ban hétvégén is nyitva van egy bevásárlóközpont többek között, én mégis azt javaslom. hogy Torinóban vásároljátok be a még szükséges holmikat az Auchan-ban, a Francia specialitásokat megkapod Valfban is, több nagyon jó bolt van friss pékárut helyben sütik, a pék fél nyolc nyolc között nyit a kabinos felvonóval szemben, illatárol is odatalálni,tej tojás kb hazai árakon kapható az üzletekben sajtok szalámik sonkák szintén kitűnőek . Az extra specialitások főleg majd a következő csütörtöki hetivásáron vásárolhatók, ne hagyjátok ki, Szerintem megérkezés után semmi kedvetek nem lesz visszamenni a szerpentinen 8-900 métert, természetesen ez fűggőleges távolság, az országúti az kb 10-15 km. A szállások elfoglalása közepes gyorsaságú Valf-ban,
Utána meg javaslom a csavargást helyben, vasárnap kilectól pedig űgyis csak a síelésé és a túrázásé a főszerep. Akinek van ereje javaslom a JEU pályának az alsó szakaszát (kb 4 km) éjszakai túrára a víztározóig,útközben a katonai alagutak csodálatos jégképződményei is figyelemreméltóak.
Jó havat és vidám ÚJESZTENDŐT Yeti
Erdődy Csaba
4 élménybeszámolót írt
4
20 éve tag
2007.12.29. 11:17
Sziasztok !

Január végén megyünk ide, ha minden igaz, ezért lenne ( egyenlőre ) egy kérdésem.
Említettétek, hogy Modane-ban érdemes vásárolni.
Mivel szombat du ill. kora este érkezünk, ezért érdekelne tudja e valamelyikőtök, hogy van a hétvégi nyitvatartása az ottani boltoknak, ha nyitva vannak egyáltalán.
Előre is köszi az infókat, lehet, hogy késöbb még lesznek kérdéseim... :)
Üdv, Csaba
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.12.23. 17:08
Kb másfél Euró, de 40 Euró ért az egész pályát kibéreltük másfél órára és vagy 20 pár korcsolyát is kaptunk hozzá, utána a pályakezelő elment az egyik kocsmába ahol kb két óra múlva rátaláltunk amikor vissza akartuk adni a felszerelést

Áldott Boldog Karácsonyt Vidám Újesztendőt és
Sok havat Mindenkinek YETI
adalbert
634 élménybeszámolót írt
634
17 éve tag
2007.12.23. 12:45
Mennyibe került egy korcsolya bérlése a , mert szeretnénk egyszer korizni is , ha már ez is van it?
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.11.04. 15:34
Valfrejus bája az elhelyezkedésében is rejlik.
Fantasztikus a természeti környezet , leglátványosabb a JEU pálya. Orcieres mindenképpen nagyobb kétszer akkora pályarendszerrel, ott is van hetivásár, még nagyobb is , komolyabb az uszoda és a szórakozási lehetőségek is, szerintem aki szeret síelni és volt már a fantasztikus méretű Francia síterepeken, mindíg visszavágyik, Sajnos a távolság nem engedi, hogy itthonról hétvégi síelésre mehessen az aki nem repülővel megy.
Mindenkinek jó szezont és sok havat YETI
v.ilcsi
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2007.11.03. 13:40
Sziasztok!
Mi 2007. márciusában voltunk Valfrejusben, és teljesen elégedettek voltunk mindennel,kivéve a buszos utazást. Sajnos egy 25 személyes kisbuszt állított ki az utazási iroda, és vittünk embereket Brianconba, Les 2 Alpesbe és Ozba is. Így 8 órával többet buszoztunk. De a hely kárpótolt bennünket. A Le Thabor Chaletben laktunk, ennél "pályaszállásabb"-at senki nem kívánhat magának, ráadásul az apartmanház aljában van az ingyen szauna. Aki az ingyenes uszodát szeretné igénybe venni, figyeljen, mert a fiúkat csak ún. fecskében engedik be, térdig érő bermudanaciban nem. A pályák nagyon jók voltak, és a kint töltött egy hét alatt kb. 50 cm friss havunk esett. A Val Thorens-i felár 16,5 EUR volt, de megéri! Amit ne hegyjon ki senki, az a csütörtöki vásár, amikor a helyi gazdák árulják finomabbnál-finomabb sajtjaikat, boraikat. Érdemes lesétálni a kiskápolnáig is!Nagybeváráslás Modane-ban! Egyátalán nem drága. Jó síelést mindenkinek, aki ezt választotta, nagyon aranyos kis hely és olcsó, ami szerintem nem megy a minőség rovására! Most Orciérest próbáljuk ki, de szerintem még Valfréjusbe visszatérünk!

Ha valakinek bármilyen info, fénykép kell: v.ilcsi@vipmail.hu
Noemmi
11 élménybeszámolót írt
11
16 éve tag
2007.11.02. 20:05
Meranusz!
Ti mikot mennétek és milyen szervezésben? Én is mennék a barátommal de ugye az apartmanok 4 szeméyesek és jo lenne nekünk is még 2 ember!
Várom válaszodat: Noémi
orange4@citromail.hu
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2007.10.05. 16:05
Szia meränusz, tudok segiteni.

Az uttal kapcolatban. Csak a szokasos. Vigyetek magatokkal utravalot, amit fonnt esztek. Ne vigyetek sok csomagot, pl. kötegelt asvanyviz, 10 liter tej, felesleleges. Nem dragabb kint, es csak foglalja a helyet, nem fogtok beferni. Csak ami szükseges. Vegyetek be altatot, ha nem vagytok jo alvok, mert kb. 100 alaguton mentek majd keresztül es nehez aludni. Ne nagyon igyatok, mert ejjel nem sok megallo lesz. Erdemes kisparnat vinni.

Fro-ban az apartmanok kicsik. Amit 6 szemelyre irnak, az inkäbb 4 szemelyes. De viszont tenyleg palyaszälläs mind. Jol felszereltek. Mosogatogep, hütö, elszivo, mind van. Tablettät, budipapirt, sot, cukrot, illatositot, ilyeneket vinni kell, nem adnak!

Persze, elhelyeznek, együtt, nem gond. Ältaläban igyekszenek a hasonlokat együtt tenni. Ältaläban ugyis csak enni, aludni fogtok ott, mindenki hullafäradt lesz (mär aki siel). Szal nem gond.

Bocs a helyesiräsert, de Nemetorszägban vagyok, es csak keresem a betüket, meg ekezet sincs itt.
meranusz
17 élménybeszámolót írt
17
16 éve tag
2007.10.05. 11:57
Szia Tobi!Szeretném ha segítenél nekem.De nem találtam az email címed.Én busszal mennék,van tanácsod az uttal kapcsolatban?Mástol is szivesen várnám.Köszi én még nem voltam Franciaországban síelni.A fiammal mennék 13éves,ha keten jelentkezünk az útra,akkor is el tudnak helyezni?csak azért kérdezem mert mind 4-6-8fős apartmanok vannak.nekem megfelelne,más nem zavar,remi én sem őket.Aki tud segítsen ebben,minden infó jól jön.Köszi meranusz@freemail.hu 30-372-2386

utazási ajánlat is érdelelne.
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2007.01.05. 11:15
Akkor írnék én is pár dolgot. Ha nagyobb, több dolgot szeretnétek venni, akkor egyértelműen Modane. Ez az amúgy tényleg nagyon ronda város a völgyben fekszik és ott van 2-3 szupermarket is. Az autópályáról letérve egyből látni is fogjátok. Ott meglepően olcsó volt minden (legalábbis számomra).

De Valfréjus 2 boltja (bent, a központban, Sherpa a jobb, az a nagyobb) sem vészes. A bagett 0,8 Euró körül van, ez még két nagyétkű felnőtt esetén is elég egy reggeli-vacsorára. Tejtermékek viszont megdöbbentően olcsók! Minden Danone, és gondolom, az állami dotálás hatására olcsóbbak a készítményei, vagy hasonló árakban vannak, mint nálunk egy kis üzletben, valami lakótelepen. Joghurt átszámolva 60-70 Ft, tej 160 Ft, stb... Bár ez árfolyamfüggő is.

De a többi francia boltra is ez érvényes. Alapvető élelmiszerek (tej, tojás, kenyér) nem sokkal drágább, mint itthon. És ha hozzávesszük, hogy ez idegenforgalmi körzet, akkor már nem is vagyok olyan biztos benne, hogy nálunk egy-egy felkapottabb üdülőparadicsom környékén nem lennének ennél magasabb árak. És ilyenkor megmosolyogtató a francia gazdák, meg szakszervezetek hőzöngése, hogy a hatalmas jólét mellett is drágállják ezeket.

Még pár jótanács: Hóláncot feltétlenül vigyetek! Ha esni fog keményebben a hó, akkor Modane-ből Valfréjusba csak hólánccal engednek fel! 16, rendkívül éles szerpentín és végig 12%-os emelkedővel megy fel az út, 600 métert emelkedve. Az apartmanokba vigyetek sót, cukrot, WC-papírt, WC illatosítót, mert ezek nincsenek. Legalábbis nem mindenhol.

A többi lényegesebbet már leírták előttem. kajaügyhöz még annyi, hogy mi itthonról vittünk ki lesütött húsokat, házi kolbászt, konzerveket, félkész kajákat, lefagyasztott pörkölteket, stb... Így kinnt csak tojást, kenyeret, krumplit és bagettet vettünk, ami egyáltalán nem drága.

Ha ott vagytok, ki nem hagyjátok az átsízési lehetőségeket! A jegyetek érvényes egy napra La Normára (légvonalban 5 km keletre Valftól), sok jó erdei és egyéb piros pályákkal. De az igazi csúcs a 3 Völgy, vagyis annak Val Thorens nevű része. Ide is jó a bérlet, ha jól emlékszem, 15,5 Eurós felárral. Azt mindenképp próbáljátok ki, ha akad köztetek jobban síelő! 160 km-es pályarendszer, 2300-3350 tengerszint feletti magassággal. Sokak szerint Európa legjobb síterepe (én is hajlok e felé).

Ha érdekel, küldhetek képeket e-mailben mind Valfról, La Normáról és Val Thorensből is.
kozga
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
2007.01.05. 07:50
Aki olcsón (legalábbis a helyi árakhoz képest) akar vásárolni Valfrejus környékén, annak ajánlom Modane-t. Ahogy a Frejus-alagútból kijössz a völgyben található ez a csúnyácska város. Mi ott egy CASINO nevű áruházban szoktunk megállni feltölteni a készleteket.
Jó havat mindenkinek!!!
skigirl
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2007.01.04. 23:23
Én csak pár információval tudok szolgálni. (bár nem ennyire részletesen mint az előttem szóló :))
Az biztos, hogy ami van élelmiszer bolt Frejusben, az nem túl nagy. Illetve amikor mi voltunk akkor még nem volt, azóta lehet hogy már van nagyobb is. Az biztos és törvényszerű is, hogy a hegyen minden drágább, tehát érdemes itthonról vinni vagy valahol kint még valami nagy és olcsó helyen bevásárolni. A szállásról annyit hogy a mi nyolcas apartmanunk 2szintes volt, viszont iszonyú pici, kis alapterületű. A konyhája felszerelt: mikro, mosogatógép, sütő, tea + kávéfőző. A szállásunk annyiból volt nagyon jó, hogy fűtött sítárolója volt és onnan kilépve épp a pirospálya aljához értünk. Jah magát az apartmanházat akkor adták abban az évben amikor mi ott voltunk (2003) így nagyon jó állapotban volt...
A Frejus alagút díjával mindenképp számolnotok kell ami személyautónál a retúr jegy 39,70 eurot jelent, nagyobb autónál pl kisbusz a retúr 52,90 eurot. Az olasz autópályadíj Tarvisiotól Bardonecchiáig 39,60 euroba kerül (osztrák pályamatricáról se feledkezz el!)
A kölcsönzés terén én nem vagyok otthon... erről infókat se tudok...
Mikor mi kint voltunk iszonyú nagy hó volt, emiatt lavina veszély is. Körülbelül a hétközepénél rossz idő lett köd + hóesés de a franciák uralták a helyzetet és ami pálya biztonságos volt azt megnyitották.
Én úgy tudom hogy a bérlet érvényes La Normára is, ahova azt mondják megéri átmenni egy napra (bár én még nem voltam ott). Az egy hóbiztosabb hely...
egyenlőre ennyit tudtam mondani :D remélem én is tudtam segíteni
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.01.04. 13:42
Sziasztok mindenesetre jó havat
KÉRDÉSES mekkora az a nyolc fős apartman de ezt csak ott tudjátok meg. Elvileg lesz benne két fürdő és WC, mosogatógép, de tablettát itthonról vigyetek. Tuti van benne emeleteságy ráadásul 4 főnek egy 5 négyzetméteres fülkében !!!! A franciaágyhoz csak egy takarót kaptok !!! a másik két ágy pedig a nappaliban lesz, előfordul, hogy van egy 9. fekhely is azaz az egyik nappali ágy kihúzható.A konyhafelszereltsége jó, de aki szereti a kávét vigyen itthonról valami régi kis kávéfőzőt mert csak filteres főzőt adnak /filter nélkül/.
Útvonal Rábafüzes Tarvízió Velence Torinó Bardoneccia Frejus alagút. Útdíjak egy kocsira 170 -190 Euró oda vissza. Ha magatoknak főztök ami bizony ajánlatos elsősorban zacskós leves mert gyors és a szalámi félék amiket érdemes vinni. A tej /mármint a tejnek mondott dobozos kb hazai árban van. Érdemes megállni a Torinó i AUCHAN ban bevásárolni. Olcsó a kávé a grappa
a tojás és a sajt ezeket ott célszerű beszerezni amúgy meg izlés szerint amit szerettek kajálni. Valfrejus drágább kaja és pia szempontból a vendéklőkben mint pl Devoluy. Csütörtökönként a kori pálya mellett van piacnap, érdemes sajtot szalámit sonkafélét akkor bevásárolni amit majd hazahoztok.
Sílécek kinti bérlés egy komplett felszerelés hat napra 125 Euró körül van biztosítással, ezt feltétlenül kössetek a lécekre mert egy durva kövezés már akár a bérlés duplájába is kerülhet. Itthonról akárhogy is tukmálják a kölcsönzősök alpin lécet/ régebbi párhuzamos/ semmi képpen ne vigyetek! Csak magasság mínusz 10-15 cm-es láthatóan piskóta carvingot ezt bakanccsal együtt 15 körül kaptok alsó hangon egy úgynevezett idegenforgalmi hétre ami 11 nap péntektől a következő hétfőig. Időjárásról csak annyit, hogy voltam már Valfrejusban mínusz 27-ben és plusz8-ban is januárban.
Ha van valami konkrét kérdésetek a fejlécre klikkelve bejön a mail cimem
Januárban 20-án megy egy barátom busza és viszi másik ötven barátomat akik régi hazajárók Valfba így utána bővebben tudok informálni aktualitásokról

Jó havat Yeti
lobonc
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.01.04. 00:03
Üdv Mindenkinek!

Párommal - először életünkben - sikerül eljutni idén síelni, és egy jó szállás ajánlat miatt Valfrejus-t választottuk úticélul. Kerestem Franciaországgal és természetesen ezzel a körzettel kapcsolatban hasznos információkat (mit érdemes itthon és ott, külföldön megvásárolni, vinni, megnézni, kipróbálni), de igazán sokat nem találtam, így gondoltam megkérdezlek Benneteket, hátha volt ott már valaki, és tud hasznos dolgokkal szolgálni a területtel kapcsolatban. Az utazást saját magunk oldjuk meg (autóval megyünk, kibéreltünk egy 8 fős apartmant), de örülnék neki, ha tudnám, hogy érdemes-e itthonról vinni sílécet, többi felszerelést, vagy inkább ott béreljünk; mi az az élelmiszer, fogyasztási cikk, amit az itthoni árokhoz képest horribilis áron lehet ott beszerezni, vagy fordítva. Összességében, bármilyen odakinti információnak nagyon örülnénk, hogy minél jobban sikerüljenek az első esések azon a bizonyo két vékony lécen. :)

Lobonc
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2006.11.06. 19:11
Ja:) a Pizolitosokat én viszem Valfba és a DSE-t is évek óta , Idén is megy egy csoport majd januárban, de a Pizolitot Orcieresbe viszem.
azon a honlapon arról is találsz infót

YETI
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2006.11.06. 18:03
Na, találtam Neked pár független véleményt, illetve hirdetményt is a témában.

Itt látsz egy nagyon jó pályatérképet a helyről, itt látszik igazán az erdei páályák nagy hiánya:
http://pizolit.hu/si/si060106.htm

Ezt egy olyan valaki írta, aki már szinte az összes nagyobb francia terepen volt:
http://sas2.elte.hu/bp/sieles/si61.htm
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.