Szlovákia
Csorba-tó
síterep infó oldal
ÜZENETEK (328)Időben csökkenő Időben csökkenő
Csaba Pocsai
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
1 éve
Sikerült végre egy napot Csorba-tón sielni. Eddig csak terveztük, de az élet másként akarta. Az első tapasztalatok

Ami nem tetszett:
Parkolás. A felső, a google maps-on parkolóként jelölt nagy parkolókban sífutó pálya és motorosszán pálya került kialakításra. Gyakorlatlag maradt a messzebb lévő központi parkoló és a síbusz, vagy kb. 1-1,5 km séta és a bakancs csomagmegőrzőben hagyása.

Ami teszett:
Az időjárás előrejelzés napos, szinte szélcsendes időt ígért, ehhez képest Poprádnál még vastag felhőzet volt, a szél táncoltatta a kocsit. Szerencsére az időjárás előrejelzésnek lett igaza. A Tátrától kb. 5-10 km-re mintha elvágták volna a felhőket az égen. Amit kaptunk, kb. -3 - -5 fok, napsütés, csillogó hó, havas hegycsúcsok, dél felé nézve pedig felülről láttunk rá a felhőkre. Szóval csodás látvány, persze ez részben szerencse kérdése, főleg ha 3 hétre előre veszed a bérletet.

Pályák: Nagyon jól kezeltek voltak. A 2-es kivételével valamennyi üzemelt, valamennyi megfelelően ratrakolva. Délutánra az 1-esen érezhetővé vált egy valószínűleg korábbról maradt, letisztult jeges folt, de ha ott a pálya szélén maradtunk minden rendben volt. Nem buckásodott fel az alja sem.

Felvonózás: Hétköznap voltunk, most indult újra a jelenléti oktatás, valamint az iskoláknak a COVID miatt megtiltották a sítáborok szervezését, talán ezek is közrejátszottak, de egész nap összesen legfeljebb 3 percet kellett várni a felvonóra.

Bérletár: Tervezve a síelést, időben, online vásárolva nem drágább a magyar pályáknál.

Szerintem érdemes elgondolkodni a Magas-Tátrában síelésen. :)
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
15 éve tag
3 éve
Eredetileg Telgárt lett volna a cél tegnap (2020.01.31) de mivel egész napra esőt jeleztek kerestünk magasabban fekvő pályát, ez lett Csorba-tó: mivel 1300m feletti itt már hóesés volt a jelzés. Hát nem az lett: eső volt az idő nagy részében.
A honlapot megnéztük, de csak napi jegy árak vannak:
https://www.vt.sk/hu/cenniky/cenniky-2019/cennik-skipasov-zima-19/20-1
- és nem volt helyben sem már kiírva. A pénztárban ülő hölgy iszonyú kelletlen volt, és ha végre hajlandó volt válaszolni akkor nem kapcsolta be a mikrofont, csak az mondat felénél, ezért csak kitalálni lehetett mit mondott. Nagy nehezen kiderült van 33EUR-ért félnapi jegy (1-től, már kicsit későn értünk ide)
Ha már itt voltunk megvettük - alig akarta kiadni, felső pályák lezárva... Kiderült nem csak a felső pályák vannak lezárva hanem a B felvonó is azaz csak a 3-s 6-s és 8-9-s tanuló pálya volt "használható": az eső miatt kásás hó...
Ráadásul a B felvonót úgy "zárták le" hogy nem tettek keresztbe semmit, csak amikor már beléptünk a kapun és levettük volna le a tányérost szóltak hogy nem oda-buda, nem mehetünk - ki kellett várni a lecsúszás idejét csak akkor engedett másik felvonóra. (később ment ez a felvonó is, de amikor 3 órán van összesen hiányzik minden óra)
Az is gáz, hogy nem 16:00-ig csak 15:30-ig megy a felvonó.
Felső parkolóban alig van hely (ez tegnap nem volt igaz, rossz idő miatt volt) és buszt kell várni ami felvisz pl a központi parkolóból. És 2EUR/óra a parkolás. (Olyan szél volt, hogy a parkolási cetlit elvitte a szél, mert az őr nem várta meg hogy kivegyem a kezéből - az őr csak intett hogy fussak utána, mert ez az igazolás)
Iszonyúan kelletlen személyzet, gyenge tájékoztatás, katasztrófális pálya minőség - jobb lett volna Telgart-ra menni, nem érte meg a kitérő.
(Telgárt sem volt álom: csak 2,5km pálya volt nyitva, a nagy szél miatt a pálya tetejéről a havat lefújta a szél, ratrak fel sem ment odáig, a rövid pályának is csak 80%-a volt használható - de legalább nem 44EUR egy napijegy mint Csorbatónál.
h i r d e t é s
ArchiTomi
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
3 éve
Szia! Január első napjaiban voltunk Csorba-tón. A csapatban volt egy teljesen kezdő is, ő a 6-os és 8-as pályákon tudott gyakorolni. Ha már kicsit jobban megy a gyerkőcöknek, akkor ott a 4-es pálya, az már jóval hosszabb az előző kettőnél.
Mil
794 élménybeszámolót írt
794
16 éve tag
3 éve
Csorba-tó ma reggel.
IMG-20200122-090145-1.jpg
RM
867 élménybeszámolót írt
867
18 éve tag
3 éve
Szia! Szerintem Tátralomnic sokkal jobb kezdővel, ha kényelmes ülős lifetet is szeretnétek használni. Az 1, 8, 11,10 pályák nagyon kezdőbarátak és moder ülős lift van melletük ...

Csorba tó-n inkább a piros pályák dominálnak ...
nagytomi13
1 élménybeszámolót írt
1
3 éve tag
3 éve
Sziasztok,

Javasoljátok a Štrbské Pleso (Csorba tó) sípályát kezdőknek? Gyerekeket most kezdeném megtanítani síelni. 5,5 és 3 évesek. Mondjuk tavaly eljutottam a nagyobbikkal oda, hogy egyedül lejött egy könnyű pályán (Krompachy). Segítségeteket előre is köszönöm.
Mil
794 élménybeszámolót írt
794
16 éve tag
4 éve
Egy kép a Magas Tátráról, a reggeli Budapest-Varsó gépről fotózva.
IMG-20190510-0824591.jpg
Kovács péter01
15 élménybeszámolót írt
15
6 éve tag
4 éve
Sziasztok lenne egy olyan kerdesem hogy csorbatón tud valaki magyarul beszelo snowboard oktatot ajanlani ? Elvileg 18. An mennenk vagy 19-20 idotol fugg . A valaszokat elore is koszonom :)
Csebo
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
4 éve
Sziasztok!

Tud valaki aktuálisan valami pontosabbat a Csorba-tói hóhelyzetről?
A hétvégén szeretnénk kimenni a Csorba-tóhoz síelni, mire számíthatunk?
Előre is Köszönöm az infót.

Üdv,
Csebo
andraspn
11 élménybeszámolót írt
11
4 éve tag
4 éve
Sziasztok! GoPass szezonbérletem birtokában minden hétvégén szombaton vagy vasárnap (esetleg mindkét nap is) csatlakoznék kazincbarcikai felszállással Chopok/Tátralomnic/Csorba-tó pályákra tartókhoz. Nevezett sípályákra több, 3+ napos csúszásokra is csatlakoznék akár budapesti indulás esetén is. Privát üzenetben keressetek itt vagy facebook-on. Üdvözlettel: András
Lengyel István
42 élménybeszámolót írt
42
7 éve tag
5 éve
Ma egy rövidke napot töltöttünk itt. Eredetileg Lomnicra terveztük, de ott eső-havaseső esett reggel, így inkább a magasabb fekvésű Csorbára mentünk át. A megérzés jó volt, Smokovectől már havazott.A pályáknál már nem volt parkoló, így visszajöttünk és maradt a síbusz, ami menetrend szerint pontosan hozott-vitt bennünket. Tömeg nem volt, sorállás sem. Én csak a lenti tányérost és a 4-es pályát használtam, szemezgettem Soliskóval, de nem mertem bevállalni. Párom és a fiam felmentek,mindegyik pályát megjárták. A folyamatos havazásnak köszönhetően a pályák folyamatosan frissültek, délutánra már volt ahol sok hó volt a pályán. Páromék mondták,hogy itt-ott komoly buckák voltak ,de nagyon tetszett nekik. Az általam bejárt pálya is jól sielhető volt még délután is. Tetszett az egész, jövünk még!
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
7 éve tag
5 éve
Sziasztok!
Csütörtöki program, bemelegítés gyanánt Csorba-tavi síelés volt. Érkezés 10 órára, parkolás az alsó, ingyenes parkolóban, síbusz használata. Mivel a nagy parkolóban alig volt autó, nem lepett meg minket a síelők száma. Sajnos a köd miatt nem tudtuk tökéletesen kihasználni a pályák állapotát, gondolok itt a tömeg hiányára, és így a pálya állapota nem romlott délutánra sem, habár tapasztalatom szerint itt kevésbé probléma ez, valószínűleg a halványpiros lejtés miatt. A Solisko alatti túristaházban, ha jól emlékszem “Chata pod Soliskom” most is nagyon príma volt a Marhagulyás knédlivel (nálunk pörkölt) és ha valaki szereti a jó barnasört a “Master”-t tudom ajánlani. Vigyázzatok vele sokkal erősebb mint az átlag sör nálunk. Olivér, aki tökéletesen beszél magyarul figyelmeztetett erre. Megkóstoltam és igaza volt. Ha magyarul szeretnétek rendelni keressétek őt. A köd miatt és mivel két nap Lomnic várt ránk, valamint a szállást is el kellett foglalnunk délután 3 után befejeztük.
KKy
P2082758.JPG
P2082767.JPG
P2082766.JPG
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
16 éve tag
5 éve
A kollégák Bachledova Dolinán találtak kivilágított pályát, oda mentek esti sízésre.
Balog Attila
144 élménybeszámolót írt
144
17 éve tag
5 éve
Üdv mindenkinek!

Tegnap este értünk haza a Magas Tátrából, s az utolsó(tegnapi) napon a Csorba-tó volt a célterület.
Az időjárás elég cudar volt odafenn, nem ártott a símaszk, fújt a szél rendesen, s néha havat/hódarát vágott az arcunkba és sajnos a látási viszonyok is folyamatosan változtak, de hát ez van, szabadtéri sport ez. Bezzeg amikor picit kisütött a nap akkor felbátorodva lehetett róni a köröket a hatos ülős melletti kiváló piroson.
A kellő hidegnek, szélnek megfelelően kemény és gyors volt a pálya, de a jobb szélen egy 5-6 méteres sávba folyamatosan hordta a szél a "friss" porhavat.
Kifogástalan volt a sítechnika csiszolására, melynek eredményeképp új izomtónusokat(csipő mindkét oldalon) sikerült "lázba hoznom". Szerencsére volt két-három kiválóan síelő sporttárs, s el lehetett lesni néhány dolgot a felvonóról szemlélődve.
A hideg ellen a Szoliszkó menedékház nyújtott szó szerint menedéket, a kandalló mellett kiengedtek a testrészeink, a csapolt Pilsner pedig továbbra is az egyik kedvenc "ivósöröm"(3Eur). A kaják is jól mutattak(6-13Eur között), de azt most kihagytuk. A belső tér nekem már picit túl modern. A 6-os ülős aljában megbúvik egy hangulatosnak tűnő, hóba vájt bár is, no annak volt "romantikája", de ahhoz stabil napsütés, nem pedig szélvihar kellett volna(napozóágyak, babzsák fotelek várják a vendégeket).
Mindenesetre soha rosszabb sínapot...(14:30-kor már úton voltunk hazafelé és a Gopass szerint így is 48km-t síeltünk)
Ja és nincs esti sí a "Tátrában"(a szállásadónk a Magas Tátrát egyszerűen csak Tátrának hívta).
Anno Lomnicon a "Jamy" üzemelt esténként(épp közvetlen mellette volt a szállásunk), de az új tulaj megszüntette ezt a pályarészt.
Előzmény: (gyf 198595)
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
16 éve tag
5 éve
Sziasztok!

Régebben volt esti sízés Csorba-tón. Most semmi infót nem találok róla.
Tudtok róla, hogy a Magas -Tátrában hol van esti sízés?
Köszi!
F
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
7 éve tag
5 éve
Csorba-tó 2015.01.06.
-reggeli érkezéskor az alsó parkolóban +3 fok
-meleg, 1840m-en is olvadt egész nap
-köd, viszonylag rossz látástávolság
-délután rövid napsütés, de csak a felső 300 méteren
-a pálya nagyon puha, gyanítom éjszaka sem tudott kifagyni
-sokan voltak, de azért nagy sorban állás sehol sem volt
-délutánra megjelentek a kisebb buckák, néhol sárfolt, de végig síelhető maradt
-az utolsó tavaszi síeléskor szokott ilyen lenni
A Nyugateurópát sújtó viharokból, havazásból Szlovákiában semmi sem látszik, sem útközben, sem a pályákon. Természetesen nem a viharokat hiányolom.
A rendkívül jó hóhelyzetet hozó szezonkezdés óta a pályák állapota egyre siralmasabb. Nagyon várom a friss havat, vagy legalább is egy kis hideget a hóágyúk miatt.

KKy
Lengyel István
42 élménybeszámolót írt
42
7 éve tag
5 éve
Megnézzük, köszönöm!
Előzmény: (KKy 197819)
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
7 éve tag
5 éve
Szia !

Egyáltalán nem meredek, inkább "halványpiros" pályák. Az 5-ös talán egy kicsit meredekebb, mint az 1-es. Ja és viszonylag szélesek is. Ez is az oka annak, hogy nincs nagyon összetúrva a nap végére. Nyugodtan próbáld ki. A végén a 4-es kéken csússzál le. Nézd meg a térképen, de nem bonyolult.

jó síelést:KK
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.