Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szlovákiában havazással indul az április a hegyekben

2022.03.31. | Szerző: Bata Attila
A kellemesen tavaszias napok után Szlovákiában is hidegebbre fordul az időjárás és a hegyekben a hétvégén ismét beköszönt a tél. Még találunk nyitvatartó síterepeket, de értelemszerűen egyre csökken a számuk.
Roháče Spálená a hét elején, itt áprilisban is lehet síelni
h i r d e t é s
Az előző hétvégén Szlovákiában még 35 síterep üzemelt tavaszias körülmények között. Erre a hétre a síterepek több mint fele már bezárt, jelenleg 6-7 síterep tart még nyitva az országban folyamatos üzemeléssel, azonban 4-5 síterep a mostani hétvégére még kinyithat az időjárás függvényében.

Az időjárás pedig eléggé összekuszálta a terveket. Ma nagyobb mennyiségű csapadék áztatja Szlovákiát, amelynek nehéz pontosan meghatározni a halmazállapotát. Most még inkább az eső a jellemző, de például Mýto webkamerája jelenleg inkább havazást mutat. Itt egyébként az időjárás miatt ma és holnap zárva tartanak és hétvégén tartják a szezonzárót.
Szoliszkó webkamera (Csorbai-tó) ma délelőtt
A hideg péntekre éri el Szlovákiát, akkor már az alacsonyabb részeken is havazásra lehet számítani.

Az ismertebb síterepek (Pl. Chopok vagy a Magas-Tátra) még áprilisban is kitartanak, de indulás előtt érdemes a síterepek oldalait tanulmányozni. Sok helyen hétközben már zárva tartanak, vagy kevesebb lifttel üzemelnek. 
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »