Szlovákiában havazással indul az április a hegyekben

2022.03.31. Bata Attila

A kellemesen tavaszias napok után Szlovákiában is hidegebbre fordul az időjárás és a hegyekben a hétvégén ismét beköszönt a tél. Még találunk nyitvatartó síterepeket, de értelemszerűen egyre csökken a számuk.
Roháče Spálená a hét elején, itt áprilisban is lehet síelni
Az előző hétvégén Szlovákiában még 35 síterep üzemelt tavaszias körülmények között. Erre a hétre a síterepek több mint fele már bezárt, jelenleg 6-7 síterep tart még nyitva az országban folyamatos üzemeléssel, azonban 4-5 síterep a mostani hétvégére még kinyithat az időjárás függvényében.

Az időjárás pedig eléggé összekuszálta a terveket. Ma nagyobb mennyiségű csapadék áztatja Szlovákiát, amelynek nehéz pontosan meghatározni a halmazállapotát. Most még inkább az eső a jellemző, de például Mýto webkamerája jelenleg inkább havazást mutat. Itt egyébként az időjárás miatt ma és holnap zárva tartanak és hétvégén tartják a szezonzárót.
Szoliszkó webkamera (Csorbai-tó) ma délelőtt
A hideg péntekre éri el Szlovákiát, akkor már az alacsonyabb részeken is havazásra lehet számítani.

Az ismertebb síterepek (Pl. Chopok vagy a Magas-Tátra) még áprilisban is kitartanak, de indulás előtt érdemes a síterepek oldalait tanulmányozni. Sok helyen hétközben már zárva tartanak, vagy kevesebb lifttel üzemelnek. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
2 fős stúdiók, és 2-4 fős családi szobák és apartmanok a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett normál és deluxe 4-6 fős apartmanok és egy 8-12 fős mountain chalet önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.