Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Árpd által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (98)Időben csökkenő Időben csökkenő
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.07. 19:29
Nagyon szurkolunk nektem, meg természetesen az időjárásfelelőst is hideg időre kérjük. Legalább minusz 5-t küldhetne tartósan.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.06. 20:35
Laci nem akarok vészmadár lenni, de én a helyedben a mai napi időjárás jelentés ismeretében, ami 12-13-ra 16-18 fokot jósol -nem minuszban, hanem pluszban-semmi esetre se foglalnék szállást. Nekem 12-vel kezdődően már több mint egy hónapja lefoglalt szállásom volt Karintiában 2000 méter magasan és szerencsére a tegnapi lemondásomra, illetve időpont áthelyezésemre pozitívan válaszoltak, így február 9-én megyünk. Jövő hétvégére erdei sétát és biciklizést tervezek a napsütötte Duna parton vagy kirándulok egyet Eplénybe megnézni a sípálya előkészületeket. Sajna ez van. Nekem is új lécem van, eszem ágában sincs tönkre tenni.Azért, ha mégis elmentek, pár sort írhatnál, hogy milyen viszonyok voltak. Remélem sikerül jól döntened! Ne haragudj a hangulat rontásért, de sajna ezek a tények.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.06. 20:21
Sajna úgy tűnik, hogy profétai képességei kitünőek. Légyszi január közepétől nagy havat jósolni !!!!!!
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.06. 20:17
Becherovka irigyellek a 10 percért, de sajna Győrből nem lehet tíz perc alatt odaérni. Azért az 50 perc nem olyan rossz, csak már végre hideg lenne. A mai időjárásjelentés végképp lehanvasztott, ugyanis 16 18 fokot jósolnak jövő hétvégére. Akkor indultunk volna Ausztriába, de hála istennek sikerült az időpontot átteni február tizedike körül. Ez az időjárás már minden képzeletet felülmúl.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.06. 14:20
Úgy néz ki sajnos, hogy jövő héten nyugodtan lehet bíbelődni a hóágyúkkal, ugyanis 8-10 fokokat jósolnak, tehát nem lehet velük havat csinálni. Nagyon reménykedem, hogy jövő hét után végre beköszönt az idei tél és az eplényi pályát is ki tudjuk próbálni. El se hiszem, hogy olyan helyre tudok menni síelni, amit 50 perc alatt el lehet érni otthonról. Már nagyon-nagyon várom.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.06. 13:32
Akkor célszerű, ha vársz egy kicsit és reménykedsz a hóesésben. Remélem jövő hét után vége elkezdődik már az igazi tél. Drukkoljunk érte együtt.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
Topik: Koralpe
2007.01.05. 23:06
Hát Lackó ezt nem gondoltam volna, hogy amikor a Ho Show-on találkoztunk, hogy január 5.-én azon kell aggódnom, hogy a 12.-re tervezett utunkon nem lesz elég hó. Pedig jövő hét csütörtökre 8-10 fokokat jósolnak. No szerencsére nem a Koralpéra, de ott se ideálisak a viszonyok, hiszen a 30 km pályából kevesebb mint a fele kb. 10 km üzemel. Most már csak a csodában lehet bízni.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.02. 17:17
Kedves bandika!
Az ultrapesszimista hozzászólásaidat jobb lenne, ha magadnak tartogatnád. Vedd tudomásul, hogy igen is lesz hó ebben a szezonban és nem kell Superdevoluyval a rongyot rázni!! Volt már olyan szezonkezdet, hogy január közepéig szinte semmi hó nem volt, utána meg falvak százait nem lehetett megközelíteni a hófúvások és erős havazások miatt. Egyébként a hétvégén Wenigzellben voltunk kb. 1000 m magasan és rendkívül jót síeltünk, jó minőségű havon, holott a környék teljesen barna volt. Ne vedd el a kedvét a sípályáért mindent megtevő lelkes csapatnak. Ha nem lesz hó ennyi hóágyúval ami az Eplényieknek van ragyogóan meg lehet csinálni néhány kilóméteres pályarendszert. (Wenigzellben is műhó volt)Csak így tovább Eplényiek, kitartás és Eplénybe is meg fog jönni a hó, meg a hideg.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.02. 16:55
A tegnapi hozzászólásomat kiegészíteném annyival, hogy a fórumot olvasva kezd egyértelművé válni számomra, hogy nem mindig a nevesebb felkapottabb helyekre célszerűbb menni, hiszen sorbanállásról kevés nyitott pályáról jegesedésekről stb. lehet olvasni. Na és az árak ? Néhány pálya nyitva és elkérik a 25-30 Eurót. Nyílvánvalóan a kisebb pályákat mint pl wenigzelli hamarabb el tudják látni megfelelő vastagságú hóval, mint a 20-30-50 km-es pályarendszereket. A wenigzeli pálya kezdő pályaként van nyílvántartva, de ha valaki jól tud carvingozni, és végig a carving technikát használja (nem farol az irányváltásoknál, hanem élen megy) bizony a pálya aljára érve meglehetősen nagy sebességre lehet szert tenni, a végén keményen kell fékezni a megálláshoz. A mönnichkircheni hozzászólásból is az derült ki, hogy 25 Euróért sza..t ért a pálya. Mi viszont 12,50-ért rendkívül jót síeltünk egy szavunk se lehetett a pálya minőségére a jelenlegi helyzetet ismerve. Biztosan ki fogjuk próbálni a Jogllandi vidék többi pályályát is hétvégeken. Egyébként köszönet a szombathelyi HÓ-VÉ kölcsönzőnek, ugyanis az Ő fórumos információik alapján döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk ezt a vidéket, azelőtt nem is hallottunk róla. Az útvonal leírás a kölcsönző megtalálásához és a síterep megtalálásához is nagyon nagy segítség volt, mégegyszer köszönet érte.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.01. 17:48
Ígéretemhez híven néhány szót írok a 31-i tegnapi tapasztalatokról. Mivel az új sílecemet féltettem a választás arra a terepre esett, ahol az interneten a legvastagabb hóréteget jelezték a határ közeli terepeken. Ez Wenigzell volt, a hegyen és völgyben jelzett 35 cm vastagsággal.Természetesen ez nem volt igaz a pálya minden pontjára, de átlagban igaz lehetett. Szerencsére nem kellett félteni a léceket, mert a körülményekhez képest jó volt a pálya, csak délutánra lehetett látni helyenkén kibukkanó fűkupacokat, amiket jól ki lehetett kerülni. Jeges részek csak a pálya legszélén voltak, meg a felvonó nyomvonalán délutánra nagyon enyhe jegesedés volt. A napsütésnek és melegnek kb- 5-6 fok "köszönhetően dél körül kicsit kezdett vizesedni a hó, de felvonó zárásig végig jól lehetett síelni, tömeg és várakozás egyáltalán nem volt. Szezon kezdeti bemelgítésnek és kis gyakorlásnak nagyon jó volt. A szombathelyi síkölcsönzőben kapott kuponokra kedvezményes bérleteket tudtunk venni, ami 10 órától 12,5 Euró volt (ifjúsági) 13,50 (felnőtt)
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2006.12.26. 18:56
A hévégen mindenképpen megyünk valamelyik határközeli síterepre Győrből, hiszen muszály már kipróbálni az új Elan lecemet. Ha valaki volt a napokban írhatna a tapasztalotokról, hol van elegendő hó és megfelelő pálya. St. Corona, Mönnichkirchen, vagy esetleg a Jogllandi terepek valamelyike?? Előre is köszi a tapasztalatokat.
Én is beszámolok a tapasztalatokról, ha megjöttünk
--.
Árpád
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2006.12.22. 21:28
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok én is mindenkinek. Ürülök neki, hogy már a síbérlet árakat tudni lehet és főleg annak, hogy a nagyságrend a várakozásaimnak megfelelően alakult. Ha még valahogy az előjegyzéses jegyvétel is megoldott lesz, biztosan gyakori vendég leszek fiaimmal együtt Eplényben.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2006.12.19. 18:42
Kérdésem lenne a pálya üzemeltetőihez.
Korábban szó volt róla, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében korlátozni fogják a pályára belépők számát. Ezzel messzemenőkik egyet értek, hiszen ha többet kell várakozni a felvonóknál mint amennyit síelni lehet, akkor az egész nem ér semmit, csak bosszúság és mérgelődés a vége. Egyszer és mindenkorra megutálja az ember és nem fog oda járni. Viszont az is rendkívül kellemetlen dolog, ha valaki 100-150 km autózás után kénytelen visszafordulni, mivel már a pálya megtelt. Ez is legalább akkora méreg mint az előző és lehet, hogy egy ilyen élmény után az ember soha többet nem fog visszamenni. (felesleges időtöltés, korai felkelés kidobott üzemanyag költség és egy rendkívüli negatív élmény)A fenti kellemetlenség elkerülése érdekében gondolkodnak-e azon, hogy meghatározott napra az ember elővételben tudjon jegyet venni, hogy biztosan a pályára jusson. Aki pedig nem gondoskodik az elővételről, vállalja annak a rizikóját, hogy esetleg nem jut be. Én javasolnám az elővételi rendszert (szeretek biztosre menni) és nagyon örülnék neki, ha lenne rá lehetőség. Akkor biztosan előnyben fogom részesíteni a hazai pályát a sógorokéval szemben.
Inkább az itthoni fejlesztésekre fordítsák a bérletekből beszedett anyagi javakat.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2006.11.26. 21:16
Ma délelőtt voltunk Eplényben, ahol örömmel tapasztaltuk, hogy vasárnap ellenére a markológép is dolgozott és a házon is dolgoztak az ácsok. Nagyon szurkolunk az építőknek, hogy időben elkészüljenek, mert még láthatóan rengeteg munka van hátra. A tó fóliázása a végéhez közeledik, a felvonó tartóószlopainak vas szerelését láttuk. Mellékelek néhány képet a délelötti állapotokról. Korábban az építtetők is hozzászoltak a lehetséges bérlet árakról. Konkrét összeg nem hangzott el, csak az, hogy korábban 4000 Ft volt a napijegy és ez nyílván több lesz. Arra azonban fel szeretném hívni a figyelmüket, hogy nagyon körültekintőek legyenek az árakkal, hiszen Ausztriában a 4-6 km hosszú, -tehát hasonló méretű, mint az eplényi lesz- síterepeken bizony már 10 euróért is lehet kedvezményes bérletet venni./4 üléses felvonó/ A helyszínen pedig 15 Euró alig több, mint régen Eplényben. Nehogy abba a tévedésbe essenek, mint egyes Szlovák terepek, hogy az ausztriai bérletárakhoz akarják belőni az Ő áraikat is, holott szolgáltatásban pályák hosszában messze elmaradnak tőlük. Ha ezen szempontokat is figyelembe veszik, jómagam biztosan szívesen fogok menni Eplénybe Győrből, hiszen csak 65 km-re van háztól-házig.
Reméljük beválnak az építtetők és a síelni vágyák reményei is.
Árpád
Epleny-010.jpg
Epleny-008.jpg
Epleny-013.jpg
Epleny-001-5.jpg
Epleny-005a.jpg
Epleny-011a.jpg
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2006.11.26. 20:28
Borbirolnak!
St. Coronán a faluból felmenő lift sajnos csak egy személyes /nagyon lassú/ és a menetideje meglehetősen hosszú, kb. 18 perc. Másik lehetőség a Hanésen I litnél leparkolni, onnan viszon csákányos felvonó van, nem tudom a kicsivel feltudtok-e vele menni? Néhány ügyes technikát már láttam, akik a kicsikkel egész ügyesen mennek a csákányoson. Ha teljesen kezdő a pici, akkor ajánlanám a faluben kifejezetten kicsiknek épült síterepet, ott teljes biztonsággal megteheti az első lépéseket, csúszásokat. Én szeretem St. Coronát, alig várom a megnyitás napját. Ha az időjárás így folytatja, akkor nem valószínű, hogy december elején ott tudunk síelni.
Remélem tudtam segíteni
üdv.
Árpád
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2006.11.24. 22:15
Tavaly Karintiában Koralpén voltunk (Győrtől 320 km)Lackó síoktatóval. Merem ajánlani, remek tömegmentes terep, jó szinvonalu oktatás. Koralpe sítúrák címen megtalálod Lackót. Ő szezon kezdettől szezon végéig magyar nyelven oktat, ezenkívül ingyenes Elán síteszt is volt tavaly, tudomásom szerint idén is lesz. Szuper carving lécekkel.
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2006.11.24. 21:14
Ajánlom, ha St. Coronára mentek legközelebb ne az együléses lift alsó állonásához, hanem a csákányos lift alsó állomásához menjetek. Eddig mindig találtunk ott kényelmesen parkoló helyet. Nembeszélve róla, hogy nem kell 20 percig az együléses felvonon fagyoskodnotok.
Árpád
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
Topik: Koralpe
2006.11.24. 17:19

Tavaly a gyermekeimmel mi is Lackóval voltunk a Koralpén és csak jót tudok elmondani az eltöltött hétről. Az oktatás személyre szabott a sítudásnak megfelelő csoportokban nagyon jó volt. Az Elan sí teszt rendkívül veszélyes és dága dolog, ugyanis a fél napi teszt élmények után (carving mindenek felett)a saját leceimet össze akartam vágni tüzifának. Az eredmény: az idei szezonra muszály volt egy csodás Elán lecet beszereznem, azóta árgus szemekkel lesem a hójelentéseket, mikor lehetne végre kipróbálni. Mi január második felében voltunk és egész héten bomba időnk volt, végig szikrázó napsütés, fenn a hegyen akkor is, amikor a völgyben a szürkeség volt az úr. Reggel minusz 10-12 C napközben minusz 4-6 C szikrázó igazi karintiai napsütés. A mostani szezonban is felkeressuk Lackót és a Koralpe felejthetetlen emberi léptékű, kiváló minőségű síterepeit. Néhány képet kedvcsinálónak csatolok. Sorbanállás hétközben ismeretlen volt hétvégén esetleg 2-3 perc csúcsidőben. A pályák egyáltalán nem zsúfoltak, mindenki talál a tudás szinjének megfelelőt.
HPIM2428m.JPG
P1030404m.JPG
Fellegekben-jartunk1m.jpg
Fellegekben-jartunk2m.jpg
Nap-kezdetm.jpg
Tavoli-havas-csucsokm.jpg
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.