Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

vdk3x által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (24)Időben csökkenő Időben csökkenő
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
2010.12.05. 08:59
Minden relatív.

Kezdetben imádtam Kreischberg-et, és a főszezonon kívül, amikor kevesen vannak, akkor nagyon jókat lehet síelni és az új felvonóra épített most már 2 pálya is jónak mondható, de ha valaki járt már a Dolomitokban vagy Ischgl-ben, élvezhette a tiroli falvacskák hangulatát, az ottani hegyek szépségét, a pályák sokszinüségét és már-már hihetetlenül modern liftrendszerét, akkor bizony tényleg relativizálódik a Kreischbergről alkotott képe az embernek.

Mi ezért az utóbbi években inkább lemondunk a drágább szállásról (magánházaknál szállunk meg öten 100-120 ezerért egy hétre: Urlaub auf dem Bauernhof), önellátásra rendezkedünk be, inkább bevállaljuk a 800-1.000 km téli autókázást, viszont a turnusváltás miatti szombati nagy forgalmat kerülendő nem szombaton, hanem vasárnap megyünk és jövünk (magánházaknál rugalmasabbak), csak azért, hogy egy igazán jó és változatos pályán sielhessünk egy hetet. Valamit valamiért. Idén januárban megyünk Ischgl-be 23-30-ig, 2 felnőtt, egy 11, 13, 17 éves gyerekkel. Mivel Ischgl-ben jan. 29-ig van az előszezon, és a 3. gyerek ingyenesen siel, a gyerek korosztály 17 éves korig tart, ezért ötünknek a 6 napos bérlet 604 euro, ugyanez Kreischbergen ugyanebben az időszakban 651 euro, mert január főszezon, csak 15 éves korig lehet gyerekjegyet venni és nincs az, hogy a 3. gyerek ingyen siel. Pedig a 2 pálya által nyújtott sielési lehetőségek között több fényévnyi különbség van (Ischgl javára :-))
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
2010.12.04. 06:59
Síterep értékelés Kreischbergről egy olyan, viszonylag sok pályát megjárt, középkörú férfitől, aki a nyugodt, családi sielést kedveli:

Pozitívumok:
- közel van, jól megközelíthető
- 6 személyes új ülős felvonó és a panoráma pálya kellemes
- Rosenkranz alatti pályák rövidek, de kellemesek
- Pizzeria da Silvano fenn a hegyen esténként kellemes vacsorázási hely (általában foglalás szükséges)

Negatívumok:
- főszezonban sokszor kevésnek bizonyul az alsó kabinos felvonó, ezért délelőtt sokszor sorba kell állni (nekem volt már 65 perces sorállás is)
- központi kék pályák zsúfoltak, itt nagyon sok a kezdő, a párhuzamosan futó 2 csákányost már rég le kellett volna cserélni egy modern felvonóra
- a Rosenkranz alatti pályák, a felvonók elavultsága miatt, szintén nem jól használhatóak, ráadásul itt általában cudarabb, szelesebb az idő, ide is kellene már egy modern felvonó (előny viszont, hogy ezeken a pályákon általában kevesebben vannak)
- az alsó fekete pályák kora délutánra teljesen lejegesednek (vagy mély fekvésük miatt kásásodnak) kora délelőtt viszont nem igazán használhatóak, mert a völgyállomáshoz lesiklás után hosszú sorállás lehet a "jutalom" az egyetlen buborékosnál
- feltétlenül kerülni kell délelőtt azt a kék pályát is, ami a buborék középső állomásához vezet, mert a köztes állomáson nehéz beszállni, hisz az alulról érkező buborékok általában 10-11-ig dugig vannak ( a buborékossal párhuzamosan futó csákányost sokszor be se indítják)
- ha a buborékos felvonót nem számítjuk (hisz általában ezt csak a pályarendszerre való feljutáshoz használja az ember), akkor egyetlen modern felvonó van az egész síterepen (az új 6 üléses), különben meg lehet csákányozni vagy az 1db, Rosenkranz alatti, lassú kétülésesen fagyoskodni
- igazán hangulatos, jó konyhájú, tiszta szívvel ajánlható Hütte nem nagyon van a pályán
- a pálya alatt St. Lorenzen és St. Georgen település egyre inkább a tömegturizmustól szenved, turistagettósodik, de igazi esti szórakozási lehetőség még sincs (még Murauban sem nagyon)
- a síbérletek ára a pálya által nyújtott sielési lehetőségekhez képest nagyon drága, kevés a családi kedvezmény, rövid az elő-utószezon, 3. gyerek után is fizetni kell (így pl. a 3 gyerekkel januárban Ischgl-ben szinte ugyanannyiért vagy olcsóbban lehet sielni, mint a Kreischbergen)
- 2-3 nap után kezd nagyon unalmassá válni a kis pályarendszer, ezért kénytelen az ember a környék pályáira átmenni 1-1 napra, különösen Katschberg ajánlott
- nagyon sok a magyar a pályán, így sajnos sok a rosszul sielő, liftnél bénázó honfitárs

Kezdőknek megfelelő lehet Kreischberg, de a fentiek miatt, haladóknak szerintem érdemes egy százassal többet utazni és elmenni pl. Schladmingig, Nassfeldig.
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
2010.12.03. 15:34
a beidézett cikk kapcsán írtam ebbe a topicba és azért mert Murauban kiemelten tapasztaltam ezt a jelenséget.
Egyébként szólni szoktam már a szálláson, ha valami nem tetszik, és hát persze oda soha többet be nem teszem a lábam. Internetes szállásközvetitős foglalás esetén, ha kérik az utólagos véleményemet (pl. booking.com), akkor azt mindig leírom (ha jó, ha rossz), mert tudom, hogy ez másoknak esetleg segít, hisz én is meg szoktam nézni mások értékeléseit, mielőtt egy új ismeretlen szállás megrendelek (az értékeléseket persze nem lehet mindig készpénznek venni, de támpontnak azért jó)
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
2010.12.03. 14:59
Néhány bejegyzéssel ezelőtt volt arról szó, hogy Kreischberget egyre jobban elárasztják a magyarok. Én egy ajándékba kapott üdülési jog miatt már 4x voltam ott és idén is megyek és sajnos én sem örülök ennek a tendenciának (ezt tényleg nem fikázásból írom). Már ott tartok, hogy tudatosan kerülöm az olyan szállásokat, ahol magyar a tulaj vagy az üzemeltető, sőt kerülöm a hazánkhoz közeli magyarok által felkapott síterepeket. Évente kb. 6-8 hetet vagyok Ausztriában (ebből 2-3 hét a sielés, a többi bringatúra, motoros vagy hegyi túra) és egyértelműen az a tapasztalatom (nem csak a sielések során), hogy az osztrák szállásokon, éttermekben jobb a szinvonal, nagyobb a vendégszeretet és ha nem is mindig olcsóbak, de sokkal jobb az ár/érték arány. Tavaly haverokkal a Tauplitzon előtte a Koralpén voltunk egy-egy hosszú hétvégére, egy-egy magyar tulajú szálláson félpanzióval, itt is ott is lesújtó volt a véleményünk: lepukkant, koszos szállás, kelletlen-kedvetlen magyar és más kelet-erurópai országokból való személyzet, lehúzós tulaj, menza szinvonalú kaja, lelakott szállás, ami csak kicsivel jobb, mint egy túristaház szinvonala, viszont nem olcsón.
Tehát aki tud németül/angolul, az inkább kerülje a magyar tulajú helyeket. Nyílván van egy csomó kivétel, de nekem eddig csak rossz tapasztalatom volt a magyar szállásokkal, hüttékkel, éttermekkel.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.