Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

zozimoo által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (42)Időben csökkenő Időben csökkenő
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Normafa
2009.10.28. 20:15
"Budapesti Erdészet által kezelt terület budai oldala szinte teljes egészében természetvédelmi terület, 1978 óta."
"Néhány kattintással kiderítettük, hogy a János-hegy, Hárs-hegy és környéke fölött a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata gyakorol hatósági jogkört, és a Pilisi Parkerdő Zrt.., azon belül pedig a Budapesti Erdészet kezeli..."
Tehát a Normafa környékén XII. kerület de még a Főváros sem rúghat labdába... Rengeteg ötlet merült fel és rengeteg fórum foglalkozott a témával. (sípályák fejlesztése, kalandpark, bobpálya stb.) Az elutasítások fő oka a túlzott igénybevétel és az egy időben történő tömeg kezelése stb. A Főváros a maga "emberáradatával" "koncentráltan túlterhelné" kb. 10-15 hektáros Normafa és környékét.(Anna-rét pl. 6 hektár)
Nem véletlen hogy sok ötlet és beruházás nem itt a Budai-hegységben hanem pl. a Pilisben vagy a Visegrádi-hegységben valósul meg.(bobpálya, canopy, Nagyvillám Sípálya stb.) A Parkerdő igazgatósága itt engedékenyebb, talán.
A bringázás hatása az erózió meg más téma... Jogos, hogy kb 10 évvel ezelőtt nem volt ilyen a Budai-hegységben. A károk szemmel láthatóak. Egy megjegyzés. Korábban tett kísérletek a "normafai sípálya" talajának megőrzésére:" A '80-as években talajvédő háló lett lefektetve /ostrák technika/ a meredekebb szakaszokon./Az 5-10cm talajtakaró védelme érdekében. Ezen időszakban készültek a terprendezési, felvonó és hóágyúzási tervek is de jött egy rendszerváltás.../ Ezen "talajvédő" hivatott lett volna azon elképzelések véghezvitelében, hogy az amúgy gyér földréteget gyarapítsák, megtartsák és így akár ratrak is közlekedhetne ezen területeken..."
Ez a háló manapság felszínre került és több helyen meg is sérült köszönhetően a végig satufékezős bringázásoknak, utat adva az eróziónak.
Szóval mit is akarunk?
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Normafa
2009.10.27. 11:49
"Álmodik a hegyvidék - IVS - XII. kerület - Hegyvidék (pm: Pokorni Zoltán - Fidesz-KDNP)"
EZ VALAMI VICC? A Normafa és környékére vonatkozó fejlesztéseket valaki elhiszi? Tényleg hülyének nézik az embert???!!!

"Normafa sí-központ
A terület fejlesztése nem csak az egykori sípályákat, de a Normafa egészét érintené. A Budai-hegyek talán legnépszerűbb kirándulóhelyéról lévén szó bővíteni szeretnék a kapacitást. Ez azt jelenti, hogy felújítják és bővítik a síházat, több "szociális blokk" (értsd: retyó) lesz, továbbá fejelsztik a sípályákat, ami valószínűleg fakivágással fog járni. Sífelvonót is szeretnének építeni (az IVS szerint, "még egyet" - mi nem emlékszünk, hogy ma volna ott felvonó)."

Komolytalan, nevetséges próbálkozás a XII. kerület részéről!!!

Ez viszont nem vicc, aki olvas a sorok között már is tisztán lát:
http://bikemag.hu/magazin/interju/bucsu-a-janos-hegytol-interju-a-pilisi-parkerdo-zrt-szovivojevel
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.