Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

zozimoo által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (42)Időben csökkenő Időben csökkenő
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Donovaly
2009.12.22. 11:30
Hát lehet de a Külügyminisztérium is közlésül adta.
Egyéb kiegészítések és elérhető honlapok:
http://koczeka.blogter.hu/383973/szlovak_kresz_es_annak_kiegeszitese
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.22. 09:41
Kicsit olyan ez mint amikor a bánkúti fórum állt le. Annyi kritika érte őket, hogy jobbnak látták a fórum megszüntetését és persze a kritizált dolgok nem változtak!
Ami a Sípark étel/ital árait illeti... Külföldi pályákhoz, árakhoz hasonlítani irreleváns!
Megoldást az adna ha a Hüttét nem a Sípark üzemeltetné hanem reális áron kiadná bérbe. Így a bérlő "csak" a saját költségeit építené be az árakba. Természetesen kellene konkurens is mert amíg csak ez az egy van addig kényszerből ott esznek az emberek. Kíváncsi lennék ha pl. egy Amerikai Hot Dog - Hamburger árusító megjelenhetne hol kóvályogna a sor vége. Kb 1,5m2-t kéne bérelnie a Sípark területén. Szerintem oldaná a feszültséget.
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Donovaly
2009.12.22. 09:09
Bátor ember aki ilyen felkészületlenül és ilyen "műszaki" állapotú autóval havas időben bevállal egy hosszabb utazást! Félelmetes! Itt látszik, hogy sokan elfelejtik a KRESZT!
Jó tudni néhány fontosabb változásról annak, aki Szlovákiába autózik, ugyanis a november 13-án életbe lépett új KRESZ! A szabályok ránk is vonatkoznak.
- Tilos a GPS a sofőr látószögében, vagyis a szélvédőn és az első ajtók ablaküvegein.
- Kötelező a téli gumi ha az útburkolatot hó réteg fedi és az eddig érvényben lévő 1,6 mm mélység helyett már 3 mm a kötelező.
- Ha nincs helyben pénz a bírságra, a rendőr a helyszínen bevonhatja a jogosítványt és ez alól a külföldi látogató sem kivétel.
- Tilos az antiradar, vigyázat, nem csak használata hanem már a jelenléte is az autóban
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.17. 10:49
Bocsi elnéztem valóban de hülyén is van kiírva.
Balík I. Balík II. volt ezidáig a CENIK alatt, vagyis külön a szállás még 17Euro tehát a 101 Euro 6 napra valóban a bérlet ár. Így itt nem is nagyon értem a Balík szó jelentését.
Most már van egy Lyziarske Baliky felhívás és itt van a tényleges csomag ár 6nap szállás és síbérlet 246Euro helyett 172,40Euro. Azért ez is nagyon jó ár Chopokon. Legalább is remélem ezt jelenti.
http://www.liptov-jasna.sk/page2.html
Előzmény: (pattyski 76643)
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.16. 15:59
Idén a napi jegy 29Euro lesz Jasna-n... A csomag árban viszont 6nap szállás és síbérlet csak 101 Euro!!! Azért ez már jól hangzik.
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.16. 12:01
Lehet, hogy ilyen drasztikus lépésekre lenne szükség! A PP Zrt. többször is hangot adott a XII. kerületi telek eladások és beépítési mizériák miatt. Lassan ott is villa épül ami már a XII ker. határain kívül esnek de az engedélyt még az önkormányzat adja ki zsebeli be a pénzt. Nem egy csóringer kerületről van szó igazán a szájtépésen kívül tehetnének már valamit...
Előzmény: (huligan 76617)
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.16. 11:55
Ja és, hogy érthető legyen van Állambácsi, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., Fővárosi Önkormányzat, BP. XII. kerület Önkormányzata, Pilisi Parkerdő Zrt., Budapesti Erdészet és még a Fővárosi Kertészet is képviselteti magát az ügyben érintőlegesen. A PP Zrt. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 100%-os tulajdonában álló zártkörűen működő részvénytársaság. Állami költségvetésből közvetlenül nem részesül. Vagyonkezelési szerződés alapján a Fővárosban és annak tágabb környezetében végzi a Magyar Állam tulajdonában lévő erdők kezelését. Tíz szervezeti egysége – erdészete – működik, ezek közül a Budapesti Erdészet területének fekvése és látogatottsága miatt kiemelt jelentőségű. Na most tessék igazságot tenni! Kinek is a dolga, hogy üzemeltessen egy sípályát? Egy vállalkozó/befektető lenne erre érdemes de ki az a hülye aki ennyi "gazdinak" tejelne a bevételéből???
Hozzáteszem a dobogókői és a visegrádi sípályák is a PP. Zrt. területén üzemelnek vállalkozói ill. alapítványi megoldásban. Itt nincs ennyi "gazdi" ezért is rugalmas a fejlődés. A PP Zrt. nem küzd tíz körömmel, hogy ne legyenek sípályák. A Visegrádi Önkormányzat segítséget nyújt a Mogyoró-hegyen üzemelő Nagy Villám Sípályának azzal hogy vezetékes víz olcsó felhasználásával hóágyúzhatóak a pályák!!! http://www.visegradsipalya.hu/sifejlesztve.htm
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.16. 11:29
Értem én...
"Nem kell erdésznek lenni ahhoz, hogy az ember - már csak a korából kifolyólag is (53) - lássa, szó sincs itt fásítási/megújítási programról. Az erdő terjeszkedik, fokozatosan leszűkítve vagy teljesen használhatatlanná téve a pályákat. Ha visszaállítanák az említett pályákat, akkor legalább hétvégenként eloszlana a dühöngő szánkós tömeg. Szerintem első lépésként ezt kellene tenni, akár társadalmi munkában és a kitermelt hulladékfát mindenki hazavihetné tüzelőnek. Csak egy korábbi meglévő állapotot kell visszaállítani. Még csak lift sem kellene. Mindjárt könnyebb lenne a síelők élete." Akkor irány a Parlament...:-) mert a jelenleg kialakult joghelyzet nem teszi lehetővé hogy bár mi is megvalósuljon Normafánál...
Amit felsoroltál egy olyan világban történt és létezett amikor még környezetvédelem is kis cipőkben járt. Most meg szakhatósági engedély kell ha a saját kertemben kivágok egy fát. Az, hogy több tisztás és "bozót" mentes lejtő volt és annak még sípálya gyanánt nevet is adtak azon idő tájt... hát akkor az volt most ez van! Abban az időben járt még az 58-as villamos meg sok jó dolog volt ami ma már kutyát sem érdekel, sajnos. A '30-as években hatalmas tarvágások voltak a Tátrában és a hazai erdőkben is a háború előkészületi idejében. Sok jó és rossz dolog volt abban az időben! Elhiszem! De azért vicc, hogy még a sokat szidott kommunista világban is jobban bántak a Normafa sípályával mint most!!! 1993 óta a kutyát sem érdekli, a PP Zrt. meg a Budapesti Erdészet mint parkerdőt tudja kezelni és nem kezdeményezhet sípálya üzemeltetést mert erre nincs jogosítványa. Jó mi? Az átkosban lehetett de a "demokratikus" Mo.-ban már ezt nem engedélyezik.
Néhány cikk a múltról jelenről:
http://index.hu/bulvar/normafa0113/
http://bikemag.hu/magazin/interju/bucsu-a-janos-hegytol-interju-a-pilisi-parkerdo-zrt-szovivojevel
Előzmény: (szivak 76523)
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.11. 15:42
A sífelvonó mizériáról meg annyit, hogy az okos EU-ban kitalálnak, találtak /mert Ausztriában ez már létező dolog, főleg a biztosítási része/ dolgokat és rábízzák a tagállamokra, hogy azt építsék be a törvényeik közé és az emberek köztudatába ahogy akarják és értelmezik.
Szakhatósági engedély igen is kell és szezononként meg is kell újítani. Ez nem ment másképpen eddig sem! A mostani tőrvény túlzó és egyszerű, nem tér ki a részletekre így a "sífelvonókra" sem. A biztosítási alap szerintem pedig fontos dolog... Emlékezzünk vissza a bánkúti felvonó balesetekre amikor is az üzemeltető mosta kezét, és adott esetben egynapos ingyen jeggyel akarta eltusolni a történteket !/bánkút fórum anno/ egy példa:
"A műszaki szemle és szakvélemény után kiderült, hogy az A jelű pálya mellett lévő lift oszlopa hibás hegesztés miatt tört el. A szerencsés kimenetelű baleset miatt átvizsgálják a megyében lévő összes sípálya felvonóját. Bánkúton egyébként a szakemberek tavaly ellenőrizték az összes műszaki szerkezetet és mindent rendben találtak, így személyi felelősség senkit nem terhel."
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.11. 15:21
Kedves Szivák, a bácsika nagyon kever valamit és a II. világháború idején /amikor is nem hiszem hogy a síelés volt a legfontosabb/ a 20-as éveit töltötte már és ezek szerint a Lajtától nyugatra. Tehát nagyon gyerekként síelgetett Normafánál. A 1908-1910 között épült az Erzsébet kilátó.../érdekességképpen/Ezekben az időkben nem a síelés számított hírnek...
Amit ő "gaznak" nevez az egy több száz éves erdő részlet ami több fásítási/megújítási/ programon is átesett! Ezek az '50-es '60-as években történtek már/így a mai Normafa is 1962-ben lett ültetve miután 1927-ben az elődje korhadt óriásként kidőlt/ de a 100 évnél is idősebb tölgyfákat már a bácsinak is kerülgetnie kellet! A mai "sípályákat" sem valamiféle tudományos módon és óriási földmunkával jelöltek ki. Egyszerűen adta magát a hely a Harangvölgyig. Anno a század elején volt egy sísánc + néhány füves lejtő azt csókolom. A Budapesti Erdészet által kezelt terület budai oldala szinte teljes egészében természetvédelmi terület, 1978 óta. A Pilisi Parkerdő szervezetén belül a Budapesten és környékén található erdőterületeket a Budapesti Erdészet kezeli. A "felszabadulás" után alakították ki a mai "sípályákat", Nagy Norma, Kis Norma lejtőket vagy ahogy tetszik egyetemi pályákat... ezeket ma is megtalálhatod. A '80-as évek közepéig üzemelt egy lift meglehetősen nagy sikerrel /nem az ami most is megtalálható a Kis Norma lejtőnél/ sőt pályavilágítás és hóágyú is volt. /ilyen fajta hóágyú /muzeális darab/ Bánkúton még megcsodálható/ Normafai síélet akkor az aranykorát élte! Miért nem jött haza a bácsi a '70-es évek végén!
A '80-as évek végére mindez elavult és megszűnt! Jött a "rendszerváltás"... Az Antall-kormány bebizonyította, hogy a hazai sí sport /és még más sportágak is/ k*rvára nem érdekli őket! Korábban azért fejlesztettek és terveztek, mert a Pilisi P. minden sípályás beruházását megtérítette az állam. /mint sok más sportágat is az állam támogatott/ Ezt az akkori kormány megszüntette és keletkezett egy vákuum! '93-óta így a sípályának a sportszervezés szempontjából nincs gazdája.
Ahogy Szivak írta:
"Felháborító ez a rendelet, hiszen az állam feladata lenne tucatjával építse a sípályákat..." Az állam már nem épít!
De ahogyan korábban is most is igaznak találom Bakon Gábor, Pilisi Parkerdő Rt. fővárosi erdészetének igazgatójának 2003-ban elhangzó mondatát: "Tíz éve várunk arra, hogy egy sportegyesület felkarolja a pályát. Támogatnánk is a fejlesztést, de az önálló menedzselésre nekünk nincs jogosítványunk, energiánk és szakértelmünk. A SPORTMINISZTÉRIUMNAK kellene lépnie az ügyben, mint a TÖMEGSPORT-SZERVEZÉS legfőbb intézményének." és ez országosan is igaz lehet...
Előzmény: (szivak 75731)
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.12.11. 12:59
-1°C és havazik, ha nem is intenzíven de esik... :)))
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.11.06. 21:42
Szerintem elsőnek legyen hideg és essen le a hó!!! Azután meg mindenki eldöntheti hova megy... statisztika ide vagy oda!
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Normafa
2009.11.04. 11:18
Valóban nem fair Normafát Sljemével egy lapon említeni a magasságuk miatt de Zágráb délebre van mint Budapest! De ilyen alapon miért is hasonlítják sokan M.szentistvánt bármelyik alpesi sípályához???!!! Vannak hegyeink igaz nem alpesiek de jobb helyzetben vagyunk mint a belgák vagy a hollandok... Érdekesség képen Pozsony közelségében van egy pálya 403 - 595m magasságban a Kis-Kárpátokban Pezinska Baba http://www.lkbaba.sk/ de említhetném Kassa melletti Kavecany-t. Mind alacsonyan fekvő pályák és mégis tömegeket szolgálni ki nagy városok közelségében és akár 90-100napos síszezont képesek összehozni. Nekünk Kékes a maga 1014m-vel a felét sem volt képes és az elmúlt szezon tragikomédia volt, pedig milyen ígéretek voltak.
Szerintem Normafából többet is kilehetne hozni mint egy "síovi" de valószínű hogy nem VK versenyek rendezésére is alkalmas FIS minősítésű pályarendszert és biztos hogy tömeget egyszerre csak korlátozással lenne képes ellátni... A nagy "egyetemi pálya" egy jó kis pálya lehetne színvonalas hazai szintű versenyekhez, "diákolimpiákhoz"
Adalék anyag az "agyon beszélés" és "agyon hallgatásról" ami ma Mo. divatos és egyeseket jó fényben másokat kevésbé jobban világít meg:
http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=14332
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
2009.11.02. 13:40
Jó lenne ha idén végre üzemelne... Már kétszer is jártam erre de sosem láttam nyitva pedig jónak tűnik.
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Normafa
2009.11.02. 12:20
Kíváncsi lennék ha ténylegesen üzemelne egy sípálya felvonókkal a Normafánál... és mondjuk kiraknák a megtelt táblát! :-) Hányan őrjöngenének és szapulnának a fórumon (jó magyar szokáshoz híven) és azok akik meg feljutottak milyen élménnyel lesznek gazdagabbak? "tömeg sport"...
Volt már rá példa hogy egy szép havas hétvégi napon megközelíteni sem lehetett a Normafát. De ez már megtörtént Mátraszentistvánon is /részese voltam/. Rossz érzés volt úgy távozni hogy mi itt most nem síelhetünk.
Normafa kicsi síterep egy ilyen mértékű tömeg kiszolgálásához. Ahhoz hogy érdemleges legyen komoly terepmunka szükséges ami költséges és akkor még hol van az engedélyeztetés...
Előzmény: (Szab 72401)
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Normafa
2009.10.28. 21:16
Még egy cikk a hitetlenkedőknek:
http://index.hu/bulvar/normafa0113/
De bármilyen kérdésre választ adnak a parkerdő igazgatóságánál is... /és teszem hozzá nekik az aparátokra nincs lóvéjuk de úgy látszik senkinek.../
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Normafa
2009.10.28. 21:08
Csak félő, hogy a vagyon elkobzások milyen úton adhatóak át pl. egy olyan ZRT-nek mint a P.Parkerdő ZRT ? Ha marad minden állami akkor még természetes hó sem lesz a Normafánál mert azt is elbasznák! :-)
Előzmény: (huligan 72325)
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Normafa
2009.10.28. 21:05
Jogos! :-))))
Előzmény: (huligan 72325)
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Normafa
2009.10.28. 21:02
Egyet értek!
Normafához meg rengeteg pénz kell és még annál is több... :-)
Viccen kívül, mert a nulláról kell mindent felépíteni. Ki a tököm ölne ennyit ebbe?
Előzmény: (maci-laci 72319)
zozimoo
42 élménybeszámolót írt
42
14 éve tag
Topik: Normafa
2009.10.28. 20:27
http://www.pihenes.com/sielok/normafa.php
azért másolom innen mert a normafa.hu oldalt nem tudtam megnyitni...
Minden elképzelés és megvalósított dolog ez idáig a Pilisi Parkerdő RT. most már ZRT. érdeme. Saját elképzelésből és forrásból megvalósítva. Gondolok itt a régen működött felvonóra, hóágyúra stb. és itt jön a de: a Pilisi Parkerdő Zrt. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 100%-os tulajdonában álló zártkörűen működő részvénytársaság. Állami költségvetésből közvetlenül NEM részesül. Az hogy milyen "befektetők" lettek volna ill. lennének az egyáltalán nem ilyen ismert se hivatalosan sem bármilyen fórumban fel nem lelhető...
XII. kerület - Hegyvidék IVS program nem egy komoly sípálya beruházásról szól ami a felvetett problémákkal érdemben tudna foglalkozni.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.