Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ozsi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2086)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2010.01.11. 20:18
Rasce Ti Sl vagy D2 SL. Nekem a D2 sokkal szimpatikusabb, de ki kell próbálni. A Ti keményebb lesz alaphelyzetben, a
D2 lágyabb, finomabb. Komoly terhelésnél a D2 keményebb lesz a Ti-nél.

A tapasztalatom szerint a legtöbb bolti szlalomsí puhább (érzésre lustább, tompább) az Atomicnál. Olyan síelőt meg keveset ismerek, akinek a legkeményebb topmodellt vagy a gyári versenysít ajánlanám. Sokan síelnek velük, de többnyire látható a sítechnikájukon, hogy túlvállaták a sít.

Kötés szempontjából érdemes azért figyelni arra is, hogy az Atomic (ESS VAR) kötések jobbak sítechnikai szempontból, tehát ha rábuherálsz egy Tyroliát, a léc összességében kevésbé fog jól működni.
Előzmény: (Mingus 78928)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2009.12.23. 09:00
Szeritem a VarioCut technológia nagyon jól működik, de még nem kiforott. Az élváltás tanítására a világ legjobb síléce, olyan játékot tud, amelyiket semelyik másik sem. De amíg nem sikerül megerősíteni a végeken a torzíós stabilitást, nem fog elterjedni. És ezért szerintem is hamarosan leállnak vele.

A D2 SL-lel kapcsolatban meg az a véleményem, hogy valóban ez most a topsí a piacon, hozzá foghatót nagyítóval sem lehet találni (a bolti versenysík között, a az erős haladóknak szánt piacon - a gyári versenysíkról nem beszélek, mert azon a területen objektív okokból nem lehet tapasztalatom). De ez egy versenykategóriás léc, a bolti versenysík közül a keményebbek közé tartozik. Akinek nincs ott sítudása, annak ezzel nem érdemes foglalkoznia, sokkal inkább SL LT vagy SL VF75 vagy 82 való. Az SL D2-t nem elég felvenni, meg is kell síelni!
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2009.12.23. 08:49
Szia Zsottika!

A D2-t erre találták ki... A Sport esetében alapsí egy átlagos (vagy annál kicsit) puhább haladó síléchez hasonlít. A control deck ezt keményíti meg, így válik egy kemény haladó sívé. A szélesség ízlés és felhasználási terület kérdése. Van aki szereti a szélesebb léceket, de a szélesebb lécek főt célja, hogy mélyebb, lazább hóban jobban működnek.

Amikor teszteletük a cikkhez, laposon, kis tempónál igazából nem is tetszett (mi általában ennél jóval keményebb sílécekhez szoktunk - most D2 SL az "üzemi" lécem). Amikor viszont meredekebbre kerültünk, nőtt a tempó, megváltozott a helyzet. Akkor már van benne dinamika, és elég jól bírja a tempót.

Van két dolog, amivel tisztában kell lenni:
1. Nem verseny kategóriájú sí.
2. A control deckben nincs sebességérzékelő, tehát nem a sebességre reagál, hanem a görbülésre.
Előzmény: (zsotttika 77080)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Topik: Lavina
2009.12.22. 19:51
Szerintem ha valaki elmegy egy jó tréningre, nagyon másként fog hozzáállni a hegyhez.
Egy biztos: papíron szerzett ismeretekkel kimenni a pályáról hármastól kezdve nem bátor dolog, hanem durván vakmerő. Ezer faktort kell figyelni, hogy csak durva becslésünk legyen a veszély esélyéről. Amikor egy profi szakértő megkérdezi a tanfolyamon, hogy ezen a lejtőn elindunék-e most, azonnal elkezd csökkenni az ember korábbi nagy önbizalma...

Egy hegymászó barátom szerint (aki már megnézett közvetlen közelről néhány lavinát):
1. Nincs kis lavina.
2. A lavinák többsége kis komolytalan dologként kezdődik. Amikor komollyá válik, viszont már késő.
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2009.12.22. 18:25
Sziasztok!

Van egy rossz meg egy jó hírem:

Rossz: Karácsonyra ki szerettü volna hozni a Carving Mindenkinek DVD-t. Az időt jól kiszámoltam, de a számítógép nem értett velem egyet, és kómába esett. Mire sikerült újra fölállítani, kicsúsztunk az időből, így karácsonyra biztosan nem lesz kész.

Jó: Karácsony előtt kb. egy héttel adtuk gyártásba, így már csak azon múlik, hogy ki mikor fog dolgozni a gyártásban, nyomdában stb. De mivel nekem már nem kell dolgozni velem, a jelek bíztatóak! ;-)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2009.12.22. 18:07
Gondolkodtam is rajta, hogy valahogy belefűzzem, de az egész nagyon a demóról szólt. Az IVSI kongresszus meg sokkal több volt, mint valami demóverseny, ezért nem erőltettem a témát, úgy éreztem, hogy kisebbíteném így a jelentőségét. De lehet, hogy hiba volt...
Előzmény: (Krampusz 76252)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.