Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 3, rendezés:
Előzmény és válaszok a Konferencia a gyermek síbalesetek megelőzéséről topikból
Üzenet szövege
Feladó:  huliganFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2012.11.02. 13:58
(Üzenetazonosító: 142346)
huligan Hozzászólások: 3491
Regisztrált: 2006.12.29.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ha kb tudod hová mentek, nyugodtan kérdezz rá a lifttársaságnál, szívesen veszik az ilyen kérdéseket és segítenek. Személyes véleményem, hogy ne síeljünk gyerekkel a hátunkon. Egészen egyszerűen azért, mert rajtunk kívülálló okok miatt is megtörténhet a baj. Én amikor az unokahúgommal síeltem, akkor a bébi pályán hóekében ölemben tartva előre, csúszkáltam (sokan csinálják). Nagyon-nagyon élvezte! Egyébként van gyerekbarát toplista az ADAC-nél. Rákeresek neked, és beteszem az Ausztria topikba valahová.

https://sielok.hu/forum/viewtopic.p...hp?t=1643&itttid=191143
Előzmény: (Cilla 142339)
Feladó:  RM
Dátum: 2012.11.02. 13:49
(Üzenetazonosító: 142344)
RM Hozzászólások: 844
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia, én is Russbachot javasolnám. Az a baj még kicsi a gyereketek, mert 1 éves kortól van ingyenes bölcsőde. (Lásd.: http://www.dachstein.at/winter/fami...lie/spatzennest/ ) Személyes tapasztalatunk még nincs ezzel a bölcsivel, de nagyon tetszett amikor láttam ezt a lehetőséget, jövőre lehet kipróbáljuk (3. gyerek most lesz 1 éves).

Mi amikor babával voltunk mindig felvittük magunkkal babakocsistul. Olyan helyre mentünk, ahol kabinos lift van és van oda/vissza útra szóló "kiránduló" jegy. Aztán egy bérlettel felváltva síeltünk a többiekkel. Pl. Zillertal3000 EggalmBahn/Lanesrbachban vannak pályaszállások. A kabinos tetején van egy "havas körhinta", varázsszőnyeg ... ahol ha van másik kisebb gyerek, ő is el tud szórakozni. Itt tömegeffektusok sem jellemzők se az étteremben se a liftnél.

A háton gyerekhordás gondolatával már én is kacérkodtam, de aztán jöttek a rémtörténetek. Lefagytak a végtagjai a kicsinek (-15-20, Obertauern), a le fel mozgás miatt a nyaka nyekkent meg ... Azért a 2. gyereket vittem így, lankás kék pályán a 4-éves fiammal együtt síelve, szép napos időben, de akkor ő már majdnem 2 éves volt (kabinos liftet használtunk).
Előzmény: (Cilla 142339)
Feladó:  CillaNőProfi síelő
Dátum: 2012.11.02. 11:04
(Üzenetazonosító: 142339)
Cilla Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2012.11.02.

Sziasztok, tanácsot, illetve konkrét információkat szeretnék:
Februárban mennénk családilag síelni Ausztriába. Az egyik gyerek 7-8 hónapos lesz akkorra. Mit engedélyeznek az osztrákok és mit nem? Kenguru/háticipelő? (Régebben sok ilyet láttam, de félek, hogy újabban mindkettő tilos lehet.) Ha bármelyik jó, akkor kell a gyerekre bukósisak? (A háticipelőben még el tudnám képzelni, csak ugye azt eleve csak nyolchónapos kortól, pontosabban biztos üléstudás és kellően erős gerinc esetén lehet használni, szívesebben vinném kenguruban, ott viszont nonszensznek tűnik a sisak.) Amennyiben egyik sem engedélyezett, akkor van jó (konkrétan öt gyerek mellett kifizethető, mindazonáltal tágas, világos és tiszta, nem a magyaroknak fenntartott kategóriájú) pályaszállás-ötletetek, olyan pályával, ahol egy tizenötéves, nyolc éve (jól) síelő fiú sem unatkozna? Meg olyan tapasztalat, hogy hol van netán meleg víz is a mosdóban, mert jéghideggel nem egy desszert egy babát tisztábatenni? Az utóbbi években a Grossglockner régióba jártunk, nagyon szerettük a pályát (se nem kicsi, nem untuk egy hét alatt, se nem túl nagy, nem vesztek el a külön síelő gyerekek), de ott vagy béna, vagy túl drága (Adler) a pályaszállás, és nem nagyon rémlik, hogy melegvíz lenne. Minden információt előre is köszönök!
h i r d e t é s


laponként: összesen 3, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »