Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kezdő snowboardos vagyok topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ejde
9 élménybeszámolót írt
9
11 éve tag
2012.11.23. 21:24
Én is így érzem. Stabilan megyek, bucka, szüzhó nem okoz gondot. Most kéne továbblépnem, de haladó oktatás nincs. Illetve találtam egyet, a freestyle Camp ridehouse, de az időben sem jó, és nekem megfizethetetlen. Tavalyelőtt kezdtem a bordot egy hét oktatással, tavaly ismét elmentem oktatásra, de kár volt, mert igazán nem tanultam semmi újat. Most ott tartok, hogy két cuccot viszek (ami busznál nem egy élmény) egy kicsit sielek, egy kicsit bordozok. De rákattantam a bordra, és ha van társaság, inkább azzal megyek. Idén szeretném kipróbálni az alpint.
Előzmény: (minerel 142709)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2012.11.06. 23:30
Szerintem a "pálya olvasás" inkább már haladó. A többi szerintem stimmel. Az a baj, hogy a kezdő szint túllépésen megreked a többség. Viszonylag stabilan, kontrolláltan csúsznak és azt hiszik, hogy már tudnak mindent pedig onnantól kezdődik az igazi élmény tanulása....
Előzmény: (badzoli 142706)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2012.11.06. 23:16
Huhhh, jó sok kérdés... :)))))

A kezdő szint túllépése: szerintem, amikor stabilan tudsz élváltással közlekedni a kék és a piros pályák többségén is. Nem okoz gondot a megállás vészhelyzetben, ki tudod kerülni a váratlan szituációkat, tudod "olvasni a pályát", vagyis látod magad előtt a hó minőségének, vagy a pálya terepviszonyainak változásait és ezekhez menet közben is tudsz már alkalmazkodni. Vagyis tudatosan mész arra, amerre akarsz, nem pedig "ahogysikerül".
De ez az én magánvéleményem, lehet, hogy a nálam okosabbak majd jól lehurrognak és megmondják a tuttit. :))))))


Hogy mi a legalapvetőbb trükk? Hát talán a switch, vagyis hátrafelé csúszás, meg a 360fokos pörgés, hívják néha helikopternek is, de ahány ház, annyi szokás. Elindítasz egy fordulót, de túlhúzod, hogy switchbe fordulj, majd ebből is továbbforgatod, hogy újra menetirányba kerülj. És ezt front és back irányba is kéne tudni. (nekem az egyik ment csak és Szergej Söldenben mondta, ha az egyik megy, megy a másik is, csak fejben döntsem el és tényleg, azóta megy mind2)

A trükkök tanulása hosszadalmas folyamat, némileg épitkeznek egymásra, de nem feltétlenül. Tábor van (idén már 2 szervezés is), iskoláról nem nagyon tudok. Én a Takács Bazsi féle FreestyleCamp-ben kezdtem és mostmár harmadszor megyek.

Amúgy a net (youtube) tele van trükköket bemutató, oktató videókkal, de sajna a szőnyeg nem az igazi, a parkba meg nem sokan hordanak emiatt laptopot. :)
Előzmény: (Nikki1156 142694)
Nikki1156
40 élménybeszámolót írt
40
12 éve tag
2012.11.06. 21:50
Tényleg és ilyen kíváncsiságképpen mennyi időbe telik ,amíg az ember trükköket tanul meg?
Trükköket kitől és hogyan lehet tanulni? Van konkrétan ilyen tábor vagy iskola?
Mi a legalapvetőbb trükk?

S mikor mondható ,hogy az ember stabilan mozog a pályán?
Mi jelenti a kezdő szint túllépését?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.