Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
tuckey
25 élménybeszámolót írt
25
16 éve tag
2012.12.03. 13:00
Kedves "Hókupac és Csabor"!

Megértem, hogy véded MSZI-t, én is inkább próbáltam építő kritikát írni, ha még nem is az jött le.
Arra próbáltam rávilágítani, hogy szerintem Magyarországon a legjobb adotságokkal rendelkező síterep az MSZI. A többiek is próbálkoznak, a körülményeket figyelembe véve.
pl. nagyon szeretem Visegrádot is (attól függetlenül, hogy a felvonó letépte rólam szegény kabátom, ami sajna rögtön a kukába került :( ), kedvesek az emberek (szerintem ez itthon mindenhol igaz..) csak hát picik a pályák, kicsi a hegy, de ebből kihozták a maximumot.
Kékestető is jó hely lenne, csak működne állandóan a déli végig.. ja itt kb 10 éve tervezik az ülőszékes felvonót a veronikáról.. csak itt is az a gond, hogy a déli, délen van.
És ott van Eplény, aki mondhatni legdélebbre van az aktív sípályáktól. de az elmúlt években minden évben, valami ütős fejlesztés történt...
Megértem hogy MSZI-n nincs akkora tőke, mert ha lenne 2-3 év alatt egy kb 10 km-es pályarendszert lehetne építeni, ami európai szintű lenne..
Szándékosan nem hasonlítom össze a magyar pályákat a külföldiekkel, mert nincs értelme... a magyar söröket se lehet az osztrákkal, a béreket a némettel, a pizzánkat az olasszal, a pezsgőnket a franciával. ja és a bankrendszerünket pedig a svájcival.

Sokan írják a fórumokon hogy bezzeg külföldön, így sípálya, meg úgy sípálya. kérem ők menjenek akkor oda.

Ők meg sírnak, mert kikapnak tőlünk kajakkenuban, vizilabdában, nem tudnak olyan bort csinálni mint, mint a tokaji, stb.

Én csak azt nem értem, hogy jó magyar szokás szerint miért nem oda áramlik a több pénz, ahol inkább haszna lenne.

Értitek mit próbálok leírni, megértetni magam?
MSZI részéről, csak az kellene, bocsi srácok, akarnák több pályát, több felvonót, de nincs rá keretek, gyertek sokan, s hátha jövőre már lesz rá pénz..

az hogy bővül szépül a hütte, őszintén nem nagyon érdekel, ha étterembe akarok menni, azt itthon is tudok, én elsősorban sielni akarok, minél hosszabban, s ha lehet 15-20 perces sorban állás nélkül...
Előzmény: (Hókupac 144744)
Hókupac
105 élménybeszámolót írt
105
12 éve tag
2012.12.02. 12:12
Üdv. az MSZI. sípályákat kedvelőknek !
Kedves "tuckey" ! Szóval, van egy magyar közmondás, miszerint azt a lovat ütik amalyik a legjobban húz.- Én úgy látom, MSZI.-n az elmúlt 8-10 évben nagyon jól átgondolt folyamatos, és egyre bővülő fejlesztés folyik, a lehetőségeiket maximálisan kihasználva (időnként nagy kockázattal).Talán a soron következő lépések, mint az ülős felvonó,továbbá pályabővítés a Piszkés tető és Kút(Narád)hegy irányában nagyobb felkészülést igényelnek, hogy a vállalandó kockázatok szintjét minimalizálják.És (ha így gondolják) ezt jól is gondolják (szerintem).
Olvasd át figyelmesen a honlapjuk "síterület" címszó alatt található "fejlesztések" rovatot.
Egyébként én is nagyon várom már, hogy hogy a fent megemlített fejlesztések megvalósításra kerüljenek.
Hideg, havas telet,jó síelést addig is MSZI.-n Eplényben, meg a többi pályán is.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.