Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
tuckey
25 élménybeszámolót írt
25
16 éve tag
2012.12.03. 16:01
Kedves Sípark!

Ha szabad kérdeznem kb hány kWh az éves áram fogyasztásotok?
csak azért mert a sielés mellett a munkám megújuló energiával foglalkozik, s nemsokára lesz pályázat, amiben alig kellene önerő, s lehetne napelemet telepíteni, ami kiváltaná az áramot.
Ha érdekel titeket, akkor adjatok egy privi email címet, s ha tudok akkor segítek..
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
14 éve tag
2012.12.03. 15:08
Fazzoletto részéről merült fel az alábbi kérdés: változnak-e a jegyárak?

Jó hír, hogy idén sem fognak változni a jegyárak, az idei szezon árai immáron, 4. éve változatlanok maradnak!

Nem panaszkodás képpen, csakhogy egy picit ezt is értékeljétek, egy pár gondolatot engedjetek meg a részünkre!
A Síparkban az elmúlt évek rossz gazdasági viszonyai sajnos nem engedik meg, hogy a Sípark jegyárai emelkedjenek, pedig a költségek minden téren emelkedtek: áramdíj, adó- és járulék terhek, hatósági költségek/terhek, sőt évente legalább 5 % inflációval is lehet számolni és akkor ne is beszéljünk a deviza alapú bankhitelről. Mindezek ellenére azonban minden évben fejlődött a Sípark. 2004 óta nem csak a jegyárak bevételeiből, hanem azon felül a Síparkot üzemeltető családi vállalkozás főtevékenységéből származó bevételek is a fejlesztésekre lettek áldozva. Így létesültek vadonatúj síliftek, így épült a Hütte és az összes technika is a pályákra. A Sípark fejlesztéseinél mindig törekedünk arra, hogy a fejlesztések esztétikusak és időtállóak legyenek. Ezért viszont komoly áldozatokat kell hozni, ugyanis egy vadonatúj sílift építése legalább 3-szor annyiba kerül, mint egy használtté. Az esztétikára is rengeteget kell költeni egy sípálya fejlesztésénél: ha nem szeretnénk pl. légvezetékeket látni, mindent a földben kell kiépíteni, ha nem szeretnénk csúnya villanyoszlopokat látni, úgy a drága rozsdamentes kandellábereket kell megvenni, ha tájba illő és igazán hangulatos épületeket szeretnénk a lifteknél és a pályák mellett látni, akkor rönkfából kell építkezni. De a használhatóságra is sokat költöttünk: a pályák és síliftek találkozásánál hidakat építettünk, a pálya melletti parkolók alá több tízezer köbméter követ tettünk (így lettek azok vízszintesek). Ezeken kívül még rengeteg dolgot fellehetne sorolni, de reméljük ez a fajta gondolkodás hosszútávon megtérül és a gyerekeink/unokáink is a Síparkban fognak majd életükben előszőr lécre állni.

A legnagyobb optimizmussal és kitartással, a továbbiakban is szeretnénk mindent megtenni azért, hogy ez ne csak egy sípályarendszer legyen, hanem egy olyan hely, ami az utánunk következő generációkra is gondol, ahol az esztétika is fontos, ahol jó hangulat van és végül de nem utolsó sorban a vendégek véleménye a legfontosabb! :)

Reméljük, már a héten sikerül rengeteg havat legyártanunk és nemsokára már a hóviszonyokról beszélhetünk!

Szép havas telet!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.