Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Rendőri igazoltatás Ausztriában topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brillante
83 élménybeszámolót írt
83
12 éve tag
2013.02.08. 14:34
Annyi mellény kell ahányan az autóban ülnek, vagy mindenképp 4? Tudja valaki?
Előzmény: (Zsonyi 154158)
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2013.02.07. 17:50
Tényleg kellemetlen, és megértem, mit éreztetek.

Az utóbbi években elég komoly probléma lett Ausztriában a léclopás és igyekeznek a rendőrök is tenni valamit az ügy érdekében. Tehát ez szinte bármelyik osztrák síterepen előfordulhatott volna veled.

Azt is nehéz megemészteni, hogy már a kelet-európai rendszám is növeli a gyanút a rendőrökben. Ezzel együtt, ha jól veszem ki a szavaidból, a rendőrök szakszerűen intézkedtek, csak feleslegesen "hurcoltak meg" egy ártatlan társaságot.

Tényleg nem lehetett kellemes, de nézd a pozitív oldalát, ha egyszer ne adj Isten ellopnák a lécedet, és másnál is ilyen alaposan kutakodnak, akkor van remény, hogy esetleg visszakapod őket.
Előzmény: (Zsonyi 154158)
Zsonyi
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2013.02.07. 17:27
Kedves Mindenki,

ez a szezon volt a 10., amit a ski amade területén töltöttünk. Idestova 20 éve volt először síléc a lábamon, ami azt jelenti, hogy hamarabb mentem síelni, mint óvodába. Európában számos síterületet kipróbáltunk már, és a ski amade tényleg az egyik legjobb mind-közül.

A felvonók minősége, a pályák állapota tényleg tökéletes, ugyanakkor a múlthéten egy elég kellemetlen dolog történt velünk. A felvonózárás után, családommal úgy döntöttünk, hogy beugrunk Flachauba, hűtőmágneseket és egyéb csecsebecséket vásárolni. A Reitdorf-i parkolóból kikanyarodva az első körforgalom után két rendőr igazoltatott. Minket is megállítottak. Német nyelvtudás híján angolul kommunikáltunk, amivel nem is volt problémájuk. Elkérték a sofőr iratait, szondát fújattak vele, amivel nem is volt semmi probléma (egyébként Ausztriában nem érvényes a zéro tolerancia, pontosan nem tudom mennyi a megengedett, de "egy sör belefér"). Ezt követően elkérték az elakadást jelző háromszöget és a "jelző mellényt". Ez utóbbival már problémánk volt, ugyanis, új törvény lépett életbe Ausztriában, miszerint minimum 4 mellénynek kell lennie a kocsiba, nekünk nem volt csak kettő, így helyszíni bírságot kaptunk. Ezzel a részével nem is volt probléma, az ügyintézés (eddig a pontig) teljesen korrekten ment végbe.

Ahhoz, hogy a háromszöget meg tudjuk mutatni, fel kellett nyitnunk a csomagtartót. Ekkor az egyik rendőr igen kíváncsian kezdte számba venni a léceket, botokat és bakancsokat. Öt sífelszerelés volt az autóban (5 pár léc, bakancs, bot), de csak 4-en ültünk a kocsiban, mivel egyikünk úgy döntött, hogy nem akar vásárolni, inkább visszatér a szállásra. Ez rögtön szemet szúrt a rendőrnek és kérdezgetni kezdett, hogy miért van 5 léc, amikor csak 4-en vagyunk. Elmeséltem neki, hogy miért is van ez így, mire kérdően a társára nézett. Ezt követően elkezdett érdeklődni a lécek eredetéről, hogy honnan vannak, mikor vettük őket stb. Látszott rajta, hogy nem igazán hiszi el, hogy a saját léceink, így egyesével kipakoltatott mindent a csomagtartóból és a léceken lévő típus számot beolvasta a rádiójába, ellenőrizve ezzel, hogy nem lopottak-e.

Mondanom sem kell, hogy mennyire megalázó volt az út szélén állni és kipakolni a sífelszerelést, miközben gyanúsan méregették a családomat. Négy lécről rögtön lemondtak, de az ötödiken csak nem tudtak túllépni és hiába bizonygattam, hogy, nem-nem loptam el, 20 perc után is alig akartak elengedni. Felajánlottam, hogy próbálja bele a kötésbe a bakancsot, mivel az nyilván nem lopom el más lábáról, de ez sem győzte meg, mondván, egy csavarhúzóval bármikor átállíthattam. Mivel nem jutottunk egyről a kettőre, így nagy nehezen elengedtek minket, a mellényért kapott bírsággal, de nem kívánom senkinek azt az érzést, amit eközben átéltünk.

Gondolom, nem mi vagyunk az egyetlen család, aki ÁFÁ-s számla és átvételi bizonylat nélkül megy síelni, ezért szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani, hogy legközelebb ne induljon el anélkül. Plussz, állítólag azért volt szükség erre a procedúrára, mert az ellopott lécek számát (egy igen sok számjegyű kód, valahol a sílécen) bejelentik és ezt diktálta be rádiójába. Nem tudom ki, hogy van ezzel, de én eddig ennek a számnak a létezéséről sem tudtam, nemhogy esetleg bemondani abban az esetben, ha eltűnne a lécem.

Tényleg nem szeretném rossz fényben feltüntetni a síterepet, mert nagyon szeretünk odajárni, de úgy érzem, most kicsit túllőttek a célon. Hiába mutogattam a szezonbérletemet és magyaráztam, hogy 10. éve járunk ide, hajthatatlanok voltak.

Egy szó, mint száz, Áfá-s számla nélkül senki ne induljon síelni...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.