Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Puy Saint Vincent topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ejde
9 élménybeszámolót írt
9
11 éve tag
2013.02.15. 07:40
Bocsi! hagy kérdezem, mit jelent, hogy a pirosokon csak pislogtam? Túl meredek, vagy túl szűk? Én is kezdő bordos vagyok és március közepén tervezem ide az utat. A meredek nem nagyon zavar, de a szük igen.
Előzmény: (Peetry 154839)
Peetry
45 élménybeszámolót írt
45
12 éve tag
2013.02.14. 00:19
összeszedtem a gondolataimat, hogy beszámoljak az itt töltött 1 hét tapasztalatairól, hátha még valaki jó hasznát veszi.
február 2-9-ig voltunk itt snowadventure szervezésében, 6 sínap, vasárnaptól-péntekig.

A szállás nem igazán nyerte el a tetszésemet (Ecrins). Mi egy 6fős apartmanban voltunk, ami áll egy 2 nm előtérbol ahonnan van egy szintén 2 nm-es hálófülke emeletes ággyal, amiből nyílik egy 5 nm-es szoba duplaággyal (az ágyak összetolva franciaággyá a sarokban, a végében 30 centi, mellette fél méter hely). Az előszobából nyílik fürdő, wc (pozitívum, h külön van), illetve a nappali, amihez egy kis konyhasarok van. A nappaliban egy kihúzható kanapén aludt az 5-6 ember. Szóval kb 35 nm-en laktunk 6-an, a vizes sícuccokat nem nagyon lehetett hova teregetni, polcos szekrények nincsenek csak akasztós. A radiátor go-nogo jellegű. ha nem megy, megfagytunk, ha ment akkor 30 fok volt.
A szállással kapcsolatban csak a fürdő és wc ütötte meg az elvárható szintet, na meg hogy volt teraszunk. Liftet nagyon sokszor nem lehetett fogni, mivel a 11 emeletes kb 150 apartmanos épületben volt 2. A pályákat viszonylag könnyen meg lehetett közelíteni.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, vasárnap és hétfőn 0 felhő csak napsütés, délután éledező széllel. Kedden felhős, kevés nappal, este 6tól hószakadás, szerda estig. csütörtök péntek ismét napsütés. Ennek megfelelően szerda reggel pályanyitás előtt negyed órával felsorakoztunk boardosok a felvonónál, hogy elsőként karcolhassuk a friss havat.

A pályákról általánosságban elég vegyesek az érzéseim. Nem mondom, hogy rosszak, de azért nem ezek lesznek a kedvenceim. Ehhez nagy valószínűséggel hozzájárul, hogy érkezésünk előtt nem tudom mikor esett utoljára friss hó, de keményre kifagyott pályák vártak, amit én nem kedvelek. Boarddal jobban bejön a friss hó, vagy ha az nincs, akkor a feltúrt, de nem túl buckás pálya. Szerda viszont paradicsom volt. A jobb szélső felvonóval felmenve hatalmas területen csúszhattunk le friss hóban, úgyhogy ha az időjárás összejön, jókat lehet szűzhavazni. A parkot is megnéztük, bohóckodtunk kicsit. Nem vagyok nagy parkos, de szerintem jól el lehet lenni benne.
A pályák színezése számomra kicsit fura volt. Eddig ausztriában jártam (nem sok helyen), de az itteni kék pályát (de legalábbis jó pár szakaszát) bőven pirossal
jelzik sógoréknál. A pirosakon meg csak pislogtam. Van egy hosszú zöld pálya is, annak elég kellemes a lejtése, csak helyenként már túl vízszintes, így le kellett csatolni,
hogy átsétáljuk a szakaszt. A kezdőknek mindenesetre ezt javasolnám első körben, ha bátrabbak, akkor baloldalt a rozsdás négyüléses tetejéről induló kék pályákat.
Ülős felvonóból ha jól számolom van 7. Legalul egy 6-os, ennek a kiszállója talán a legkényelmesebb, az 1600-as fehér szállodakomplexum alatt indul a 4es rozsdás,
ebből is könnyen ki lehet szállni, mert megáll egy pillanatra. van még egy 2üléses, azzal nem mentem, mert nagyon lassú. A többi 4es ülős szerintem elég nehéznek számít, egyik-másik beszálláskor is nagyot üt, ha az ember nem figyel. A kiszállásra pedig mindegyiknél fél-1 másodperce van az embernek, előtte utána nem ér le a lába, és ráadásul elég meredek is a lejtő. Amúgy a liftek elég gyorsak, így eszik a népet. Ja és nem engedik kézbe felvinni a deszkát. Van viszont egy az 1600-os állomás mellett egy kényelmes tanulópálya.

Összességében az ár-érték aránnyal meg voltam elégedve, ennyiért nyilván nem vártam 3*os szállodai szobát. Ettől függetlenül a minőséggel nem, és nem valószínű, hogy mégegyszer visszatérek ide, legalábbis nem ilyen szervezésben. Érdekes módon a franciák rosszhírét nem tapasztaltam. Teljesen korrektül tudtam kommunikálni velük angolul, amennyire szükség volt, és meglepően kedvesek voltak.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.