Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Biztosítás nélkül ne menj! topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Eszteván
100 élménybeszámolót írt
100
13 éve tag
2013.02.20. 18:51
Én is csak jobbulást, gyógyulást kivánok, és azt, hogy térjél vissza a pályára.

Nem lehetséges, hogyha kicsit erőszakosabb vagy úgyis ellátnak, ha nem adsz egy vasat sem?
Előzmény: (idavid 155575)
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
2013.02.20. 17:09
Nem az, nekem is szerencsém volt, hogy ismerősnél ott volt pont a vállalkozói kártyája.

A mentést+szállítást végzők is egy külön, független, erre specializálódott cég volt és a helyi ambulancia is - nekik másképp nem tudod garantálni, hogy fizetsz, mint hogy helyben fizetsz.

Esetleg sícuccot lehet ott hagyni letétbe, nálunk is a mentős előbb levitt, majd ismerőssel megálltak egy bankautomatánál visszafele...de én úgy éreztem, hogy a biztosítási kötvényem (+ hogy azonnal hívtuk az ügyfélszolgálatot) látva azért megnyugodtak. Vélhetően ugyan ez lett volna, ha egy bankkártyát adunk nekik, akár egy üreset is. (A rendes számlát utólag küldték, helyben csak kézzel írtat kaptunk.)

A kórházban másnap reggel kellett aláírnom egy e-mailt, amit a biztosítótól kaptak, hogy megismertem a tartalmát (a biztosító állja minden költségem, stb.), stimmelnek az adataim, stb...ez is járható út lehet, szóval azonnal hívni őket, bejelenteni és kérni tőlük egy mailt, hogy állják a költségeket.

(Tipp: az én biztosítóm csak -tól dátumot írt rá, ezzel lőttek maguknak öngólt. Érdemes ezt erőltetni.)

Még egy tipp: a franciák nem beszélnek igazán angolul. Engem egyértelmű biztosítói nyomásra ki akartak rakni 2 nap után a kórházból, menjek fel a szűk apartmanba, zéró segítség, majd busszal hazamegyek - hiába beszélek jól angolul, nem tudtam elmagyarázni, hogy ez frissen műtött vállal nem opció, mert nem értették...ilyenkor kell "elkapni" a fiatalabb nővéreket meg a dokikat, esetleg fiatalabb francia sérülteket má szobákból tolmácsnak, ők azért értik a világnyelvet és nyomatékosítani sokszor, hogy mikor és milyen módon, kivel távozol - egész addig, amíg a nővérek nagykönyvében benne nem lesz ez az infó. Utána ha hív a biztosító, akkor ne mondjunk semmi konkrétat - ők jelezték a kórház felé, hogy a költségeket állják, a kórháznak ez elég, majd lejátsszák egymás között.

@Rera: a magenta szolgáltatónál már mobilon is lehet kötni 2 BKV-jegy áráért egy napra síelős, megbízható biztosítást, egynaposokra mi ezt szoktunk - és a határt elhagyva küldenek is smst, hogy hogy tudod azonnal megkötni, ha elfelejtettél máshol. A másik kettőnél is tudtommal van ilyen - ezen szerintem nem éri meg spórolni, egy kisebb ütközésből is eshetsz olyan rosszul, hogy kórház a vége. (Én is így jártam, előre bukfencből könyökre érkeztem, azonnal tört a csont...15 év alatt 100 hasonlóból vigyorogva álltam fel.)

@Mindenki: kösz a jókívánságokat.
Előzmény: (minerel 155500)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2013.02.20. 06:37
Nem is kell, hogy felelőtlen legyen mert nem életszerű, hogy közel 1000 EUR kp-vel mászkáljon az ember vagy igen?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.