Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Flachau - Wagrain - Alpendorf topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
nn
129 élménybeszámolót írt
129
20 éve tag
2013.02.24. 22:21
Wagrain között közlekedtél busszal?
Előzmény: (diesirae 154807)
diesirae
31 élménybeszámolót írt
31
13 éve tag
2013.02.13. 18:45
Kétnapos Sportweltes hétvége keretében besíeltünk mindent Alpendorftól Zauchensee-ig, Flachaut is beleértve. Bár valójában egy síterepről van szó, a korrektség kedvéért mindent a helyén:

Wagrain két részre van osztva, de inkább egymásra hasonlítanak, mintsem a velük szervesen összefüggő alpendorfi vagy flachaui részre. Hosszú liftek és hosszú pályák mindenfelé, nagyon jók. A Grafenberg teteje ugyan elég lapos, tényleg kék, szélessége miatt is igazi kezdőparadicsom. A Grafenberg Express I. melletti pálya az egész hétvége legszuperebb pályája volt, alig volt rajta valaki, az új kabinosban pedig soha senki. Egy baja van, hogy nagyon sokat kell klaffogni a beszállóig, meg kell kerülni körbe a régebbi kabinos fordulóhelyét.

A Flachau felőli oldal már inkább meredek, a Repülő Mozart melletti pálya nagyon klassz. Igaz, az állós lift elég gáz, ráadásul pont megállt 10 percre, mikor átértünk, olyan tokiói metrós nyomulás lett sajnos belőle. Nagyon jó volt látni, hogy a 90-es évek kis mosolygós Amadé figurái itt még életben vannak :) A Rote Achter pályája kicsit rövidebb, de ez is széles és viszonylag meredek a középállomásig, szuper volt.

A pályaállapotok szinte tökéletesek voltak, délután felül kicsit buckás lett, de abszolút tűréshatáron belül volt még. A két oldal között 15 percenként jár a busz, kis szerencsével lecsatolástól liftbeszállásig meg lehet úszni 8-10 perc alatt a transzfert. Aztán jövőre ennek is vége, már állnak az új GLink oszlopai, épül a kabinház is.

Flachau viszont olyan mint múltkor, rengeteg ember, hangyabolyszerű élmény, sokszor a teljes pályát elállják a pihengetők, földön fetrengő deszkások. Nagyon idegesítő. Sok a kezdő és az apró gyerek is, nagyon kell vigyázni rájuk. A liftek és a pályaállapotok amúgy teljesen jók, a kicsit meredekebb Hermann Maier Rennstreckén azért a profik is élvezettel csúszhatnak párat. A liftekre általában 4-5 percet kellett várni, az Achter Jet és a Starjet 1 kicsit kevesebb volt.

A képeket belinkelem ide is:
https://sielok.hu/fotoalbum/skiamade-2012februar/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.