Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bukósisak használata topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.05.27. 20:15
Teljesen egyetértek Veled, a legfontosabb, hogy mindenki - sítudástól, felszereléstől, életkortól stb. függetlenül - néha gondoljon bele abba, hogy törött végtaggal, felvágott lábszárral, agyrászkódással is le lehet jönni a hegyről. (És a súlyosabb sérüléseket direkt nem is említettem.)

A bukósisak nem véd meg attól, ha 70 km/h-val lefejelsz egy fenyőt, és a kocsiban a biztonsági öv sem véd meg egy 100 km/h-ás frontális ütközéstől.
De egy kisebb hempergésnél lehet, hogy jól jön, ha egy műanyag-szivacs borítás találkozik hóval (fával, cimborával, stb.), mint a fejbúbom. Kisebb sérülések megelőzésére tökéletes, 70-nél meg legfeljebb sok miatyánk segít, főleg egy forgalmas pályán.

Én ugyanúgy hallok sisakban is, mint a fülemre húzott télisapkában, és síelés közben bizony azt is ráhúzom a fülemre, ha nincs rajtam sisak, mert különben fázik.:D Ugyanakkor balesetmegelőzés szempontjából én is fontosnak tartom a hallást, mert hátulról hamarabb halljuk az érkezőket, mint látjuk... Ezért nem vagyok híve például a fülhallgatós zenehallgatásnak.

Azzal se lehet vitatkozni, hogy a biztos sítudás jelentősen csökkenti a baleset veszélyét, ez biztosan igaz. Egymillió kilométer vezetési tapasztalat is csökkenti a közlekedési baleset esélyét. (Ami azonban soha nem lesz 0...)

Ha ezeket a dolgokat szezononként legalább egyszer mindenki átgondolja, akkor máris nagyot léptünk előre. Ettől függetlenül mindig lesz olyan, aki sz*rik az egészre, meg másokra, és ők továbbra is fognak balesetet okozni.

Nincs tökéletes megoldás.
Előzmény: (skioutlet 159643)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2013.05.27. 19:07
Kiváló videó és fotó sorozatokat tudok felszolgálni magamról a szent cél érdekében, ami nagyon jól példázza, hogy egy kis ugrató után sem ér semmit a sisak, ha az ember balf*szul érkezik, majd gurul mint a szerencsétlenség. :P
Előzmény: (skioutlet 159643)
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2013.05.27. 18:40
Ok, ez egy bulvárhír.

A valóságban sajnos valóban van olyan, amikor orvosi ajánlásra adnak 1-3 éves gyermeknek fejvédőt. Sajnos vannak olyan gyermekek, akik bizonyos betegségek esetén rászorulnak ilyen védőfelszerelések időleges használatára.

------------------------------------------------------------

A sízőknél maradva:

Annak kell örülni, hogy a bukósisak használatának kérdésén keresztül egyáltalán témává válik maga a biztonság kérdése.

Azt lásd be, hogy ez egy hatalmas reklámfelület, amin keresztül téma lehet a biztonság kérdésének egyéb részleteinek átbeszélése.
Ha Te úgy gondolod ( egyetértve Veled ), hogy maga a biztos sítudás sokat segít a balesetek megelőzésében, akkor neki kell állni és hatékonyan - összefogva másokkal - mindezt kommunikálni. De legalább olyan hatékonyan, ahogy mindez megtörténik a bukósisak témakörének megjelenítése esetében!
Előzmény: (ozsi 159642)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2013.05.27. 17:45
Hogy kicsit lazítsunk a téma komolyságán... ;-)

http://www.borsonline.hu/20130527_bizarr_modon_elt_a_tulfeltett_kisfiu
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.