Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
franci252
164 élménybeszámolót írt
164
13 éve tag
2015.02.11. 12:17
Köszönöm ezt a higgadt hozzászólást...
Mi is voltunk 8-án, vasárnap, és mostanáig vívódtam, hogy milyen hőfokon adjam ki magamból a véleményemet, ám a Te beszámolód megadta a megfelelő alaphangot, így már csak néhány dolgot tennék hozzá...- a negatívumokhoz, a pozitívumokat jórészt megerősítem.

Nincs semmiféle elképzelés, a rokkant-kártyások parkolásának megkönnyítésére.
Az 1-es felvonó folyamatosan üzemelt ugyan, ám teljesítményét rontotta, hogy nem sokan mentek párosával, mivel a rövid-nyelű csákányokkal az egy kínszenvedés. Nem lenne túl nagy ráfordítás, ha apránként hősszúnyelűre cserélőlédnek.
A 2-es felvonó jobb oldali beléptető kapujának forgóvillája szorul. beakad. Észrevételemre a kezelő azt válaszolta: tudjuk. :-(
A 3-as csákányos egy vicc, de inkább egy szívatás. Többet állt, mint ment, míg Józsi 'bá ki nem találta, hogy a kis teljesítményű motor miatt, jobb, ha csak egyesével megyünk, akkor valamennyire folyamatos lehet az üzem.
Rengetegen bepofátlankodtak a 100 m-nél is hosszabb sorok elejére (gondolom azok, akik a piszoárba köpik a rágógumijukat!) + a 3-asnál nem is volt semmilyen megoldás a terelésre.
A tanulópálya bejáratának kialakítása miatt, sokan, balesetveszélyt okozva,szembe kóvályogtak az 1-es pálya ellen-dombján.
Fenti állapotok miatt, délelőtt az óránkénti csúszás-fordulószám átlaga kb. 2,5 volt, ehhez képest, a helyzet kezelésére még gesztusértékű kísérlet sem történt. (Sokan visszatérítést reklamáltak, pedig az előrelátható állapotok miatt, csak pl. azt kellett volna mondani, hogy a hétköznapi árak érvényesek.)...
Az időjárás is szörnyű volt, a 7-es pálya felső harmadán kavics-tócsák,... stb.
Összességében ilyen sz@rul még soha nem éreztük magunkat Eplényben! :-(
Előzmény: (forstág 180187)
HoEpleny-003.JPG
forstág
3 élménybeszámolót írt
3
9 éve tag
2015.02.11. 09:16
2015. február 8-án elhatároztuk, hogy megnézzük Eplényt. Lehet, hogy túlzottan el vagyok kényeztetve a osztrák és francia síterepekkel, de sajnos vegyesek az érzéseim.
Kezdjük a pozitívummal. A pálya kifejezetten jó minőségű volt. Rendesen kezelve, jó hóval. A pálya mérete adottság, az akkora amekkora, de élvezeteseket lehet rajta csúszni.
A hütték is teljesen rendben voltak. Piros pont a gőzgombócért.

És most jönnek a hiányosságok.

Az alsó parkolóban semmiféle infrastruktúra nincs, legalább egy-két Toi-Toi jó lenne, sokan hosszú útról érkeznek és a transzfer buszokra is elég sokat kellett várni.
A pálya nincs kitűzve. Semmiféle jelzés nincs arról, hogy meddig tart a pálya, hol van elágazás, melyik pályán vagyunk. Egy bot nincs letűzve a szélén. Nyilván megtaláljuk az utat, de ez alap lenne, főleg, hogy sok kezdő is síel itt.

Több helyen hiányzott a hóágyúkról, a lámpaoszlopokról az ütközésvédő paplan. Legalább is jópár olyat láttam, ahol szerintem kellene.

A csákányosok nyomvonalában a hó borzalmas volt. Jeges, buckás. A gyakorlatlanok elég rendes kiképzést kaptak a csákányosozás szépségeiből.

A szél miatt nem ment az ülős felvonó, tömeg volt a csákányosoknál. Erről nyilván nem tehet senki. Arról viszont igen, hogy a távolabbi csákányos igencsak gyászos állapotban volt. Több helyen hiányzott a "csákány", csak a kötél lógott, ez nagyon nem bizalomgerjesztő az egész állapotára nézve. Nem is tévedtünk sokat, kétszer mentünk rajta, mindkétszer megállt a felvonó, ki is kellett szállni belőle, mert utána órákig szerelték.

Ez csak tovább növelte a sort a többi felvonónál. A tömeg kezelése nagyon rosszul volt megoldva, semmiféle terelő kordon vagy hasonló nem volt a sor kialakítására. Ráadásul több irányból lehetett becsúszni a sorba, folyamatos volt az anyázás. Volt aki szerint zippzár elv alapján kellene a sornak egyesülnie, mások szerint mindenkinek mars a sor végére. Sajnos 20 perces sorban állás után egy perces lecsúszás nem nagy élvezet.

Ugyancsak furcsának találtam, hogy a tanulópálya és a felvonóhoz váró sor nincs elkülönítve, alig volt hely a tanulóknak, ráadásul elég balesetveszélyes is ez.

A felvonóknál a forgóvillák olvasói nagyon érzéketlenek, ellentétben a külföldi pályákkal nem elég odaállni a karzsebben lévő bérlettel, hanem egészen oda kell hajolni az olvasóhoz. Elég sokan végeztek fura jógagyakorlatokat ezért a belépőkapunál.

Összességében nem rossz a pálya színvonala, de sajnos pont azok a pici apróságok hiányoztak, amelyek miatt nem volt igazi az élmény.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.