Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 2
, rendezés:
Előzmény és válaszok a Freeridert keresnék/csatlakoznék topikból
Üzenet szövege
Feladó:  Steve33FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.01. 18:08
(Üzenetazonosító: 191758)
Steve33 Hozzászólások: 46
Regisztrált: 2016.02.03.

Hello!

Néhány éve felnőtt fejjel kezdem el a sielést, de már az első pár alkalommal nyílvánvalóvá vált, hogy engem is a pályán kívüli frisshóban való csúszás mozgat meg leginkább, még akkor is így volt mikor tudás/tapasztalat híján minden méter küzdelem volt a pályán kívül.

A gyarapodó havon töltött napokkal és egy felejthetetlen áprilisi "mélyhavas" élménnyel végképp rabul ejtett..
de az általatok is említett korlátok miatt hasonló csúszás sajnos ritkaságszámba megy, marad az időjárási előrejelzések/modellek fürkészése és készülődés hogy ha
hóban gazdag napok érkeznek akkor bírjam kondival is a napot.

Nálam a fő korlát per pillanat, hogy 1 napos csúszában tudok gondolkodni, bár ezt elég hardcore kivitelezésben nyomom. Viszont ehhez kellenének társak is, mert egyedül egy ilyen nap egyrészt nehezen kivitelezhető pénzügyileg, másrészt biztonság/örömfaktor szempontjából is messze van az ideálistól.

Téged/Titeket alkalomadtán érdekelne ilyen egynapos csúszás is?


Üdv,
István
Előzmény: (tüdi 191534)
Feladó:  tüdiFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2016.12.28. 11:05
(Üzenetazonosító: 191534)
tüdi Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2013.06.04.

Hello!

Olyan snowboardos vagy sielő személyt(eket) keresek akik szintén szeretnek pályán kívül csúszni. Vagy ilyen társasághoz csatlakoznék, akik nincsenek elegen egy apartman feltöltéséhez.

Jómagam egyedüli utazó vagyok. Kocsim nincs, így leginkább a buszos túrákat veszem igénybe. Amelyeken nem könnyű hasonló érdeklődésűekkel összekerülni. Nem inni/szívni/kukákat borgatni a célom. Hanem a lehető legtöbbet havon lenni, így korán kellek és lehetőség szerint kint vagyok amíg lehet. Túrázásos, mászkálós, kevésbé érintett területeken való csúszás a fő irány.

Puy-ben Chopokon, L2A-n és még néhány népszerűbb helyen tucatszám jártam már. Nagyjából ezek a területek is érdekelnek. De bármit meghallgatok. Pár naptól egy-másfél hétig bezárólag.

A legtöbb utazási iroda válaszra sem méltat, hiszen egyedüliként nyűg az osztott apartmannal való variálás, még akkor is ha buszos az út. A szervezett sítáborokkal vagy hasonló helyzet áll fent vagy egész estés dorbézolás nehezíti meg a pihenést és a másnapra kitűzött célok elérését. Fesztiválokat inkább nyáron élem.

Aki valóban komolyan veszi vagy próbálja de minden évben nehezen talál helyet magának, nincs végtelen számú lehetősége télen anyagi és/vagy időbeli akadályok miatt elégséges számú napot csúszni, és azt is mikor tud nagy becsben tartja az írjon.

Üdv
tüdi
laponként:
összesen 2
, rendezés:
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »