Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 3, rendezés:
Előzmény és válaszok a Lungau régió: Fanningberg, Grosseck-Speiereck topikból
Üzenet szövege
Feladó:  HogwashFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.03. 12:04
(Üzenetazonosító: 205177)
Hogwash Hozzászólások: 842
Regisztrált: 2006.08.31.
41 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ez nem egy nagy rendszer. Jól értem, azért panaszkodsz, mert van három viszonylag rövid felvonó - a két kabinos és a modern ülőlift mellett -, ami olyan libegő-féle, tehát nem a legmodernebb? Viszont nincs egy darab csákány se, és tömeg sincs, valamint nagyon hangulatos a hely (kérdezd meg Bélapót :D).
Előzmény: (CsapiDani 205170)
Feladó:  KrechlFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.03. 08:19
(Üzenetazonosító: 205173)
Krechl Hozzászólások: 343
Regisztrált: 2005.10.29.
33 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Érdemes lenne kiegészítened az időjárási viszonyokkal a véleményed, mert elég extrém viszonyok között jártatok ott. Normál időjárás esetén, csak a liftek sebességére igaz, amit írsz.
Nagy előnye a terepnek a tömegmentesség, ami sem Katschberg-Aineckről, sem Obertauernről nem mondható el.
Előzmény: (CsapiDani 205170)
Feladó:  CsapiDaniFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.02. 21:40
(Üzenetazonosító: 205170)
CsapiDani Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2015.01.03.
20 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A két Murauban töltött nap közé beiktattunk egy Grosseckit is. 4 éve jártunk már itt, de akkor csak egy csúszásra futotta az utazás utáni érkezéskor, a többi napot Fanningbergen töltöttük. Na, de vissza a mostani eltöltött napunkhoz. Majdnem nyitásra, 9-re érkeztünk meg a kihalt Mautendorfi parkolóba. Sor nem volt, se a felvonónál, se a kasszánál. Az 5b-n csúsztunk le először, a kétüléseshez, de ez a pálya már ekkor is nagyon jeges volt és a nap folyamán folyton romlott a helyzet. A 2a pálya mellett döntöttünk bemelegítés gyanánt, de óriásit csalódtunk, a St.Michaelbe levezető pálya unalmas, olvadt, néhol jeges volt. Ezek után Mautendorfi oldalban lévő erdei pályát már csak (sajnos) az utolsó csúszásnál mertük kipróbálni. Ezután a 4a pályán kezdtünk csúszkálni, ami a legjobb pálya az egész rendszerben. Jó a lejtése, a hozzá tartozó felvonó a többihez képest gyors. A kabinosokon és ezen kívül az összes felvonó régi, de cserébe még lassú is. Az 1-es pályákon kívül délelőtt az összeset kipróbáltuk, de a legtöbb vagy rövid, vagy lapos volt. Csalódásunkat a Panorama Almban pihentük ki, amely korrekt, árait és ételeit tekintve is. Még pár csúszás délután a 4a-n, aztán mentünk le Mautendorfba. Az 1-es pálya nagyon jó, széles, van lejtése, lehet rajta menni, és a kilátás is szép. A mellette elhaladó piros szintén jó. Kár, hogy csak az utolsó csúszáskor jöttünk rá, hogy talán ez a legjobb pálya mind közül. Összességében közepes, és kicsit elmaradott síterep, aki idáig jön, az érthetően megy tovább Obertauern felé, de szerintem 1-2 napra Fanningberg is jobb választás.
h i r d e t é s


laponként: összesen 3, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »